Az U19-eseknél és a felnőtteknél is büntetőpárbaj döntött a Futball7végén - a Pénzügyőr, illetve a Dabas-Gyón javára

2012. február. 07., 17:28   |    

Az U19-eseknél és a felnőtteknél is büntetőpárbaj döntött a Futball7végén - a Pénzügyőr, illetve a Dabas-Gyón javára

Február 4-én, szombaton az üllői sportcsarnokban rendezte meg az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága a 11. Pest Megyei Futball7vége, valamint a 6. MLSZ PMI Ifjúsági (U19-es) Futball7vége négyes döntőit.

Február 4-én, szombaton az üllői sportcsarnokban rendezte meg az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága a 11. Pest Megyei Futball7vége, valamint a 6. MLSZ PMI Ifjúsági (U19-es) Futball7vége négyes döntőit.

A két torna végjátékában "történelmet írtak" a csapatok, ugyanis mindkét torna fináléjában - első alkalommal - büntetőrúgások döntöttek az aranyéremről - a felnőtteknél a Dabas-Gyón, az U19-eseknél pedig a Pénzügyőr javára.
Délelőtt a fiataloké volt a pálya, és az már az első elődöntő első mérkőzésén kezdett körvonalazódni, hogy ezúttal aligha lesz címvédés, hiszen a Sülysáp enervált, kevés elképzelést felmutató játékával nem sokra ment a lelkesen, nagy akarással és célra törően futballozó Kisnémedivel szemben, amely végül a visszavágón is győzni tudott Veres István László csapatával szemben (2-0, 3-2).
A másik ágon beigazolódott a papírforma, a jelentős vérfrissítésen átment Pénzügyőr kettős győzelemmel (3-1, 4-3) ugyan, de egy tisztességgel helytálló, a későbbi győztes dolgát igencsak megnehezítő Alsónémedivel szemben jutott be a döntőbe. A bronzcsatában aztán hamar kiderült, hogy a Laczik Csaba és Végh Gábor vezette Alsónémedi sokkal motiváltabb, mint a sok helyzetet elpuskázó, önmagát alulmúló Sülysáp, így a zöld-fehérek végül megérdemelten szerezték meg a 3. helyet.
A döntő méltó volt a torna színvonalához, kiegyenlített küzdelem, kihagyott helyzetek, szép megoldások és a Gödről érkezett Hanusz Ádám, illetve Pápai Ádám révén egy-egy gól jellemezte a derbit. Az idegek harcát, a hatméteres-párbajt végül a jobban koncentráló Pénzügyőr nyerte meg, amelynél Mag Kristóf, Ribai Tamás és Kovács Dávid Gábor is betalált, míg az ellenoldalon csak Kovács Bence volt eredményes, így 3-1-re lett a vége, s ezzel 2009 és 2010 után immár harmadik alkalommal lett a Pasaréti útiaké a Futball7vége díszes serlege. A Pénzügyőr edzője, Sashegyi Zoltán pedig először vezette győzelemre csapatát a tornán.
A döntőt követő ünnepélyes eredményhirdetésen Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója, valamint Mezei Sándor, a Versenyiroda vezetője adta át a csapatoknak, illetve a különdíjat nyert (a névsort lásd bővebben lent) labdarúgóknak az ajándékokat.

A 6. MLSZ PMI Ifjúsági (U19-es) Futball7vége négyes döntőjének eredményei, valamint a különdíjban részesült labdarúgók névsora:

Elődöntők: Kisnémedi - Sülysáp 2-0, 3-2; Pénzügyőr - Alsónémedi 3-1, 4-3.
A 3. helyért: Alsónémedi - Sülysáp 4-1;
Döntő: Pénzügyőr - Kisnémedi 1-1 (büntetőkkel: 3-1);
Végeredmény: 1. Pénzügyőr; 2. Kisnémedi; 3. Alsónémedi; 4. Sülysáp.

Gólkirály: Zsebedics Ferenc (Alsónémedi) - 14 góllal;
Legjobb kapus: Szatmári Richárd (Kisnémedi);
Legjobb mezőnyjátékos: Lesti Bendegúz (Pénzügyőr).


A felnőttek kora délután léptek pályára, elsőként a Sülysáp - Üllő II. párharc "odavágójára" került sor. A tavaly ezüstéremmel végződött menetelés után az újra hazai pályán szereplő Üllő II. együttese joggal bízhatott abban, hogy az idén akár még fényesebb medáliát is szerezhetnek, de ez a reményük igazából már a kezdetekkor alábbhagyott. Az még csak hagyján, hogy Házler Károly csapata az elődöntő első összecsapásán egy páros kiállítással (a sülysápi kapus, Nagy Sándor és Benkó Péter kapott a meccs hajrájában dulakodásért kétperces büntetést) tarkított találkozót veszített el 2-1-re, ám a visszavágó sem sikerült különbül Kozma Norbertéknek, hiszen ekkor már háromgólos, sima vereséget szenvedtek el Fedeles József együttesével szemben (1-4).
A másik ágon az általunk előrehozott döntőnek titulált Dabas-Gyón - Kisnémedi párharc első "felvonása" nem igazolta az előzetes várakozásokat, hiszen Wrábel Józsefék valósággal "lemosták" a sokszor lassan és körülményesen játszó Kisnémedit (5-1). A visszavágó aztán már valamivel árnyaltabb képet adott a felek játékerejét illetően, de Szűcs György csapata ezt a meccset is behúzta (2-1), és akárcsak a sülysápiak, kettős győzelemmel került a döntőbe.
A csalódott csapatok csatájának is szokták volt nevezni a bronzmérkőzéseket, ezúttal a Kisnémedi bizonyult motiváltabbnak, és Davcsó Károly együttese egyértelmű, 4-1-es győzelemmel adta meg a kegyelemdöfést a rendkívül rossz napot kifogó üllőieknek, így 2010 és 2011 után zsinórban immár harmadszor szerezte meg a harmadik helyet a Pest Megyei Futball7végén.
A döntő felvezetése B. Nagy Zoltánnak, a Sportszelet közép-magyarországi sportlap főszerkesztőjének jóvoltából igazán egyedire és "karneváli" hangulatúra sikeredett, hiszen a műsorközlővé előlépve egyenként mutatta be a két csapat játékosait és a játékvezetőket (Kéri Zoltánt és Geleta Mihályt) a jelenlévő mintegy százötven néző legnagyobb örömére. A mérkőzés parádés kezdéssel indult, hiszen alig hét perc leforgása alatt nem kevesebb, mint négy gól született (sülysápi részről Szever Ákos és Mikus Krisztián, dabasi oldalon pedig a duplázó Nyúl Ferenc volt eredményes), a csapatok becsületére váljon, nagy iramot diktáltak. Talán csak kevesen gondolták volna ekkor, hogy a lényegi kérdéseket, azaz a gólokat ezzel aztán le is tudták a felek, a döntés pedig - akárcsak az U19-eseknél - a felnőtteknél is a büntetőkre maradt. A Dabas-Gyón részéről Wrábel József és Nyúl Ferenc egyaránt betalált, míg az ellenoldalon Mikus Krisztián és Bokros Bálint is hibázott, így a torna történetében először a nagypályán a megyei I/B-osztály, Déli csoportjában 3. helyen álló Dabas-Gyón hódította el a serleget, de a Sülysápnak sem lehet oka panaszra, hiszen eddigi legjobb eredményét elérve lett második, túlszárnyalva ezzel a Dabason 2007-ben elért harmadik helyezését.
A döntőt követő ünnepélyes eredményhirdetésen Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója, valamint Mezei Sándor, a Versenyiroda vezetője adta át a csapatoknak, illetve a különdíjat nyert (a névsort lásd bővebben lent) labdarúgóknak az ajándékokat.

A 11. Pest Megyei Futball7vége négyes döntőjének eredményei, valamint a különdíjban részesült labdarúgók névsora:

Elődöntők: Sülysáp - Üllő II. 2-1, 4-1; Dabas-Gyón - Kisnémedi 5-1, 2-1.
A 3. helyért: Üllő II. - Kisnémedi 1-4.
Döntő: Dabas-Gyón - Sülysáp 2-2 (büntetőkkel: 2-0).
Gólkirály: Szever Ákos (Sülysáp) - 20 találattal;
Legjobb kapus: Hajdú József (Kisnémedi);
Legjobb mezőnyjátékos: Wrábel József (Dabas-Gyón).

Az idei Futball7vége-sorozatról hamarosan részletes statisztikai összeállítással és képgalériával jelentkezünk honlapunkon.

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok