11. Pest Vármegyei Szuperkupadöntő (a 17. szuperkupagyőztesi címért): Vecsés vagy Gödöllő egyaránt másodszor?

2023. július. 28., 17:18   |    

11. Pest Vármegyei Szuperkupadöntő (a 17. szuperkupagyőztesi címért): Vecsés vagy Gödöllő egyaránt másodszor?

Július 30-án, vasárnap 17:00 órától Maglódon, a Kertész Károly Stadionban mérkőzik meg egymással a 11. Pest Vármegyei Szuperkupadöntő (a 17. szuperkupagyőztesi címért), keretében az I. osztály két élcsapata, a 2022/2023-as szezon bajnoka, a Vecsés és az idei Pest Megyei Kupa-győztes, egyben a Szuperkupa-címvédője, a Gödöllői SK. A gödöllőieknél új edző, Molnár Zoltán irányít, aki a két év után távozó Győri Zoltántól vette át nyáron a szakmai munka irányítását.

Ezt történt a (közel)múltban

Pest (vár)megyében a Szuperkupadöntők története 2005-ig nyúlik vissza, és 2007 óta mérkőzik meg egymással az aktuális (vár)megyei I. osztályú bajnok, valamint a Pest Megyei Kupa aktuális címvédője. Ami a mostani két résztvevőt, a Vecsést és a Gödöllőt illeti, eddig mindketten egy-egy alkalommal nyerték el a Szuperkupa-serleget, előbbi klub 2017-ben, a Tura visszalépése miatt játék nélkül, míg a gödöllőiek tavaly Tápiószentmártonban 5–1-re múlták felül a Bugyi-OBO gárdáját. A Vecsés „gyűjteményében” emellett 2021-ből – éppen Gödöllőn – szerepel egy elveszített finálé is, akkor a csomádi CSO-KI-tól kaptak ki 1–0-ra.

Újabb kupadöntő Maglódon

Maglód, a 2012 óta egykori elnöke, Kertész Károly (1926–1989) nevét viselő stadion másodszor adhat otthont kiemelt Pest (vár)megyei labdarúgóeseménynek, hiszen 2009-ben ugyanitt került sor a Pest Megyei Kupa döntőjére a Törtel és a Verőce csapatai között, mely végül utóbbiak 2–1-es győzelmével zárult. Ami a sorozat teljes történetét illeti, Maglód első alkalommal lehet Szuperkupadöntő házigazdája, ugyanis eddig mindig máshol rendezték meg a finálét, a Kertész Károly Stadion Üllő, Ráckeve, Vác, Törökbálint, Nagykáta, Vecsés, Újszilvás, Érd, Gödöllő és Tápiószentmárton után tizenegyediknek iratkozott fel erre az illusztris listára.

Merczel János, a Maglódi TC ügyvezetője több mint 20 éve dolgozik a helyi klubért

A házigazda Maglódi Torna Club működésében az elmúlt két évtizedben komoly szerepet vállalt Merczel János, vagy ahogy a legtöbben ismerik, „Tüsi” 2005 óta pedig ügyvezetője az egyesületnek. A kétezres évek eleje óta az egyesület labdarúgói szerepeltek már az NB III-ban és a megyei I. osztályban egyaránt, emellett az elmúlt években Németh Gusztávval megteremtették a férfi futsal szakosztály szerepeltetésének feltételeit is, amely nagy büszkeségükre a 2023/2024-es szezonban már a hazai élvonalban mérettetheti meg magát. A sportvezető készséggel nyilatkozott a vasárnapi Szuperkupadöntővel kapcsolatban is: „Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság felkérésére nagy örömmel vállaltuk el és adunk helyt az idei Szuperkupadöntőnek. Szeretnénk, ha sportszerű, színvonalas és emlékezetes mérkőzést játszana a két csapat a stadionunkban. Nem könnyű egy ilyen 90 perc kimenetelére tippelni, és nem is nagyon szeretnék, de úgy gondolom, az dönthet majd, hogy melyikük jár előrébb a másikhoz képest a felkészülés ezen szakaszában.”

Döntetlen esetén büntetők

A hatályos versenykiírás értelmében amennyiben a 11. Pest Vármegyei Szuperkupa-döntő a rendes játékidőt követően döntetlenre végződik, abban az esetben öt-öt büntetőrúgással dől el a kupa sorsa.
A részletes versenykiírás IDE kattintva érhető el.

A szakkommentátor

Győri Zoltán, az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság felkérésére második alkalommal lesz szakkommentátora jelentős mérkőzésnek a (vár)megyében. Először 2022. június 6-án Cegléden, a Malomtó széli Zsengellér Gyula Sportcentrumban másodmagával, Sárközi Szabolccsal, a Nagykáta korábbi vezetőedzőjével, a Pest Megyei Amatőrválogatott társedzőjével együtt látta el szakmai észrevételeivel a 15. Football Factor Pest Megyei Kupa döntőjét, melyet – most már – jelenlegi csapata, a Pomáz-ICO és a Bugyi-OBO vívott egymással.

Győri Zoltán Gödöllő után a Pomázzal érhet el újabb sikereket

Győri Zoltán 1976. június 8-án született Szegeden. A hatvani kötődésű egykori labdarúgó, majd edző pályafutása szülővárosából indult, később szerepelt a Vác, a Salgótarján, a Zalaegerszeg, a Szombathelyi Haladás, a Nyíregyháza Spartacus és a Pécs színeiben is. A kétezres években rövid ideig Ausztriában légióskodott, majd ezt követően szűkebb pátriájában, a Galga-mentén vállalt szerepet a futballban. Edzőként dolgozott Turán, Hatvanban, Hévízgyörkön, a Heves megyei Lőrinciben, ezután pedig a Nógrád megyei Héhalmon is. 2021 nyarán Hevesi Tamást váltotta a Gödöllői SK kispadján, hét év után visszatérve ezzel a Pest megyei amatőr labdarúgás világába. Kétéves gödöllői tevékenysége az egyesület egyik lesikeresebb időszakának számított, hiszen a 2021/2022-es szezonban I. osztályú bajnoki címet és Pest Megyei Szuperkupa-győzelmet, tavaly pedig bajnoki bronzérmet, valamint Pest Megyei Kupa-győzelmet ért el csapatával a Felsőpakony elleni, sikerrel megvívott ceglédi fináléban. Még 2021 novemberében az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság másodmagával az ugyancsak az I. osztályban szereplő Nagykátát irányító Sárközi Szabolccsal együtt felkérte a Pest Megyei Amatőrválogatott vezetőedzői teendőinek ellátására. Itt is eredményesen dolgozott, ugyanis megnyerte a Megyei Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornáját (MAVONT), és 2. helyen végzett a Pest Megyei Amatőrválogatottal a spanyolországi UEFA Regions’ Cup küzdelmeiben is.

Ezúttal így látja az idei Szuperkupadöntő esélyeit: – Két kiváló csapat fog találkozni a döntőben, melyen nagyon jó mérkőzésre van kilátás, ugyanis (vár)megyei szinten mindkét együttesnek extra kerete van, ráadásul két komoly szakember ül a kispadokon. A Vecsés két évvel ezelőtt a CSO-KI ellenében elbukta a döntőt, így biztosan óriási motivációval állnak bele a találkozóba. A Gödöllő címvédőként érkezik Maglódra, gondolom, szeretnék megismételni a tavalyi jó szereplést. Remélem, mindkét csapat bátor támadójátékkal készül, hiszen a győzelem nagyon jó évindító lehet a győztes számára. Sok sikert kívánok a kollégáknak és a játékosoknak egyaránt!

Vélemények a döntőről

A mérkőzést megelőző részletes beharangozónkban a Szuperkupával kapcsolatos érdekességek mellett a két csapat vezetőit, edzőit és játékosait is megszólaltattuk, emellett a riválisok és természetesen a házigazda Maglód Torna Club képviselőjét is megkérdeztük a vasárnapi Szuperkupadöntővel kapcsolatban.

CZIBOLYA ZOLTÁN, a Vecsési FC elnöke: – Mi eddig kétszer kerültünk a Szuperkupadöntő közelébe, előbb 2017-ben, de akkor a Tura visszalépése következtében nem tudtunk mérkőzést játszani, 2021-ben pedig Gödöllőn kaptunk ki 1–0-ra a CSO-KI-tól. Megtisztelő, hogy a bajnoki cím megszerzése után ismét játszhatunk egy ilyen nívós mérkőzést, úgy gondolom, Pest vármegye egyik legjobb játékosállománnyal rendelkező együttese ellen. Izgalmas és színvonalas összecsapást várok, amelyből győztesen szeretnénk kijönni, mindez nagy dicsőség lenne mind a klub, mind Vecsés városa számára. Sajnos az előjelek nem a legjobbak, mivel nem a legjobb felállásunkkal tudunk majd szerepelni. Bakos Szabolcs a reamatőrizációs szabály miatt még nem léphet pályára, Menyhárt Attila pedig NB III-as elfoglaltsága miatt fog hiányozni. Rajtuk kívül Nádasi Kornél bokatörés miatt biztosan, míg Hollauer Balázs, illetve Olasz Gergő hasi- és bokafájdalmak miatt lehet, hogy nem áll majd rendelkezésünkre. A Gödöllő erős csapat, szerintem idén is meghatározóak lesznek, de mi sem fogjuk könnyen adni a bőrünket. Szeretném, ha ismét előkelő helyen végeznénk a bajnokságban is, a dobogó a minimális elvárás. Vasárnapra pedig sok sikert kívánok mindkét együttesnek, hajrá Vecsés!

RÓZSAVÖLGYI SÁNDOR, a Gödöllői SK klubigazgatója: – Úgy gondolom, idén tényleg Pest vármegye két topcsapata vívja a Szuperkupadöntőt. Bízom benne, jó hangulatú, sportszerű és nem mellesleg közönségszórakoztató mérkőzés lesz, amelyen a célunk egyértelmű: szeretnénk megnyerni a találkozót. Jó felkészülést tudhatunk magunk mögött, a csapat is egyben maradt, így bizakodva várjuk a vasárnapi finálét.

ABLONCZY GERJÉN, a Vecsés régi-új játékosa, aki az idei nyáron: – Számomra Vecsés nem ismeretlen, hiszen 2019 tavaszán egyszer már eltöltöttem itt fél évet, ezáltal sok embert ismerek a klubnál. Az idei nyári átigazolási időszakban fontos volt számomra, hogy lehetőleg Budapest környéki együtteshez igazoljak, külön öröm, hogy ezt a szándékomat egy bajnokcsapathoz tudtam megvalósítani. Bevallom, nem nagyon ismerem a Gödöllőt, viszont tisztában vagyok azzal, hogy jó helyezéseket szoktak elérni, a vasárnapi párharc igazi rangadónak számít. Egy futballista számára mindig jó érzés trófeát nyerni, nincs ez másként most sem, vasárnap mindenképpen szeretnénk győzelemmel elhagyni a pályát.

BARABÁS ÁDÁM, a Gödöllői SK 1-szeres bajnoki arany, illetve bronzérmes, Pest Megyei Kupa és Szuperkupa-győztes játékosa:Nagy iramú és színvonalas mérkőzésre számítok, nagyszerű „főpróba” lesz a Szuperkupadöntő mindkét együttes számára a bajnokság előtt. Abban egészen szinte biztos vagyok, egyik csapat sem fogja könnyen megadni magát, nagy küzdelem várható a serlegért. Kitűnő érzés számomra, hogy amióta Gödöllőn futballozom, minden, amatőr labdarúgó számára megnyerhető címet sikerült begyűjteni, remélem, ez a sorozat, most sem szakad meg, és sikerül a Szuperkupa-címvédés. Aligha mondok azzal újat, nem lesz egyszerű mérkőzés, fontos szerepet kap majd a párharcok megnyerése, de ha fejben mindenki ott lesz, és maximális koncentrációval kellőképpen felpörög a találkozóra, akkor biztos vagyok benne, hogy győzteskent távozunk majd Maglódról is.

MEGYESI LÁSZLÓ, az idei Pest Megyei Kupa-ezüstérmes Felsőpakony vezetőedzője: – Az előzetes információim alapján mindkét csapatnál történt változás a nyáron, ezért így, a szezon előtt nehéz volna különösebb jóslatokba bocsátkozni. Gödöllőn az edző, Molnár Zoltán személye az újdonság, aki nyilván megpróbálja majd a saját képére formálni a csapatot, Vecsésen pedig három-négy új játékost kell beépíteni a csapatba. Szoros mérkőzést várok, szerintem mindkét csapat betalál majd a kapuba, talán egy gól dönthet majd a legvégén. Bármelyik együttes könnyed győzelme engem egyértelműen meglepne. Azt kívánom, legyen sok gól és élvezetes mérkőzés.

SOMOGYI TIBOR, a Pest vármegyei I. osztályba idén nyáron feljutott Perbál vezetőedzője: – Az utóbbi évek két legmeghatározóbb Pest vármegyei csapata játssza a döntőt. Ellenfélként még nem találkoztunk velük, külső szemlélőként viszont már láttam őket futballozni. Véleményem szerint még magasabb osztályban is megállná a helyét ez a két együttes. Magas színvonalú mérkőzést várok, az előző szezonban mindkétszer a Gödöllő diadalmaskodott, viszont egyetlen találkozón bármi előfordulhat. A maglódi körülmények biztosan alkalmasak lesznek egy ilyen, nem átlagos színvonalú mérkőzés megrendezésére.

VINCZE GÁBOR, az I. osztályú Viadukt-Biatorbágy vezetőedzője, korábban két időszakban volt a Vecsés vezetőedzője: – Valamilyen szinten nyilván elfogult vagyok, elvégre volt csapatom az egyik résztvevő, így érthetően nekik szurkolok. Nagyon szép tavaszt tudhattak maguk mögött, méltóképpen folytatták az idényt, sőt még felül is múlták az előzetesen vártakat, végül simán nyerték meg a bajnokságot. Ennek ellenére a Gödöllő kétszer is megverte őket az előző bajnoki szezonban, ismerik tehát a Vecsés játékának az ellenszerét, remélem, ezzel most nem tudnak majd élni. A Gödöllőnél új vezetőedző irányít, amely számomra kissé érthetetlen, de nyilván ezek belsős dolgok, amely a vezetőségre tartozik. Az elmúlt években jó csapatépítés ment végbe a Gödöllőnél, ennek ellenére elégedjenek meg az ezüstéremmel ezen az eseményen.

Egymás elleni örökmérleg (2013 és 2023 között)

A két együttes az elmúlt évtizedben a Pest (vár)megyei I. osztályban szerepelt, ez alól csak a aq 2017/2018-as szezon jelentett kivételt, ugyanis a Vecsés akkoriban az NB III, Közép-csoportjában szerepelt, ahonnét egy év után búcsúzni volt kénytelen.

A 11. Pest Megyei Szuperkupa-döntőjén (a 17. szuperkupagyőztesi címért, a Vecsési FC – Gödöllői SK mérkőzésen közreműködő sportszakemberek:
Vecsési FC (a Pest megyei I. osztály 2022/2023. évi bajnoka) – Gödöllői SK (Pest Megyei Kupa 2022/2023. évi győztese), 17:00. Vezeti: Tóth Szabolcs (Molnár Adrián, Kovács Levente Richárd). Tartalék-játékvezető: Rizk Antonio

Tóth Szabolcs
Születési idő:           1993. 09. 12.
Vizsga éve:              2010
Legmagasabb bajnoki osztálya: vármegyei I. osztály

Molnár Adrián
Születési idő:           1978. 11. 29.
Vizsga éve:              2017
Legmagasabb bajnoki osztálya: NB III, asszisztens

Kovács Levente Richárd
Születési idő:           1993. 08. 21.
Vizsga éve:              2010
Legmagasabb bajnoki osztálya: vármegyei I. osztály

Rizk Antonio
Születési idő: 1998. 02. 21.
Vizsga éve:     2015
Legmagasabb bajnoki osztálya: vármegyei I. osztály

Részletes összeállításunk az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság együttműködő kommunikációs partnere, a Sportszelet Online nyomán készült.


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-06 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.06.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok