A felnőtteknél felsőpakonyi, az U19-eseknél törökbálinti siker a Futsal7végén

2016. február. 09., 16:44   |    

A felnőtteknél felsőpakonyi, az U19-eseknél törökbálinti siker a Futsal7végén

Február 7-én, vasárnap rendezték a 15. Pest megyei (férfi felnőtt) Futsal7vége, illetve a 10. Pest megyei ifjúsági (U19-es) Futsal7vége négyes döntőit. A korábbi évekhez hasonlóan ismét az Üllői Városi Sportcsarnok adott helyszínt a színvonalas küzdelemnek, ahol végül a felnőtteknél büntetők után a Felsőpakony, az ifjaknál pedig a Törökbálinti Focisuli ünnepelhetett.

Február 7-én, vasárnap rendezték a 15. Pest megyei (férfi felnőtt) Futsal7vége, illetve a 10. Pest megyei ifjúsági (U19-es) Futsal7vége négyes döntőit. A korábbi évekhez hasonlóan ismét az Üllői Városi Sportcsarnok adott helyszínt a színvonalas küzdelemnek, ahol végül a felnőtteknél büntetők után a Felsőpakony, az ifjaknál pedig a Törökbálinti Focisuli ünnepelhetett.

Mindkét korosztályban négy-négy csapat jutott az Üllőn megrendezésre kerülő fináléba; a felnőtteknél a Felsőpakony I., a Felsőpakony II., a Szentendrei VSE, valamint a Garvittax küzdött a végső győzelemért, míg az U19-eseknél a Kistarcsa, a Pécel, a Felsőpakony és a Törökbálinti Focisuli versengett a bajnoki címért.

A fiatalok kezdtek, ahol az elődöntőket követően a Pécel és a Felsőpakony a bronzéremért szállhatott harcba, melyet végül előbbiek nyertek, 4-2-es végeredmény után. A döntőt a Kistarcsai VSC és a Törökbálinti Focisuli vívta, melynek végén a törökbálintiak ünnepelhettek, igaz, a mérkőzés utolsó másodperceiben a kistarcsaiaknak megvolt a lehetőségük az egyenlítésre, de Besnyő Dániel Péter "kisbüntetője" nem talált kaput.

Ami a felnőtteket illeti, az elődöntők első mérkőzései után úgy tűnt, hogy a felsőpakonyi "házi döntőt" láthatnak az üllői sportcsarnokba kilátogató nézők, mivel a Felsőpakony I.-es csapata magabiztos, 5-2-es győzelmet aratott a Szentendre ellen, míg a másik ágon a Felsőpakony II. 2-1-re múlta felül a Garvittax együttesét. A visszavágón a Felsőpakony I. ismét győzött a Szentendre ellen, a Garvittax viszont nagy küzdelemben 5-2-re legyűrte a második számú ´pakonyi csapatot, így ők jutottak be a döntőbe. A harmadik helyért zajló mérkőzésen a szentendreiek felülmúlták a fáradó Felsőpakony II. játékosait, hat gólt szereztek, erre pedig csak két góllal tudtak válaszolni. A bajnoki címért versenybe szálló Felsőpakony I.-es csapatának dolgát alaposan megnehezítette, hogy az elődöntő visszavágóján a kiállítás sorsára jutott a későbbi gólkirály, Wrábel József, így őt kénytelenek voltak nélkülözni. A fordulatos, izgalmas mérkőzés végén a az eredményjelző 2-2-őt mutatott, jöhettek tehát a büntetők, melyet a ´pakonyiak bírtak jobban idegekkel, így ők nyerték a sorozatot.

A díjátadó ceremónián a játékvezetőket és a csapatokat Kissné Szabó Katalin Üllő város polgármestertere, valamint Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója köszöntötte és jutalmazta.

Az U19-eseknél különdíjban részesült a legjobb mezőnyjátékos, a törökbálinti Berta Edvin József, a legjobb kapus, a felsőpakonyi Danó Zoltán, valamint a gólkirály -, aki tavaly az U18-asoknál érdemelte ki a legjobb játékosnak járó elismerést -, a 24 találatot jegyző kistarcsai Besnyő Dániel Péter.

A felnőttek között a Garvittax kapuját védő Schlossinger Tamás Péter bizonyult a legjobb hálóőrnek, a legjobb mezőnyjátékosnak járó díjat a 20 esztendős szentendrei Székely Mátyás kapta, míg a mesterlövészek versenyét a felsőpakonyi Wrábel József nyerte, aki a teljes torna alatt összesen 27 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

A rendezvényről készült videós anyagunk hamarosan elérhető lesz a honlapunkon, illetve a facebook oldalunkon.

Íme a négy-négy döntőbe jutó együttes edzőjének rövid nyilatkozata a tornáról, valamint saját csapatuk szerepléséről.


Az U19-es csapatok edzői így látták a döntőt:

SZALAI GÁBOR, Törökbálinti Focisuli: - Nagyon készültünk erre a tornára, már tavaly is meg szerettük volna nyerni. Sajnos akkor még nem sikerült, idén azonban rendkívülit küzdöttek a fiúk, s úgy gondolom, hogy összességében megérdemelten lettünk bajnokok!

UJFALUSI ATTILA, Kistarcsa: - Örültünk a lehetőségnek, nagyon jó kezdeményezés ez a torna, mely remek szervezéssel párosult. Szerencsére ránk sem lehetett panasz, főleg annak tükrében, hogy kapus nélkül jutottunk el idáig, hiszen egyik hálóőrünk már túlkoros, a másik pedig még nem töltötte be a minimális életkort, így végig mezőnyjátékos védett. Meg vagyok elégedve a fiúkkal, betartották, amit kértem, alázattal tették a dolgukat, jó szájízzel fejeztük be a sorozatot. Végezetül gratulálok a győztes Törökbálintnak, megérdemelten nyertek!

KRISTÓF PÉTER, Pécel: - Sajnos minden meccsen mezőnyjátékos állt nálunk a kapuban, valamint létszámgondokkal is küzdöttünk a torna folyamán, a döntőre pedig a legjobb játékosunk sem tarthatott velünk. Mindennek tudatában bravúros a bronzérmünk, erőn felül teljesített a csapat, gratulálok a fiúknak! A lebonyolítás is minden dicséretet megérdemel, nagyszerűen éreztük magunkat, jövőre is nevezünk!

FÜLÖP TAMÁS, Felsőpakony: - Az elődöntő első mérkőzését még jó játékkal megnyertük, de ezt követően a második mérkőzésre, illetve a bronzmeccsre mentálisan csődöt mondott a csapatunk, s ez csak a negyedik helyre volt elég. A torna lebonyolítására egy rossz szavunk sem lehet, emellett úgy vélem, hogy a többi résztvevő csapat is sportszerűen, jól küzdött.

A felnőttek trénerei így emlékeztek vissza a négyes-döntőre:

KORCSMÁROS TAMÁS, Felsőpakony I.: - Nagyon jó tornán vagyunk túl, igaz, mi mást mondhatnék, hiszen megnyertük a sorozatot. Már a selejtezők során is éreztem, hogy jó esélyünk van a végső győzelemre és szerencsére ezt a négyes döntőben bebizonyítottuk, ráadásul úgy, hogy Wrábel József gólkirályunkat a fináléban nélkülöznünk kellett. Nagyszerű csapatmunka volt, gratulálok mindenklinek!

VITÁNYI LÁSZLÓ, Garvittax: - A tavalyi évhez hasonlóan örültünk, hogy idén is megkaptuk a lehetőséget az indulásra. Boldog vagyok, hogy egy helyet sikerült javítani és az előző szezon bronzérme után most ezüstöt szereztünk, továbbá külön öröm a számunkra, hogy a torna legjobb kapusát is mi adtuk Schlossinger Tamás személyében.

DOMBAY ZSOLT, Szentendre: - Kiváló kezdeményezésnek tartjuk a Futball7végét, minden évben várjuk is, mert szerencsére elég jól szerepeltünk az évek során, az U17-es és az U21-es sorozatot már megnyertük korábban, ez volt a tervünk most a felnőttek között is. A döntő napján azonban sajnos négy kulcsjátékosunk, gyakorlatilag a komplett első sorunk külföldre utazott, így nélkülük kellett pályára lépnünk, és bár ennek ellenére is megvolt az esélyünk a fináléba kerüléshez, nem tudtunk élni a lehetőséggel. Gratulálok a Felsőpakony csapatának a gőzelemhez, jövőre szeretnénk nekik visszavágni! Az MLSZ PMI vezetőségének köszönjük a lehetőséget, reméljük jövőre is találkozunk!

FÜLÖP TAMÁS, Felsőpakony II.: - Úgy vágtunk neki a tornának, hogy érezzük jól magunkat, játsszunk jó mérkőzéseket. Aztán sikerült úgy teljesítenünk, hogy végül bekerültünk a legjobb négy közé, ami már önmagában óriási teljesítmény volt a részünkről. A forgatókönyv hasonló volt, mint délelőtt az U19-es csapatunk esetében, az elődöntő első találkozóján még jól játszottunk, meg is nyertük a meccset, a második mérkőzésen aztán kaptunk egy szerencsétlen gólt, ami után mentálisan összeestünk és sajnos már a harmadik helyért zajló küzdelemre sem tudtuk összeszedni magunkat.


Kapcsolódó képgalériák:
- 10. Ifjúsági (U21-es) Pest megyei Futball7vége négyes döntő
- 15. Pest megyei felnőtt Futball7vége négyes döntő

További hírek

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Általános
Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

2024-04-24 12:55:45

Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

Május 23-án, csütörtökön 17:30 órától ünnepélyes külsőségek mellett a Pesti Vármegyeháza Dísztermében (1052 Budapest, Városház utca 7.) lesz a 11. Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája.

Általános
Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

2024-04-23 12:00:22

Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket és valamennyi kedves ügyfelét, hogy április 25-én, csütörtökön valamennyi irodánk zárva tart, helyszíni ügyintézés ezen a napon nem lehetséges. Munkatársaink telefonon és e-mailben elérhetőek lesznek.

Általános
19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

2024-04-22 16:57:12

19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság 2024. április 22-ig bezárólag elbírálta az összes hozzá beérkezett Amatőr Licenc-kérelmet. A jelenlegi „vármegye-egyes” mezőnyből 2 egyesület NB III-ra (az MLSZ-központba) adta be kérelmét.

Értesítők, információk

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-24 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.24.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok