11. Pest Megyei Öregfiú Futsal7vége: inárcsi siker és címvédés Monoron

2023. február. 28., 16:27   |    

11. Pest Megyei Öregfiú Futsal7vége: inárcsi siker és címvédés Monoron

Február utolsó hétvégéjén befejeződtek a Pest Megyei Futsal7végék 2022/2023. évi küzdelmei, melynek részeként 26-án vasárnap Monoron, a Városi Sportcsarnokban került sor az öregfiúknál a négyes döntőre. Az idei „final four” címvédést hozott, hiszen megismételte tavaly Üllőn kiharcolt elsőségét a ProFee.hu-Inárcs együttese, amelynek soraiban ezúttal is szinte kivétel nélkül a futsalban meghatározónak számító játékosok léptek pályára.

Az idei torna végjátéka, mondhatni, az előzetes papírformának megfelelően alakult, hiszen az első elődöntőben az öregfiú korosztályban eddig öt tornagyőzelemmel büszkélkedő érdi Asterix gond nélkül, kettős győzelemmel (4–1 és 6–4) jutott a döntőbe az újonc Salgótarjánnal szemben, míg a másik ágon a címvédő inárcsiak egy-egy sima (7–1), illetve szorosabb (5–4) mérkőzést produkálva múlták felül a Dunakeszi gárdáját. A „kisdöntő” nem kevesebb, mint 11 gólt hozott, melyen a négy gólig jutó Milavecz Péter vezérletével a két évvel ezelőtt ugyancsak a 3. helyen végző Dunakeszi 8–3-as győzelmet aratva szerezte meg a bronzérmet. A döntő két részvevője az idei kiírás negyeddöntőjének II. csoportjában Üllőn már találkozott egymással, akkor szoros mérkőzésen 2–1-re nyertek az inárcsiak. Az Asterixnek a fináléban ezúttal inkább a tisztes helytállásra futotta, hiszen a címvédő a 14. percben már 3–0-ra is vezetett, megnyugtató előnyre téve szert ezzel a szünetig. Hátrányából csak a találkozó utolsó percében, Benkő Tamás révén tudott faragni az Asterix, beállítva ezzel a 3–1-es végeredményt.

A 11. Pest Megyei Öregfiú Futsal7vége végeredménye: 1. ProFee.hu-Inárcs; 2. Asterix SC-Érd; 3. VS Dunakeszi; 4. Salgótarjáni VSE.
A torna gólkirálya: Schrancz Balázs (ProFee.hu-Inárcs) – 5 góllal;
A torna legjobb kapusa: Gabay Gergely Károly (Asterix SC-Érd);
A torna legjobb mezőnyjátékosa: Simonyi Gábor (ProFee.hu-Inárcs).
A tornagyőztes ProFee.hu-Inárcs játékoskerete: Almási Gábor, Becsei András (kapusok); Dina László, Fazekas Gábor, Főfai Sándor, Hazenauer Péter, Lengyel Béla, Schrancz Balázs, Simonyi Gábor, Ughy Márk (csapatkapitány), Zoufal Nándor (mezőnyjátékosok). Csapatvezető: Varga Gábor.

A négyes döntő mérkőzéseit Aszódi Csaba, Kéri I Zoltán és Laczkó Zoltán vezették, a díjakat Gyetvai Péter, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság IÁB-irodavezetője adta át ünnepélyes keretek között a résztvevőknek. A négyes döntőbe jutott valamennyi együttes – a 4. helyezett is – emlékérmet vehetett át.

A négyes döntő részletes jegyzőkönyvei:
https://adatbank.mlsz.hu/league/59/14/26942/1.html

A 11. Pest Megyei Öregfiú Futsal7vége négyes döntőjén fotós munkatársunk, Sipos Hajnalka által készített képek az alábbi linken megtekinthetők:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=pmlsz&set=a.578975190929754

A négyes döntőt követően a részvevő csapatok képviselői – a hagyományokhoz híven – ezúttal is értékelték az idei tornán való szereplésüket.

VARGA GÁBOR, az Inárcs elnöke: – Mindenekelőtt köszönöm a csapatnak, hogy az Inárcs VSE színeiben egy újabb fantasztikus sorozat végén, idén is veretlenül hódították el az első helyet. Klubvezetőként hálás vagyok a csapatom minden tagjának, akik ezt a sikert „szállították”. Külön öröm számomra, hogy a tavaly „verbuválódott”, mások által csak „zsoldosoknak” nevezett csapatunk egyben maradt, hozzájuk csupán egy-két új igazolásunk érkezett. Ezek a srácok a játéktudásukon felül éppen a baráti szálak miatt tudnak ennyire jól együttműködni a pályán is, ez tette őket idén is legyőzhetetlenné. A csoportmeccseken ugyan nehezen indultunk, mondhatni, a játékunk még akadozott, akkoriban még meg is kaptuk, hogy mi ezt biztos nem fogjuk megnyerni. Aztán jött a következő megmérettetés, újabb három meccs, újabb három siker, de már sokkal jobb és küzdelmesebb játékkal. Így jutottunk el a négyes döntőbe, ahol a Dunakeszin kellett átverekednünk magunkat, hogy összejöjjön az előre „jósolt” Asterix – Inárcs rangadó, ami össze is jött. A sorozat végén nemcsak az első helyért járó kupát és a vándorserleget, hanem a torna legjobb játékosának és a gólkirálynak járó trófeát is a mieink vihették haza Simonyi Gábor, illetve Schrancz Balázs személyében. Végezetül köszönöm a szervezést az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság csapatának, egyúttal gratulálunk minden résztvevő gárdának és játékosnak!

GODÁNY BALÁZS, az Asterix-Érd elnöke, játékos-edzője: – Sajnos csak hat mezőnyjátékossal és két kapussal tudtunk részt venni a négyes döntőben. Az elődöntőkben a kifejezetten jó játékosokból álló és szimpatikus futsalt játszó Salgótarjánt kétszer is le tudtuk győzni, azonban ezeken a találkozókon eléggé elfáradtunk. A döntőben sajnos hamar hátrányba kerültünk és már nem volt erőnk újítani. A helyzeteink így is megvoltak, ám vagy a mi játékosaink hibáztak, vagy ellenfelünk kapusa, Almási Gábor védett ihletett formában, így meg kellett elégednünk az ezüstéremmel. Ezúton szeretnék gratulálni mindegyik csapatnak, akik eljutottak a fináléig. Véleményem szerint színvonalas meccseket láthatott a közönség. Ezen felül külön is szeretnék gratulálni a saját csapattársaimnak is, ugyanis két cserével végigküzdöttük a napot és nem vallottunk szégyent.

VÉGH ZOLTÁN, a Dunakeszi technikai vezetője, játékosa: Nagy megtiszteltetés, hogy ismét képviselhettük egyesületünket és városunkat a Pest Megyei Öregfiú Futsal7vége idei kiírásában. A négyes döntőben három kiváló csapat társaságában vehettünk részt egy nagyszerűen megrendezett eseményen. Felemelő érzés volt ennyi, a sportág tekintetében ikonikus játékos ellen pályára lépni. Az pedig plusz öröm, hogy eredményesen szerepeltünk, és dobogós helyen zártuk a sorozatot! Reméljük, jövőre ismét tagjai lehetünk a mezőnynek, és újabb felejthetetlen élményeket szerezhetünk városunk és egyesületünk színeit képviselve.

HORVÁTH SZABOLCS, a Salgótarján elnöke, játékosa: – Mit is mondhatnék? Nagyon jó volt a rendezés, ez tény és való! Először indultunk a tornán, a helyszínen a MLSZ Pest Megyei Igazgatóság munkatársának is elmondtam, hogy Nógrád megyében nincsenek ilyen rendezvények, így nagyon örülünk, hogy részt tudtunk venni a Pest Megyei Futsal7végén. A selejtezőkön könnyedén túljutottunk, de itt, a „final four”-ban már komolyabb csapatok ellen játszottunk, akik igazán tudják, hogy mi is a futsal. Jövőre is mindenképpen szeretnénk elindulni ezen a tornán, és lehetőleg jobb eredményt szeretnénk elérni. Úgy gondolom, elsőre azért ez sem volt rossz.


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-04-30 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok