Az Alsónémedi otthon tartotta a kupát

2011. február. 03., 13:50   |    

Az Alsónémedi otthon tartotta a kupát

Kilenc csapat indult az 1. U13-as Futball7végén, amelyet két helyszínen rendeztek a szervezők a fiatal focistáknak.

Kilenc csapat indult az 1. U13-as Futball7végén, amelyet két helyszínen rendeztek a szervezők a fiatal focistáknak.

Január 8-án szombaton, Nagykátán csaptak össze először az U13-asok, ahol három csapat játszott körmérkőzéses rendszerben a minél előkelőbb helyekért. Végül a hazai együttes bizonyult a legjobbnak, hiszen mind a négy mérkőzését megnyerte. A nagykátaiak mögött az Albertirsa és a Miskolci Vénusz végzett. Ezzel az első két együttes szerezte meg magának a jogot arra, hogy a felsőházban harcoljon a vándorserlegért.

A következő körre másnap Alsónémediben került sor, ahol két háromcsapatos csoportra osztva játszották le a kétszer nyolcperces találkozókat az együttesek. Az egyik trió résztvevői az Alsónémedi, az Inárcs és a Délegyháza volt. A három gárda közül a hazaiak gyűjtöttek be annyi pontot (12), hogy kvalifikálják magukat a felsőházba.A harmadik csoport találkozóira szintén január 9-én délután került sor Alsónémediben, ahonnan ezúttal is két csapat tudott bekerülni a felsőházba.

 A Dunaharaszti és a Nagykovácsi hét-hét ponttal jutott a legjobb négy közé. A Maglódi TC-nek - bár három pontot tudott szerezni - mégis meg kellett elégednie az alsóházzal, ahol a hattól kilencedik helyezések sorsáról döntöttek.

A csoportmérkőzések után január 22-én, szombaton következtek Nagykátán az alsóházi csatározások. A mezőnyből magasan kiemelkedtek az inárcsiak, akik magabiztosan, három győzelemmel szerezték meg az ötödik helyet. A mögöttük kialakult sorrend: Maglódi TC, Délegyháza, Miskolci Vénusz, utóbbinál a csapatot fiatal hölgyek alkották. Mohácsi István és Kozma Zoltán játékvezetők közreműködésével sportszerűen zajlottak a kétszer nyolcperces mérkőzések.

A felsőház is sok izgalmat tartogatott a közönségnek, akik kilátogattak az Alsónémedi Sportcsarnokba. A találkozók rendkívül sportszerű körülmények között zajlottak. Az öt együttes összesen tíz mérkőzést játszott, ami után kialakult a végső sorrend. Az összecsapásokon Janitz Gergő, Kara Pál és Márton Zsolt volt a sípmester. Az ötödik helyen a Nagykovácsi SE zárta a tornát.
Kriskó László, a Nagykovácsi SE kapusedzője: - Jól felkészített csapatok versengtek egymással, és nehéz győzelmek árán sikerült az első csoportkört megnyernünk, bár sok helyen úgy jelent meg, hogy másodikak lettünk, de ezt már letisztáztuk. (A fordított sorrend oka, hogy az iroda.mlsz.hu ügyviteli rendszer a nagypályás szabály szerint,  a jobb gólkülönbséget alapul véve rangsorol, ellentétben a teremtorna versenykiírásával, ahol  az egymás elleni eredmény a döntő - A szerk.). Pozitívumként lehet még megemlíteni, hogy a torna nagyon jó időpontban volt a felkészülés szempontjából, kellett a gyerekeknek a labdázás. A felsőházi mérkőzéseken is kiegyensúlyozott volt a mezőny, apró különbségek döntöttek az együttesek között, amik akár dönthettek volna a mi javunkra is. Ezzel természetesen nem azt mondom, hogy az ellenfeleink nem érdemeltek győzelmet. Sokszor sajnos apróságok döntöttek, ilyen volt például, hogy az U11-es korú kapusunk egész héten az ágyat nyomta, ám falfehéren is lejött a mérkőzésekre, és tisztességgel helytállt. A gyerekek elégedettek lehetnek magukkal, ügyesek voltak, jól megoldották a feladatukat.

Negyedik helyen az aznapi tornára három csapattal, külön busszal és óriási, hangfalakkal felszerelkezett szurkolótáborral érkező Nagykáta SE végzett.
Hegedűs József, a Nagykáta SE edzője: - Nagyszerű kezdeményezés volt a Futball7vége. A csapatunk egyébként is végigfocizza a telet, több tornán is indulunk. A futsal sem volt ismeretlen a gyerekek számára, és készültünk is erre a versenyre. A fiataloknak nagyon tetszett, élvezték az egészet, ráadásul a felkészülésünkbe is beleilleszkedett. Mindemellett a serdülőcsapatoknak is jó lehetőség, hiszen nekik kevesebb alkalmuk van ilyen tornákon indulni, míg az U13-as korosztálynak szinte minden hétvégén van valamilyen rendezvény. Ez a Futball7vége pedig tényleg nagyon hasznos, egy dolgot kifogásolok, hogy véleményem szerint kevesen neveztek, de bízom benne, hogy ez a jövőben változni fog.

Amellett, hogy az Albertirsa SE megszerezte a bronzérmet, ebből a csapatból került ki a torna legjobb kapusa, Kukucska Balázs.
Szabó György, az Albertirsa SE edzője: - Nagyon örültem, hogy bekerültünk a legjobb ötbe, nem hittem volna, hogy ilyen szép eredményt fogunk elérni. A végén pedig hajszálon múlott, hogy nem értünk el a harmadiknál jobb helyezést. Egyébként a felkészülésünket is csak segíthetik az ilyen tornák, ahol futsalt játszunk. Bár mondanám ezt inkább kispályás focinak, mert bár futsal labdával játszottunk, mégis az egy összetettebb sport, voltak olyan elemek, amelyeket kivettek belőle. A szervezéssel is maximálisan meg voltunk elégedve, szuper csarnokokban, nagyon jó körülmények között játszhattunk.

Két győzelem mellett egy döntetlenjük és egy vereségük volt a dunaharaszti játékosoknak, akik így az ezüstérmet tudták megszerezni, valamint ők büszkélkedhetnek a torna legjobb játékosával, Végh Gáborral.
Hégner Zoltán, a Dunaharaszti MTK edzője: - Nagyon jó rendezvény a Futball7vége, örültem neki, hogy ennek a korosztálynak is van lehetősége elindulni egy ilyen tornán. Sok U13-as együttes nem tud hol felkészülni, mert egyszerűen nincs lehetősége elmenni egy másik csapattal edzőmérkőzést játszani. Ez egy jó erőfelmérő volt nekünk is. Szerencsére a gyerekeknek és a szülőknek is nagyon tetszett, jól érezték magukat. A srácok végig nagyon lelkesek voltak, bizonyítani akartak, és sikerült odaérnünk a második helyre. Ez annál is inkább nagy dolog, mivel összesen egy órát tudtunk készülni a mérkőzésekre. Bár heti kétszer edzünk tornateremben, de sajnos a létesítmény adottságai nem teszik lehetővé, hogy 4+1-es felállással gyakoroljunk. Most jól jött ki a lépés, és sikerült ilyen szép eredményt elérnünk.

Az 1. U13-as Futball7vége vándorserlegét végül a hazai közegben játszó Alsónémedi SE emelhette végül magasba. A győzelméhez nagyban hozzájárult, hogy a gólkirályi címet Bezijan Alberto szerezte meg, aki nem kevesebb, mint tizenegy találatot szerzett a torna során.
Hajdu Gusztáv, az Alsónémedi SE edzője: - Nagyon jó kezdeményezésnek tartom ezt a rendezvényt, örülök, hogy a fiatalabb gyerekeket is bevonták ebbe a sorozatba. A szervezés is rendkívül jó volt, nekünk főleg, hiszen nem is kellett utaznunk a helyszínekre. A szövetség hozzáállása is tetszett, szóval mindennel meg voltunk elégedve. Egy dolgot kifogásoltam, mégpedig azt, hogy meg volt húzva egy alsó korhatár az U13-asoknál. Ettől eltekintve nagyon örültem, hogy lehetőségünk volt elindulni. Nagyban segítette a felkészülésünket, mivel ezen a eseményen kívül a diákolimpián is résztvevők vagyunk, csak ott annyi a különbség, hogy 5+1-es felállásban játszunk. A gyerekekkel nagyon meg voltam elégedve, annál is inkább, mert a mi egyesületünknél ez az U13-as korosztály elég "lyukas", kevesen vannak, összesen két olyan játékos van, aki ’98-as születésű, és csak egy tudott részt venni a Futball7végén. Biztató, hogy fiatalabb gyerekekkel meg tudtuk oldani a problémákat, és velük ilyen szépen szerepeltünk. Ez fontos a jövő szempontjából, hiszen előrevetíti, hogyan tudnak beépülni a srácok az idősebbek közé.

A csapatoknak, különdíjasoknak és a játékvezetőknek járó elismeréseket a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest megyei igazgatója, Benkő Tamás adta át.

A rendezvényről készült képek az alábbi linkre kattintva megtekinthetők:

[KEPGALERIA(47)(1. PMLSZ U13-as Futball7vége, Alsónémedi, 2011. január 22.)]

További hírek

Általános
Elkészültek a Pest vármegyei öregfiú-bajnokság csoportbeosztásai

2024-07-24 13:45:06

Elkészültek a Pest vármegyei öregfiú-bajnokság csoportbeosztásai

A nevezések összesítése után az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda elkészítette a 2024/2025-ös Pest vármegyei öregfiú-bajnokság csoportbeosztásait.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: elkészült az 1. forduló párosítása

2024-07-24 10:09:20

Pest Vármegyei Kupa: elkészült az 1. forduló párosítása

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda július 23-án, kedden kisorsolta a 2024/2025. évi Pest Vármegyei Kupa 1. fordulójának párosítását.

Általános
Változások visszalépések és feltöltés miatt, elkészültek a IV. osztályú csoportbeosztások

2024-07-23 14:03:15

Változások visszalépések és feltöltés miatt, elkészültek a IV. osztályú csoportbeosztások

Változás történt a Pest vármegyei II. és III. – valamint ebből következően a IV. – osztály összetételében, ugyanis közvetlenül a sorsolások elkészítése előtt visszalépett a Törökbálint és a Veresegyház II., valamint elkészültek a IV. osztályú csoportbeosztások.

Általános
Tájékoztató futsalbajnokságokról

2024-07-19 13:05:54

Tájékoztató futsalbajnokságokról

Jelen anyagunkkal emlékeztetnénk minden érintettet, hogy 2024. augusztus 2. (péntek) éjfélig lehet nevezni a Regionális Férfi Ifjúsági U19-es és U17-es, valamint a női NB II-es futsalbajnokságokra.

Értesítők, információk

2024-07-22 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.07.22.

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2024-06-21 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.06.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-06-20 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.06.20.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

Szponzorok