A regnáló NB I-es gólkirály és a „Nélküled” is »megszólalt« a 6. Pest Megyei Gólkirályok Gáláján

2017. november. 16., 09:11   |    

A regnáló NB I-es gólkirály és a „Nélküled” is »megszólalt« a 6. Pest Megyei Gólkirályok Gáláján

A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága november 14-én tartotta a Megyeháza Kossuth Lajos Dísztermében a 6. Pest Megyei Gólkirályok Gálája ünnepségét több mint másfélszáz vendég részvételével. A sztárvendégek névsora ezúttal is méltó volt a rendezvény presztízséhez: a közel félszáz Pest megyei gólvadásznak az NB I regnáló gólkirálya, a honvédos Eppel Márton; a korábbi kétszeres élvonalbeli és kétszeres NB II-es gólkirály, a Nyíregyházán játszó Bajzát Péter; valamint az Ismerős Arcok énekese, Nyerges Attila adta át az elismeréseket. Utóbbi természetesen előadta zenekara legnépszerűbb szerzeményét, a „Nélküled”-et, a kispestiek válogatott csatára pedig zárszavában méltatta a Pest megyei gólkirályok teljesítményét és az ünnepség színvonalát.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága november 14-én tartotta a Megyeháza Kossuth Lajos Dísztermében a 6. Pest Megyei Gólkirályok Gálája ünnepségét több mint másfélszáz vendég részvételével. A sztárvendégek névsora ezúttal is méltó volt a rendezvény presztízséhez: a közel félszáz Pest megyei gólvadásznak az NB I regnáló gólkirálya, a honvédos Eppel Márton; a korábbi kétszeres élvonalbeli és kétszeres NB II-es gólkirály, a Nyíregyházán játszó Bajzát Péter; valamint az Ismerős Arcok énekese, Nyerges Attila adta át az elismeréseket. Utóbbi természetesen előadta zenekara legnépszerűbb szerzeményét, a „Nélküled”-et, a kispestiek válogatott csatára pedig zárszavában méltatta a Pest megyei gólkirályok teljesítményét és az ünnepség színvonalát.

A rendezvény felütéseként az addig sikeresen titokban tartott díjátadókat pályafutásuk egy-egy jellemző adatának ismertetésével „vezette be” a terembe Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója. A Díszterem mögötti helyiségből az eközben kivetítőn zajló bemutatásuk végén, nevük elhangzásával és fényképük megjelenésével egyidejűleg lépett be előbb Bajzát Péter (2007 és 2009 NB I-es, 2011 és 2014 NB II-es gólkirálya), utána Nyerges Attila, végül Eppel Márton (az NB I legutóbbi gólkirálya). Az idei díjátadók személyét lélegzetvisszafojtva váró vendégsereg valamennyi meglepetésvendég színre lépését ütemes tapssal fogadta.

 

Az igazgatósági futballünnepeken megszokott módon felcsendült a Himnusz, majd Benkő Tamás ismertette a rendezvény programját, annak hivatalos megnyitására pedig felkérte Szlahó Csabát, az MLSZ Pest megyei társadalmi elnökét, Vecsés város polgármesterét.

A futball- és városvezető beszédében számadatokkal is bemutatta a polgári kormány által 2011 óta a sport, és azon belül a labdarúgás fejlesztésére országos és Pest megyei szinten fordított források mértékét, rávilágítva arra, hogy az egészséges életmódra nevelés szempontjából ezek a támogatások közvetve az egészségügy helyzetét is szolgálják, amellett, hogy egyébként a kabinet nagyságrendekkel több pénzt fordított az elmúlt hét évben a kórházak fejlesztésére, mint a sportra. Annyit, mint előtte egyetlen más kormányzat együttvéve még megközelítőleg sem...

Kiemelte: a válogatott tavalyi Európa-bajnoki szereplése euforikus, nemzetegyesítő hatást eredményezett, amit jó volna minél többször átélni a minél közelibb jövőben. Ahhoz, hogy a magyar labdarúgás előre lépjen, az infrastrukturális fejlesztések mellett az amatőr és utánpótlás futballban, így a különösen eredményes és erős Pest megyei labdarúgás területén dolgozók elhivatott, becsületes, kitartó munkájára is szükség van.

 

Az elnöki köszöntő után ismét a megyei igazgató vette át a szót, aki lebonyolította az ilyenkor szokásos, az MLSZ alapszabálya által előírt küldöttválasztást. A jelenlévő sportszervezeti képviselők az MLSZ közgyűlésébe egyhangúan, ellenszavazat nélkül Szlahó Csabát és Rózsavölgyi Sándort, az MLSZ Pest megyei társadalmi alelnökét delegálták szavazólapjuk magasba emelésével.

Ezután kezdetét vette a díjak, elismerések átadása. Az MLSZ OTP Bank Bozsik Intézményi Gyermek Labdarúgó Program 2016/2017-es tanévében kiemelkedő munkája elismeréséül két díj (Lakatos Barbara és Takács György) talált gazdára; az októberben rendezett Diósd – Érd U15-ös bajnoki mérkőzésen az egyik hazai játékos eszméletvesztése után annak életét gyors közbeavatkozásának köszönhetően megmentő játékvezető, Kiss Tibor Zoltán vehetett át egyéni kitüntetést; a nyáron Pest megyei I. osztályú aranyérmet, és a turai felnőtt labdarúgás megszűnése miatt játék nélkül szuperkupa-győzelmet szerző Vecsési FC részére a megérdemelt vándorserleg került átadásra.

Már mindenki a gólkirályok jutalmazását várta, de előtte még hátravolt egy-egy fontos epizód: az igazgatóság 2-2 perces gólösszefoglalót készített a két profi gólkirály, Bajzát Péter és Eppel Márton góljaiból, és egy videórészletet a Dunaszerdahelyi AC egyik hazai mérkőzése előtt a „Nélküled” című szám Nyerges Attila általi előadásáról. A három videóbejátszás által okozott audiovizuális élményeket egyaránt vastapssal jutalmazták a jelenlévők.

És amikor már láthatóan izgatottan fészkelődtek a gólkirálynők és gólkirályok, a megyei igazgató gyors „gólstatisztikát” ismertetett a 2016/2017-es Pest megyei bajnokságokról. Eszerint:

- 49 gólkirályi (ebből 3 különdíjas) cím 47 gólkirálya kapott meghívást: 2 labdarúgó ugyanis két gólkirályi címet is nyert;

- A női nemet 4 hölgy képviseli a gólkirályok között;

- 46 Pest megyei, 3 MLSZ-es bajnokságbeli gólkirály összesen 1.924 góljának szerzője volt hivatalos a gálára;

- Az 1.924 gól átlag 39 gól/főt jelent: a legtöbb: 81, a legkevesebb: 13;

- 9 gólkirály volt korábban (2012 óta) már legalább egyszer meghívott a Pest Megyei Gólkirályok Gálájára;

- 41 klub adott gólkirály/nő/t (ebből 3 nem Pest megyei: Heves, Fejér, Nógrád);

- 4 gólkirályt adott: Abonyi KID FC;

- 2-2 gólkirályt adott: Isaszegi SE, Sülysápi Gyerekfoci SE, Tápiószecső FC, Újszilvás KSE, Vác-Deákvár SE.

Ezt követően futószalagon érkeztek egymás után a gólkirálynők és gólkirályok az U14-esektől az öregfiúkon át a felnőttekig a négy díjátadó – Bajzát Péter, Eppel Márton, Nyerges Attila és Szlahó Csaba – színe elé. Valamennyiük esetében kivetítőn volt követhető a bajnokság, ahol a legtöbb gólt szerezték, valamint nevük, születési dátumuk, fotójuk és a csapatukkal a szezon végén elért helyezésük. Több fiatalember igazolt a nyáron magasabb osztályba, náluk ezt az információt is megosztotta az igazgatóság az eseményeket árgus szemekkel követő hallgatósággal.

Miután az utolsó gólkirály is elismerő taps kíséretében helyet foglalt, Szlahó Csaba elnök, Rózsavölgyi Sándor alelnök és Benkő Tamás igazgató Kőszegi Zoltánnak adta át a „Pest megye labdarúgásáért” érdemérmet. Dabas város polgármestere – aki emellett az NB III-as FC Dabas SE elnöke is – elmúlt két évtizedes, a dabasi labdarúgás fejlesztése érdekében kifejtett páratlan tevékenysége elismeréseként vehette át a Pest megyei futball rangos kitüntetését. Kőszegi Zoltán méltatása elhangzása után kitartó tapsot kapott.

Benkő Tamás az este fénypontjának nevezve konferálta fel Nyerges Attilát, mondván: a szervezők és a jelenlévők is nagyon örülnek, hogy a mai ünnepséget vele(d) tartották meg, és nem Nélküle(d). Az Ismerős Arcok énekese lépett színpadra, és a jelenlévőknek hidegrázós élményt nyújtva adta elő az együttes futballpályákon, valamint határon innen és túl is legnépszerűbb szerzeményét, a „Nélküled”-et. A zene végén természetesen hosszan tartó vastaps kísérte helyére az énekest, aki két versszak között kijelentette: nagyon örül, hogy jelen lehetett a gálán és gratulál valamennyi díjazottnak.

 

A pulpitusról természetesen a megyei igazgató is gratulált a jutalmazottaknak, köszönetet mondott az eseményen megjelenő díszvendégeknek, az egyesületi és sportvezetőknek, a megjelent polgármestereknek, a gólkirályokat elkísérőknek, valamint az ünnepség előkészületeiben és lebonyolításában résztvevő munkatársainak. Elmondta: dacára a honi labdarúgás, a válogatott jelenlegi mélypontjának, igenis töretlenül szolgálni kell a magyar futball felemelkedését mindenkinek a maga területén állhatatosan, sportszerűen, tiszta eszközökkel végzett sok-sok munkával, kitartóan. A temérdek elvégzendő munka mellett bízni kell, szurkolni, és a felemelkedés nem maradhat el.

Végezetül Eppel Mártoné volt a szó. A Honvéd NB I-es gólkirálya megköszönte, hogy meghívást kapott a rendezvényre és elmondta, ő maga is felejthetetlen élménnyel gazdagodott az igen színvonalas Pest Megyei Gólkirályok Gáláján. Szintén gratulált a díjazottaknak, további kitartó munkára, sok edzésre biztatva az ifjú labdarúgókat. Beszélt pályafutása alakulásáról, elmondta, hogy bár a 2016-os Európa-bajnokságra végül kiutazó keretnek nem lehetett a tagja, de barátaival ő is ott volt Franciaország utcáin a magyar válogatott mérkőzéseinek helyszínén és a stadionokban szurkolt a nemzeti színekben játszó társainak.

 

A rendezvényt hosszas fényképezkedések, autogramosztás, nyilatkozatok, az állófogadást kísérő kisebb és nagyobb csoportokban való beszélgetések zárták. Ami a két profi gólkirály, Bajzát Péter és Eppel Márton hangulatát illeti, talán sokatmondó: mindketten örömmel tettek eleget az őket megrohamozó Pest megyei gólkirályokkal készítendő közös fotózásoknak, sőt a vendégek közül – közvetlenül a Díszteremben mindeközben rendet tevő igazgatósági munkatársak késő esti távozása előtt – ők indultak haza utolsónak, hogy már otthonukban a tévé előtt nézzék meg a magyar válogatott Costa Rica felett aratott 1–0-s győzelemmel záruló meccs végét...

A 6. Pest Megyei Gólkirályok Gálája hivatalos fényképeit Sipos Hajnalka készítette, amit (161 fotó) IDE kattintva tekinthetnek meg.

Az MLSZ PMI Facebook-oldalán – szokás szerint – hamarosan közzé tesszük a gálán bemutatott prezentációt diaképekben; készül az esemény videóösszefoglalója, ami YouTube-csatornánkon (https://www.youtube.com/MLSZPMI) lesz látható nemsokára, és helyszíni beszámoló olvasható majd a Sportszelet című közép-magyarországi sportlap november 23-án, csütörtökön megjelenő számában.


További hírek

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Általános
Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

2024-04-24 12:55:45

Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

Május 23-án, csütörtökön 17:30 órától ünnepélyes külsőségek mellett a Pesti Vármegyeháza Dísztermében (1052 Budapest, Városház utca 7.) lesz a 11. Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája.

Általános
Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

2024-04-23 12:00:22

Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket és valamennyi kedves ügyfelét, hogy április 25-én, csütörtökön valamennyi irodánk zárva tart, helyszíni ügyintézés ezen a napon nem lehetséges. Munkatársaink telefonon és e-mailben elérhetőek lesznek.

Általános
19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

2024-04-22 16:57:12

19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság 2024. április 22-ig bezárólag elbírálta az összes hozzá beérkezett Amatőr Licenc-kérelmet. A jelenlegi „vármegye-egyes” mezőnyből 2 egyesület NB III-ra (az MLSZ-központba) adta be kérelmét.

Értesítők, információk

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-24 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.24.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok