B. Nagy Zoltán Regionális női futsalbajnokság: salgótarjáni címvédés Üllőn

2023. április. 13., 14:59   |    

B. Nagy Zoltán Regionális női futsalbajnokság: salgótarjáni címvédés Üllőn

Április 7-én, nagypénteken befejeződött a B. Nagy Zoltán Regionális női futsalbajnokság 2022/2023-as szezonja. Az idei év címvédést hozott, hiszen a Salgótarján együttese megismételte tavalyi elsőségét, az ezüstérmes pozícióban a Kerekegyháza, míg bronzérmesként a szigethalmi Amazon Foci II. számú együttese zárt.

Rendkívül izgalmas végjátéknak lehettek szemtanúi, akik múlt pénteken kilátogattak Üllőn a Városi Sportcsarnokba, ahol a női futsalbajnokság alsó- és felsőházának utolsó, 6. fordulóját rendezték, melyen sok volt még a nyitott kérdés. Az érmes pozíciókra összesen öt gárda pályázott, a legkedvezőbb helyzetben a Salgótarján várta a záró játéknap küzdelmeit. Végül rendkívül kiélezett mérkőzések, egyúttal szoros eredmények születtek, mindent elmond a záró körről, hogy az utolsó találkozóig mindössze egyetlen érmes helyezés, a Salgótarján elsősége volt biztos. Második helyen a Kerekegyháza, harmadikként a szigethalmi Amazon II. számú csapata végzett. Negyedik lett a fővárosi Nimród, mögöttük a Dévaványa futott be, míg a sort az Orosháza zárta. Fontos megemlíteni, a második és az ötödik helyezett együtteseket mindössze három pont választotta el egymástól. A felsőházi rájátszást követően ünnepélyes eredményhirdetés során a díjakat Gyetvai Péter, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság IÁB-irodavezetője adta át a csapatoknak. (Előnézeti képünkön a bajnoki címet szerzett Salgótarján együttese látható.)   

A B. Nagy Zoltán Regionális Női Futsalbajnokság végeredménye: 1. Salgótarján 22 pont; 2. Kerekegyháza 15 p; 3. Amazon Foci II. 14 p; 4. Nimród 13 p; 5. Dévaványa 12 p; 6. Orosháza 9 p.

Az aranyérmes Salgótarján játékoskerete: Bognár Zsanett, Cseh-Rusz Bianka (kapusok); Bali Emese, Bede Anna, Budveszel Debóra Rebeka, Bujtár-Bokor Berill, Horváth-Keviczki Alexandra Kitti, Mészáros Zsófia Ilona, Molnár Anett, Rácz Tünde, Radvánszkyné Bárnai Mónika, Tóth Friderika (mezőnyjátékosok). Csapatvezető: Bujtár Tamás. Csapatvezető: Horváth Szabolcs.

A felsőházi rájátszás 6. fordulójának eredményei, aktuális tabellája és góllövőlistája megtekinthető az adatbankon:
https://adatbank.mlsz.hu/league/59/14/26621/6.html

A bajnokságot követően a felsőházi rájátszásban dobogós helyezést elért csapatok képviselői értékelték az idei szezonbeli szereplésüket.

BUJTÁR TAMÁS, a Salgótarján vezetőedzője:Az idei bajnokságban a Keleti csoportba kerültünk, ahol a hat mérkőzésünkből ötöt sikerült megnyernünk egyetlen döntetlen mellett. A tizenkilenc rúgott gólunk ellenében mindössze egyszer találtak a kapunkba, mondhatom tehát, maximálisan elégedett voltam a lányok teljesítményével. A felsőházba kerülés után egyetlen célunk volt: megvédeni a tavaly kivívott bajnoki címünket. Tudtuk, hogy igazán jó csapatokkal fogunk találkozni, ha a céljainkat el akarjuk érni, azért bizony keményen kell dolgozni az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. Az edzéseken mindig nagy hangsúlyt fektettünk a védekezésünkre, ami a bajnokság során végig jól működött, míg előrefelé gyors és gólerős játékosaink vannak, akik ezt több mérkőzésen is bizonyították. A kemény munkának meglett az eredménye, igazi csapatként működtünk. Büszke vagyok a lányokra, végig nagyon fegyelmezettek és koncentráltak voltak. Izgalmas és színvonalas bajnokságon vagyunk túl, remek derbiket játszottunk a végül kizárt Almásfüzitő és a második helyen végzett Kerekegyháza gárdáival. Az Amazonnak pedig minden elismerésünk, akik kétszer is megvertek minket, emellett több mérkőzésükön is hátrányból felállva fordítottak, így teljesen megérdemelten végeztek a harmadik helyen. Nem volt könnyű dolgunk a Dévaványa és a Nimród elleni találkozókon sem, hiszen mindkét együttes rendkívül taktikusan játszott ellenünk. Gratulálunk az összes csapatnak a sportszerű játékhoz és a jó teljesítményekhez, emellett pedig a játékvezetőknek is köszönjük szépen a korrektséget, kiválóan működtek az egész bajnokság során.

KUNSÁGI ANTAL, a Kerekegyháza vezetőedzője: Számunkra a futsal abszolút újdonság volt, hiszen korábban kizárólag a labdarúgásra koncentráltunk. Rettentő jó dolognak tartottuk, hogy az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság „összehozta” a futsal- és a labdarúgóbajnokságot, így a két szakág mérkőzéseiben nem voltak ütközések. A tavalyi szezonban összesen mintegy 1000 percnyi pályára lépési lehetőséget tudtunk biztosítani egy-egy játékosnak, most pedig több, mint a duplájára nőtt mindez, köszönhetően a Pest megyei kiírásoknak, s ezzel a racionális szakmai fejlődés is elérhető vált. Nagyon jól éreztük itt magunkat, több olyan játékosunk is volt, akik azért érkeztek hozzánk, illetve maradtak nálunk, mert lehetőségük nyílt futsalozni, és a továbbiakban is részt szeretnénk venni ebben a sorozatban. Jelen pillanatban a körülményeink még nem megfelelőek, ugyanis az edzéseinket nem tudjuk csarnokokban lebonyolítani, ezen feltétlenül változtatni kívánunk a jövőben. Úgy vágtunk neki a bajnokságnak, hogy az első idényünkben nincs veszítenivalónk, ennek ellenére már az alapszakaszban meggyőző teljesítményt tudtunk nyújtani, és az ellenfeleink visszacsatolásai is jók voltak felénk. Mondhatni, evés közben jön meg az étvágy, nem volt ez másképp nálunk sem, ám meg kell említeni, ellenfeleinknek is sokat köszönhetünk, hogy így alakult a végeredmény, Fortuna mellénk állt. Az eredményességünkön kicsit meglepődtem, a csapat mindenképpen szeretett volna érmet szerezni, végül nagyon örültünk az elért második helynek.

KOVÁCS TÜNDE, az Amazon Foci II. vezetőedzője:Mindenki nagyon-nagyon jól érezte magát az egész bajnokság folyamán, tudniillik két csapattal indultunk az idei kiírásban. Rendkívül izgalmas játéknap után sikerült a harmadik helyet megszereznünk, egy-egy ponton múltak csak a helyezések. Hatalmas volt a boldogság mind a csapatnál, mind az egyesületnél, egészen biztos, hogy a következő években is szeretnénk itt szerepelni, ugyanis a lebonyolítás számunkra tökéletes volt. Ezeknek a lányoknak, nőknek ez a szisztéma maximálisan megfelel, amikor nem minden egyes hétvégén vannak fordulók, hanem csak ritkábban, így könnyebben el tudnak jönni egy-egy játéknapra, tornára. A bajnokság elején rendkívül bő kerettel vettünk részt a tornákon, a végére pedig sajnos közbejöttek a sérülések. Kifejezetten jó évet zártunk, sok játékosnak tudtunk játéklehetőséget biztosítani. Miután megláttuk a résztvevő gárdákat, elsősorban csakis a tisztes helytállás volt a célunk, a dobogós helyezésre nem gondoltunk. Büszkeséggel tölt el, hogy a bajnokot oda-vissza felülmúltuk a felsőházi küzdelmekben, úgy gondolom, ezek az eredmények megkoronázták az elmúlt évek munkáját. Köszönjük az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságnak a szervezést, ugyanis nem kis munka, amit belefektettek a bajnokságunkba.

Az alsóházi rájátszás 6. fordulójának eredményei, aktuális tabellája és góllövőlistája megtekinthető az adatbankon:
https://adatbank.mlsz.hu/league/59/14/26622/6.html

A felsőházi rájátszást követő ünnepélyes eredményhirdetésen készült képgaléria az alábbi linken érhető el:
https://www.facebook.com/media/set?vanity=pmlsz&set=a.604847208342552

 


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok