Állásfoglalás a Pest Megyei Futsal7vége „3 fordulós szabályáról”

2019. január. 25., 15:33   |    

Állásfoglalás a Pest Megyei Futsal7vége „3 fordulós szabályáról”

Tekintve, hogy az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenyirodájához az elmúlt napokban viszonylag sok megkeresés érkezett és érkezik azzal kapcsolatban, hogy a jelenleg is tartó átigazolási időszakban (át)igazolt futsaljátékos játszhat-e a következő Pest Megyei Futsal7vége-tornán, avagy sem, ezért a kérdéssel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatja a szervező az érintett sportszervezeteket.

A hatályos (át)igazolási szabályzat ide vonatkozó pontjait /NYIÁSZ 13. § (2) bekezdés/ a hatályos Futsal versenyszabályzat 15. § (1) bekezdés f) és g) pontja tovább szűkíti (az FVSZ idézett pontjait bemásoltuk közleményünk végére, ahogy a két szabályzat elérési útját is), ezért a futsalversenyeinken csak azok a játékosok léphetnek pályára a bajnokságok/tornák hajrájában (így a rájátszásokban is), akik az adott verseny alapszakaszának utolsó 3 fordulója előtt a sportszervezet igazolt futsaljátékosai voltak.
Mivel azonban a forduló/játéknap meghatározására egyik szabályzatunkban sem találtunk iránymutatást, ezért a „forduló” kifejezés jelentésére a következő állásfoglalást adjuk ki: valamennyi általunk szervezett futsalversenyben (így a bajnokságok mellett a tornarendszerű bajnokságok és a tornák esetében is) egy mérkőzés egy fordulónak számít, ugyanis a versenyeink adott szakaszaiban mindenki játszik minden ellenfelével, pont mint egy bajnokságban, ahol egy meccs egy fordulót jelent.

FVSZ 15. § (1) bekezdés
„f) Valamennyi futsal labdarúgó bajnokságban, a versenyrendszer alapszakaszának befejezését megelőző 3 fordulóban – valamint a rájátszás mérkőzésein ill. az osztályozó mérkőzéseken – csak annak a futsal játékosnak van játékjogosultsága, aki az alapszakasz utolsó 3 forduló időpontja előtt a sportszervezet igazolt futsal játékosa volt.
g) Nincs játékjogosultsága, és versenyigazolványát nem lehet kiadni annak a futsal játékosnak, akinek igazolását, átigazolását az alapszakasz utolsó 3 fordulójának ill. a rájátszás vagy az osztályozó mérkőzések időszakában végezték el.”

Az állásfoglalással kapcsolatos két szabályzat az alábbi két linkre kattintva érhető el:
Futsal versenyszabályzat
Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat

MLSZ PMI
Versenyiroda


Címkék:

További hírek

Általános
Sportszakember súlyos büntetése

2024-03-28 16:41:41

Sportszakember súlyos büntetése

Ezen korábbi esetet azért gondoltuk közkinccsé tenni, mert azt feltételezzük, sokan nem gondolnák, hogy egy lentebb részletezett – vagy ahhoz hasonló – próbálkozással mit is kockáztat(hat)nak valójában. Itt és most úgy gondoljuk, nem is annyira a név a lényeges, hanem magának az ügynek a súlyossága, hogy mások számára okulásul szolgáljon a jövőben.

Általános
Pest Vármegyei Női Kupa: a legutóbbi két győztesből csak egy maradhat

2024-03-28 16:11:05

Pest Vármegyei Női Kupa: a legutóbbi két győztesből csak egy maradhat

Húsvét hétvégén rendezik a Pest Vármegyei Női Kupában az elődöntőket, amelyet követően eldől, melyik két együttes jut be a május 1-jén rendezendő fináléba.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: a Dunaharaszti jutott utolsóként a négy közé

2024-03-27 15:20:03

Pest Vármegyei Kupa: a Dunaharaszti jutott utolsóként a négy közé

Nem sikerült az újabb bravúr a Dunakanyar-Szentendre együttesének, amely a hétvégi, Maglód elleni bravúros bajnoki győzelem után tegnap este a Pest Vármegyei Kupa negyeddöntőjében már nem bírt egy másik éllovassal, az I. osztályt 11 pont előnnyel vezető Dunaharasztival.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: Gödöllő – Dunakanyar-Szentendre/Dunaharaszti és Diósd – Viadukt-Biatorbágy a fináléért

2024-03-25 15:34:51

Pest Vármegyei Kupa: Gödöllő – Dunakanyar-Szentendre/Dunaharaszti és Diósd – Viadukt-Biatorbágy a fináléért

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda a korábbi évek hagyományaihoz híven ma délután a megjelent sportszervezetek képviselőinek jelenlétében a Vármegyeházán kisorsolta a Pest Vármegyei Kupa elődöntőinek, valamint a két még fennmaradó országos főtáblás helyért a területi sorozat részeként zajló Magyar Kupa pótselejtezők párosításait.

Értesítők, információk

2024-03-28 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.03.28.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-03-28 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.03.28.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-03-14 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.03.14.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok