Augusztus 24-én rajtolnak a Gödöllő térségi öregfiúk

2009. augusztus. 18., 23:01   |    

Augusztus 24-én rajtolnak a Gödöllő térségi öregfiúk

Kedden délután Gödöllőn, az Ady Endre sétányon, megszokott (szék)helyükön gyülekeztek a térség öregfiú csapatainak képviselői (a 16 indulóból 13-an voltak jelen), hogy egyeztessék a bajnoki rajt időpontját és menetrendjét.

Kedden délután Gödöllőn, az Ady Endre sétányon, megszokott (szék)helyükön gyülekeztek a térség öregfiú csapatainak képviselői (a 16 indulóból 13-an voltak jelen), hogy egyeztessék a bajnoki rajt időpontját és menetrendjét.

A Pest Megyei Labdarúgó Szövetség elnöksége a megyében zajló öregfiúk-bajnokságokat egységesíteni, egyszersmind szervezettségük szintjét javítani kívánja. E törekvés mentén a hamarosan induló új, 2009/2010-es bajnokságban első lépésként annyi "változás" lesz tapasztalható, hogy egységes versenykiírás készül(t), amely egyértelműen és egységesen rendelkezik olyan, a labdarúgásban teljesen banális, magától értetődő fogalmakról, mint nevezési díj, játékvezetői díj, játékidő stb. (A nevezési díjat a PMLSZ 24 ezer forint + áfa összegben határozta meg.) A második lépésben az érintett csapatok véleményének megkérdezésével - ez már csak a 2010/2011-es évben valósulhat meg - megfontolás tárgyát képezi majd a labdarúgók biztosításának kérdése és az egységes versenyengedélyek bevezetése. Ami azonban már az új bajnokságra is érvényes: a labdarúgóknak legalább a háziorvosuk (korábban: körzeti orvos) által adott orvosi engedélyre van szükségük a pályára lépéshez (természetesen a sportorvosi engedély is jó).

Az elmúlt hetekben az öregfiúk versenyeztetésével kapcsolatban több, valós információt nélkülöző, vagy csupán részigazságokat tartalmazó híresztelés kelt szárnyra, amelyeket a PMLSZ Gödöllőn jelen lévő főtitkára, Benkő Tamás részletes tájékoztatójával igyekezett eloszlatni, illetve világossá tenni. Így azt is nyomatékosította, hogy az öregfiúk-bajnokságok bonyolítása változatlanul a területileg illetékes kihelyezett versenybizottságok feladata lesz, a nevezési díjak befizetése történhet készpénzben az adott versenybizottságnál, illetve átutalással vagy csekken a PMLSZ részére. Mint elmondta: semmiféle, az öregfiúk-bajnokságokat alapjaiban megrengető változás bevezetésére nem kell számítani; egységes szabályozásra, pontosabb adminisztrációra viszont igen. A módosítások ugyanis alapvetően ezt a célt kívánják szolgálni.
Az összejövetelen egyébiránt jelen volt a PMLSZ kihelyezett gödöllői versenybizottságának a közelmúltban lemondott elnöke, Ádám Mihály is, aki a megbeszélés végén felajánlotta, hogy az átmeneti időszakban - ameddig feláll az új vezetés -, az öregfiúk-bajnokság első két fordulójában (ennek programját lentebb olvashatják) segíti annak beindítását. Az öregfiúk képviselői távozáskor még megegyeztek abban, hogy egy hét múlva, augusztus 25-én a Gödöllői SK Táncsics Mihály úti sporttelepének tanácskozótermében találkoznak 17:30-kor. (IDŐPONTVÁLTOZÁS!!! 18:30-KOR KEZDŐDIK AZ ÖREGFIÚK, ÉS 17:00 ÓRAKOR A FELNŐTT CSAPATOK PROGRAMEGYEZTETŐJE!) A helyszínt Rózsavölgyi Sándor, a GSK alelnöke (aki történetesen a hévízgyörkiek megbízásából volt jelen), az NB III, Duna-csoport versenyrendezési bizottságának elnöke térítésmentesen ajánlotta fel e célra.

Ami az új versenybizottságot illeti, annak vezetésével és a tagok kiválasztásával Jakab Béla, a PMLSZ elnöke a térség amatőr labdarúgásában jól ismert, civil foglalkozását tekintve tanár Deme Istvánt bízta meg, akit hivatalosan a várhatóan augusztus végére összehívott rendkívüli elnökségi ülésen nevez majd ki a grémium. Az új, immáron Deme István által irányított versenybizottság információink szerint ugyancsak 25-én, kedden tart szezonindító értekezletet a megyei III. osztályú felnőtt pontvadászat Gödöllői csoportba sorolt tíz együttes képviselőjének. Ennek pontos idejéről és helyszínéről a sportvezetők telefonon, e-mail-ben, valamint honlapunkon időben tájékoztatást kapnak.


A Gödöllői körzeti öregfiúk-bajnokság 1. és 2. fordulójának sorsolása

VÁLTOZÁS!!! - klikk ide!

1. forduló, augusztus 24., hétfő, 18:00:
Isaszegi SE - Mogyoród, Gödöllői SK - Péceli SSE (Kistarcsán), BF-VILL Gödöllő - Bag-Axelvent (Bagon); Kerepes - Kistarcsa; Veresegyház VSK - GEAC; Szada SE - Vácszentlászló SE; Turai Sulák - Aszód FC; Hévízgyörk - Erdőkertes.

2. forduló, augusztus 27., csütörtök, 18:00:
GEAC - Aszód FC; Kistarcsa - Turai Sulák; Bag-Axelvent - Vácszentlászló SE; Péceli SSE - Veresegyház VSK; Mogyoród - Kerepes; Erdőkertes - BF-VILL Gödöllő; Szada SE - Gödöllői SK; Hévízgyörk - Isaszegi SE.

A végleges és teljes sorsolás várhatóan augusztus 25-én készül el.

További hírek

Általános
Elkészültek a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásai

2024-07-15 13:55:01

Elkészültek a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásai

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság elkészítette a 2024/2025. évi Pest vármegyei I., II., valamint III. osztályú férfi felnőtt labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásait.

Általános
MOL Magyar Kupa: kisorsolták az 1. forduló párosításait

2024-07-11 14:46:34

MOL Magyar Kupa: kisorsolták az 1. forduló párosításait

A Magyar Labdarúgó Szövetség július 11-én, csütörtökön délelőtt kisorsolta a MOL Magyar Kupa 2024/2025-ös szezon 1. fordulójának párosításait, melyet az érintettek online követhettek. Ezen Pest vármegyéből 11 csapatunk (öt NB III-as és hat I. osztályban szereplő) volt érdekelt és várhatta aktuális ellenfelét a főtáblás küzdelmek első körében.

Általános
MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

2024-07-04 14:05:18

MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

Az MLSZ Edzőképzési Intézete 13 darab MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet 2024 őszi félévében.

Általános
Elhunyt Kővári Barbara

2024-07-03 14:04:00

Elhunyt Kővári Barbara

Tegnap, korán reggel értesültünk a szomorú hírről, hogy június 30-án, vasárnap éjjel, 51 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Kővári Barbara, az MLSZ Pest (Vár)megyei Igazgatóság korábbi munkatársa.

Értesítők, információk

2024-07-15 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.07.15.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2024-06-21 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.06.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-06-20 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.06.20.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

Szponzorok