A Törtel idén felért a csúcsra a Futball7végén

2010. február. 08., 13:14   |    

A Törtel idén felért a csúcsra a Futball7végén

Nagyszerű mérkőzésen diadalmaskodott a Törtel az Újlengyel ellen a 9. Pest Megyei Futball7vége döntőjében. A bronzérmet a Kisnémedi szerezte meg, míg a negyedik helyen a vigaszágról a négy közé jutó Erdőkertes végzett.

Nagyszerű mérkőzésen diadalmaskodott a Törtel az Újlengyel ellen a 9. Pest Megyei Futball7vége döntőjében. A bronzérmet a Kisnémedi szerezte meg, míg a negyedik helyen a vigaszágról a négy közé jutó Erdőkertes végzett.

A szombati 1. elődöntő mérkőzést a Törtel játszotta a Kisnémedivel. A törtelieknél nem játszott a csapat legeredményesebb játékosa, Szimcsák Tamás, míg a Kisnémedinél Váczi Zoltánra nem számíthatott Davcsó Károly, így mindkét oldalon volt egy-egy nevesebb hiányzó. Szabó Tibor csapata azonban leigazolta Kovacsics Károlyt, így lényegében nem gyengült semmit a Törtel Szimcsák kiválásával. Az elődöntő odavágóján Jenei Ottó másfél perc után megszerezte a vezetést, a Kisnémedi ezzel hozta a szokásos rossz rajtját… A 10. percben aztán Kovács Gábor egy gyors kontra után egyenlített, és ekkor a Kisnémedi is veszélyesebben futballozott. Azonban Kovacsics Károly "villanása" elég volt ahhoz, hogy újra a Törtel kerüljön előnybe. A második félidőben aztán Farkas János is betalált, így a Törtel nagy lépést tett a döntőbe jutás érdekében.
A visszavágó első húsz perce szorosra sikerült, a Kisnémedi kétszer is vezetett egy góllal a Törtel ellen, azonban Jenei Ottót és Kovacsics Károlyt képtelenek voltak Steidl Ákosék tartani, így csak megszorongatni tudták a törtelieket.

A 2. elődöntőben az Újlengyel nagyon harmatosan kezdett, az Erdőkertes az első félidő után két góllal vezetett. A második játékrészre felpörgött az Újlengyel, főleg Fülöp Lajos volt elemében, aki sorra jól játszotta meg társait, vagy tartotta meg a labdát, éppen mit kellett tennie. Ivitz Zoltán, Németh Tamás, és a már említett Fülöp Lajos góljaival az Újlengyel megfordította a mérkőzés eredményét, ami a lefújásig már nem változott.
A visszavágó simára sikerült, az Erdőkertes nem tudta megismételni azt a játékot, amivel megszorította az ellenfelét. Az Újlengyel már az elején eldöntötte a továbbjutást, így mindkét ágról a korábban esélyesebbnek tűnő együttes került be a döntőbe.

A bronzmérkőzésen általában csalódott csapatok szoktak összecsapni, azonban ez erre a mérkőzésre abszolút nem volt igaz, a Kisnémedi és az Erdőkertes is úgy küzdött, mintha az elsőség lett volna a tét. Tényleg öröm volt nézni ezt a két csapatot, amelyek még az utolsó percben is szinte ezer fokon égtek, pedig akkor már két góllal vezetett a Kisnémedi és ezt az előnyt már nem is engedte ki a kezéből, így a Futball7végék történetében először szerzett érmet a Kisnémedi. Az Erdőkertes is minden dicséretet megérdemel, hiszen az első fordulóban pont nélkül az utolsó helyen zártak a csoportjukban és csak a vigaszágnak köszönhetően jutottak tovább. A középdöntőben kiejtették a tavalyi győztes Solymár SC-t, és talán az a mérkőzés volt számukra a fordulópont, onnan már elhitték, hogy lehet keresnivalójuk bárki ellen, amit be is bizonyítottak több meccsen is.

A döntőt a csapatok bemutatása vezette föl, és a meccs első pár perce olyan volt, mintha még mindig az tartana, ugyanis nagyon óvatosan futballozott mindkét együttes, csak "méregették" egymást a játékosok. Aztán az Újlengyel bekezdett, két percen belül két gólt is lőttek, és úgy nézett ki ekkor, mintha a bekapott találatok megfogták volna a Törtelt. De ez csak a látszat volt, a szünet előtt ugyanis már hátrányban voltak Iszák Gáborék. A fordulás után az Újlengyel egyenlíteni tudott, és ekkor mindkét gárda már nagyon óvatosan futballozott, igazából kivárásra játszottak, hátha valaki hibázni fog. A vége lőtt négy perccel Kerényi Norbert megszerezte a vezetést a Törtelnek, és az Újlengyel hiába támadott mindent egy lapra feltéve, az eredmény már nem változott, így a Törtel KSK a tavalyi bronzérem után egy arannyal gazdagodott.

A torna legjobb játékosa az Erdőkertes fiatal futballistája, Pásztor Krisztián lett, a gólkirály a törteli Jenei Ottó lett tizenkilenc találattal, míg a legjobb kapus az újlengyel Haffner György lett. Mindhárom különdíjas gazdagabb lett egy "szoborral", egy oklevéllel, egy pezsgővel és egy 8000 forint értékű LEGEA vásárlási utalvánnyal.
A dobogón végzett csapatok serleget, oklevelet, érmeket, valamint LEGEA-utalványokat nyertek, a győztes Törtel 80.000 Ft, az Újlengyel 40.000 Ft, a Kisnémedi pedig 20.000 Ft értékben. A negyedik helyet megszerző Erdőkertes oklevelet, valamint szintén egy LEGEA-utalványt kapott 10.000 Ft értékben. A különdíjasoknak, valamint a csapatoknak Fórizs Sándor, a PMLSZ alelnöke, valamint Benkő Tamás, a PMLSZ főtitkára adta át a jutalmakat.
De nem ment haza üres kézzel a döntő három játékvezetője, Budai Balázs, Kéri Zoltán, és dr. Molnár Péter sem, ők egy-egy könyvbe belelapozgatva emlékezhetnek majd vissza arra, hogy valaha ők vezették a 9. Pest Megyei Futball7vége elődöntőit és helyosztóit.

A 9. Pest Megyei Futball7vége végeredménye:
1. Törteli KSK
2. Újlengyel DSE
3. Kisnémedi MSE
4. Erdőkertes SE

A 9. Pest Megyei Futball7vége különdíjasai:
A torna legjobb játékosa: Pásztor Krisztián (Erdőkertes SE);
A torna legjobb kapusa: Haffner György (Újlengyel DSE);
A torna gólkirálya: Jenei Ottó (Törteli KSK).

A döntőről készült képek első "adagját" ide kattintva tekinthetik meg.

További hírek

Általános
Elkészültek a Pest vármegyei öregfiú-bajnokság csoportbeosztásai

2024-07-24 13:45:06

Elkészültek a Pest vármegyei öregfiú-bajnokság csoportbeosztásai

A nevezések összesítése után az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda elkészítette a 2024/2025-ös Pest vármegyei öregfiú-bajnokság csoportbeosztásait.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: elkészült az 1. forduló párosítása

2024-07-24 10:09:20

Pest Vármegyei Kupa: elkészült az 1. forduló párosítása

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda július 23-án, kedden kisorsolta a 2024/2025. évi Pest Vármegyei Kupa 1. fordulójának párosítását.

Általános
Változások visszalépések és feltöltés miatt, elkészültek a IV. osztályú csoportbeosztások

2024-07-23 14:03:15

Változások visszalépések és feltöltés miatt, elkészültek a IV. osztályú csoportbeosztások

Változás történt a Pest vármegyei II. és III. – valamint ebből következően a IV. – osztály összetételében, ugyanis közvetlenül a sorsolások elkészítése előtt visszalépett a Törökbálint és a Veresegyház II., valamint elkészültek a IV. osztályú csoportbeosztások.

Általános
Tájékoztató futsalbajnokságokról

2024-07-19 13:05:54

Tájékoztató futsalbajnokságokról

Jelen anyagunkkal emlékeztetnénk minden érintettet, hogy 2024. augusztus 2. (péntek) éjfélig lehet nevezni a Regionális Férfi Ifjúsági U19-es és U17-es, valamint a női NB II-es futsalbajnokságokra.

Értesítők, információk

2024-07-22 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.07.22.

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2024-06-21 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.06.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-06-20 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.06.20.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

Szponzorok