A Vác FC a Le Méridien Hotelben tartotta bajnoki évzáróját (KÉPEKKEL!)

2014. június. 23., 17:49   |    

A Vác FC a Le Méridien Hotelben tartotta bajnoki évzáróját (KÉPEKKEL!)

Élvonalbeli klubok által is megirigyelhető szintű, professzionálisan megszervezett szezonzáró eseménnyel ünnepelte a Vác FC a 2013/2014-es futballévad sikereit a Hévízen sikerrel megvívott osztályozó mérkőzés visszavágójának másnapján, június 22-én, vasárnap délután. A nagy múltú és szép jövő előtt álló sportszervezet a budapesti Le Méridien Szállodában rendezett fogadással és díjátadóval zárta a hosszúra nyúlt, eseménydús versenyévet.

Élvonalbeli klubok által is megirigyelhető szintű, professzionálisan megszervezett szezonzáró eseménnyel ünnepelte a Vác FC a 2013/2014-es futballévad sikereit a Hévízen sikerrel megvívott osztályozó mérkőzés visszavágójának másnapján, június 22-én, vasárnap délután. A nagy múltú és szép jövő előtt álló sportszervezet a budapesti Le Méridien Szállodában rendezett fogadással és díjátadóval zárta a hosszúra nyúlt, eseménydús versenyévet.

A rendezvényen a bajnoki aranyérmet és kupagyőzelmet nyert, valamint az NB III-ért megvívott osztályozót is sikerrel befejezett felnőtt csapat és a szakmai stáb valamennyi tagja mellett megjelentek a klub menedzsmentjének tagjai, a szponzorok képviselői, valamint a Vác VLSE vezetői. Jelen volt Pető Tibor, Vác város alpolgármestere, a Vác VLSE elnöke, valamint Benkő Tamás, a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest megyei igazgatója is. A sajtó részéről az MTVA operatőre és riportere, valamint a Sportszelet című közép-magyarországi sportlap fotósa kapott meghívást. Sipos Hajnalka az eseményen készített fotói IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

A megjelenteket délután 16:45 magasságában John P. Marshall, a Vác FC tulajdonosa köszöntötte, s indításként levetítette a klub néhány perces imázs filmjét. Ezt követően a klubtulajdonos köszönetet mondott a felnőtt együttes tagjainak, az edzőknek - különösen Csank János mesteredzőnek -, a menedzsment tagjainak és legfőbb segítőjének, Orbán Leventének. Kifejezte abbéli reményét, hogy az NB III-as szerepléshez a város is megfelelő támogatást tud majd az elkövetkezendőkben nyújtani.

John Marshall után Csank János értékelte az esztendőt és mondta el, hogy a bajnokság bizonyos szakaszaiban nem csak a mutatott játékkal és az eredményekkel volt elégedett, hanem - tőle szokatlan kifejezéssel élve - büszke is volt csapatára. A szakember jövőjét is érintő bejelentéssel is felért, amikor mondandójában közölte a labdarúgóival, hogy az NB III-ra való felkészülést július 9-én megkezdik. Mindez azt jelenti: Csank János továbbra is a váci labdarúgás felemelkedéséért fog dolgozni.

A mesteredző után Pető Tibor alpolgármester kapott szót, aki felelevenítette azt a keserű időszakot 2013 elején, amikor az akkor NB II-es váci felnőtt csapat agóniáját élte a korábbi tulajdonos "jóvoltából". Elmondta, akkortájt nem nagyon hitt abban, hogy a közeljövőben lesz jegyzett felnőtt labdarúgás a városban, amikor váratlanul, mintegy megmentőként megjelent John Marshall. A városvezető hálát és köszönetet mondott neki és kollégáinak azért, amit a helyi futballért eddig tettek. A csapatnak gratulált az elért sikerekhez, a Magyar Labdarúgó Szövetség jelenlévő vezetője felé pedig kifejezte reményét, hogy a jelenleg is kiemelkedő, komoly hagyományokkal bíró váci utánpótlás-nevelő munka továbbfejlesztéséhez az egyesület megkapja majd a szükséges segítséget.

Orbán Levente, az eseményt celebráló operatív igazgató mielőtt megadta volna a szót Benkő Tamásnak, az MLSZ Pest megyei igazgatójának, kitért az egy esztendővel korábbi állapotok ismertetésére. Elmondta, hogy az akkori, rendkívül bizonytalan helyzetben, amikor nem volt egyértelmű, hogy a Vác felnőtt csapata a kényszerű NB II-es visszalépés után a megyei harmadik vagy az első ligában folytathatja-e szereplését, a Vác FC vezetői végig segítő, támogató, korrekt hozzáállást tapasztaltak az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának elsőszámú vezetője részéről, amelyért külön is köszönetet mondott.

Ezt követően lépett a pulpitus mögé Benkő Tamás, és osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. A megyei igazgató némi öniróniával kezdte, idézzük: »(…) az alkatomon és a gyorsaságomon ez ma már kevésbé nyomon követhető, de valamikor magam is futballoztam a Pest megyei I. osztályban, sőt a Dömsöd színeiben az 1994/95-ös szezon végén a váciakhoz hasonlóan én is voltam "megye-egyes" felnőtt bajnokcsapat tagja. Kupagyőztesek mi sajnos nem lehettünk, mert a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség akkori vezetői nem tartották fontosnak, hogy 3-4 fordulónál többet rendezzenek meg a kupában: csak addig tartott a sorozat, ameddig az akkoriban évente a főtáblára feladható 8-10 Pest megyei feljutó csapat mezőnye ki nem alakult. Akkortájt persze nem is voltak problémák a sárga lapok számát illetően...«
Felszólalásában az ilyenkor szokásos tiszteletkörök mellett természetesen megfogalmazta a balul záruló kupadöntőt követő "kommenthadjáratról" kialakult véleményét is, megvédve az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságát és annak versenybizottságát az igaztalan és alávaló, színvonaltalan kritikáktól. Beszédének érdekesebb részleteit ide kattintva olvashatják.

A köszöntők után a klubvezetés egyéni díjakat adott át, azokkal a legkiemelkedőbb teljesítményekről megemlékezve. A felnőtt csapat tagjai közül az alábbi kategóriákban osztott elismeréseket John Marshall klubtulajdonos, Orbán Levente operatív igazgató és Csank János vezetőedző. Legjobban támadó védő: Gulyás Máté; Legjobb cselező: Zsolnai Richárd; Leggyorsabb védő: Tóth Gergely; Legjobb irányító: Gulyás Gábor; Legjobban fejlődő játékos: Tányéros Gergő; Legjobban edző játékos: Farkas Péter; Játékosok játékosa: Rusvay Gergely.
A menedzsment tagjai közül a meccsekről készített elmaradhatatlan fotóiról ismertté és rendkívül kedveltté vált Gyetvai Andrea kapta "Az év fotósa"-díjat munkája és elhivatottsága elismeréseként a vezetéstől. Szűnni nem akaró vastaps járt Mózner Jánosnak, aki a "bajnokok bajnokaként" szállt szembe betegségével - a kiváló edző a meghatottság könnyeivel küszködve vette át serlegét és foglalt helyet, miközben percekig tapsoltak a jelenlévők. Szív- és torokszorító jelenet volt…

A "házon belüli" elismerések átadását követően Benkő Tamás a Pest Megyei Kupa június 8-i, monori döntője után - az ismert okok miatt… - elmaradt eredményhirdetést pótolva adta át a kupasorozat idei győztesének járó aranyérmeket, amelyben Jakab Béla, az MLSZ tiszteletbeli Pest megyei elnöke volt a segítségére. Az oklevél, az aranyérmek, a kisebb kupa és a nagy vándorserleg mellett a Vác FC egy garnitúra adidas felszereléssel is gazdagodott.

Orbán Levente - aki egyebek mellett a klub Facebook-oldalát is gondozza - statisztikai adatokkal is informálta a hallgatóságát. Elmondta, hogy a 2013/2014-es idényben a Vác FC csapata a Pest megyei I. osztályú bajnokságot veretlenül zárta: 4 döntetlen mellett 26 mérkőzést nyert meg (82 ponttal végzett a tabella élén), 112 szerzett gól ellenében csak 16-ot kapott. Ezzel a mérleggel Csank János legénysége fölényesen szerezte meg a bajnoki aranyérmet, majd néhány nappal később a Pest Megyei Kupát is megnyerte.

Az impozáns váci évzárón Csank János vezetőedző a következőképpen nyilatkozott a sajtó számára:

- Büszke vagyok az elért eredményekre. A zömében tehetséges fiatalokból, és néhány tapasztalt játékosból álló csapatom töretlen lendülettel küzdött az évad során, amit a bajnoki cím és a kupagyőzelem is bizonyít. A sikerhez nagyban hozzájárult, hogy átlátható, tiszta feltételek között működik a klub, ami Magyarországon példaértékűnek mondható. Nem volt szerencsés döntés, hogy osztályozót kellett játszanunk az NB III-ba jutásért, de a Vác FC sikeresen vívta meg ezeket a csatákat is. Bízom benne, hogy a következő idény is hasonló sikereket tartogat számunkra.

John P. Marshall tulajdonos így összegezte a magyarországi futball-szerepvállalása óta első teljes bajnoki évét:
- Örömömre szolgál, hogy a csapat kivívta a bajnokság első helyét, és hogy a kupagyőzelmet is megszerezte. Ez a siker nem csak a játékosoké, hanem a klub dolgozóié és a váci polgároké is, akiknek az egész évi támogatása nélkül lényegesen nehezebb dolgunk lett volna. Bízom benne, hogy a jövőben megtartjuk ezt a lendületet, és Vác városa is teljes mellszélességgel támogatni fogja a klubot. A következő szezonban még több nézőt várunk a váci stadionba, amelyet szeretnénk felújítani és még inkább szurkolóbaráttá tenni. Ebbéli reményeinkhez kellő alapot szolgáltat, hogy Csank János mesteredző a jövőben is a váci futball felemelkedéséért dolgozik.

A klub vadonatúj imázsfilmje a lentebbi linken tekinthető meg:
https:/www.youtube.com/watch?v=NyBdcGm4C_0

A Vác FC online elérhetőségei:
- vacfc.com
- facebook.com/VacFC
- instagram.com/vacfc
- twitter.com/vacfc
- youtube.com/user/VacFCofficial

Címkék:

További hírek

Általános
Pénteken folytatódik a licencmegújító képzés

2019-03-19 16:48:36

Pénteken folytatódik a licencmegújító képzés

A Labdarúgó Stílusképző Akadémia szervezésében tavasszal is folytatódik a licencmegújító kreditpontos képzés, melynek következő oktatási napja március 22-én, pénteken 8 és 16 óra között esedékes.

Általános
A történtekhez ez is hozzátartozik

2019-03-19 14:34:21

A történtekhez ez is hozzátartozik

Érdekes esetre lett figyelmes az MLSZ PMI Versenyirodája a közelmúltban… A történtekből végül nem kerekedett versenyügy, ám igazgatóságunk úgy érezte, hogy érdemes a széles nyilvánosság elé tárni az eseményeket.

Általános
A Mogyoród FC nyerte az U11-es II. osztályú, míg a Dunakanyar-Szentendre I. az U13-as II. osztályú Futsal7végét

2019-03-14 09:09:47

A Mogyoród FC nyerte az U11-es II. osztályú, míg a Dunakanyar-Szentendre I. az U13-as II. osztályú Futsal7végét

Március 3-án, vasárnap két döntőnek is otthont adott a Törökbálinti Sportközpont. Előbb a 7. Pest Megyei U11-es II. osztályú, majd a 8. U13-as II. osztályú Futsal7vége fináléira került sor. A kisebbeknél a Mogyoród FC, míg az idősebbeknél a Dunakanyar-Szentendre I. lett a befutó.

Általános
Egygólos hátrányban a Budaörs

2019-03-13 17:20:00

Egygólos hátrányban a Budaörs

A Magyar Kupa negyeddöntőjének mai, kora délutáni első mérkőzésén a Budaörs 2–1-es vereséget szenvedett Tatabányán a Budapest Honvédtól.

Értesítők, információk

2019-03-19 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2019.03.19.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2019-03-14 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2019.03.14.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2019-02-21 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2019.02.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2017-10-30 16:48:49

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2017.10.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

Szponzorok