A Dunaharasztinak nem volt ellenfele

2011. február. 03., 14:27   |    

A Dunaharasztinak nem volt ellenfele

Nyolc együttes küzdött, hogy elnyerje a vándorserleget az 1. U16-os Futball7végén.

Nyolc együttes küzdött, hogy elnyerje a vándorserleget az 1. U16-os Futball7végén.

Január 8-án kezdődtek a csoportmérkőzések az U16-os Futball7végén Nagykátán, ahol négy csapat, a Gödi SE, a Maglódi TC, a Nagykáta SE és a Sülysáp KSK volt jelen. Az erőviszonyok kiegyenlítettek voltak, hiszen a maglódiakon kívül, akik két győzelemig jutottak, a másik három együttes egy-egy nyert meccsel zárt. Végül két együttes, a Maglódi TC és a Nagykáta SE jutott be a felsőházba, a Gödi SE és a Sülysáp KSK pedig az alsóházban folytathatták a küzdelmeket. A játékvezető trió, Kéri Zoltán, Lackó Zoltán és Mohácsi István kitűnően megoldotta a feladatát.

Másnap Alsónémedi adott otthont a B-csoport mérkőzéseinek, ahol ugyanúgy, mint Nagykátán, négy együttes mérkőzött, az Alsónémedi SE, a Dunaharaszti MTK, az Inárcs VSE és a Soroksár SC. Ezeket a meccseket szintén három játékvezető, Gáspár Tamás, Molnár Péter és Tornyai Richárd vezényelte. Ebben a csoportban már nem voltak olyan kiegyensúlyozott erőviszonyok, hiszen a Dunaharaszti már az első, Alsónémedivel vívott mérkőzésén bebizonyította, hogy ezen a napon csak ők lehetnek a legjobbak, miután 5-1-re múlták fölül a házigazdákat. A Soroksár sem adta azonban könnyen magát, hiszen miután legyőzte az Inárcsot és az Alsónémedit, döntetlent játszott a Dunaharasztival, elérve ezzel, hogy a játéknap végére mindketten hét-hét ponttal álljanak az első két helyen, ám figyelembe véve a gólkülönbséget, a Dunaharaszti két találattal jobbnak bizonyult a Soroksárnál, így első helyen jutott be a felsőházba. A házigazda Alsónémedi, és az igen fiatal csapattal kiálló Inárcs az alsóházban dönthette el a további helyezések sorsát.

Január 22-én Nagykátán immár csak három csapat küzdött az alsóházi helyezésekért, mert az Inárcs VSE úgy döntött, hogy nem szeretne tovább részt venni a küzdelmekben, talán rosszul felmért erőviszonyok miatt. A hat mérkőzésen a két közreműködő játékvezető Kozma Zoltán és Mohácsi István volt. A nagykátai sportcsarnokban ezúttal a három induló közül a Gödi SE bizonyult a legjobbnak, amely a négy mérkőzéséből hármat megnyert, majd utána következett az Alsónémedi SE és a Sülysáp KSK. Külön érdekesség, hogy a torna gólkirálya Martin-Gál Miklós is az alsóházban induló csapatok egyikében játszott, s a gödieknek szerzett nem kevesebb, mint tizenhat találatot.

Szintén ezen a napon, Alsónémediben csapott össze egymással a négy felsőházi résztvevő, a Dunaharaszti MTK, a Maglódi TC, a Nagykáta SE és a Soroksár SC. Rendkívül színvonalas csatákat láthattak a szurkolók, alaposan kitettek magukért a csapatok. A mérkőzéseket Janitz Gergő, Kara Pál és Márton Zsolt vezette. A Dunaharaszti, ugyan úgy, mint a csoportmérkőzéseken, itt is úgy döntött, hogy nem ad esélyt a többi csapatnak, azonban a Soroksár megint ott volt Dombó János csapatának nyakán, és az utolsó előtti mérkőzésen, ahol a két csapat végre farkasszemet nézett egymással, eldönthették az aranyérem sorsát. A Dunaharaszti végül fölül tudott kerekedni ellenfelén, és 3-1-re legyőzte a Soroksárt. Az utolsó, "bronzmérkőzésen" a Nagykáta bizonyult jobbnak, így ők állhattak föl harmadikként a dobogóra.

Filácz Imre, a Maglódi TC edzője: - Abszolút pozitív élmény volt ez az egész torna, nagyon jók voltak a helyszínek. Az első hétvégén, Nagykátán voltunk, a következőn, a felsőházban pedig Alsónémediben. A játékosoknak is tetszett a szervezés, hogy bemondják a nevüket egy-egy gól után, a légkör is remek volt, a játékvezetőkre sem lehetett egy rossz szavunk. A labdarúgóimmal is meg voltam elégedve, főleg mert nálunk nincsen U16-os korosztály, csak U15 és U17, így belőlük tudtunk egy csapatot "gyúrni", amely szépen helytállt. Ez a beilleszkedés szempontjából is nagyon fontos volt, és nem utolsósorban nagyon tetszett a játékosok hozzáállása. A Soroksár és a Dunaharaszti kiemelkedett a mezőnyből, rajtuk lehetett látni, hogy régebb óta együtt dolgoznak, összeszokottabbak. Mindettől függetlenül elégedett vagyok a csapatommal, és jövőre amelyik korosztályba tudunk, nevezni fogunk a Futball7végére.

A Nagykátának sikerült megszereznie a harmadik helyet.
Kiss Krisztián, a Nagykáta SE edzője: - Nagyon jó szervezés mellett színvonalas, erős torna volt. A Soroksár és a Dunaharaszti kiemelkedett a többi csapat közül, így - kis túlzással - az első és második hely már el is volt döntve. Ennek ellenére elégedett vagyok a csapatommal, hiszen amikor megtudtuk, hogy a Soroksár és a Dunaharaszti is ott lesz, úgy gondoltam, a harmadik hely a realitás számunkra, ami végül be is igazolódott.

Csontos Krisztián lett a torna legjobb kapusa, aki azt a soroksári csapatot erősítette, amelyik második helyen végzett a Futball7végén.
Takács László, a Soroksár SC edzője: - Pozitív véleményem van a tornáról, bár egy kicsit kevés csapat nevezett. Ezt persze be lehet tudni annak is, hogy ez volt az első alkalom, hogy U16-os korosztály is indult, így ez a jövőben még változhat. Egy kicsit megzavart minket, hogy két túlkoros és két más együttesnél szereplő játékos is futballozhatott, ami olykor-olykor meccseket dönthetett el, ettől függetlenül azt gondolom, nagyon jó a kezdeményezés, hiszen nagypályán nincs ilyen torna, és a téli időszakban ez alkalmas arra, hogy felkészüljünk, ésa mérkőzéseket beépítsük az alapozásba. Sajnos nem tudtunk a legjobb összeállításunkkal fölállni, hiszen néhány játékosom beteg volt, ettől függetlenül nem rossz eredmény a második hely.

Az 1. U16-os Futball7vége győztese a Dunaharaszti MTK lett. Ugyanitt szerepelt Farkas Tamás, akit a szavazatok alapján megválasztottak a torna legjobb mezőnyjátékosának.
Dombó János, a Dunaharaszti MTK edzője: - Számunkra nagyon hasznos volt ez a torna, örülök, hogy el tudtunk jönni. Jó lenne, ha legközelebb több induló lenne, de így is pozitív élményekkel gazdagodtunk. A rendezés is színvonalas volt. A média kicsit nagyobb figyelmet szentelhetne ennek, hiszen tényleg nagyon jó kezdeményezésről van szó. Először furcsa volt a fiúknak a futsal, hozzá kellett szokniuk, de kéthetes felkészülést tartottunk nekik, aminek a során a szabályokat is ismertettük velük, futsallabdával edzettünk, s ennek végül meg is lett az eredménye. Ez a sport egyébként is nagyon jó kiegészítő a nagypálya mellett. Nagyon meg voltam elégedve,a játékosok alaposan kitettek magukért, az már csak a hab volt a tortán, hogy mind a három mérkőzésünket sikerült sikerült megnyernünk.

Az U16-os csapatok eredményhirdetésén, ahogy az előtte levő U13-asokén is az MLSZ Pest megyei igazgatója, Benkő Tamás adta át az elismeréseket, valamint a vándorserleget a Dunaharasztinak, amely legalább egy évig őrizheti azt.

A rendezvényről készült képek az alábbi linkre kattintva megtekinthetők:

[KEPGALERIA(46)(1. PMLSZ U16-os Futball7vége, Alsónémedi, 2011. január 22.)]

További hírek

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Általános
Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

2024-04-24 12:55:45

Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

Május 23-án, csütörtökön 17:30 órától ünnepélyes külsőségek mellett a Pesti Vármegyeháza Dísztermében (1052 Budapest, Városház utca 7.) lesz a 11. Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája.

Általános
Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

2024-04-23 12:00:22

Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket és valamennyi kedves ügyfelét, hogy április 25-én, csütörtökön valamennyi irodánk zárva tart, helyszíni ügyintézés ezen a napon nem lehetséges. Munkatársaink telefonon és e-mailben elérhetőek lesznek.

Általános
19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

2024-04-22 16:57:12

19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság 2024. április 22-ig bezárólag elbírálta az összes hozzá beérkezett Amatőr Licenc-kérelmet. A jelenlegi „vármegye-egyes” mezőnyből 2 egyesület NB III-ra (az MLSZ-központba) adta be kérelmét.

Értesítők, információk

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-24 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.24.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok