Az utolsó felvonásra kerül ma sor az idei U13-as és U16-os Futball7végén

2011. január. 22., 08:41   |    

Az utolsó felvonásra kerül ma sor az idei U13-as és U16-os Futball7végén

A Futball7vége 2002-es megalapítása óta idén első ízben a szebbik nem képviselői, valamint az U13-as és az U16-os korosztály részére is kiírta a népszerű teremtornát a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség. Összeállításunkban visszatekintünk a nők múlt szombati Futball7vége-fináléjára, valamint ízelítőt kínálunk az U13-as és U16-os fiatalemberek mai alsó-, illetve felsőházi csatározásáról.

A Futball7vége 2002-es megalapítása óta idén első ízben a szebbik nem képviselői, valamint az U13-as és az U16-os korosztály részére is kiírta a népszerű teremtornát a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség. Összeállításunkban visszatekintünk a nők múlt szombati Futball7vége-fináléjára, valamint ízelítőt kínálunk az U13-as és U16-os fiatalemberek mai alsó-, illetve felsőházi csatározásáról.

Remek házigazdának bizonyult egy héttel ezelőtt Nagykáta, ahol a kisváros irigylésre méltó, impozáns sportcsarnokában adott randevút egymásnak hét mindenre elszánt női csapat az 1. PMLSZ Női Futball7vége teremtorna döntőjében. A két csoportba sorolt mezőny (A-csoport: Nagykáta, Nagykőrösi FC, BRFK Police, Monor; B-csoport: Nagykőrösi Toldi, Diósd, Kerepes) tagjainak hat-hat csoportmérkőzésből álló vetélkedése után került sor a bronzmérkőzésre (Nagykőrösi FC - Kerepes 2-4), végül a fináléra. Utóbbiban a Nagykőrösi Toldi Miklós Szakközépiskola és a Monori Sportegyesület nézett egymással farkasszemet, s a negyedórás döntőben (valamennyi mérkőzés 1x15 perces volt) a nagykőrösi lányok 3-0-ra múlták felül monori vetélytársaikat.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Benkő Tamás, a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóságának nemrégiben kinevezett igazgatója adta át a jutalmakat, amiben Gallai Gergő csarnokigazgató, a PMLSZ Nagykáta Térségi Versenyrendezési Bizottságának tagja volt a segítségére. Az első négy helyezett együttes futball-labdát és oklevelet, a dobogósok ezen kívül kupát és érmeket vehettek át, míg a három különdíjas futballista oklevelet, serleget, zászlót és kitűzőt kapott. A tornagyőztes nagykőrösi Toldi SZKI csapatkapitánya, László Szilvia a díjazás legvégén - miután valamennyi társának a nyakába akasztották az aranyérmet - vehette át a vándorserleget, amelyet csapattársaival együtt legalább egy esztendőn keresztül őrizhet. Ahogyan az szokás, jutalmat - oklevelet és szakkönyvet - vehetett át a tornagyőztes együttes szakvezetője, a PMLSZ Női Labdarúgó Bizottságának elnöke, Tóth Imre is.

Apropó, Tóth Imre! A sportvezető másnap Cegléden az Elekes József Emléktornán működött közre játékvezetőként, és mentette meg a nyelvét csaknem lenyelő egyik fiatal jászberényi játékos életét Ványi Zsolt szervezővel, a PMLSZ elnökségi tagjával közösen. A - határozott és szakszerű intézkedésnek köszönhetően - szerencsés kimenetelű baleset részleteiről médiapartnerünk, a www.sport-szelet.hu számolt be, a hír ITT olvasható.

A találkozók mindvégig remek hangulatban zajlottak, hála a végig sportszerű, ugyanakkor ádáz küzdelemnek, a lelátóról érkező folyamatos buzdításnak, a Kéri Zoltán és Mohácsi István által bemutatott kiváló játékvezetésnek, s nem utolsó sorban a meccsek közötti rövid üresjáratokat kitöltő zenei aláfestésnek - utóbbi a házigazdát, azaz a sportcsarnok üzemeltetőjét dicséri. A torna végén a játékvezetők is emléklapot és PMLSZ-kitűzőt vehettek át.

Az 1. PMLSZ Női Futball7vége végeredménye:
1. Nagykőrösi Toldi Miklós Szakközépiskola (edző: Tóth Imre)
2. Monori SE (edző: Vad Sándorné)
3. Kerepesi SBE (edző: Kiss Kálmán)
4. Nagykőrösi FC
5. BRFK Police
6-7. Diósdi TC, Nagykáta SE
A találkozók eredményei megtekinthetők az adatbankban.

Gólkirály(lány): László Szilvia (Nagykőrösi Toldi) - 6 góllal.
Legjobb kapus: Rádi Orsolya (Nagykáta).
Legjobb mezőnyjátékos: Karikás Rozália (Kerepes).
Feltétlenül meg kell említeni, hogy a kerepesi Tóth Eszter szintén hat gólt szerzett a tornán, és kettejük közül (csak) azért lett a nagykőrösi László Szilvia az egyedüli gólkirály(lány), mert a versenykiírás értelmében holtverseny esetén a labdarúgó csapatának a tornán előkelőbb helyezése rangsorol. Ami pedig László Szilviát, a Toldi csapatkapitányát illeti, mint azt megérdemelt jutalmai átvételekor megsúgta, "civilben" igazolt kosárlabdázó. Nos, minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy a focihoz is kivételes érzékkel rendelkezik.
Az 1. PMLSZ Női Futball7végéről beszámolót közöl a www.monorse.hu portál is.

A rendezvényről honlapunk képgalériája számos képet publikál:
[KEPGALERIA(44)(1. Női Futball7vége, Nagykáta, 2011. január 15. képgaléria)]


Ez a (futball)hétvége a fiúké

Az elsőbbséget élvező hölgyek után lássuk a fiúkat! Mind az U13-asok, mind az U16-osok két részre tagolva lépnek ma pályára Nagykátán, illetve Alsónémediben. Nagykátán az alsóházi csapatok (U13: Miskolci Vénusz /lánycsapat/, Délegyháza, Maglód, Inárcs; U16: Göd, Alsónémedi, Sülysáp), míg Alsónémediben a felsőházi, tehát a döntős gárdák lépnek parkettre (U13: Nagykáta, Alsónémedi, Dunaharaszti, Nagykovácsi, Albertirsa; U16: Maglód, Soroksár, Nagykáta, Dunaharaszti). Mindkét alsónémedi döntőn Benkő Tamás igazgató adja majd át a díjakat.

A fentieken kívül 9 órától az 5. Ifjúsági (U19-es) Futball7vége negyeddöntőjének 1. csoportját is az alsónémedi sportcsarnokban rendezik a Nagykáta, a Göd, a Dunaharaszti és az Abony KID részvételével. Vasárnap 17.30-tól Csömörön rendezik az ifik negyeddöntői 2. csoportjának küzdelmeit a Sülysáp, az Üllő, a Pénzügyőr és az Alsónémedi között. A két kvartett 1-2. helyezettje kvalifikálja magát a február 5-i, üllői négyes döntőbe.

A felnőttek sem pihennek, lévén két középdöntős csoport viaskodása jelenti az aktuális (futball)hétvége programját. Vasárnap egyaránt 14.00 órakor kezdődik a II. csoport (tagjai: Dunaharaszti II., Kisnémedi, Erdőkertes, Kartal), valamint a III. csoport (tagjai: Sülysáp, Üllő II., Nagykovácsi, Kerepes) versengése Csömörön, illetőleg Üllőn. Ugyancsak a csoportok 1-2. helyezettjei jutnak a következő körbe, a 10. Pest Megyei Futball7vége hatcsapatos negyeddöntőjébe, amelynek két, már ismert résztvevője a múlt héten sikeresen teljesítő Alsónémedi és Dunavarsány (a Dabas-Gyón a zöld asztal mellett búcsúzott - erről bővebben ITT).

Egy szó mint száz: érdemes a mostani víkendet is Futball7végével tölteni! A belépés valamennyi helyszínen - miként minden Futball7vége-eseményen 2002 óta - ingyenes.

További hírek

Általános
Elkészültek a Pest vármegyei öregfiú-bajnokság csoportbeosztásai

2024-07-24 13:45:06

Elkészültek a Pest vármegyei öregfiú-bajnokság csoportbeosztásai

A nevezések összesítése után az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda elkészítette a 2024/2025-ös Pest vármegyei öregfiú-bajnokság csoportbeosztásait.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: elkészült az 1. forduló párosítása

2024-07-24 10:09:20

Pest Vármegyei Kupa: elkészült az 1. forduló párosítása

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda július 23-án, kedden kisorsolta a 2024/2025. évi Pest Vármegyei Kupa 1. fordulójának párosítását.

Általános
Változások visszalépések és feltöltés miatt, elkészültek a IV. osztályú csoportbeosztások

2024-07-23 14:03:15

Változások visszalépések és feltöltés miatt, elkészültek a IV. osztályú csoportbeosztások

Változás történt a Pest vármegyei II. és III. – valamint ebből következően a IV. – osztály összetételében, ugyanis közvetlenül a sorsolások elkészítése előtt visszalépett a Törökbálint és a Veresegyház II., valamint elkészültek a IV. osztályú csoportbeosztások.

Általános
Tájékoztató futsalbajnokságokról

2024-07-19 13:05:54

Tájékoztató futsalbajnokságokról

Jelen anyagunkkal emlékeztetnénk minden érintettet, hogy 2024. augusztus 2. (péntek) éjfélig lehet nevezni a Regionális Férfi Ifjúsági U19-es és U17-es, valamint a női NB II-es futsalbajnokságokra.

Értesítők, információk

2024-07-22 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.07.22.

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2024-06-21 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.06.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-06-20 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.06.20.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

Szponzorok