13. helyen zárt Pest megye a 13. Országos Sípmester Fesztiválon

2018. január. 12., 16:19   |    

13. helyen zárt Pest megye a 13. Országos Sípmester Fesztiválon

Január 6-án és 7-én az MLSZ Baranyai Megyei Igazgatóság Játékvezetői Bizottsága szervezésében Pécsen rendezték meg a 13. Országos Sípmester Fesztivált. A mieink tavalyi helyezésükhöz képest hat helyet javítva végül tizenharmadikként végeztek, míg a tornát – története során második alkalommal – Bács-Kiskun megye nyerte meg, amely a fináléban 5–1-re győzött a tavaly házigazdaként tornagyőztes, és így címvédő Vas megyével szemben.

A 13. helyen végzett Pest megyei játékvezető-válogatott (Fotó: Daru Andrea)

A Pest megyei „sporiválogatott” – noha a felemás kezdést (vereség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyétől, majd győzelem Budapest ellen) követően a saját kezében volt a sorsa – a Vas megye elleni sorsdöntő összecsapást kétgólos hátrányból felállva hét (!) másodperccel a lefújás előtt bukta el, így a mieink hiába győzték le az utolsó csoportmeccsükön fölényesen a Komárom-Esztergom megyeieket, a felsőházba jutás 2014, a hazai rendezésű és végül tornagyőzelemmel záródó sorozat óta ezúttal sem jött össze...

A bronzérmet Fejér megye szerezte meg, amely a házigazda Baranyát 4–1-re múlta felül a „kisdöntőben”. A 2014-ben hazai rendezésben Budakalászon és Szentendrén országos tornát nyerő Pest megyei játékvezetőket vigasztalhatja a tény, hogy az alsóházzal végződő szereplés ellenére az egyik különdíjat Ribényi Csaba révén sikerült elhódítani. A korábban a megyei II. osztály, Északi csoportjában szereplő Gödi SE 20 esztendős labdarúgója 14 találatával a torna legeredményesebb játékosa lett.

A mieink a torna során egyébként összesen hat mérkőzésen léptek pályára, melyeken 3 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség volt a mérlegük, 19–14-es gólkülönbség mellett.

A csoportmérkőzések Pest megyei eredményei: – Szabolcs-Szatmár-Bereg 2–3; – BLSZ 3–2; – Vas 3–4; – Komárom-Esztergom 7–2.

Helyosztó a 13–16. helyért: Pest – Tolna 2–1.

A 13. helyért: Pest – Veszprém 2–2, büntetőkkel Pest megye nyert.

A 3. helyért: Fejér – Baranya 4–1.

Döntő: Bács-Kiskun – Vas 5–1.

 A 13. Országos Sípmester fesztivál élmezőnyének végeredménye: 1. Bács-Kiskun megye; 2. Vas megye; 3. Fejér megye; 4. Baranya megye.

 

2006 után másodszor lett tornagyőztes Bács-Kiskun megye

Különdíjasok:

Gólkirály: Ribényi Csaba (Pest megye), 14 találattal;

Legjobb kapus: Horváth György (Baranya megye);

Legjobb mezőnyjátékos: Héra Csanád (Vas megye).

 

Az idei Országos Sípmester Fesztivált betétmérkőzések is színesítették, ennek keretében egy négycsapatos tornán a Baranyai Legendák, a Baranyai Polgárőrök, a Baranyai Sportvezetők és az MLSZ Megyei Igazgatók – kiegészülve a Baranya Megyei Igazgatóság néhány bizottsági tagjával – gárdája lépett pályára, melyet végül az utóbbiak nyertek meg. Soraikban pályára lépett Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója is, aki 5 góllal járult hozzá a tornagyőzelemhez.

A gálatorna végeredménye: 1. MLSZ Megyei Igazgatók; 2. Baranya Megyei Labdarúgó Legendák; 3. Baranya Megyei Sportvezetők; 4. Baranya Megyei Polgárőrök.

Az MLSZ Megyei Igazgatók együttese nyerte a négycsapatos gálatornát (Fotó: Daru Andrea)

Honlapunk kérésére Jakab Árpád, a Pest megyei csapat vezetője, az MLSZ PMI Játékvezetői Bizottságának elnökségi tagja is értékelte az idei Sípmester Fesztivált.

– Az előre elkészített sorsolás alapján az „A”-jelű csoportba kerültünk Budapest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Komárom-Esztergom és Vas megye társaságában. A szombati első találkozón 3–2-es vereséget szenvedtünk a szabolcsiaktól, majd egy izgalmas, olykor kemény, de rendkívül sportszerű és szoros mérkőzésen 3–2-re múltuk felül a fővárosiakat, így a továbbjutás lehetőségével léptünk pályára a vasiak ellen. A meccset végig ellenfelünk irányította, miután 20 percen keresztül öt a négy elleni játékkal „gyakoroltatták” velünk a védekezést. A találkozó utolsó öt percében mi is levittük a kapusunkat, így a kiegyenlített játéknak köszönhetően 3–1-ről 3–3-ra jöttünk fel, ám sajnos a mérkőzés vége előtt hét másodperccel Vas megye csapata megszerezte a győztes találatot, így a csoportelsőség lehetősége helyett biztos alsóházi csapatként várhattuk a Komárom-Esztergom elleni meccset, ahol végül 7–2-re nyertünk. Másnap két mérkőzést játszottunk, Tolna megyét 2–1-es győzelemmel múltuk felül, a helyosztót pedig büntetőpárbajban abszolváltuk Veszprém ellen. Végül a 13. Országos Sípmester Fesztiválon a 13. helyen végeztünk, örömünkre a torna gólkirályát a mi csapatunk adta Ribényi Csaba személyében, aki a két nap alatt összesen 14 találatot szerzett. Sajnálom, hogy a szombati csoportmeccseken nem sikerült a felsőházba jutnunk, pedig minden esélyünk megvolt rá. Pozitívumként szeretném kiemelni a csapategységet, valamint a küzdeni akarást, véleményem szerint a mutatott játékunkkal a jövő évi tornán sokkal sikeresebbek lehetünk. Ezúton szeretném megköszönni az Pest Megyei Igazgatóság és a Játékvezetői Bizottság támogatását, valamint a csapattal utazó kollégák segítségét! Jövőre, Miskolcon egyértelmű célunk lesz a felsőházba kerülés. Hajrá, Pest megye!

Az Országos Sípmester Fesztivál története (helyszín; időpont; szervező szervezet; győztes megye):

1., Dunaújváros; 2006. február 11-12.; Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség; Bács-Kiskun

2., Békéscsaba; 2006. december 16-17.; Békés Megyei Labdarúgó Szövetség; Budapest

3., Szombathely; 2007. december 15-16.; Vas Megyei Labdarúgó Szövetség; Budapest

4., Gyöngyös; 2008. december 13-14.; Heves Megyei Labdarúgó Szövetség; Budapest

5., Székesfehérvár; 2009. december 12-13.; Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség; Baranya

6., Nyíregyháza; 2010. december 11-12.; Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Labdarúgó Szövetség; Heves

7., Győr; 2011. december 10-11.; MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság; Békés

8., Gyula; 2013. január 12-13.; MLSZ Békés Megyei Igazgatóság; Heves

9., Budakalász; Szentendre; 2014. január 11-12.; MLSZ Pest Megyei Igazgatóság; Pest

10., Debrecen; 2015. január 10-11.; MLSZ Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság; Borsod-Abaúj-Zemplén

11., Kaposvár; 2016. január 9-10.; MLSZ Somogy Megyei Igazgatóság; Budapest

12., Szombathely; 2017. január 7-8.; MLSZ Vas Megyei Igazgatóság; Vas

13., Pécs; 2018. január 6-7.; MLSZ Baranya Megyei Igazgatóság; Bács-Kiskun

 

Kapcsolódó anyagok:

A 13. Országos Sípmester Fesztiválról készült videó-összefoglaló az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=ZjHdbq6xYsw

 Az eseményekről készült képek megtekinthetők az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóság hivatalos Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/MLSZ.BMI

 A döntőről és a 3. helyért vívott mérkőzés felvétele a http://szalaiusz.hu oldalon, az archívumban nézhető vissza.


További hírek

Általános
McDonald’s Fair Play Cup: a lányoknál dunakeszi, míg a fiúknál pilisvörösvári elsőséget hozott a Pest vármegyei döntő

2024-04-15 13:25:40

McDonald’s Fair Play Cup: a lányoknál dunakeszi, míg a fiúknál pilisvörösvári elsőséget hozott a Pest vármegyei döntő

Április 10-én, szerdán, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrumban összesen 8 lány és 10 fiú együttes részvételével zajlott le a McDonald’s Fair Play Cup 2023/2024-es kiírásának Pest vármegyei döntője. A lányoknál a győzelmet – a tavalyi esztendőhöz hasonlóan – a dunakeszi „A Radnóti Angyalai”, a fiúknál a pilisvörösvári „Schillerspieler” szerezte meg.

Általános
Ne maradj le, jelentkezz te is a budaörsi elsősegély-oktatásra!

2024-04-15 11:15:12

Ne maradj le, jelentkezz te is a budaörsi elsősegély-oktatásra!

Van még néhány szabad hely az április 17-i, a Budaörsi Városi Stadionban tartandó elsősegély-oktatásra. Jelentkezz te is, ne maradj le!

Általános
Pest Vármegyei Kupa, Magyar Kupa-pótselejtező: Diósd – Gödöllő döntőt rendeznek; a FÉMALK-Dunavarsány és a Pilis is főtáblára került

2024-04-11 11:29:18

Pest Vármegyei Kupa, Magyar Kupa-pótselejtező: Diósd – Gödöllő döntőt rendeznek; a FÉMALK-Dunavarsány és a Pilis is főtáblára került

Tegnap rendezték az elődöntőket a Pest Vármegyei Kupában, melyen eldőlt, hogy május 1-jén Diósd – Gödöllő fináléra kerül sor Cegléden, hiszen előbbi együttes a héten edzőt cserélő Viadukt-Biatorbágyot, míg a címvédő hazai pályán a nagy rivális Dunaharasztit győzte le nagy küzdelemben. A főtáblán még kiadó két helyet a Dunakanyar-Szentendre ellen a kupa ezen szakaszában egy év után ismét továbbjutó FÉMALK-Dunavarsány és a Vácot idegenben 1–0-ra legyőző Pilis szerezte meg.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők az Amatőr Kupa- és a Simple Női Kupa-döntőre

2024-04-10 10:11:39

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők az Amatőr Kupa- és a Simple Női Kupa-döntőre

Az MLSZ számára fontos az amatőr és női szakág népszerűsítése, ezért lehetőséget biztosít egyesületekben és a grassroots programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyerekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében, térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzéseket. Ez a lehetőség rendelkezésére áll valamennyi igazolt női felnőtt korosztályban szereplő játékosainak is.

Értesítők, információk

2024-04-15 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.15.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-11 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.11.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok