10. U13-as II. osztályú Pest Megyei Futsal7vége: az FC Dabas ünnepelhetett

2021. március. 26., 14:52   |    

10. U13-as II. osztályú Pest Megyei Futsal7vége: az FC Dabas ünnepelhetett

Az FC Dabas sikerével – nem mellesleg trónfosztásával – ért véget a II. osztályú U13-asok számára negyedik alkalommal kiírt torna négyes döntője múlt vasárnap a monori sportcsarnokban.

A Ledő László által irányított dabasiak (Sipos Hajnalka fotóján a győztes együttes látható) a kétmérkőzéses elődöntőben a Budakalászt kapott gól (!) nélkül, kettős győzelemmel (4–0 és 2–0) magabiztosan fektették két vállra. A másik ágon, ha nem is volt ennyire egyértelmű, ám különösebben mégsem forgott veszélyben a címvédő újpestiek döntőbe kerülése, akik az egykori Honvéd- és Ferencváros-játékos, Kovács Béla által edzett Szigethalmot múlták felül (4–1 és 2–2). A bronzcsata a Szigethalom győzelmét hozta, amely már három góllal is vezetett, a vége pedig 3–1 lett a kék-sárgák javára a Laskai Tamás vezette Budakalásszal szemben. Az U11-esek délelőtti helyosztóira alaposan rácáfolt a II. osztályú U13-asok döntője, hiszen egy fordulatos, végig kiélezett és izgalmas mérkőzésen nem bírt egymással a Dabas és az UTE III., így a 3–3-as rendes játékidőt követő „szétlövésben” a Pest megyei együttes bizonyult jobbnak 4–3-ra, s így ebben a kiírásban első alkalommal diadalmaskodott a Pest Megyei Futsal7végén.
A 10. U13-as II. osztályú Pest Megyei Futsal7végére összesen 67 együttes nevezett, amely közül már az induláskor vagy menet közben 12-en léptek vissza a további küzdelmektől.

A 10. U13-as II. osztályú Pest Megyei Futsal7vége végeredménye: 1.FC Dabas; 2. UTE III.; 3. Szigethalom; 4. Budakalász. Különdíjasok. Gólkirály: Jozic Márkó (FC Dabas); Legjobb kapus: Stankovic Deján (UTE III.); Legjobb játékos: Jozic Márkó (FC Dabas).

A hagyományos lebonyolítású final four hat mérkőzését két, a szakágban rutinosnak számító sípmester, dr. Molnár Péter és Páldi Ferenc dirigálták. Az érmeket – a vírushelyzet miatt nyakba akasztás helyett ezúttal csak „csokorban” a csapatkapitány kezébe –, serlegeket, okleveleket és a tárgyjutalmakat Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója adta át a négy résztvevő csapat és edzőik számára.

Ahogyan azt már megszokhatták tőlünk olvasóink idén is kíváncsiak voltunk arra, hogyan látták a mérkőzéseket, és játékosaik teljesítményét a négyes döntőbe jutott csapatok vezetőedzői – nyilatkozataikat az alábbiakban adjuk közre.

LEDŐ LÁSZLÓ, az FC Dabas edzője: Sajnos a járvány miatt kicsit nehezebben indult, de az igazgatóság megpróbálta a legjobb megoldást megtalálni, hogy zavartalanul folyjon le ez a nagyszerű torna. Rendkívül pozitív, hogy nagyszerű sportcsarnokokban folyhattak a küzdelmek. Számunkra – ahogy az elmúlt években is – a téli felkészülés közé vettük bele a sorozaton való szereplést. Külön nem készültünk rá, de gyerekeink megint megtapasztalhatták, hogy ez egy másik sportág: gyorsabb gondolkodás és döntéshozatal, sok-sok egy-egy elleni párharc a jellemző. Az idei sorozatban úgy tapasztaltam, hogy sportszerűek voltak a csapatok, és inkább a játékra koncentráltak. A csoportkörben fegyelmezetten és koncentráltan játszottunk. Néha akadozott a játékunk, furcsa volt a labda, és az első fordulóban az erő beosztásával is hadilábon álltunk. Minimális előnnyel, jobb gólkülönbséggel, másodikként jutottunk tovább a csoportunkból. A nyolcad- és a negyeddöntőben, el kell ismernünk, nem a kezünkben volt a továbbjutás, de a szerencse mellénk állt, így a négyes döntőben találtuk magunkat. A torna ezen szakaszára már egy kicsit tudatosabban készültünk a gyerekekkel. A Budakalásszal játszottunk a döntőbe jutásért; nagyszerű mérkőzéseken egy ügyes gárda ellen kettős győzelemmel kerültünk a döntőbe, ahol az az UTE III. várt ránk, amelytől a negyeddöntőben 7–2 re kaptunk ki. Úgy gondolom, hogy a finálé méltó befejezése volt a tornának. Nagyon jó mérkőzést abszolvált mindkét együttes, amely végén büntetőkkel mi hódítottuk el az idei versenysorozat bajnoki címét. Gratulálunk valamennyi résztvevőnek, mert sportszerűen, csak a játékra koncentrálva izgalmas mérkőzéseket játszottak. Külön öröm számunkra, hogy a final four gólkirálya és egyben a legjobb játékosa az edzők szavazatai alapján Jozic Márkó lett. Természetesen gratulálok az UTE kapusának a legjobb kapus címhez! Összességében számunkra rendkívül hasznos volt a versenysorozat, reméljük, jövőre is folytatódik a hagyomány. Szeretném megköszönni a játékvezetőknek, hogy színvonalas munkájukkal emelték a torna rangját. Mindenkinek további sok sikert és kitartást kívánok a tavaszi folytatásra.

SZÉL JÓZSEF, az UTE III. edzője: Gratulálok játékosaimnak az ezüstéremhez, mely óriási siker, hiszen egy évvel fiatalabbakként, U12-esekként szerepeltünk a versenysorozatban. Nagyon sok jó iramú, a képzés szempontjából hasznos mérkőzéseket tudtunk játszani, amelyek tökéletesen segítették a játékosok szakmai fejlődését. Az UTE Labdarúgó Akadémia külön szeretné köszönetét kifejezni a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóságának, hogy ebben a nehéz időszakban is megszervezte a futsal küzdelmeket, hiszen így lehetőséget tudtunk adni a nálunk futballozó gyermekeknek, hogy ne csak edzéseken, felkészülési találkozókon, hanem valódi tétmérkőzéseken is részt tudjanak venni.

KOVÁCS BÉLA, a Szigethalom edzője: Amióta az egyesületünk megalakult, azóta folyamatosan részt veszünk a megyei igazgatóság által szervezett futsal versenysorozatokban. Külön nem készültünk ezekre a hétvégékre, ugyanakkor az edzéseken is megkövetelt játékot vártam és láttam a gyerekektől, azaz a rövidpasszos, agresszíven letámadó, bátran vállalkozó játékstílust preferáltuk. A négyes döntőbe kerülésünket úgy fogtuk fel, hogy ajándék, annak fényében főleg, hogy a régiónkból egyedüli csapatként csak nekünk sikerült. Külön köszönetet szeretnék mondani a szülőknek, akik ebben a nehéz helyzetben is rengeteg áldozatot hoztak a gyerkőcökért. Sajnálom, hogy élőben nem lehettek részesei ezeknek a mérkőzéseknek, a sikereinknek. A többi résztvevőnek is gratulálok, színvonalas mérkőzéseket tudtunk játszani.

LASKAI TAMÁS, a Budakalász edzője: A Pest Megyei Futsal7végére minden évben benevezünk. Jó körülmények között, remek csapatok ellen játszhatunk télen is. Külön nem készülünk a tornára, amit a nagypályás játékban tanulnak a gyerekek, azokat a dolgokat próbálják meg alkalmazni több-kevesebb sikerrel, mégpedig a létszámfölényes helyzetek tudatos kialakítását és megoldását. Arra kérjük őket, hogy legyenek kreatívak, merjenek vállalkozni, és ami a legfontosabb, élvezzék a játékot, érezzék jól magukat. Célként a csoportból való továbbjutást jelöltük ki, a többi már csak hab volt a tortán – gondoltuk a sorozat előtt. Nagyszerű érzés volt a négyes döntőig eljutni úgy, hogy minden meccsünket megnyertünk, imponáló módon 12 találkozón 92 gólt rúgtunk, végig jól játszottunk. A végjáték sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, sajnos ebbe már a vírus is beleszólt, többen otthonról szurkoltak nekünk, és talán egy kicsit túl is izgultuk az egészet. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra, sok felejthetetlen pillanatot éltünk át együtt az idei sorozatban. Szeretném megköszönni a szervezőknek, rendezőknek, hogy ennyire gördülékeny lebonyolítás mellett, csodálatos sportcsarnokokban, kitűnő körülmények között sportolhattak a gyerekek, minden egyes perc élmény volt nekik és nekünk, edzőknek is.

A négyes döntő mérkőzéseinek részletes jegyzőkönyvei:
https://adatbank.mlsz.hu/league/54/14/23570/1.html

A 10. U13-as II. osztályú Pest Megyei Futsal7vége négyes döntőjén fotós munkatársunk, Sipos Hajnalka által készített fényképek láthatók ebben az albumban:
https://www.facebook.com/media/set?vanity=pmlsz&set=a.3964597090263188

A 2017/2018-as szezon óta rendezik meg minden évben a másodosztályú versenyeket a Pest Megyei Futsal7vége U13-as korcsoportjában. Az azóta megrendezésre kerülő torna eddigi nyertesei évről évre:

2017/2018: Dunakanyar-Régió UFC;
2018/2019: Dunakanyar-Szentendre;
2019/2020: UTE II.;
2020/2021: FC Dabas.


Címkék:

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok