A SUPE nagyot küzdve jutott be az U15-ös futsalbajnokság országos négyes döntőjébe

2019. május. 21., 12:20   |    

A SUPE nagyot küzdve jutott be az U15-ös futsalbajnokság országos négyes döntőjébe

Május 20-án, hétfőn a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunhegyesen immár az U15-ös korosztályos futsalbajnokság országos szakasza középdöntőjének Keleti csoportjában lépett pályára az idei Pest megyei bajnok, Futsal7vége-győztes Sáfár Utánpótlás Sportegyesület (SUPE) együttese.

Az utánpótlás futsalsorozatok néhány éves történetében – és ebben a formájában egyébiránt utolsó kiírásában – először fordult elő, hogy (egyébként Pest megyei javaslatra) az ország különböző megyéiből továbbjutott csapatok ne valamelyik résztvevő által szervezve hazai, hanem földrajzilag leginkább köztes „félúton”, semleges csarnokban vetélkedjenek egymással. Az U15-ös korosztály legjobb 8 csapata között a Keleti csoport küzdelmeire így kerülhetett sor a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunhegyesen. 

Pest megyéből a Keleti régióban a SUPE volt érdekelt a tornán, ellenfelei a Balmazújvárosi FC (Hajdú-Bihar megye), a Maros-menti UFC (Csongrád megye, Makó) és az Újbuda FC (Budapest) voltak. A dunakeszi csapat magabiztos győzelemmel kezdett, ám utána a balmazújvárosiak „erőfocijával” szemben kevésbé voltak hatékonyak, már kétgólos hátrányban is voltak, ám minden erejüket és ügyességüket mozgósítva végül sikerült döntetlenre hozni a meccset. A torna utolsó felvonásán az eredménytől függetlenül – ám ennek ellenére nagyon motivált – már továbbjutott, hatpontos Újbuda FC volt a Pest megyeiek ellenfele, és bár a szünetig futottak az eredmény után a dunakeszi ifjak (0–1; 1–1; 1–2), a második félidő első öt percében megfordították, végül magabiztosan és teljesen megérdemelten meg is nyerték a mérkőzést (4–2). A SUPE ezzel tornagyőztesként került be a június 8-án a budaörsi Aramis Futsalcsarnokban rendezendő országos négyes döntőbe.

Az U15-ös középdöntő Keleti csoportjának eredményei: Balmazújvárosi FC – Újbuda FC (Budapest) 1–4; SUPE (Dunakeszi) – Maros-menti UFC (Makó) 8–1; Balmazújvárosi FC – SUPE (Dunakeszi) 2–2; Újbuda FC – Maros-menti UFC (Makó) 6–4; Maros-menti UFC (Makó) – Balmazújvárosi FC 1–19; Újbuda FC – SUPE (Dunakeszi) 2–4.
Végeredmény: 1. SUPE 7 pont; 2. Újbuda 6 p; 3. Balmazújváros 4 p; 4. Maros-menti UFC (Makó) 0 p.

https://adatbank.mlsz.hu/league/49/11/20671/1.html

SAFAR IULIU TONY, a SUPE edzője: – Jó mérkőzéseket játszottunk egy igencsak erős mezőnyben. Bevallom, kitűnő benyomást tett rám a Balmazújváros és az Újbuda együttese, akik igencsak megnehezítették a dolgunkat. Büszke vagyok a srácokra, hogy sikerült – veretlenül – kiharcolnunk a továbbjutást, ami egyébként is a célunk volt. Emellett szerettünk volna jó játékkal is előrukkolni, de ez nem mindig sikerült. Sajnos a helyzetkihasználásunk nem volt az igazi, ebben feltétlenül javulnunk kell majd a folytatásban. Egyénileg nem szeretnék senkit sem kiemelni, hiszen a csapat érte el ezt a sikert. A játékosaimnak azt kell tudatosítaniuk magukban, hogy bármilyen eredményt elérhetnek, ha megfogadják és betartják azt, amit megbeszélünk az edzéseken.

Ott volt Kunhegyesen és a helyszínen szorított a SUPE együttesének sikeréért az MLSZ Pest megyei igazgatója, Benkő Tamás (képünkön jobbra) is, aki nem titkolta büszkeségét a rendezvény végén.
– Szívből gratulálok a dunakeszi fiataloknak és edzőjüknek az országos döntőbe jutáshoz, nagyszerűen küzdve két meccset is vesztes állásból „hoztak vissza” remek játékkal, fegyelmezetten, noha láthatóan nagyon fáradtan. Bevallom, kicsit megijedtem, mert ennek a csapatnak nagyon ritkán kell gólhátrányban játszania, mind a Pest megyei, mind a megyehatárokon túli mezőnyben kevesen tudják megszorítani Safar Tony tanítványait futsalban. A SUPE valamennyi játékosa dicséretet érdemel, az utolsó mérkőzésen a három remek gólt szerző Herrich Krisztián és a kapus Gémesi Gergő Samu, míg a Balmazújváros ellen Csikós Erik kapus nyújtott szerintem extra teljesítményt. Ahogy a torna után az öltözőben is elmondtam a srácoknak, mind megyei futballvezetőként, mind dunakeszi lakosként rendkívül büszke vagyok rájuk, élmény nézni fantasztikus futsaljátékukat. Ezúton is köszönöm a dunakeszi szülők lelkes és sportszerű szurkolását, remélem, a későbbiekben is ez lesz rájuk a jellemző. Az elismerés azért is jár a szülőknek, mert szép számban kísérték el a csapatot nem csak most Kunhegyesre, hanem tíz nappal korábban Apátfalvára is. Az Újbuda FC megérdemelt második helyéhez és döntőbe kerüléséhez ugyancsak gratulálok, miként a balmazújvárosiak és a makóiak dicséretes szerepléséhez is.

A másik, még versenyben lévő Pest megyei együttes, a Dunakeszi Kinizsi FK ezekben a percekben lép pályára Szekszárdon a Nyugati régió középdöntőiben. Az országos színtérre kilépve egyébként a középdöntős selejtezők mezőnyét eredendően a budapesti és (Nógrád megye kivételével a többi) 18 megyei bajnokcsapat, valamint a legnépesebb, legtöbb indulót felvonultató Pest megyéből a 2. helyezett Dunakeszi Kinizsi FK alkotta. A Kinizsi mérkőzéseit az alábbi linkre kattintva lehet nyomon követni.
https://adatbank.mlsz.hu/league/49/17/20658/1.html

 

 


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok