Az érdi Asterix nyerte az első Pest megyei öregfiú futsalbajnokságot

2021. július. 23., 13:03   |    

Az érdi Asterix nyerte az első Pest megyei öregfiú futsalbajnokságot

Június utolsó vasárnapján az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság az öregfiú korosztály részére kiírt futsalbajnoksággal zárta le a 2020/2021-es szezont Kistarcsán, a Városi Sportközpont csarnokában. Az első alkalommal – ráadásul a hagyományos téli öregfiú Futsal7vége immár közel évtizedes tapasztalatai alapján a résztvevők kezdeményezésére – kiírt, az országban egyedülálló versenyre tekintünk vissza az alábbi összefoglalóval.

Az első Pest megyei öregfiú futsalbajnokság küzdelmei június 20-án az alapszakasszal kezdődtek, egy hét múlva pedig az alsó- és felsőházi viadalokkal értek véget. A záró nap az alsóházi összecsapásokkal indult: mivel a Nógrád megyei Bátonyterenye nem tudott megjelenni, ezért csak két együttes, a Reactor-Rákospalota és a nagytétényi AC Villám mérkőzhetett meg egymással oda-visszavágós párharc formájában az 5. helyért. Közel egyenlő erők küzdelméből végül az AC Villám jött ki jobban, miután előbb 4–2-re, majd 2–0-ra győzött. (Az alsóházi rájátszás mérkőzéseinek részletes jegyzőkönyvei: https://adatbank.mlsz.hu/league/54/14/23874/1.html)

Az alsóház mérkőzései után a felsőházzal folytatódhatott a nap, melyre négy csapatnak sikerült kvalifikálnia magát, s ebből három – a VS Dunakeszi, a Hidegkút és az Asterix – már a téli Pest Megyei Öregfiú Futsal7vége négyes döntőjében is érdekelt volt. Hármuk mellett még az Újpest játszhatott a kupa elhódításáért.

Az első mérkőzésen a dunakeszi Zalaegerszegi Roland mesternégyesével 5–2-re győzte le az Újpestet, majd az Asterix az idei öregfiú Futsal7vége döntőjét „ismételhette meg” a Hidegkúttal. A találkozó leginkább Légrády Attila és Kozák Tamás remek játékáról lehet emlékezetes, hiszen ők ketten szerezték csapatuk összes találatát, így végül a vártnál sokkal simább, 7–2-es győzelem született az érdiek javára. Ezek után az Asterix úgy léphetett pályára a Dunakeszi ellen, hogy ha győz, akkor lényegében már a kezében érezheti a serleget: ennek megfelelően parázs mérkőzés alakult ki. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, az érdiek két találatára még Dizmatsek Emil tudott válaszolni. A játékrész vége előtt aztán az Asterix kapusa, Gabay Gergely szabálytalankodott, amelyért csak sárga lapot kapott. A dunakeszieket érezhetően fejben megfogta a piros lap elmaradása, ezért is fordulhatott elő, hogy még a szünet előtt 3–1-re módosult az állás. A második félidő aztán ismételten Kozák Tamás és Légrády Attila szenzációs teljesítményéről szólt, a 22. percben az ő hathatós segítségükkel ugyanis már 8–1 volt az állás. Az utolsó öt percben végül némi fáradtság jelentkezhetett Godány Balázs gárdáján, így a mérkőzés végén 8–5-öt mutatott az eredményjelző. Ám ez sem különösebben zavarhatta az érdieket, elsőségüket bebiztosították ezzel a győzelemmel.

A következő három mérkőzésen így már csak a további dobogós helyezések eldöntése maradt, a találkozók meglehetősen szoros eredményeket hoztak. Előbb az Újpest egy, a hajrában lőtt góllal mentett pontot a Hidegkút ellen, majd a Dunakeszi játszott végletekig kiegyensúlyozott, gólokban gazdag, izgalmas mérkőzést a hidegkútiakkal, melynek végén a 8–6-os győzelmének utóbbi gárda örülhetett, megszerezve ezzel a második helyet. A torna utolsó találkozóján az Asterix tét nélkül léphetett pályára, míg az Újpest győzelmi kényszerben volt, hogy elcsíphesse a dobogót. A lila-fehéreknek azonban nem sikerült a bravúr, hiszen 7–2-es vereséggel zártak a torna, és így az első alkalommal megrendezett Pest megyei öregfiú futsalbajnokság győztesével szemben.

A felsőházi rájátszás mérkőzéseinek részletes jegyzőkönyvei:
https://adatbank.mlsz.hu/league/54/14/23873/1.html

A Pest Megyei Öregfiú futsalbajnokság végeredménye: 1. Asterix-Érd; 2. Hidegkút; 3. VS Dunakeszi; 4. UFC Futsal; 5. AC Villám; 6. Rákospalotai Reactor SE.

A záró torna gólkirálya Légrády Attila János (Asterix SC-Érd) lett 10 találattal. Ahogy az lenni szokott, ezen a tornán is szavazhattak a csapatvezetők a legjobb játékosra és a legjobb kapusra. Idén az a ritka eredmény született, hogy valamennyi különdíjas a győztestől került ki. A bajnokság legjobb játékosának egyöntetűen Kozák Tamást (Asterix), a legjobb kapusnak pedig Gabay Gergelyt (Asterix) választották. A nap – alsóházi és a felsőházi mérkőzéseket is beleértve – valamennyi mérkőzését Laczkó Zoltán, Mohácsi István és Szűcs István játékvezetők dirigálták. A díjakat és az okleveleket Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója – aki egyébként maga is tagja volt a bajnok Asterix-Érd SC-nek –, és Szepesi Péter, az igazgatóság munkatársa adták át.

Szokásainkhoz híven ezúttal is megkértük a csapatvezetőket, hogy értékeljék csapatuk szereplését. Nyilatkozataikat az alábbiakban olvashatják:

GODÁNY BALÁZS, az Asterix elnöke, játékos-edzője: Nagyon örültünk az ötletnek, hogy az öregfiú korosztályban is indul futsalbajnokság. Remek kezdeményezésnek tartottuk a tornát, amelyhez reményeim szerint a jövőben még több sportszervezet tud majd csatlakozni, és akár már a következő szezonban őszi-tavaszi rendszerben játszhatunk. Jó volt több ismerős arccal, korábbi csapattársakkal találkozni és játszani egy jót. A felsőházi küzdelmek mindhárom mérkőzését megnyertük, sikerünk titka csupán csak annyi, hogy a felnőtt regionális futsalbajnokságban is együtt játszunk már hosszú évek óta. Úgy gondolom, igazán összeszokott társaság benyomását keltették a fiúk a hétvégén. Hatalmas megtiszteltetésnek tartjuk, hogy sorainkból került ki a legjobb kapus Gabay Gergely, a legjobb játékos Kozák Tamás, valamint a gólkirály is Légrády Attila személyében.

SOMOGYI GÁBOR, a Hidegkút játékos-edzője:Örülök, hogy újabb lehetőség adódott az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság által szervezett öregfiú futsaltornán, hogy megmutathassuk magunkat. A nyári szabadságok miatt kissé foghíjas kerettel érkeztünk a döntőre, ennek ellenére úgy gondolom, kiválóan helytálltunk. A későbbi győztes Asterix ellen sajnos nem sok esélyünk volt, viszont utána mérkőzésről mérkőzésre javult a játékunk és ez az eredményeken is látszódott. Bár az Újpest ellen nem tudtuk begyűjteni a három pontot, de a Dunakeszi elleni találkozót magabiztosan sikerült megnyernünk, így végül ismét a második helyre sikerült befutnunk.

VÉGH ZOLTÁN, a Dunakeszi technikai vezetője, játékosa:Nagy örömmel vettük az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság azon törekvését, hogy a Pest Megyei Öregfiú Futsal7végét követően új bajnokságot szeretne szervezni ebben a szakágban a 34. életévüket betöltött játékosok számára. A júniusi játéknapok, illetve néhány kerettagunk sérülése miatt az egyes fordulókra a minimális létszám is nehezen jött össze, így a bajnokság tisztes lejátszása miatt már önmagában is büszke lennék a fiúkra. A csoportkörben öt fővel, csere nélkül sikerült kiharcolnunk a felsőházi szereplés lehetőségét, míg a legjobb négy között – immáron egy cserével – sem vallottunk szégyent, mindegyik mérkőzésünk rendkívül izgalmasra sikeredett. Az ellenfeleink soraiban futsalunk több ikonikus, legendás alakja is mezt húzott, és egy színvonalas négyes döntőn zártunk végül bronzérmesként. Szeretném megköszönni Tarjányi Lászlónak, Gál Józsefnek, Zalaegerszegi Tamásnak, Zalaegerszegi Rolandnak, Tóth Lászlónak és Dizmatsek Emilnek, hogy a csapattársuk lehettem, és az elmúlt évek technikai vezetői és operatőri feladatait követően a pályán belülről, immáron játékosként is belekóstolhattam egy picit ebbe a csodálatos sportágba. Hajrá, magyar labdarúgás; hajrá, magyar futsal!

SOÓS LÁSZLÓ, az UFC Futsal edzője:Először is: nagyon örültünk, hogy részt vehettünk ezen a sorozaton. Ami nehézség volt, hogy nyár közepére került a rendezés, ezáltal hiába volt 10-12 játékosunk is erre a bajnokságra, örültünk, hogy egyáltalán ki tudtunk állni. A helyszín szerintem tökéletes volt, bár sajnos a büfé nem volt nyitva egyik nap sem, ami ilyen melegben nem volt éppen ideális. Pozitív volt még, hogy a 4. helyen végezve is kaptunk érmeket, oklevelet, ami nagyon jólesett. Ami viszont számomra eléggé érthetetlen volt, hogy az összes különdíjas a győztestől került ki. A gólkirály az egy dolog, hiszen objektív szempont, s talán még a legjobb játékos díja is érthető, de a legjobb kapusé véleményem szerint aligha, ráadásul kapott egy-két olyan gólt, ami kispályán ritka, például esernyős gólt, mert rosszul futott ki. Negyedik helyezettként csak négy góllal kaptunk többet az első helyezett kapusánál, akit a második meccsen akár ki is állíthattak volna, így szerintem a szervezőknek illett volna más játékost értékelni. Sajnos a labdák és az öltözők számával is voltak problémák. Mivel csak négy öltöző volt és ebből egyik a játékvezetőké volt, a torna elején pedig még az alsóházi együtteseknek is ki volt adva két öltöző, ezért a döntősök kénytelenek voltak együtt átöltözni. Az is bosszantó volt egy kicsit, hogy valamelyik játékvezető megkövetelte, hogy a vonalról végezzük el az oldalberúgást, ha nem így történt, akkor lefújta és elvette, míg a másik „spori” nem, és ebből volt néhány konfliktus. Ezek ugyan nem áthidalhatatlan problémák, csak szerettem volna jelezni őket, ha már kérdés irányult a tornával kapcsolatos tapasztalatokra. [A két „szubjektív” különdíjat a szervezők – a Pest megyei labdarúgó- és futsaleseményeken 2002 óta megszokott módon – a résztvevő csapatvezetők által szavazólapokon leadott javaslatok alapján ítélték oda – A szerk.]

GUTI DÁVID, az AC Villám játékos-edzője: Régóta vártunk erre a pillanatra. Már két évvel ezelőtt is szerettük volna összerakni a csapatot, ám technikai problémák miatt nem sikerült a hivatalos részvétel. Sajnáljuk, hogy néhány klub végül visszalépett, ám a legfőbb célt teljesítettük: két hivatalos mérkőzést játszottunk, melyeken tulajdonképpen jól szerepeltünk. Reméljük, hogy ősszel elindulhat majd a bajnokság is, sokan várják ezt közülünk. Szeretnénk megköszönni Benkő Tamás igazgató úrnak és teljes stábjának az ezzel kapcsolatos erőfeszítéseiket!

SÁRKÖZI KÁLMÁN, a Reactor SE játékos-edzője: Röviden összefoglalva az eseményeket: köszönjük a lehetőséget! A tornán való elinduláshoz minden támogatást maximálisan megkaptunk. A selejtező és a helyosztó mérkőzések is rendben lezajlottak. Jólesett, hogy mozoghattunk egy kicsit. Bízunk benne, hogy lesz még alkalom a folytatásra. Mindent köszönünk!

A Pest Megyei Öregfiú Futsalbajnokság felsőházi összecsapásain fotós munkatársunk, Sipos Hajnalka által készített képek az alábbi linken tekinthetők meg:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=pmlsz&set=a.4258570017532559

 


További hírek

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Általános
Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

2024-04-24 12:55:45

Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

Május 23-án, csütörtökön 17:30 órától ünnepélyes külsőségek mellett a Pesti Vármegyeháza Dísztermében (1052 Budapest, Városház utca 7.) lesz a 11. Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája.

Általános
Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

2024-04-23 12:00:22

Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket és valamennyi kedves ügyfelét, hogy április 25-én, csütörtökön valamennyi irodánk zárva tart, helyszíni ügyintézés ezen a napon nem lehetséges. Munkatársaink telefonon és e-mailben elérhetőek lesznek.

Értesítők, információk

2024-04-29 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.29.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok