Az osztályozókon újabb esély kínálkozik a feljutásra

2022. június. 03., 14:09   |    

Az osztályozókon újabb esély kínálkozik a feljutásra

Az idei, 2021/2022-es szezon izgalmas versenyfutást hozott a Pest megyei III. osztályban. Kivételt ez alól talán csak a Nyugati csoport küzdelmei jelentettek, ahol az elsőség kérdése már hónapokkal ezelőtt eldőlt, a Diósd ugyanis veretlenül, végig vezetve szerezte meg az aranyérmet, azonban a 2. hely és vele együtt az osztályozón való részvétel joga sokáig kérdéses volt. Végül a Törökbálintnak sikerült megcsípnie az ezüstérmet, ezzel együtt a „pótvizsga” lehetőségét.

Északon és Keleten ehhez képest jóval kiélezettebb csata folyt, hiszen az egészen az utolsó fordulókig izgulhattak a csapatok. Előbbi bajnokságban a Csomád remek tavaszi idényt produkálva jött be a második helyre, míg Keleten a Sülysáp az utolsó előtti fordulóban csúszott le az élről a Tápiógyörgye elleni 3–0-s hazai fiaskónak „köszönhetően”. Ezek után a három csoport második helyezettjei most egy körmérkőzéses osztályozó keretében kaptak egy újabb lehetőséget, hogy bizonyíthassák, helyük van a megyei második vonalban. A mérkőzésekre szombat-szerda-szombat napokon kerül sor, az első találkozón, június 4-én, a Csomád a Törökbálinttal mérkőzik. A három együttes közül csak egy, az első helyen végző gárda szerzi meg a jogot, hogy csatlakozzon a másodosztályú mezőnyhöz.

Hagyományainkhoz híven megkerestük a három érdekelt fél edzőjét, kértük, mondják el, mit várnak a rájuk váró találkozóktól.

PÓCSIK BALÁZS, a Csomád vezetőedzője:Azt várom, hogy mindenki maximálisan odateszi majd magát, habár rengeteg hiányzóval küzdünk, jelenleg hét kezdőjátékosomra sem számíthatok sérülések és betegségek miatt, de ettől függetlenül megpróbálunk mindent beleadni. Örülök, hogy hazai pályán kezdünk, mivel itthon körülbelül egy éve veretlenek vagyunk, úgyhogy pozitívan állunk a ránk váró mérkőzésekhez. Reméljük, így az évad végére sikerül megvalósítanunk a céljainkat.

VARGA LÁSZLÓ, a Törökbálint vezetőedzője: Mindenféleképpen győzelmet várok csapatomtól, céljaink között az szerepelt, hogy osztályt tudjunk ugrani. Együttesem mindent meg fog tenni, hogy ezt meg is tudjuk valósítani. Nem nagyon tudtunk készülni eddig ellenfeleinkből, hiszen a bajnokságra is oda kellett figyelnünk, így a felkészülésünk a szokásos mederben folyt. Megpróbálunk csakis saját magunkra koncentrálni, van egy kialakított játékstílusunk, amit a két osztályozó folyamán is szeretnénk alkalmazni.

VERES ISTVÁN LÁSZLÓ, a Sülysáp vezetőedzője:Mindenképpen szeretnénk feljutni, ennek megfelelően készülünk is, hogy a másik két csapaton felül tudjunk valahogy kerekedni. Már egyenes ágon szerettük volna kiharcolni a másodosztályú tagságunkat, az végül nem sikerült, de bízunk benne, hogy ha már lehetőséget kaptunk, akkor most úgy mond a „surranópályán” be tudjuk pótolni azt, ami a bajnokság alatt nem jött össze.

Az II. osztályba jutásért kiírt osztályozó menetrendje:
Június 4., szombat, 17:00: Csomád – Törökbálint;
Június 8., szerda, 19:00: Törökbálint – Sülysáp;
Június 12., vasárnap, 17:00: Sülysáp – Csomád.


Címkék:

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-04-30 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok