Általános

A regnáló NB I-es gólkirály és a „Nélküled” is »megszólalt« a 6. Pest Megyei Gólkirályok Gáláján

2017. november. 16., 09:11

A regnáló NB I-es gólkirály és a „Nélküled” is »megszólalt« a 6. Pest Megyei Gólkirályok Gáláján

A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága november 14-én tartotta a Megyeháza Kossuth Lajos Dísztermében a 6. Pest Megyei Gólkirályok Gálája ünnepségét több mint másfélszáz vendég részvételével. A sztárvendégek névsora ezúttal is méltó volt a rendezvény presztízséhez: a közel félszáz Pest megyei gólvadásznak az NB I regnáló gólkirálya, a honvédos Eppel Márton; a korábbi kétszeres élvonalbeli és kétszeres NB II-es gólkirály, a Nyíregyházán játszó Bajzát Péter; valamint az Ismerős Arcok énekese, Nyerges Attila adta át az elismeréseket. Utóbbi természetesen előadta zenekara legnépszerűbb szerzeményét, a „Nélküled”-et, a kispestiek válogatott csatára pedig zárszavában méltatta a Pest megyei gólkirályok teljesítményét és az ünnepség színvonalát.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága november 14-én tartotta a Megyeháza Kossuth Lajos Dísztermében a 6. Pest Megyei Gólkirályok Gálája ünnepségét több mint másfélszáz vendég részvételével. A sztárvendégek névsora ezúttal is méltó volt a rendezvény presztízséhez: a közel félszáz Pest megyei gólvadásznak az NB I regnáló gólkirálya, a honvédos Eppel Márton; a korábbi kétszeres élvonalbeli és kétszeres NB II-es gólkirály, a Nyíregyházán játszó Bajzát Péter; valamint az Ismerős Arcok énekese, Nyerges Attila adta át az elismeréseket. Utóbbi természetesen előadta zenekara legnépszerűbb szerzeményét, a „Nélküled”-et, a kispestiek válogatott csatára pedig zárszavában méltatta a Pest megyei gólkirályok teljesítményét és az ünnepség színvonalát.

A rendezvény felütéseként az addig sikeresen titokban tartott díjátadókat pályafutásuk egy-egy jellemző adatának ismertetésével „vezette be” a terembe Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója. A Díszterem mögötti helyiségből az eközben kivetítőn zajló bemutatásuk végén, nevük elhangzásával és fényképük megjelenésével egyidejűleg lépett be előbb Bajzát Péter (2007 és 2009 NB I-es, 2011 és 2014 NB II-es gólkirálya), utána Nyerges Attila, végül Eppel Márton (az NB I legutóbbi gólkirálya). Az idei díjátadók személyét lélegzetvisszafojtva váró vendégsereg valamennyi meglepetésvendég színre lépését ütemes tapssal fogadta.

 

Az igazgatósági futballünnepeken megszokott módon felcsendült a Himnusz, majd Benkő Tamás ismertette a rendezvény programját, annak hivatalos megnyitására pedig felkérte Szlahó Csabát, az MLSZ Pest megyei társadalmi elnökét, Vecsés város polgármesterét.

A futball- és városvezető beszédében számadatokkal is bemutatta a polgári kormány által 2011 óta a sport, és azon belül a labdarúgás fejlesztésére országos és Pest megyei szinten fordított források mértékét, rávilágítva arra, hogy az egészséges életmódra nevelés szempontjából ezek a támogatások közvetve az egészségügy helyzetét is szolgálják, amellett, hogy egyébként a kabinet nagyságrendekkel több pénzt fordított az elmúlt hét évben a kórházak fejlesztésére, mint a sportra. Annyit, mint előtte egyetlen más kormányzat együttvéve még megközelítőleg sem...

Kiemelte: a válogatott tavalyi Európa-bajnoki szereplése euforikus, nemzetegyesítő hatást eredményezett, amit jó volna minél többször átélni a minél közelibb jövőben. Ahhoz, hogy a magyar labdarúgás előre lépjen, az infrastrukturális fejlesztések mellett az amatőr és utánpótlás futballban, így a különösen eredményes és erős Pest megyei labdarúgás területén dolgozók elhivatott, becsületes, kitartó munkájára is szükség van.

 

Az elnöki köszöntő után ismét a megyei igazgató vette át a szót, aki lebonyolította az ilyenkor szokásos, az MLSZ alapszabálya által előírt küldöttválasztást. A jelenlévő sportszervezeti képviselők az MLSZ közgyűlésébe egyhangúan, ellenszavazat nélkül Szlahó Csabát és Rózsavölgyi Sándort, az MLSZ Pest megyei társadalmi alelnökét delegálták szavazólapjuk magasba emelésével.

Ezután kezdetét vette a díjak, elismerések átadása. Az MLSZ OTP Bank Bozsik Intézményi Gyermek Labdarúgó Program 2016/2017-es tanévében kiemelkedő munkája elismeréséül két díj (Lakatos Barbara és Takács György) talált gazdára; az októberben rendezett Diósd – Érd U15-ös bajnoki mérkőzésen az egyik hazai játékos eszméletvesztése után annak életét gyors közbeavatkozásának köszönhetően megmentő játékvezető, Kiss Tibor Zoltán vehetett át egyéni kitüntetést; a nyáron Pest megyei I. osztályú aranyérmet, és a turai felnőtt labdarúgás megszűnése miatt játék nélkül szuperkupa-győzelmet szerző Vecsési FC részére a megérdemelt vándorserleg került átadásra.

Már mindenki a gólkirályok jutalmazását várta, de előtte még hátravolt egy-egy fontos epizód: az igazgatóság 2-2 perces gólösszefoglalót készített a két profi gólkirály, Bajzát Péter és Eppel Márton góljaiból, és egy videórészletet a Dunaszerdahelyi AC egyik hazai mérkőzése előtt a „Nélküled” című szám Nyerges Attila általi előadásáról. A három videóbejátszás által okozott audiovizuális élményeket egyaránt vastapssal jutalmazták a jelenlévők.

És amikor már láthatóan izgatottan fészkelődtek a gólkirálynők és gólkirályok, a megyei igazgató gyors „gólstatisztikát” ismertetett a 2016/2017-es Pest megyei bajnokságokról. Eszerint:

- 49 gólkirályi (ebből 3 különdíjas) cím 47 gólkirálya kapott meghívást: 2 labdarúgó ugyanis két gólkirályi címet is nyert;

- A női nemet 4 hölgy képviseli a gólkirályok között;

- 46 Pest megyei, 3 MLSZ-es bajnokságbeli gólkirály összesen 1.924 góljának szerzője volt hivatalos a gálára;

- Az 1.924 gól átlag 39 gól/főt jelent: a legtöbb: 81, a legkevesebb: 13;

- 9 gólkirály volt korábban (2012 óta) már legalább egyszer meghívott a Pest Megyei Gólkirályok Gálájára;

- 41 klub adott gólkirály/nő/t (ebből 3 nem Pest megyei: Heves, Fejér, Nógrád);

- 4 gólkirályt adott: Abonyi KID FC;

- 2-2 gólkirályt adott: Isaszegi SE, Sülysápi Gyerekfoci SE, Tápiószecső FC, Újszilvás KSE, Vác-Deákvár SE.

Ezt követően futószalagon érkeztek egymás után a gólkirálynők és gólkirályok az U14-esektől az öregfiúkon át a felnőttekig a négy díjátadó – Bajzát Péter, Eppel Márton, Nyerges Attila és Szlahó Csaba – színe elé. Valamennyiük esetében kivetítőn volt követhető a bajnokság, ahol a legtöbb gólt szerezték, valamint nevük, születési dátumuk, fotójuk és a csapatukkal a szezon végén elért helyezésük. Több fiatalember igazolt a nyáron magasabb osztályba, náluk ezt az információt is megosztotta az igazgatóság az eseményeket árgus szemekkel követő hallgatósággal.

Miután az utolsó gólkirály is elismerő taps kíséretében helyet foglalt, Szlahó Csaba elnök, Rózsavölgyi Sándor alelnök és Benkő Tamás igazgató Kőszegi Zoltánnak adta át a „Pest megye labdarúgásáért” érdemérmet. Dabas város polgármestere – aki emellett az NB III-as FC Dabas SE elnöke is – elmúlt két évtizedes, a dabasi labdarúgás fejlesztése érdekében kifejtett páratlan tevékenysége elismeréseként vehette át a Pest megyei futball rangos kitüntetését. Kőszegi Zoltán méltatása elhangzása után kitartó tapsot kapott.

Benkő Tamás az este fénypontjának nevezve konferálta fel Nyerges Attilát, mondván: a szervezők és a jelenlévők is nagyon örülnek, hogy a mai ünnepséget vele(d) tartották meg, és nem Nélküle(d). Az Ismerős Arcok énekese lépett színpadra, és a jelenlévőknek hidegrázós élményt nyújtva adta elő az együttes futballpályákon, valamint határon innen és túl is legnépszerűbb szerzeményét, a „Nélküled”-et. A zene végén természetesen hosszan tartó vastaps kísérte helyére az énekest, aki két versszak között kijelentette: nagyon örül, hogy jelen lehetett a gálán és gratulál valamennyi díjazottnak.

 

A pulpitusról természetesen a megyei igazgató is gratulált a jutalmazottaknak, köszönetet mondott az eseményen megjelenő díszvendégeknek, az egyesületi és sportvezetőknek, a megjelent polgármestereknek, a gólkirályokat elkísérőknek, valamint az ünnepség előkészületeiben és lebonyolításában résztvevő munkatársainak. Elmondta: dacára a honi labdarúgás, a válogatott jelenlegi mélypontjának, igenis töretlenül szolgálni kell a magyar futball felemelkedését mindenkinek a maga területén állhatatosan, sportszerűen, tiszta eszközökkel végzett sok-sok munkával, kitartóan. A temérdek elvégzendő munka mellett bízni kell, szurkolni, és a felemelkedés nem maradhat el.

Végezetül Eppel Mártoné volt a szó. A Honvéd NB I-es gólkirálya megköszönte, hogy meghívást kapott a rendezvényre és elmondta, ő maga is felejthetetlen élménnyel gazdagodott az igen színvonalas Pest Megyei Gólkirályok Gáláján. Szintén gratulált a díjazottaknak, további kitartó munkára, sok edzésre biztatva az ifjú labdarúgókat. Beszélt pályafutása alakulásáról, elmondta, hogy bár a 2016-os Európa-bajnokságra végül kiutazó keretnek nem lehetett a tagja, de barátaival ő is ott volt Franciaország utcáin a magyar válogatott mérkőzéseinek helyszínén és a stadionokban szurkolt a nemzeti színekben játszó társainak.

 

A rendezvényt hosszas fényképezkedések, autogramosztás, nyilatkozatok, az állófogadást kísérő kisebb és nagyobb csoportokban való beszélgetések zárták. Ami a két profi gólkirály, Bajzát Péter és Eppel Márton hangulatát illeti, talán sokatmondó: mindketten örömmel tettek eleget az őket megrohamozó Pest megyei gólkirályokkal készítendő közös fotózásoknak, sőt a vendégek közül – közvetlenül a Díszteremben mindeközben rendet tevő igazgatósági munkatársak késő esti távozása előtt – ők indultak haza utolsónak, hogy már otthonukban a tévé előtt nézzék meg a magyar válogatott Costa Rica felett aratott 1–0-s győzelemmel záruló meccs végét...

A 6. Pest Megyei Gólkirályok Gálája hivatalos fényképeit Sipos Hajnalka készítette, amit (161 fotó) IDE kattintva tekinthetnek meg.

Az MLSZ PMI Facebook-oldalán – szokás szerint – hamarosan közzé tesszük a gálán bemutatott prezentációt diaképekben; készül az esemény videóösszefoglalója, ami YouTube-csatornánkon (https://www.youtube.com/MLSZPMI) lesz látható nemsokára, és helyszíni beszámoló olvasható majd a Sportszelet című közép-magyarországi sportlap november 23-án, csütörtökön megjelenő számában.

Címkék:

További hírek

Általános
Rekordszámú résztvevővel rajtolt el a 2017/2018-es Futsal7vége-sorozat

2017-12-15 13:47:35

Rekordszámú résztvevővel rajtolt el a 2017/2018-es Futsal7vége-sorozat

A központilag – 2002 és 2008 között a Sportszelet elődje, a Budapesti Futball 7 című sportlap, onnantól pedig a mindenkori Pest megyei szövetség által – szervezett téli teremtornák történetében másodszor fordult elő, hogy az aktuális versenyév (jelenleg ugyebár a 2017/2018-as) sorozata már az év végén elkezdődött, nem csupán januárban. Pest megyében rekordmennyiségű sportszervezet soha nem látott számú csapata nevezett a páratlan népszerűségnek örvendő Futsal7végére.

Általános
Kreditpontos képzések december végén

2017-12-14 15:54:24

Kreditpontos képzések december végén

A Labdarúgó Stílusképző Akadémia kreditpontos képzést tart az alábbi időpontokban és helyszíneken.

Általános
Hamarosan lehet nevezni a Pest megyei téli műfüves nagypályás tornára

2017-12-08 16:15:32

Hamarosan lehet nevezni a Pest megyei téli műfüves nagypályás tornára

2018-ban is megrendezésre kerül a Pest Megyei Nagypályás Műfüves Labdarúgótorna, mely küzdelmei várhatóan január közepén rajtolnak. Ezúttal is várjuk majd a megyei bajnokságokban szereplő – elsősorban – Pest megyei felnőttcsapatok jelentkezését, valamint az NB III-ban vitézkedő együttesekét is.

Általános
Élőben nézhető a MAVONT pécsi döntője

2017-12-08 13:34:33

Élőben nézhető a MAVONT pécsi döntője

2017. december 9-10-én Pécsen kerül megrendezésre a 4. Megyei Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornájának négyes döntője. Az érdeklődők az interneten élőben követhetik figyelemmel a döntő mérkőzéseit a www.szalaiusz.hu oldalon.

Értesítők, információk

2017-12-05 12:27:46

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2017.12.13.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2017-12-04 15:30:03

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2017.11.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2017-12-04 15:18:23

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2017.12.05.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2017-11-02 16:46:45

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2017.11.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2017-10-30 16:50:16

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2017.10.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2017-10-30 16:48:49

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2017.10.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

Szponzorok