9. Pest Megyei Öregfiú Futsal7vége: zsinórban negyedszer nyert az Asterix – részletes visszatekintő nyilatkozatokkal

2021. március. 12., 14:18   |    

9. Pest Megyei Öregfiú Futsal7vége: zsinórban negyedszer nyert az Asterix – részletes visszatekintő nyilatkozatokkal

Február közepén kilencedik alkalommal avattak győztest az öregfiúknál a Pest Megyei Futsal7végén. A hagyományos lebonyolítású számító négyes döntő visszatért Üllőre, melynek mezőnyéből az előző évhez képest csak a címvédő érdi Asterix, illetve második helyezett, a VS Dunakeszi jutott el ismét a final fourig, míg a hazai környezetben pályára lépő Üllő és a Hidegkút újoncnak számított e tekintetben. A kupát végül zsinórban negyedszer a Godány Balázs által irányított érdi Asterix csapata vihette haza, miután az elődöntőben oda-vissza felülmúlta az üllőieket, majd a döntőben büntetőkkel győzte le a Hidegkút gárdáját. A bronzérmet a tavalyi ezüst után ezúttal a Dunakeszinek sikerült elnyernie.

A Pest Megyei Futsal7vége Öregfiú korosztályának végeredményei a következőképpen alakultak: 1. Asterix; 2. Hidegkút; 3. Dunakeszi 4. Üllő. A négyes döntő gólkirálya Légrády Attila János (Asterix) lett 6 találattal, a torna legjobb kapusának Borsi Dávid (Hidegkúti SC), míg a legjobb mezőnyjátékosnak Kozák Tamás-t (Asterix) választották a csapatvezetők és a szervezők szavazati alapján. A zárónap találkozóit Laczkó Zoltán, Laczkó Georgina és Kéri I Zoltán vezette. A díjakat átadta az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának munkatársai, Gyetvai Péter és a korábbi 114-szeres magyar felnőtt futsalválogatott Németh Péter a négyes döntőbe jutott mindegyik – lévén a negyedik helyezett együttes tagjai is kaptak emlékérmet – gárda számára.

Ahogyan azt már megszokhatták tőlünk olvasóink, természetesen idén is kíváncsiak voltunk arra, hogyan látták a mérkőzéseket, és játékosaik teljesítményét a döntőbe jutott csapatok vezetőedzői – nyilatkozataikat az alábbiakban adjuk közre.

GODÁNY BALÁZS, az érdi Asterix elnöke, játékos-edzője:A döntőig simán vette az akadályokat csapatunk. Mind a selejtezőben, mind a negyeddöntőben százszázalékos eredménnyel jutottunk tovább. Az elődöntőben egy nagyon jó erőkből álló Üllővel találtuk magunkat szembe, és mindkét mérkőzést sikerült megnyernünk, az összhang azonban nem mindig volt megfelelő a csapaton belül. A döntőben azzal a Hidegkúttal kerültünk össze, akiket a selejtezők során 7–2 –re, míg a negyeddöntőben, ahová alaposan megerősödve érkeztek, 4–0-ra győztünk le. A döntőbe azonban kevés játékossal érkeztek, egyikük meg is sérült, emellett pedig kiállítás is megtizedelte őket, így a döntőt egyetlen cserével kellett lejátszaniuk. Ennek fényében mondhatjuk, hogy minden várakozás szerint mi voltunk az esélyesebb csapat. Azonban a futball és a futsal éppen azért szép, mert a pályán bármi megtörténhet. Somogyi Gábor nagyon jól megszervezte csapata védekezését, Borsi Gergő személyében volt egy tízes osztályzatot érdemlő kapusteljesítményük és emellett három-négy, egykor a futsal NB I-ben sok-sok évet játszó játékosuk is. Ezzel szemben voltunk mi, egy elkényelmesedő, 80 százalékos labdabirtoklással és töménytelen kihagyott helyzettel rendelkező címvédő csapat. Az első félidő utolsó másodperceiben egyenlített a Hidegkút gárdája, amely aztán két klasszisgóllal a második játékrészben el is tudott húzni. Ekkor már nem sokan adtak volna esélyt a mi győzelmünkre. Kétgólos hátrányból azonban sikerült az utolsó percben döntetlenre menteni az eredményt. Az ezután következő hatméteres büntetők során kapusunk, Gabay Gergely két lövést is hárított, így ötödszörre is mi emelhettük magasba a kupát. Hatalmas érzés volt ötödszörre megnyerni a serleget. Jövőre megpróbáljuk ismét megvédeni a bajnoki címünket! Külön öröm számunkra, hogy a legjobb játékos, Kozák Tamás, és a gólkirály, Légrády Attila személyében is a mi sorainkból került ki.

SOMOGYI GÁBOR, a Hidegkút játékos-edzője:Első ízben indultunk a Hidegkúttal az öregfiúknál a Pest Megyei Futsal7végén. Az egyesület alelnöke, Apjok Gergelytől jött az ötlet, hogy próbáljuk meg. Miután pozitív visszajelzéseket kapott, megbízott engem – mint a felnőtt futsal csapat vezetőedzőjét – a csapat toborzásával is. Mivel korábban a Cső-Montage színeiben játszottam, így a régi kapcsolataimat fel tudtam használni a csapat kialakításához. Az ottani csapatból igazoltunk le több játékost is, – többen közülük már az old boys korhatárát is betöltötték – kiegészítve egy-két baráttal más csapatok színeiből. A szervezés nehéznek bizonyult, mivel a hétvége nem mindenkinek volt megfelelő. A torna első fordulójában picit még foghíjasak is voltunk. Ott a Hidegkút nagypályás öregfiú-csapatából egészítettük ki a keretünket. Ekkor még az összeszokottság hiánya nagyon is érezhető volt rajtunk, és a bajnok Asterix-et nem sikerült legyőznünk a csoportban, így a vigaszágra kényszerültünk. A vigaszágon végül kettős győzelemmel sikerült kivívnunk a továbbjutást, az utána következő negyeddöntőben ismét csak a későbbi győztestől kaptunk ki, de mögöttük bejutottunk a négyes döntőbe. Nagyon sokat készültünk, ám sajnos a koronavírus-járvány és más tényezők is közbeszóltak, így a döntőre egyetlen cserével tudtunk csak elutazni. Tetézte a bajainkat, hogy rögtön az első meccsen ő is megsérült, így csere nélkül kellett lejátszanunk a hátralévő mérkőzéseinket. A végső döntőben úgy gondolom jól álltuk a sarat, az utolsó percekig vezettünk is, sajnos az Érdnek az utolsó pillanatban sikerült büntetőkre mentenie a találkozót, ahol végül ők diadalmaskodtak. Mindent figyelembe véve, összességében komoly sikernek könyvelem el, hogy rögtön az első alkalommal a döntőig meneteltünk. Az pedig még inkább büszkeséggel tölt el, hogy tőlünk került ki a torna legjobb kapusa is.

SZABÓ GÁBOR BÁLINT, a Dunakeszi játékosa:Elég szerencsétlenül jött ki, hogy az első forduló megelőzte az átigazolási időszak kezdetét, így volt olyan játékosunk, aki nem léphetett pályára. Remélem, hogy jövőre ez a két dátum összhangban lesz. Ettől eltekintve a szervezés, a helyszínek teljesen rendben voltak, minden adott volt ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Egyetlen, nagyon határozott célunk volt a tornára nézve, mégpedig az, hogy ne sérüljön meg senki. Jó volt együtt játszani és a régi ismerősökkel találkozni, a meccseken elfáradni. Természetesen a pályán mindenki megtesz mindent a győzelemért, néha kicsit feszültebb a hangulat a kelleténél, de a torna végeztével szerintem valamennyien jó hangulatban mentünk haza. Az, hogy az idén nem sikerült döntőt játszanunk annak volt „köszönhető”, hogy érthetetlenül indiszponáltak voltunk az elődöntő első perceiben, és pillanatok alatt háromgólos hátrányba kerültünk. Onnantól kezdve csak futottunk az eredmény után, de már nem tudtunk fordítani rutinos ellenfelünkkel szemben. Remélem, jövőre lesz lehetőségünk újra részt venni a rendezvényen...

HÁZLER KÁROLY, az Üllő csapatvezetője:Nagyon örültünk annak, hogy a csapat történetében először sikerült bejutnunk a döntőbe. Sajnos ott szembesülnünk kellett azzal, hogy a selejtezőben és az elődöntőben jóval könnyebb dolgunk volt, de így is mindenképpen pozitív volt benne lenni a végjátékban. Az egész tornát figyelembe véve jónak értékelem a csapatom teljesítményét, sajnos a végjátékban az elvárásokkal szemben kicsit alul szerepeltünk.

A négyes döntő eredményei részletesen:
https://adatbank.mlsz.hu/league/54/14/23455/1.html

A 9. Pest Megyei Öregfiú Futsal7vége négyes döntőjén fotós munkatársunk, Sipos Hajnalka által készített képek az alábbi linken tekinthetők meg:
https://www.facebook.com/media/set?vanity=pmlsz&set=a.3864975616892003

Eddigi győztesek
1., 2012/2013: Bag;
2., 2013/2014: Pilisvörösvári UFC;
3., 2014/2015: Pilisvörösvári SZSE;
4., 2015/2016: Asterix-Érd;
5., 2016/2017: Kistarcsa;
6., 2017/2018: Asterix-Érd;
7., 2018/2019: Asterix-Érd;
8., 2019/2020: Asterix-Érd;
9., 2020/2021: Asterix-Érd.


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok