Az U17-eseknél gyáli, míg az öregfiúknál érdi győzelem született a Futsal7végén

2016. február. 15., 11:48   |    

Az U17-eseknél gyáli, míg az öregfiúknál érdi győzelem született a Futsal7végén

Február 14-én, vasárnap került megrendezésre az 5. Pest megyei serdülő (U17-es) és a 4. Pest megyei öregfiú Futsal7vége. Helyszínül ezúttal is az Üllői Városi Sportcsarnok szolgált, ahol a fiataloknál büntetőpárbaj után a Lurkó FC-Gyál emelhette magasba a trófeát, míg az öregfiúknál az Asterix SC-Érd szerezte meg az aranyérmet.

Február 14-én, vasárnap került megrendezésre az 5. Pest megyei serdülő (U17-es) és a 4. Pest megyei öregfiú Futsal7vége. Helyszínül ezúttal is az Üllői Városi Sportcsarnok szolgált, ahol a fiataloknál büntetőpárbaj után a Lurkó FC-Gyál emelhette magasba a trófeát, míg az öregfiúknál az Asterix SC-Érd szerezte meg az aranyérmet.

Vasárnap reggel az U17-esek kezdtek, ahol az elődöntőket követően a Dunaharaszti és a Nagykáta a bronzéremért szállhatott harcba, melyet végül az előbbi nyert meg 5-2-es végeredmény után. A döntőt a Kistarcsai VSC és a Lurkó FC-Gyál vívta, a rendes játékidőben azonban az 5-5-ös eredménynek köszönhetően nem született döntés, így jöhettek a büntetők, melyet 5-4-re a gyáliak nyertek meg.

A díjátadó ceremónián a játékvezetőket és a csapatokat Dienes András, az Üllő Városi Sportcsarnok igazgatója, valamint Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója köszöntötte és jutalmazta.

Az U17-eseknél különdíjban részesült a legjobb mezőnyjátékos, a kistarcsai Barabás Ádám, a legjobb kapus, a dunaharaszti Csesznák Ádám, míg a gólkirály a 22 találatot jegyző gyáli Fekete Olivér lett (a nagykátai Kosztolányi Balázs szintén 22 gólig jutott, ám a győztes csapatával előkelőbb helyen végzett, illetve kevesebb mérkőzés állt rendelkezésére ezen találatok megszerzésére).

Délután az öregfiúkkal folytatódott a program, a döntőbe hat csapat jutott be, a Piliscsaba azonban reggel lemondta a részvételt, miután több játékosuk is lebetegedett, így a további öt csapat (Asterix SC-Érd, Dabas-Gyón FC, Garvittax, Lurkó FC-Gyál,  Tápiószecső FC) egyöntetű beleegyezésével némileg módosult a lebonyolítás, körmérkőzéses formában találkoztak egymással a gárdák, a játékidő viszont 2*12 percre rövidült. Az Asterix SC bár "rövid" paddal rendelkezett az egész nap folyamán, hiszen mindössze egy cseréje volt a gárdának, de így is hibátlanul, minden találkozót megnyerve végzett az élen, mögötte három ponttal lemaradva következett a Dabas-Gyón, míg a bronzérmet a Garvittax egylete szerezte meg. A díjátadás során a játékvezetőket, a csapatokat és a különdíjasokat ezúttal az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságának két munkatársa, Gallai Gergő és Seida Csaba jutalmazta.

A szavazásra jogosult személyek a dabas-gyóni Sipos Adriánt találták a mezőny legjobb játékosának, míg a legjobb kapus az érdi színekben futballozó Gabay Gergely lett, a góllövő-lista élén pedig a Garvittax játékosa, Vitányi László végzett.

Az U17-es csapatok edzői így látták a döntőt:

KEMÉNY NORBERT, Lurkó FC-Gyál:
- Gratulálok a csapatomnak, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is meg tudták nyerni a Pest megyei korosztályos futsalbajnokságot. Jövőre sem lehet más célunk, mint megvédeni a címünket.

GYŐRI ISTVÁN, Kistarcsai VSC: - Mindenekelőtt szeretném megköszönni az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságnak a szervezés. Erős túlzással négy éve még nem is tudtam mi az a futsal, mára pedig a szerelmese lettem a sportágnak. A másik három csapatnak szeretnék gratulálni, hogy bejutottak a négyes döntőbe, a Gyáli Lurkó együttesének pedig külön a győzelemhez. Sajnálom, hogy nem sikerült a tavalyi U15-ös döntőért visszavágnunk, de megbeszéltük, hogy jövőre velük ugyanitt találkozunk. Sajnos mi teremben nem tudunk gyakorolni, mert erre nincs lehetőségünk, de így is kihozták játékosaim magukból a maximumot, büszke vagyok rájuk.

RÉTSÁGI ÁKOS, Dunaharaszti:
- Nagyon jó tornán vettünk részt. Az elődöntőben egy rosszul sikerült mérkőzéssel a sorsunkat elintéztük, de a harmadik hely is egy szép siker. Egy jó csapatépítő tornán vagyunk túl.

HEGEDŰS JÓZSEF, a Nagykáta:
- Nagyon örülök, hogy részesei lehettünk a négyes döntőnek. Sajnos a betegségek és sérülések miatt mindössze egy cserével tudtunk megjelenni, ami magával hordozta gyengébb szereplésünket is. A Futsal7vége rendkívül jól beillett a tavaszi felkészülésünkbe, ráadásul hétről-hétre kiváló együttesekkel találkozhattunk.

Az öregfiúk trénerei így emlékeztek vissza a tornára:

GODÁNY BALÁZS, Asterix SC-Érd: - Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a Futsal7végét, különösen örülök neki, hogy futsal-szabályok szerint zajlott le ez a torna, még boldogabb lennék, ha hosszabb távon is működne ez, akár több fordulóval, egész tavasszal. Az utolsó játéknapra csere nélkül érkeztünk, mert három játékosunk is lebetegedett, és végül menet közben csatlakozott hozzánk egy emberünk, így összesen hatan voltunk, azonban a csapat erejét és küzdeni tudását mutatja, hogy így is sikerült nyernünk, nagyon jól összekovácsolt minket ez a siker.

HORNYÁK PÁL, Dabas-Gyón FC: - A torna rendezésével minden rendben volt, részünkről viszont sajnáljuk, hogy így sikerült. Az első mérkőzésen nem tudtak azok játszani, akiknek kellett volna, mert otthon maradt a sportorvosijuk, ha ott rendesen felállunk, akkor az a találkozó is meg lett volna. Az utolsó meccs így már mindegy volt, de a játékunkkal végig elégedett voltam, nem azon múlt az első hely. Egy nagyon korrekt csapat nyerte meg a tornát, kevés emberrel hozták le az egész napot, megérdemelten vitték el a kupát, gratulálok nekik!

VITÁNYI LÁSZLÓ, Garvittax: - Remekül éreztük magunkat az egész sorozaton, nagy öröm nekünk, hogy ebben a korosztályban is kipróbálhattuk magunkat. A csapatunk hangulata fergeteges volt, igazi baráti társaságot alkottunk, így bár fényesebb érmet szerettünk volna az elején, de tökéletesek elégedettek vagyunk! Úgy is mondhatnám, hogy a rendezvény elérte célját!

Gabay Gergely, a torna legjobb kapusa és Sipos Adrián, a legjobb mezőnyjátékos is nyilatkozott a rendezvényről.

GABAY GERGELY, Asterix SC-Érd: - Nagyon jól éreztem magam a rendezvényen, először védtem itt, ezért ez egy teljesen új dolog volt nekem. Sajnos egy csapat lemondta a részvételt, ettől függetlenül a szervezéssel nem volt gond, és a lebonyolítás is jó volt. A csapattal elégedett vagyok, ritkán sikerül minden meccset megnyerni, jó széria volt. Úgy éreztem, hogy jól ment nekem is, nem csináltam túl sok hibát. Összességében egy jó hangulatú rendezvény volt.

SIPOS ADRIÁN, Dabas-Gyón FC: - Én mindig jól érzem magam, ha focizunk a barátaimmal, s bár kevés néző volt, lehetett volna felfokozottabb hangulat, így is nagyon jól éreztem magam, kellemes öregfiú-torna volt. Az első meccs első félidejében nem játszottunk páran a sportorvosi hiánya miatt, aztán pedig nem sikerült fordítani a meccs állásán, amit nagyon bánunk és bosszantott minket, mert egyébként az első hely is meg lehetett volna, de így is másodikak lettünk. A végére kicsit elfáradtam, s eléggé fájt mindenem. Meglepődtem, hogy én lettem a legjobb, mert sok jó játékos volt a tornán, de természetesen nagyon örültem neki, hogy így mehettem haza. A fiamnak el tudtam mondani, hogy én voltam a legjobb és a nyakába akaszthattam az érmet.

- az 5. Pest megyei serdülő (U17-es) Futsal7vége négyes döntője képekben
- a 4. Pest megyei öregfiú Futsal7vége döntője képekben

További hírek

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Általános
Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

2024-04-24 12:55:45

Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

Május 23-án, csütörtökön 17:30 órától ünnepélyes külsőségek mellett a Pesti Vármegyeháza Dísztermében (1052 Budapest, Városház utca 7.) lesz a 11. Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája.

Általános
Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

2024-04-23 12:00:22

Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket és valamennyi kedves ügyfelét, hogy április 25-én, csütörtökön valamennyi irodánk zárva tart, helyszíni ügyintézés ezen a napon nem lehetséges. Munkatársaink telefonon és e-mailben elérhetőek lesznek.

Általános
19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

2024-04-22 16:57:12

19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság 2024. április 22-ig bezárólag elbírálta az összes hozzá beérkezett Amatőr Licenc-kérelmet. A jelenlegi „vármegye-egyes” mezőnyből 2 egyesület NB III-ra (az MLSZ-központba) adta be kérelmét.

Értesítők, információk

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-24 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.24.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok