Elindult a nevezés a 2019/2020. évi Futsal7végékre

2019. október. 31., 09:09   |    

Elindult a nevezés a 2019/2020. évi Futsal7végékre

November 11-én (hétfőn) délig lehet nevezni a 2019/2020. évi Pest Megyei Futsal7vége elnevezésű versenysorozatokra, melyekről a legfontosabb információk lentebb olvashatók.

Az idei évadban vegyes U11-es és U13-as, valamint fiú U15-ös és U17-es, továbbá férfi U20-as, felnőtt és öregfiú, illetve leány U17-es és női felnőtt tornákat írt ki az igazgatóság, melyekre november 11-én (hétfőn) délig lehet nevezni az IFA-rendszeren keresztül.
A különböző megmérettetések egybegyúrt versenykiírása IDE kattintva érhető el, míg a legfontosabb tudnivalókat lentebb részleteztük.

A nevezési díjak 90%-os TAO-díjcsökkentésének köszönhetően az U11-es, az U13-as és az U15-ös versenyekre 18.000 Ft, míg a többi tornára mindössze 10.000 Ft a nevezési díj csapatonként. A nevezési díjat az MLSZ PMI számlája ellenében, utólag kell majd rendezni.

Az U11-es, az U13-as és az U15-ös versenyeken indulók – akárcsak a korábbi években – két, erősorrend szerint rangsorolt osztályba nevezhetnek. Kérjük az edzőket/csapatvezetőket, hogy nagyon körültekintően járjanak el az ilyen korosztályú csapatuk/csapataik besorolásakor!

A játékidő valamennyi kiírás esetében: 2x15 perc, futó órával.

Az U11-es, az U13-as és az U15-ös (I. és II. osztályú) versenyek tornarendszerű bajnokságok lesznek, míg a többi megmérettetés kieséses torna, így várhatóan az előbbiek 6-9, míg az utóbbiak 2-5 hétvége egyik napját veszik majd igénybe – bár a végleges lebonyolítás minden esetben nagyban függ majd a jelentkezők számától.

Az U11-es, az U13-as és az U15-ös (I. és II. osztályú) pontvadászatok már idén december 8-án elkezdődhetnek, míg a többi verseny csak január közepén.

Az U11-esek, az U13-asok és az U15-ösök december elejétől lényegileg minden második hétvégén parketten lesznek (december 7-e és 14-e munkanap, nem lesz forduló). A korábbi évekkel ellentétben, ezúttal igyekszünk majd előre kihirdetni a végleges – de legalább naprakész – menetrendet. A nevezés előtt azonban érdemes jól átgondolni, hogy a Futsal7végék mennyire összeegyeztethetőek más versenyeken történő indulással, felkészüléssel stb., mert a program kialakításánál nem tudjuk majd az egyéb elfoglaltságokat figyelembe venni; ugyanakkor a visszalépéseket és – főleg a jelzés nélküli – ki nem állásokat komoly büntetésekkel szankcionáljuk majd.
Szintén ide kapcsolódó hír, hogy az idei évadban az U11-es és U13-as korosztályokban történő indulás NEM VÁLTJA KI a téli Bozsik-tornákon való kötelező szereplést, ezért csak azok nevezzenek az adott korosztályú PMF7végére, akik gond nélkül meg tudják majd oldani mindkét helyen a kiállást abban az esetben is, ha a két rendezvény egy időben lesz.
Az idei évadbeli U11-es, U13-as és U15-ös megyei versenyeknek nincs országos kifutása.

A legkorábban 2020. január közepén rajtoló versenyekben (leány és fiú U17, férfi U20, női és férfi felnőtt, öregfiú) a rajt után akár minden hétvégén lehet egy játéknap, hogy befejeződjenek a február végi-március eleji nagypályás bajnoki rajtig. A nevezés előtt tehát ezek esetében is érdemes jól átgondolni, hogy a Futsal7végék mennyire összeegyeztethetőek más versenyeken történő indulással, felkészüléssel stb., mert a program kialakításánál nem tudjuk majd az egyéb elfoglaltságokat figyelembe venni; ugyanakkor a visszalépéseket és – főleg a jelzés nélküli – ki nem állásokat komoly büntetésekkel szankcionáljuk majd.

A tavalyi év után idénre jelentkezési limitet vezetünk be, amely kiírásonként (az egy korosztályon belüli különböző osztályok egy kiírásnak számítanak) maximum 96 csapat.
Túljelentkezés esetén a Pest megyei sportszervezetek előnyt élveznek majd a más megyei indulókkal szemben, ahogy az első számú csapatok a tartalékcsapatokkal szemben. A jelentkezéseket nem feltétlenül időrendben vesszük majd figyelembe, de a határidőn túli regisztrálás hátránynak számít majd.
Mivel a PMF7vége indulás nem váltja ki a téli Bozsik-tornákon való szereplést, valamint a folyó évadban klubonként és korosztályonként csak egy utánpótláscsapat után jár TAO-támogatás, ezért a tavalyi évhez képest az e szempontból érdekes korosztályokban létszámcsökkenésre és a 96 csapatos határértéken belüli nevezésszámra számítunk – de mindezt garantálni nem tudjuk.

A sorozatok az elnevezésekhez immáron 2002, az első téli Pest megyei teremtorna óta hűen továbbra is hétvégenként zajlanak majd.

Mivel a Futsal7végék hivatalos MLSZ-versenyek, ezért a mérkőzéseken ezúttal is csak és kizárólag azok a játékosok léphetnek pályára, akik a benevezett sportszervezet igazolt futsaljátékosai és érvényes futsal-versenyengedéllyel, továbbá az előírásoknak megfelelő sportorvosival rendelkeznek, ezért ezen kritériumokra a felkészülést már most érdemes elkezdeni!


Letölthető dokumentumok


További hírek

Általános
Sportszakember súlyos büntetése

2024-03-28 16:41:41

Sportszakember súlyos büntetése

Ezen korábbi esetet azért gondoltuk közkinccsé tenni, mert azt feltételezzük, sokan nem gondolnák, hogy egy lentebb részletezett – vagy ahhoz hasonló – próbálkozással mit is kockáztat(hat)nak valójában. Itt és most úgy gondoljuk, nem is annyira a név a lényeges, hanem magának az ügynek a súlyossága, hogy mások számára okulásul szolgáljon a jövőben.

Általános
Pest Vármegyei Női Kupa: a legutóbbi két győztesből csak egy maradhat

2024-03-28 16:11:05

Pest Vármegyei Női Kupa: a legutóbbi két győztesből csak egy maradhat

Húsvét hétvégén rendezik a Pest Vármegyei Női Kupában az elődöntőket, amelyet követően eldől, melyik két együttes jut be a május 1-jén rendezendő fináléba.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: a Dunaharaszti jutott utolsóként a négy közé

2024-03-27 15:20:03

Pest Vármegyei Kupa: a Dunaharaszti jutott utolsóként a négy közé

Nem sikerült az újabb bravúr a Dunakanyar-Szentendre együttesének, amely a hétvégi, Maglód elleni bravúros bajnoki győzelem után tegnap este a Pest Vármegyei Kupa negyeddöntőjében már nem bírt egy másik éllovassal, az I. osztályt 11 pont előnnyel vezető Dunaharasztival.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: Gödöllő – Dunakanyar-Szentendre/Dunaharaszti és Diósd – Viadukt-Biatorbágy a fináléért

2024-03-25 15:34:51

Pest Vármegyei Kupa: Gödöllő – Dunakanyar-Szentendre/Dunaharaszti és Diósd – Viadukt-Biatorbágy a fináléért

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda a korábbi évek hagyományaihoz híven ma délután a megjelent sportszervezetek képviselőinek jelenlétében a Vármegyeházán kisorsolta a Pest Vármegyei Kupa elődöntőinek, valamint a két még fennmaradó országos főtáblás helyért a területi sorozat részeként zajló Magyar Kupa pótselejtezők párosításait.

Értesítők, információk

2024-03-28 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.03.28.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-03-28 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.03.28.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-03-14 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.03.14.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok