Amatőrválogatott: Parádés folytatás: két győzelem és 2. hely a végén

2023. december. 03., 20:26   |    

Amatőrválogatott: Parádés folytatás: két győzelem és 2. hely a végén

A tegnapi, gyengébben sikerült első nap után megtáltosodott és remekelt a vasárnapi folytatásban a Pest vármegyei amatőrválogatott, amely mindkét mai mérkőzését megnyerte a 7. Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT) Közép- és Délkelet-Magyarországi Regionális (2. csoport) selejtezőjében.

A vasárnapi első találkozón a tegnapi napot százszázalékosan záró, mi több, addig gólt sem kapó Bács-Kiskun volt az ellenfél, és a mieink felnőve az igencsak nehéznek ígérkező feladathoz értékes, 2–0-s győzelmet arattak. Az első találat Abért Márton nevéhez fűződik, aki egy elhibázott 11-es utáni kipattanóból szerezte meg a vezetést a 37. percben, amit a Balogh Tamás elleni szabálytalanságért kaptunk. Négy perccel a lefújás előtt az ugyancsak a Gödöllőt erősítő Barabás Ádám is betalált, bebiztosítva ezzel a kétgólos győzelmünket.

Most hiányoztak csak igazán a tegnap elveszített pontok, és mivel az eredmények alakulása folytán a csoport kvázi „döntője”, azaz a Bács-Kiskun – Békés találkozó nem hozott gólt, így eldőlt, hogy a nyitómérkőzésen velünk is 0–0-s döntetlent játszó Békés vármegye együttese lehet majd ott a december 9-én és 10-én Cegléden megrendezendő négyes döntőben, amelynek az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság lesz a házigazdája.

Ami pedig csapatunk mai második meccsét illeti, úgy léphettünk pályára, hogy győzelmünk esetén miénk az ezüstérem, válogatottunk ennek megfelelően igyekezett is gólra törően futballozni. A próbálkozásokat siker koronázta, ugyanis a Gödöllő futballistája, Győrfi Benedek az első játékrész végén, egy perccel a szünet előtt vezetést szerzett, amit a 45.-ben újabb találattal megtoldott. A hajrá gyors „gólváltást” hozott, az 59. percben Bába Tibor szépített, Tóth Henrik fejesgólja pedig lezárta a mérkőzést, elhozva számunkra a 3–1-es győzelmet és egyben a csoport 2. helyét.

Csapatunk kétségkívül sikeresnek bizonyuló szereplését Győri Zoltán, a Pest vármegyei amatőrválogatott vezetőedzője értékelte: – Sok mindent másképp kellett csinálnunk az előző naphoz képest, sikerült a csapatot feltüzelni, harciasan, nagy akarással, kifogástalan hozzáállással játszott mindenki. Ebben nagy szerepe volt a tegnapi szabadprogramnak, elmentünk biliárdozni, ami nagyon jó csapatépítőnek bizonyult, összekovácsolta a társaságot a mai napra. Azt ugyanis látni kell, hogy az idei tornára sok olyan játékos került a keretbe, akik eddig nem nagyon ismerték egymást, a kohézió kialakítása pedig időigényes folyamat, és erre jók az ilyen programok. Számomra semmiképpen sem kudarc a második hely, sőt, összességében úgy éreztem, vastagon benne volt az elsőség is az együttesben, hiszen a Békés elleni mérkőzés egyértelműen nekünk állt. Ami a mai napot illeti, úgy gondolom, mindkét győzelmünk sima volt, a Bács jobb csapat, mint a Jász, de nekik sem adtunk esélyt, hiszen mindenki összeszedett volt és nagyot küzdöttek a srácok, így nem is tudtuk elkerülni a sikert. Gratulálok valamennyi, négyes döntőbe jutott csapatnak, bevallom, korábbról csak tavalyi döntős ellenfelünket, Baranyát ismerem, ahol jó barátom, Kurucsai Kornél a kapusedző, aki velünk is dolgozott egy ideig. Ha ugyanaz vagy nagyjából hasonló erősségű a keretük, mint legutóbb volt, akkor rájuk tippelnék, mint végső győztesre.

A Közép- és Délkelet-Magyarországi Regionális Torna (2. csoport) végeredménye:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/6/28493/2.html

Pest vármegyét képviselő sípmestereink, Dévényi Balázs és Mákos Márk Dávid ma két újabb feladatot abszolválhattak Gyulán. Mákos Márk Dávid vezethette a Békés – Csongrád találkozót, melyen kollégája tartalékként vehetett részt. asszisztensként, míg a Bács-Kiskun – Békés mérkőzésen pedig mindketten asszisztensként működtek.

A gyulai csoporttal párhuzamosan zajlottak további három régiós selejtező küzdelmei is, melynek tegnapi és mai eredményeit, valamint a tabellákat a linkekre kattintva lehet megtekinteni. A jövő heti négyes döntőre visszatérve, csoportunkból a Buza Barnabás vezette Békés együttese Borsod-Abaúj-Zemplénnel, míg a másik ágon a „final four” világát – leendő elődöntős vetélytársához hasonlóan – jól ismerő és ma nagy izgalmakat követően Zala ellenében továbbjutó Győr-Moson-Sopron tavalyi döntőbeli ellenfelünkkel, Baranya vármegyével meccsel majd az idei fináléba jutásért.

Északkelet-Magyarországi Regionális Torna (1. csoport):
Nyírbátor (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg).

A csoport végeredménye:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/16/28471/5.html

Északnyugat-Magyarországi Regionális Torna (3. csoport):
Gyirmót (Alcufer-stadion), Győr (nádorvárosi stadion) (Győr-Moson-Sopron, Komárom, Vas, Veszprém, Zala).

A csoport végeredménye:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/8/28388/1.html

Közép- és Délnyugat-Magyarországi Regionális Torna (4. csoport):
Budapest, Deák Ferenc „Bamba” Sportcentrum (Baranya, Budapest, Fejér, Somogy, Tolna).

A csoport végeredménye:
https://adatbank.mlsz.hu/league/61/5/28404/1.html

Fotó: Sipos Hajnalka


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-04-30 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok