Augusztus 6-7-én rajtol a Magyar Kupa Pest megyében

2016. július. 27., 21:38   |    

Augusztus 6-7-én rajtol a Magyar Kupa Pest megyében

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenybizottsága kisorsolta az újdonsült lebonyolítású Magyar Kupa (Pest megyei ága) 1. fordulójának párosításait. A mérkőzéseket augusztus 6-7-én rendezik. Igen pikáns összecsapásnak ígérkezik a százhalombattaiak törökbálinti vendégjátéka, akárcsak a három I. osztályú derbi (Tököl – Viadukt, Tápiószecső – Nagykáta és Maglód – Kisnémedi).

Minden kezdet nehéz – szokták mondani. Nem volt ez másképp az idei évadra átalakított Magyar Kupa esetében sem. Mivel az indulni (nem) szándékozó csapatok kilétét csak igen nehezen sikerült kibogozni, ezért az első forduló területi alapon (az indulókat 3 csoportra bontottuk) történő párosításainak kisorsolása megcsúszott a tervezetthez képest. További nehézséget okozott, hogy a lebonyolítási tervet át kellett alakítani miután kiderült, hogy Pest megye három csapatot adhat fel a főtáblára. Hosszas egyeztetések után elmondhatjuk, hogy 31 csapat adta be nevezését az MK-ra. A kötelezően induló 15 megyei élvonalbeli (a Dabas II. az elsőszámú csapatával vesz részt a küzdelemsorozatban) gárda mellett 11 „megye-kettes” és 5 harmadosztályú csapat található a mezőnyben. Közülük – értelemszerűen egy kivétellel – valamennyi pályára lép a már korábban kihirdetett augusztus 6-7-i első fordulóban, így a játéknap után 16 egyesület marad majd állva. Az induló és feladható csapatok száma miatt a korábban meghirdetettekkel ellentétben augusztus 10-én nem lesz forduló, míg az így augusztus 17-re halasztott második fordulóban csak 8 gárda küzd majd a továbbjutásért (míg 8 erőnyerő lesz). A harmadik körben, augusztus 24-én mind a 12 versenyben lévő csapat játszani fog, akárcsak az utolsó játéknapon, augusztus 31-én, amikor is a fennmaradó 6 alakulatból már csak az a három marad talpon, amelyik folytathatja majd szereplését a főtáblán is. További fontos tudnivaló, hogy amennyiben a rendes játékidő döntetlennel végződik, akkor – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától – nem dől el a továbbjutás kérdése, viszont egyből tizenegyesrúgások következnek. Valamint a Magyar Kupában a beírható maximum 7 fő cserejátékos közül csak három léphet pályára egy mérkőzésen.   A Magyar Kupa Pest megyei ága 1. fordulójának párosítása az alábbi, mely megtalálható már az adatbankon is: Dunabogdány SE – Halásztelek FC Pomáz-ICO SE – Pilisszentiván SE Törökbálinti TC – Százhalombattai TC Tököl VSE – Viadukt SE-Biatorbágy Piliscsaba SE – Budakalászi MSE Városi SE Dunakeszi – Taksony SE Inárcs VSE – Nagykőrösi Kinizsi FC Tápiószecső FC – Nagykáta SE Zsámboki SE – Valkó KSK Őrbottyán KSE – Gödöllői SK Tatárszentgyörgyi KSKE – Pilisi LK-Legenda Sport Maglódi TC – Kisnémedi MSE UFC Gyömrő – Vecsési FC Verőce SE – Tura VSK Dunakeszi Vasutas-Garvittax – Üllő SE A Táborfalva KSE erőnyerő.

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-06 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.06.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok