A PMLSZ is segít Devecseren

2010. október. 28., 23:50   |    

A PMLSZ is segít Devecseren

A Pest Megyei Labdarúgó Szövetség adománylevelet nyújtott át a Devecser SE vezetőinek, melyben anyagi támogatásáról biztosította az iszapkatasztrófa által sújtott település futballcsapatát.

A Pest Megyei Labdarúgó Szövetség adománylevelet nyújtott át a Devecser SE vezetőinek, melyben anyagi támogatásáról biztosította az iszapkatasztrófa által sújtott település futballcsapatát.

Lassan egy hónap telt el a vörösiszap katasztrófa óta, amely több veszprémi települést is lakhatatlanná tett, az emberek tudatába mégis szinte beleégtek a megrázó képek, amiket a hajdani önmagára még csak kicsit sem emlékeztető térségről készítettek. Bármily kegyetlen is az élet, az idő nem áll meg. Példátlan összefogásra késztette az embereket ez a szörnyűség, ami a Devecser SE csapatát is elérte.

Csak úgy, mint a környéken élő emberek többségének, az egyesületnek sem maradt semmije, miután a vörösiszap betört a településre. A futballisták elvesztették a lehetőségüket arra, hogy hazai pályára léphessenek bebizonyítani, hogy nem akármilyen tehetségekkel van teletűzdelve együttesük. Bár a klubházat, sporteszközöket, pályát senki nem tudja pótolni, a károk enyhítése érdekében a labdarúgó társadalom is megmozdult.
 Az Ajka együttese felajánlotta a devecseri játékosoknak, hogy a fennmaradó hazai meccseiket, ingyen és bérmentve lejátszhatják az ő pályájukon. Több csapattól jöttek felajánlások a szerencsétlenül járt klubhoz, csak úgy, mint a Pest Megyei Labdarúgó Szövetségtől, melynek képviseletében október 27-én, Potoczki Tamás látogatott Devecserre, ahol a szövetség adománylevele mellett, a szigetszentmiklósi egyesület felajánlását úgyszintén átnyújtotta Heisler Gábornak, aki a Devecser SE nevében fogadta az önzetlen, nagylelkű segítséget. Potoczki Tamás a következőképpen emlékezett vissza a találkozásra: 

"Elképesztő volt látni élőben azt, amit eddig csak felvételeken. Egy teljesen elzárt területre érkeztünk, és fölülmúlhatatlan látvány fogadott minket, sajnos nem a szó pozitív értelmében. A város határában vegyvédelmi ruhába öltözött katonák vártak minket. Végül nem mehettünk be Devecserre, így vendéglátóink jöttek ki elénk."

A szövetség százezer forintot adományozott a sport klubnak, ami nagy segítséget jelent, hiszen a játékosoknak egy-egy hazai mérkőzésük miatt is Ajkára kell utazniuk, ami jelentősen megnöveli a költségeket, az egyéb, kalkulált kiadásokról nem is beszélve.

"A játékvezetőket havonta egy összegben kell kifizetnünk, amit így, ezzel a segítséggel most könnyebben fogunk tudni megtenni."-mondta Heisler Gábor, a Devecser SE képviselője.

Természetesen a klub ezután sem marad magára, hiszen a sportszer-támogatásuk már biztosítva van, ezen kívül több egyesület jelezte, hogy anyagi támogatást szeretne nyújtani az együttesnek. Szükség is van rá, hiszen rengeteg, szám szerint körülbelül hatvan utánpótláskorú játékos focizik a csapatban, akiket semmilyen körülmények között nem akarnak cserbenhagyni a vezetők. 

Potoczki Tamás is hangsúlyozta, hogy a Devecser SE-nek tett felajánlások nagy része a "közös kasszába" folyik be, melynek végül igen csekély részét kapja meg a klub.

"Magától értetődik, hogy egy ilyen helyzetben a foci sajnos sokadrangú kérdés, mégis, aki a játékosok életét szeretné megkönnyíteni az anyagi jellegű segítséggel, az válassza azt az utat, amelyet a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség is tett. Közvetlenül a csapatot keresse fel, így teljesen biztos lehet benne, hogy az adományt a  sportvezetők kapják meg, akik a labdarúgás térségen belüli újjáélesztésére fogják azt fordítani."

Ilyen helyzetben joggal merülhet fel a kérdés, hogy mennyire tudnak a futballra koncentrálni a csapattagok, avagy mennyire járnak máshol a gondolataik.

"Bizony a mérkőzéseken nehezen tudunk koncentrálni, de igyekszünk legalább olyankor "kikapcsolni", és amíg lehet, elterelni a figyelmünket erről a szörnyűségről. A fiatalabb játékosainkon kevésbé látszik a meggyötörtség, másképp fogják föl ezt az egészet. De azt ők is érzik, hogy komoly probléma van, és a csapat segítségre szorul."

A magyar focivilág olyannyira összefogott, hogy egy nem akármilyen jótékonysági meccs is megszervezésre került, melynek bevételét, teljes egészében a Devecser SE-nek ajánlottak fel. A mérkőzés két résztvevője a Liga-válogatott, melyet Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hívott életre, valamint természetesen a Devecser SE, ferencvárosi játékosokkal kiegészülve. A barátságos összecsapásnak a tapolcai stadion ad otthont 2010. november 2-án, 17:00 órai kezdéssel, melyre mindenkit szeretettel várnak a résztvevők.

További hírek

Általános
Elkészültek a Pest vármegyei öregfiú-bajnokság csoportbeosztásai

2024-07-24 13:45:06

Elkészültek a Pest vármegyei öregfiú-bajnokság csoportbeosztásai

A nevezések összesítése után az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda elkészítette a 2024/2025-ös Pest vármegyei öregfiú-bajnokság csoportbeosztásait.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: elkészült az 1. forduló párosítása

2024-07-24 10:09:20

Pest Vármegyei Kupa: elkészült az 1. forduló párosítása

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda július 23-án, kedden kisorsolta a 2024/2025. évi Pest Vármegyei Kupa 1. fordulójának párosítását.

Általános
Változások visszalépések és feltöltés miatt, elkészültek a IV. osztályú csoportbeosztások

2024-07-23 14:03:15

Változások visszalépések és feltöltés miatt, elkészültek a IV. osztályú csoportbeosztások

Változás történt a Pest vármegyei II. és III. – valamint ebből következően a IV. – osztály összetételében, ugyanis közvetlenül a sorsolások elkészítése előtt visszalépett a Törökbálint és a Veresegyház II., valamint elkészültek a IV. osztályú csoportbeosztások.

Általános
Tájékoztató futsalbajnokságokról

2024-07-19 13:05:54

Tájékoztató futsalbajnokságokról

Jelen anyagunkkal emlékeztetnénk minden érintettet, hogy 2024. augusztus 2. (péntek) éjfélig lehet nevezni a Regionális Férfi Ifjúsági U19-es és U17-es, valamint a női NB II-es futsalbajnokságokra.

Értesítők, információk

2024-07-22 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.07.22.

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2024-06-21 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.06.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-06-20 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.06.20.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

Szponzorok