AMATŐR KUPA-DÖNTŐ, 2021: Dunavarsányban óvatos bizakodással várják a Tarpa elleni finálét

2021. május. 04., 15:25   |    

AMATŐR KUPA-DÖNTŐ, 2021: Dunavarsányban óvatos bizakodással várják a Tarpa elleni finálét

1964 óta rendezik meg minden esztendőben az Amatőr Kupa fináléját, melyben két, a Magyar Kupában legtovább eljutott, nem NB-s besorolású egyesület képviseltetheti magát. 2021-ben ez a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpának és nagy örömünkre a Pest megyei I. osztályban szereplő, ott jelenleg a középmezőnyhöz tartozó Dunavarsány együttesének sikerült, így megyénknek a Pilis 2014-ben a Viadukt-Biatorbágy felett az egykori Puskás Ferenc Stadionban aratott győzelme óta van ismét képviselete az Amatőr Kupa döntőjében.

A számos névváltozáson (Szabad Föld, Sport TV, Sport M-Kupa) átesett sorozat a 2013/2014-es kiírás óta viseli az Amatőr Kupa elnevezést. A 2014-es esztendőben egyébként Pest megyei házi döntőre került, hiszen két, akkoriban – és most is – megyei I. osztályú együttes, a Viadukt-Biatorbágy és a Pilis vívta a döntőt, amely végül utóbbiak 2–1-es győzelmével zárult az egykori Puskás Ferenc Stadionban (volt Népstadion). A „hét szűk esztendőt követően” jutott be ismét megyebeli együttes az Amatőr Kupa döntőjébe a Dunavarsány jóvoltából, amely a klub történetében az egyik legjelentősebb eredménynek számít.

HOLLIK ANDRÁS, a Fémalk-Dunavarsány edzője:
– Milyen előjelekkel várják a szerdai, a Dunavarsányi TE életében történelminek számító kupadöntőt?
– Nem vagyunk könnyű helyzetben, de csakis előre tekintünk. Gyakorlatilag egészen a 14. forduló óta, dunavarsányi szerepvállalásom kezdetétől az építkezés rögös folyamatát és időszakát éljük, hiszen a rendelkezésemre álló keretet örököltem elődömtől, s mindez egyfajta rendrakást is jelent a hosszabb távú célok elérése és realizálása érdekében. Eddig sok esetben a koronavírus-járvány „állította össze” a csapatot, mostanában pedig a beadott vakcinák miatt akadnak hiányzóink, sohasem tudom az ideális felállás szerint pályára a küldeni az együttest. Hoffmann Roland, Kreisz Viktor és Ladányi Tibor sérülés, Huller Ádám az elszenvedett balesete miatt biztosan nem állhat majd rendelkezésemre. Egyelőre kérdéses még Hacioglu Sinan szerepeltetése is, de remélem, felépül a mérkőzésig, ugyanis nagy szükségünk lenne rá.
– Előzetesen hogyan látja az esélyeket?
– Nem feltett kézzel megyünk neki a kupadöntőnek, sőt, kellő önbizalommal várjuk a nem mindennapi találkozót. Tiszteletet parancsoló a Tarpa eddigi szereplése a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban, amelyet hatalmas fölénnyel vezetnek. Ebből kiindulva, ellenfelünknek nyilván komoly céljai és tervei vannak az NB III-as szereplést illetően és egy kiváló erőkből álló gárda vár majd ránk.
– A szokatlan, déli kezdési időpont mennyire lehet zavaró?
– Legfeljebb annyiban, hogy egy amatőr labdarúgónak ehhez mindenképpen szabadságot kell kivennie munkahelyén, hiszen nálunk mindenki dolgozik valahol. Ugyanakkor aligha kell nagyobb motiváció játékosaimnak annál, mint az, hogy élő, televíziós közvetítés mellett léphetnek majd pályára egy patinás és csodás létesítményben, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

BATA CSONGOR, a Fémalk-Dunavarsány játékosa: – Minden bizonnyal egy kiváló csapattal találkozunk szerdán, akik a mögöttünk hagyott játéknapon biztosították be a bajnoki címűket, amelyhez ezúton is gratulálok. Nagyon szeretnénk megnyerni a kupát, amivel talán szebbé tehetnénk az idei szezonunkat, hiszen finoman fogalmazva sem mondható olyannak, ami a szezon előtti célokhoz és a keret minőségéhez méltó és elvárható lenne. A kupamenetelés viszont szépre sikeredett, kivétel ez alól a Budafok elleni mérkőzés, sajnos ott szétesett az együttes. Sok sérülés hátráltatott bennünket az egész szezon során, jelenleg is több maródi van a keretben, ami nem könnyíti meg a dolgunkat. Természetesen az is egy plusz motiváció, hogy kiváló pályán, kitűnő stadionban rendezik meg a mérkőzést. Mindent megteszünk, hogy szerdán győztesen hagyjuk el a pályát.

NOVÁK RICHÁRD, a Fémalk-Dunavarsány játékosa: – Fiatal játékos létemre úgy gondolom, játszottam már rengeteg tétmérkőzésen, de döntő jellegű 90 perc során még sohasem bizonyíthattam. Emiatt izgulok egy kicsit, és egyúttal nagyon várom már, hogy pályára léphessek. Azt gondolom, az egész csapatnak mérvadó, hogy egy ilyen gyönyörű stadionban, a televízió nyilvánossága előtt játszhatunk, és bízom abban, hogy mindenki a maximumot fogja tudni adni és győzelemmel fogunk hazatérni Dunavarsányba. Az biztos, hogy önmagában is egy hatalmas élmény lesz egy ilyen pályán játszani. Véleményem szerint nagyon jó csapattal rendelkezünk, kissé még hiányzik ugyan az összeszokottság, hiszen sok új játékos van a keretünkben, többek között én is fél éve vagyok még csak Dunavarsányban, azonban technikailag különösen erős a keretünk. Egy szó, mint száz: bízom benne, hogy stabilak tudunk majd lenni egy ilyen hatalmas téttel bíró mérkőzésen is, és remélem a legjobbakat!

SZILVAY BALÁZS, a Dunavarsányi Torna Egylet elnöke: – Egy jó erőkből álló, kiváló képességű ellenfél vár ránk szerdán. Azt látjuk, hogy eddig veretlenül állnak a saját megyei bajnokságukban, ebből kiindulva feltételezem, komoly feljutási szándékaik és céljaik vannak. Ami a mi csapatunkat illeti, jelenleg a középmezőnyhöz tartozunk, aminek természetesen megvannak az okai. Nem mi vagyunk a szerdai kupadöntő esélyesei, a mi csapatunk egyelőre csapatépítés fázisában van. Ezt persze egy mérkőzés erejéig el lehet tüntetni, éppen ezért is optimistán várjuk a mérkőzést. Már csak azért is, hiszen a Magyar Kupában sikerült a menetelés, az NB III-as Kőrösladány ellenében például megyei illetőségű csapatként sikerült a bravúros továbbjutást kiharcolnunk. Elismerjük és tiszteljük a Tarpa által elért eredményeket! Néhány kulcsjátékosunkat pihentettük a hétvégi bajnoki mérkőzésen, pont annak érdekében, hogy mindenki hadra fogható legyen szerdán. Mindet megteszünk a sikeres szereplés érdekében, összességében bizakodóak vagyunk.

KERESZTESI BALÁZS, Dunavarsány alpolgármestere, a DTE alelnöke: – Az egyesületünk történetében véghezvitt szezonbeli kupamenetelés páratlan volt, hiszen a Dunavarsányi TE a Magyar Kupában korábban még a legjobb 32 között sem volt, ebből kiindulva a mostani tekinthető a klub legnagyobb menetelésének a közel százéves fennállása során. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen ellenfelünk veretlenül vezeti a saját bajnokságát. Komoly, jó erőkből álló játékosállománnyal bír a Tarpa, és jelentős utánpótlásközponttal rendelkező központi település. Alapvetően tisztes helytállást várok a mieinktől. Abszolút nem felemelt kézzel megyünk ki a pályára, de azért azzal is tisztában vagyunk, nem a DTE találkozó esélyese. Izgalmas, sportszerű mérkőzésre számítok mindkét csapat részéről, a megyei sikerek alapozták meg a két csapat számára, hogy idáig eljutottak. Hajrá, Dunavarsány!

KRASZNAI ISTVÁN, a Dunavarsány technikai vezetője: – A szerdai mérkőzésen természetesen győzelmet várok, noha látva ellenfelünk eredményeit kicsit elbizonytalanodtam. Ez egy különleges mérkőzés lesz, mind a csapat, mind az egyesület számára. Biztosan állíthatom, a játékosok átérzik ennek a mérkőzésnek a súlyát, és mindent megtesznek a győzelemért. Függetlenül az eredmény alakulásától, a csapat büszke lehet arra, hogy idáig eljutott. Nem megbántva jelenlegi edzőnket, Hollik Andrást, akit nagyon jó edzőnek tartok, szeretném kiemelni és megköszönni Patkó „Pepe” György és Dell ’Elce Marco munkáját és eredményeit, amit ősszel elértek. Nagyban nekik is köszönhető, hogy szerdán ott lehetünk az Amatőr Kupa döntőjében. Egy szép stadionban, kiváló körülmények között játszhatunk, reméljük minél több dunavarsányi néző előtt!

Így látják a riválisok

Megkerestünk néhány, a Dunavarsány közvetlen riválisait irányító megyei I. osztályú szakvezetőt, osszák meg velünk várakozásaikat az idei Amatőr Kupával kapcsolatban.

HEVESI TAMÁS, a Gödöllői SK edzője: – A bajnokságban mindkét alkalommal legyőztük a ’varsányiakat, amelynek soraiban több kitűnő képességű labdarúgó is megtalálható. Úgy gondolom, a keretük erőssége, állománya megteremti a kupagyőzelem lehetőségét számukra a döntőben.

LIPŐK ANDRÁS, a Viadukt-Biatorbágy edzője: – A Tarpa együttesét nem ismerem, így róluk nem igazán tudnék képet alkotni. A Dunavarsány ugyanakkor erős kerettel rendelkezik, felkészült edzőkolléga dolgozik velük. A bajnokság eddig nem alakult az elképzeléseik szerint, úgy látom, ha egy-egy mérkőzésen nem ők szereznek vezetést, akkor utána könnyen bajba kerülnek. Ha a kupadöntőben előnyhöz jutnak, akkor lehet keresnivalójuk, de ha nem, akkor nehéz kilencven perc vár majd rájuk.

MIKLÓSVÁRI JÁNOS, a Pilis edzője, aki 2014-ben is már tagja volt – akkor masszőrként – a Viadukt-Biatorbágy elleni Pest megyei házi döntőben Amatőr Kupát nyerő pilisi stábnak: – Úgy gondolom, egyetlen mérkőzésen bárki győzhet, nem szabad csak a bajnoki szereplésből kiindulni. A Dunavarsány jó erőkből álló gárda, tele kiváló képességű labdarúgókkal. A bajnoki szereplésük valamiért nem úgy alakult az idén, ahogy eltervezték, a kupában viszont kifejezetten sikeresek voltak, erre bátran építhetnek. Sok sikert kívánok nekik a döntőben!

SCHŐN LÁSZLÓ, a Dunaharaszti edzője: – Amióta én vagyok a Dunaharaszti edzője, a bajnokságban nem játszottunk még velük, de egy ilyen mérkőzésen bármi megtörténhet. Alapvetően az dönthet majd kettejük között, ki tud meglepetéssel elrukkolni, melyik együttes fog majd ki jobb napot. Gratulálok mindkét félnek, hogy idáig eljutottak, és sok sikert kívánok nekik a fináléhoz!

VADAS ATTILA, a Budakalász edzője: – Mindkét csapat számára már az is hatalmas dolog, hogy nem profi csapatokként a Magyar Kupában a legtovább jutottak. Kupadöntőt játszani mindig nagyszerű dolog, mivel az egymeccses mérkőzések hangulata semmi máshoz nem hasonlítható. Egy amatőr együttes számára a rendezés és a kiemelt körülmények is nagy élményt jelentenek, hiszen nem minden nap játszhat egy amatőr csapat az Új Hidegkuti Nándor stadionban. A Fémalk-Dunavarsány együttese egy megfelelően felkészített, megyei szinten jó csapat. A kupadöntőben biztosan mindent elkövetnek a vezetők és a játékosok is a siker érdekében. Pest megyei csapatvezetőként természetesen a Dunavarsány sikeréért szorítunk.

VINCZE GÁBOR, a Vecsés jelenlegi, a Dunavarsány korábbi edzője: – Dunavarsányban a szezont gyakorlatilag beáldozták a sikeres kupaszereplés érdekében. Volt csapatomban sok jó képességű futballista játszik, de nyögvenyelős mérkőzés lesz számukra. Természetesen szurkolok nekik. Hajrá, Varsány!

Amatőr Kupa-döntő: Tarpa – Fémalk-Dunavarsány, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 12.00. Jv.: Horváth P. (Ring K., Marozsi G.) Tartalék: Katona B.

Az elmúlt tíz év győztesei
2011., Euro-LTC Győrszemere (Győr-Moson-Sopron);
2012., Jánossomorja (Győr-Moson-Sopron);
2013., Velence (Fejér);
2014., Pilis (Pest);
Május 25-én a régi Puskás Ferenc Stadionban Pest megyei házi döntőre került sor, ahol a győztes Pilis Malik Gábor és Kurucsai Milán, illetve Nikolov Balázs találataival 2–1-re győzött az ezüstérmes Viadukt-Biatorbággyal szemben.
2015., Sajóbábony (Borsod-Abaúj-Zemplén);
2016., Géderlak (Bács-Kiskun);
2017., Ménfőcsanak (Győr-Moson-Sopron);
2018., Sényő-Carnifex (Szabolcs-Szatmár-Bereg);
2019., Lipót-Pékség (Győr-Moson-Sopron);
2020-ban a koronavírus-járvány miatt elmaradt az Amatőr Kupa döntője.
2021., ???

Út a döntőig

Tarpa:                                                      Fémalk-Dunavarsány:
Gyulaháza 2–0 (i);                                    Százhalombatta 3–0 (o);
Újfehértó 5–3 (o);                                     Vecsés 2–0 (o);
Nagyecsed 1–1, 11-esekkel: 4–3 (i); Dunaharaszti 1–1 (i), 11-esekkel: 5–3;
Komárom 2–2 (o), 11-esekkel: 4–3;           Kőrösladány 2–1 (o);
Felsőzsolca 4–1 (o);                                  Kabai Meteorit (i) 2–0;
Diósgyőr 0–3 (o).                                      Budafok (o) 0–11.


További hírek

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Általános
Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

2024-04-24 12:55:45

Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

Május 23-án, csütörtökön 17:30 órától ünnepélyes külsőségek mellett a Pesti Vármegyeháza Dísztermében (1052 Budapest, Városház utca 7.) lesz a 11. Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája.

Általános
Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

2024-04-23 12:00:22

Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket és valamennyi kedves ügyfelét, hogy április 25-én, csütörtökön valamennyi irodánk zárva tart, helyszíni ügyintézés ezen a napon nem lehetséges. Munkatársaink telefonon és e-mailben elérhetőek lesznek.

Általános
19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

2024-04-22 16:57:12

19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság 2024. április 22-ig bezárólag elbírálta az összes hozzá beérkezett Amatőr Licenc-kérelmet. A jelenlegi „vármegye-egyes” mezőnyből 2 egyesület NB III-ra (az MLSZ-központba) adta be kérelmét.

Értesítők, információk

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-24 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.24.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok