A szakmai beszámolók után a díjaké, elismeréseké volt a főszerep az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság évzáróján

2013. december. 19., 16:07   |    

A szakmai beszámolók után a díjaké, elismeréseké volt a főszerep az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság évzáróján

A 2013-as esztendőt december 18-án zárta az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága, immár hagyományossá vált évzáró ünnepségével. A délután öt órától, a Megyeháza Kossuth Lajos (Dísz)termében megtartott eseményen megjelentek a megyei labdarúgás meghatározó személyiségei, és sokan elismerésekben részesültek. Beszámolónkat és képgalériánkat ezúton tekinthetik meg, ezzel azonban nem ér véget a tájékoztatás, holnap ugyanis közzétesszük a megyei labdarúgás kiemelkedő személyiségeinek, valamint a díjazottaknak az évzáró ünnepség kapcsán tett nyilatkozatcsokrát.

A 2013-as esztendőt december 18-án zárta az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága, immár hagyományossá vált évzáró ünnepségével. A délután öt órától, a Megyeháza Kossuth Lajos (Dísz)termében megtartott eseményen megjelentek a megyei labdarúgás meghatározó személyiségei, és sokan elismerésekben részesültek. Beszámolónkat és képgalériánkat ezúton tekinthetik meg, ezzel azonban nem ér véget a tájékoztatás, holnap ugyanis közzétesszük a megyei labdarúgás kiemelkedő személyiségeinek, valamint a díjazottaknak az évzáró ünnepség kapcsán tett nyilatkozatcsokrát.

Az évzáró immár szokássá vált módon a Himnusszal kezdődött, mely alatt az előző évi rendezvényről készült képek tűntek fel a két kivetítőn egy slide show formájában. Hosszú évek óta sajnálatos módon elmaradhatatlan, ugyanakkor fájó voltában is felemelő epizódja az MLSZ PMI évzáró ünnepségeinek az adott esztendőben elhalálozott sportemberekről való megemlékezés. 2013-ban nem kevesebb, mint 11 kiváló sportvezetőtől, edzőtől, illetve játékostól kellett végső búcsút vennünk, azaz ismét "összeállt egy égi csapat". Az évzáró ünnepségen a megjelentek néma főhajtással emlékeztek meg Benkő Ákosról, Botos Rolandról, Giedl Zoltánról, Gyimesi Ervinről, Héger Ádámról, Kovács Zoltánról, Lizicska Jánosról, Pajor Mihályról, Szebenszki Zsoltról, Tabányi Jánosról és Takács Ernőről.

A felvezető beszédében az MLSZ Pest megyei igazgatója, Benkő Tamás köszöntötte a több mint százfős vendégsereget, és áttekintette szűkebb pátriánk szemszögéből az év legfontosabb, legjelentősebb futballtörténéseit. Beszélt az általunk szervezett rendezvényekről, úgy, mint a január 6-i 7. Szakmai Nap, az augusztusi Gólkirályi Gála, a Pest Megyei Kupa nagykátai döntője, a Coca-Cola Cup, a Turóczi Béla Emléktorna, vagy a grassroots szervezői tanfolyam. Kiemelt figyelmet kapott a Vác megyei I. osztályban való indulása, a Mózner János gyógyulásáért szervezett jótékonysági mérkőzés, valamint médiapartnerünk, a közép-magyarországi régió sportlapjának, a Sportszeletnek a jubileumai.



Németh Antal Pest megyei szakmai igazgató röviden ismertette az OTP Bank Bozsik Gyermek Labdarúgó Program előző évhez képest történt változásait, melyekről bővebben a Pest megyei labdarúgás 2013. évi Kalendáriumában találnak részletes információt az érdeklődők. Ezenfelül Kiss Baranyi Sándortól, az MLSZ Bozsik program egyesületi moduljának programvezetőjétől átvehették a díjaikat azon személyek, akik a programban kiemelkedő teljesítményt produkáltak és a Telkiben rendezett szeptember eleji évnyitón nem tették meg mindezt, név szerint Batári Csaba, Jandó Gabriella, Kókai Nikoletta, Korponai László, Schmidtné Tomán Gyöngyi, valamint Selmeci György.

2013. augusztus 8-án, a Gólkirályi Gálán nem volt alkalmunk az összes díjazottnak átadni az elismeréseket, de nem feledkeztünk el róluk, és az ünnepség keretein belül erre is sor került. A díjazottak a következő személyek voltak - akikről bővebben egyébként itt olvashatnak: Honti Bence (Vácduka-Sződliget), Bedőcs Krisztián (Püspökszilágy), Basa Richárd (FC Dabas II.), Batizi Dániel (Monor SE), Less Krisztián (Tura VSK).

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága 2012 óta köszönti formálisan is az alapításuk kerek jubileumát ünneplő azon sportszervezeteket, amelyek legalább ötven esztendeje működnek. Amely klubok év közben megtartott ünnepségén arra mód nyílt, az igazgatóság annak keretében adta át az ezen alkalomra készített gravírozott emlékplakettet és díszoklevelet, a többiek számára ez a kora esti időpont kínált alkalmat a "születésnapi" üdvözlésre. A díjakat Jakab Béla, az MLSZ PMI tiszteletbeli elnöke adta át a jelenlévő egyesületek vezetőinek, kezdve a legifjabb Galgahévízzel és bezárólag az immár 110 esztendős Biatorbággyal.

Személyesen vehette át az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság évzáró ünnepi rendezvényén "Az év Pest megyei futballkrónikása"címmel járó díjat Gazsi Krisztián, a megyei I. osztályban szereplő Tápiószecső FC honlapja, a www.tapioszecsofc.hu portál főszerkesztője, a klub alelnöke és egyben technikai vezetője. A 2001 óta szerkesztett sokszínű és informatív weboldalon túl a sportvezető a sárga-kék klub felnőtt csapatának a hazai bajnoki mérkőzéseire rendszeresen nyomtatott műsorfüzetet jelentet meg több mint egy évtizede.

Ezután következett az MLSZ PMI által szervezett bajnokságok helyezései alapján készített éremtáblázat első hét helyezett sportszervezeteinek elismerése. Az összeállítás alapján a Vác VLSE, a Taksony, a Veresegyház, a Nagykáta, a Göd, a Sülysáp és nem utolsó sorban a Kistarcsa vehetett át emlékoklevelet és egy-egy futball-labdát. A díjakat Mezei Sándor, az MLSZ PMI Versenybizottságának irodavezetője adta át az érintett egyesületek képviselőinek.

2010 óta immár a negyedik alkalommal kerít sort szakmai elismerések odaítélésére a megyei futballvezetés a szakmában tevékenykedők véleményére alapozva. Négy kategóriában, külön utánpótlás és külön felnőtt területen ítélte oda az elmúlt esztendő legjobbjainak járó elismerését a Pest Megyei Igazgatóság, miután számára javaslatot tett az a szakmai grémium, amelynek tagjai Németh Antal szakmai igazgató, valamint a Bozsik-program egyesületi moduljában dolgozó alközpontvezetők.

A 2013-as esztendő legjobb utánpótláscsapatai - megosztva - a Monori SE U15-ös, valamint a Tápiószecső FC U19-es együttesei lettek. A legjobb felnőtt csapat kategóriájában szintén megosztoztak a díjakon; az egycsoportos NB II-ben vitézkedő Ceglédi VSE és a Szigetszentmiklósi TK részesült ebben az elismerésben. A legjobb utánpótlásedzőnek a Szigetszentmiklósi TK alkalmazásában álló Nádudvari Zsolt, míg a legjobb felnőtt edzőnek a Tápiógyörgyét irányító Viola Kálmán bizonyult. A legjobb felnőtt korú kapus a még 47 évesen is bombaformában védő Sipeki Attila (Gödöllői SK) lett, míg az utánpótlás korosztályban a váci Bajkán Balázs bizonyult 2013 legjobb hálóőrének. A legjobb utánpótláskorú mezőnyjátékos címet pedig a Szigetszentmiklósi TK nagy reménysége, az U16-os gárda meghatározó játékosa, Czeglédy Levente kapta.

A legjobb felnőtt játékos kategóriát 2013-tól összevonta a megyei igazgatóság a Pest Megyei Amatőr Aranylabda-szavazással: az ott nyertes labdarúgó minden tekintetben az év legjobbjának számít, idén tehát a turai Less Krisztián mindent vitt. A szavazáson a második helyet Radovits Viktor, a Pest megyei II. osztály, Keleti csoportjában szereplő Nagykáta játékosa szerezte meg, a dobogó alsó fokára pedig Oláh Tamás, a Pest megyei II. osztály, Északi csoportjában menetelő Aszód futballistája fért fel. A teljes rangsort itt tekinthetik meg. Külön elismerés lehet az előbbi három labdarúgónak, hogy a díjakat - Benkő Tamás felkérésére - nem akárkitől, hanem a korábbi szövetségi kapitánytól, a Vác FC jelenlegi mesteredzőjétől, Csank Jánostól vehették át.

Végül, de nem utolsósorban következtek a "Pest megye labdarúgásáért"-kitüntetések átadásai. A működését 1951 januárjában megkezdő - egyes források szerint a hivatalos megalakulását már 1950 őszén kimondó - Pest Megyei Labdarúgó Szövetség aktuálisan regnáló elnöksége még 1997-ben döntött úgy, létrehozza az évente adományozandó ,,Pest megye labdarúgásáért" kitüntetést. Az idei díjazottak: Földvári Tibor, a Pest megyei I. osztályú Vecsési FC alelnöke; Króner Péter, az NB III, Közép csoportjában szereplő Dunaharaszti MTK vezetőedzője; Orlik József, a Pest megyei II. osztály, Északi csoportjában szereplő Isaszegi SE labdarúgó-szakosztályának vezetője; Csank János, a Pest megyei I. osztályú Vác FC vezetőedzője. A díjazottakról bővebben itt olvashat, az emléktárgyakat pedig Jakab Béla, az MLSZ PMI tiszteletbeli elnöke adta át nekik.



Az ünnepi évzárót jó hangulatú állófogadás zárta, ahol a jelenlévők eszmét cseréltek egymással, ezzel is elősegítve a jó kapcsolatok kialakulását a megyei labdarúgásban. Azok, akik megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt, szerény ajándékcsomagot kaptak, melyben megtalálható volt az országban egyedülálló kalendárium is, mely informál az esztendő fontos Pest megyei futballtörténéseiről, és fentiekben említett díjazottakról is számos információt tartalmaz.


Az eseményről készült galéria ide kattintva tekinthető meg.

Kapcsolódó közleményünk:

- Ma délután tartotta évzáró ünnepségét az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok