Kialakultak a Pest megyei férfi felnőtt bajnokságok mezőnyei és csoportjai

2019. július. 12., 15:30   |    

Kialakultak a Pest megyei férfi felnőtt bajnokságok mezőnyei és csoportjai

A nevezések összesítése és a hiánypótlások befogadása után az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenybizottsága beosztotta, hogy mely egyesületek indulhatnak a 2019/2020. évi Pest megyei férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokságok egyes osztályaiban, továbbá elkészültek a csoportbeosztások is (melyeket hírünk végén ábécérendben és térképre tűzve is megtekinthet).

I. osztály
Az elmúlt szezon versenykiírása és eredményei alapján az I. osztályból feljutott az NB III-as bajnokságba a Dabas-Gyón, valamint – mivel szerencsére nem volt Pest megyei NB III-as kieső és alánevező csapat – búcsúzott a „megye-egytől” a Felsőpakony és a Tápiószecső. Helyükre felkerültek a másodosztály bajnokai, így a Törökbálinti TC és a Kisnémedi MSE – mely ismételten CSO-KI Sport néven fog majd szerepelni –, továbbá a második helyezettek közül az a Veresegyház VSK, amely osztályozón felülmúlta a Gyömrőt.
A törökbálintiakkal kapcsolatos hír, hogy mivel jelenleg csak műfüves pályával rendelkezik a klub, kérelmet nyújtottak be az MLSZ PMI Társadalmi Elnökségének, amelyben – a hatályos MLSZ Infrastruktúra szabályzat ide vonatkozó paragrafusa alapján – egy évre szóló mentességet kérnek az I. osztályra vonatkozó szabályok (élőfüves pálya megléte) betartása alól.

II. osztály
A feljutók mellett távoztak még a II. osztályból a csoportok kiesői, azaz a 15. és 16. helyezettek, így a Pécel és a Kistarcsa, valamint a Monori SE – mely idén már nem is indított felnőtt csapatot – és a Dunavarsány II. A 14. helyezettek osztályozójának vesztese, azaz a Pereg végül nem búcsúzott, mert rámosolygott a szerencse (részletek lentebb).
Az előbbiekkel ellentétben a megyei I. osztály kiesői mellett érkeztek még a II. osztályba a III. osztály első és második helyezettjei – pontosabban csak érkeztek volna. A bajnokok, az Aszód, a Mogyoród FC és a Ráckeve vállalták a magasabb osztályú szereplést, azonban a második helyezettek közül csak a Kartal, tehát a Dány és a Dömsödi SE nem.
A megüresedett két hely feltöltésére a – szabályok értelmében a – legjobb III. osztályú harmadik helyezett Pilis II. és a legjobb „megye-kettes” kieső Pereg lett felkérve. A peregiekkel ellentétben a tartalékcsapat nem vállalta az osztályváltást, így következhetett a második legjobb mutatóval rendelkező III. osztályú bronzérmes, vagyis a Tárnok BKSK, amely egyesület már vállalta a felkérést.

III. osztály
Az előbb felsorolt feljutók mellett távoztak még a III. osztályból a csoportok kiesői, azaz a 15. és 16. helyezettek, így a Vácduka, a Tápióság, a Táborfalva, a Szentmártonkáta és a Kiskunlacháza – mely nem csak, hogy visszalépett az évad közben, de idén már nem is nevezett egyik versenybe sem.
A Szob ugyan kieső helyen végzett (15. lett), azonban a monori megyei felnőtt csapat megszűnése és a – némileg váratlan – ceglédberceli IV. osztályú (alá)nevezés miatt, mint legjobb kieső, „megye hármas” maradhatott. A feltöltés másik kedvezményezettje a legjobb harmadik pozícióban végző Nyáregyháza lett, miután a fel nem jutott második helyezettek közül sem a Szigetszentmárton (már az osztályozókat megelőzően), sem az FC Sződ nem vállalta a magasabb osztályt.
A IV. osztályból feljebb léptek még természetesen a csoportok bajnokai (a Váchartyán, a Dunabogdány, a Dunaharaszti II. és a Dánszentmiklós; a Gödöllő II.-Szada ugye nem élt a lehetőséggel, sőt az évad végén meg is szűnt), valamint a második helyezettek közül az osztályozóknak köszönhetően a Mogyoród FC II., a Tápiógyörgye és a Pilisvörösvár.

IV. osztály
A már említett ’Lacháza és Gödöllő II. mellett nem nevezett a szezonra a Felsőpakony II., a Kerepesi SBE, a Mende és a Vácszentlászló. Ugyanakkor, ha új egyesületek nem is tűntek fel, új csapatok jelentkeztek az osztályba, így a Ráckeve II., a Törökbálinti TC II. és a Veresegyház KSK II. Mindezek miatt Pest megye legalsó osztályában – a legutóbbi 55-tel ellentétben ezúttal – 50 csapat van. Az öt 10-es csoport – ahogy a többi beosztás is – a csapatok egymástól való távolságának összehasonlításával, valamint a Pest megyei úthálózat és a lehető legtöbb páros csapatszámú csoport létrehozásának figyelembevételével került kialakításra. A négycsoportos (pl.: három 12-es és egy 14-es) kialakítást azért vetette el a versenybizottság, mert több csoport esetében is komoly utazási távolságok alakultak volna ki. A két sződi és a két tóalmási csapat külön csoportokba lett beosztva.

A hatályos Labdarúgás Versenyszabályzat II. fejezet, 18. § (1) bekezdés c) pontja – amely a csoportbeosztást szabályozza – szerint „a csoport (verseny) besorolás végleges, ellene jogorvoslatnak helye nincs.”


Letölthető dokumentumok


További hírek

Általános
Sportszakember súlyos büntetése

2024-03-28 16:41:41

Sportszakember súlyos büntetése

Ezen korábbi esetet azért gondoltuk közkinccsé tenni, mert azt feltételezzük, sokan nem gondolnák, hogy egy lentebb részletezett – vagy ahhoz hasonló – próbálkozással mit is kockáztat(hat)nak valójában. Itt és most úgy gondoljuk, nem is annyira a név a lényeges, hanem magának az ügynek a súlyossága, hogy mások számára okulásul szolgáljon a jövőben.

Általános
Pest Vármegyei Női Kupa: a legutóbbi két győztesből csak egy maradhat

2024-03-28 16:11:05

Pest Vármegyei Női Kupa: a legutóbbi két győztesből csak egy maradhat

Húsvét hétvégén rendezik a Pest Vármegyei Női Kupában az elődöntőket, amelyet követően eldől, melyik két együttes jut be a május 1-jén rendezendő fináléba.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: a Dunaharaszti jutott utolsóként a négy közé

2024-03-27 15:20:03

Pest Vármegyei Kupa: a Dunaharaszti jutott utolsóként a négy közé

Nem sikerült az újabb bravúr a Dunakanyar-Szentendre együttesének, amely a hétvégi, Maglód elleni bravúros bajnoki győzelem után tegnap este a Pest Vármegyei Kupa negyeddöntőjében már nem bírt egy másik éllovassal, az I. osztályt 11 pont előnnyel vezető Dunaharasztival.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: Gödöllő – Dunakanyar-Szentendre/Dunaharaszti és Diósd – Viadukt-Biatorbágy a fináléért

2024-03-25 15:34:51

Pest Vármegyei Kupa: Gödöllő – Dunakanyar-Szentendre/Dunaharaszti és Diósd – Viadukt-Biatorbágy a fináléért

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda a korábbi évek hagyományaihoz híven ma délután a megjelent sportszervezetek képviselőinek jelenlétében a Vármegyeházán kisorsolta a Pest Vármegyei Kupa elődöntőinek, valamint a két még fennmaradó országos főtáblás helyért a területi sorozat részeként zajló Magyar Kupa pótselejtezők párosításait.

Értesítők, információk

2024-03-28 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.03.28.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-03-28 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.03.28.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-03-14 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.03.14.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok