9. Pest Megyei Női Futsal7vége: a Tóalmás állhatott a dobogó tetejére – értékeltek az edzők

2021. március. 30., 17:05   |    

9. Pest Megyei Női Futsal7vége: a Tóalmás állhatott a dobogó tetejére – értékeltek az edzők

A Pest Megyei Futsal7végére visszatekintő hagyományos összeállításunkban adósak vagyunk még az idén kilencedik alkalommal megrendezett felnőtt női torna krónikájával, melyet – trónfosztást követően – a Tóalmás hölgykoszorúja nyert meg a címvédő fővárosi Airnergyt két vállra fektetve az üllői négyes fináléban. Lentebb az edzői értékelésekkel kiegészített beszámolót adjuk közre.

Csak részben alakult át a tavalyi végső négyes mezőnye, hiszen a címvédő Airnergy FC és az előző évi ezüstérmes Tóalmásnak is sikerült megismételnie azt a bravúrt, hogy újra bejutottak a legjobb négy közé. Akik rendszeresen követik a női Pest Megyei Futsal7vége eseményeit, azok számára nem jelentett különösebb meglepetést, hogy a fentebb említett két gárdán kívül a döntőben még a Kerepesi SBE nevével találkozhattak, hiszen az ideivel együtt ötödik alkalommal jutottak el a legjobbak közé. Viszont amennyire megszokottnak volt mondható a kerepesiek eredménye, annyira volt meglepő a Rákosmente részvétele, amely a torna története során először jutott el a final fourba.

Az elődöntők Tóalmás (3–0 és 7–1-es a Kerepessel szemben) és Airnergy (3–1 és 0–0) által magabiztosan abszolvált oda-visszavágóit követően megismétlődhetett a tavalyi döntő párosítása. A 2020/2021-es szezonban azonban sikerült revansot vennie a Tóalmásnak az egy évvel ezelőttiekért, miután egy kiélezett mérkőzésen Képes Vanda találatával sikerült legyőzniük az Airnergy együttesét. A bronzérmet végül a Kerepes hódította el, miután 1–1-es rendes játékidőt követően izgalmas, 2–1-re megnyert büntetőpárbajban a rákosmentiek fölé kerekedtek.

A trónfosztás után a Pest Megyei Női Futsal7vége végeredménye: 1. Tóalmás; 2. Airnergy; 3. Kerepesi SBE; 4. Rákosmente. A döntő gólkirálynője Véglás Viktória (SK Tóalmás) lett – 3 találattal. A csapatvezetők és a szervezők a legjobb játékos címet Márton Dórának (Tóalmás), míg a legjobb kapusnak járó elismerést Tóth Boglárkának (Kerepesi SBE) szavazták meg. A sorozat négyes döntőjének valamennyi mérkőzését Laczkó Georgina, Laczkó Zoltán és Kéri I Zoltán játékvezetők dirigálták. A díjakat és az okleveleket Benkő Tamás az MLSZ Pest megyei igazgatója, és Gyetvai Péter, IÁB-irodavezető adták át.

Mint minden évben, ezúttal is megszólaltattuk a csapatvezetőket, hogyan értékelik egyesületük szereplését, teljesítményét – nyilatkozataikat az alábbiakban olvashatják:
GACSÁLYI ATTILA, a Tóalmás edzője:Minden évben remek lehetőség ez a versenysorozat mindenkinek, hiszen úgy gondolom, egyre nagyobb tekintélynek örvend a torna, ezt bizonyítja is a sok-sok benevező egyesület mindkét nem esetében, valamennyi korosztályban. A korábbi évek szép eredményei után nagy reményekkel indultunk neki idén is, hiszen meg szerettük volna nyerni a kupát. Németh László barátommal és kollégámmal tornáról tornára készültünk a lányokkal, akik szintén nagyon motiváltak voltak már az elejétől kezdve. Végül veretlenül, és úgy érzem, nem érdemtelenül sikerült megszereznünk az első helyet. Szeretnénk külön is megköszönni a színvonalas szervezést és a lebonyolítást a rendezőknek.

TÓTH LÁSZLÓ, az Airnergy edzője:Kiváló kezdeményezés volt anno az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság részéről az eseménysorozat elindítása női fronton is, viszont nem ártana már a lebonyolítást újratervezni. Úgy gondolom, hogy a 2x15 perces, futó órás játékidő felnőtt szinten, valamint a négyes döntő lebonyolítása már okafogyott néhány éve. Összességében a futsal népszerűsítésére szánt törekvés jó, viszont inkább kispályás feelingje van így ezeknek a rendezvényeknek. Idén is úgy terveztük a szereplésünket a Pest Megyei Futsal7végén, hogy a legjobb négy közé szeretnénk eljutni, minden más csak ráadás számunkra. Persze, címvédőként valahol elvárás is volt a lányok felé a final four, viszont nem gondoltuk túl az eseményt, amely jó kis kiegészítő program volt a téli felkészülés monotonitása alatt. Sajnálom, hogy évről-évre egyre kevesebb résztvevő jelentkezik, bár ezúttal az ismert okok miatt maradhatott távol több egyesület is. Gratulálok és természetesen sok sikert kívánok valamennyi résztvevőnek a tavaszi folytatásban is!

KISS KÁLMÁN, a Kerepesi SBE edzője: – Az idei Pest Megyei Futsal7végét már nagyon várták a lányok, ki voltak éhezve egy kis mozgásra. A csoportmérkőzésektől egészen a négyes döntőig valamennyi találkozó óriási izgalmakat hozott. Hasonló képességű együttesek versengése volt, kivéve a Tóalmást, amely kiemelkedett a mezőnyből. A mieink teljesítményével elégedett vagyok, igazi csapatként küzdve érték el a 3. helyet. Gratulálok a szervezőknek, nagyszerűen bonyolították le ezt a tornát. Jövőre is találkozunk, hajrá csajok!

MIHALIK ISTVÁN, a Rákosmente edzője: Nehézkesen indult az első hétvégén a két mérkőzésünk, majd ahogy továbbjutottunk, úgy lettünk egyre magabiztosabbak, a negyeddöntőben játszottunk a legjobban. A döntő hétvégéjén a teljesítményünk rendben volt, sajnos a helyzetkihasználásunk akadozott, különösen igaz ez a 3. helyért vívott találkozóra. Összességében hasznos és tanulságos tornán vagyunk túl. Külön ki kell emelnem a remek szervezést és a lebonyolítást.

A négyes döntő eredményei részletesen:
https://adatbank.mlsz.hu/league/54/14/23456/1.html

A 9. Pest Megyei Női Futsal7vége négyes döntőjén fotós munkatársunk, Sipos Hajnalka által készített képek az alábbi linken tekinthetők meg:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=pmlsz&set=a.3863170407072524

A Pest Megyei Női Futsal7vége (2014/2015-ig Futball7vége) eddig győztesei évről évre:
2010/2011: Kerepesi SBE;
2013/2014: Tápiószecső;
2014/2015: Hungária Viktória;
2015/2016: Niké-Virág Futsalsuli;
2016/2017: Pénzügyőr;
2017/2018: Rubeola-Csömör;
2018/2019: Rubeola-Csömör;
2019/2020: Airnergy;
2020/2021: Tóalmás.


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok