Beszámoló, nyilatkozatok és fotógalériák az évnyitó szakmai napról

2013. január. 22., 15:10   |    

Beszámoló, nyilatkozatok és fotógalériák az évnyitó szakmai napról

Január 6-án Gödöllőn nyitotta az idei (futball)évet az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága az immár sorrendben hetedik alkalommal megrendezett Pest Megyei Szakmai Nap keretében. Délelőtt két kispályás torna, délután a 2012-es szakmai díjak átadása, valamint kerekasztal-beszélgetés volt a program. A focidélelőttön több mint száznyolcvan, a szakmai fórumon valamivel kevesebb, mint száz fő vett részt. A rendezvényt dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere nyitotta meg, aki később a polgármesterek csapatában pályára is lépett; rajta kívül Szlahó Csaba, az MLSZ PMI társadalmi elnöke, valamint Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója is köszöntötte a megjelenteket.

Január 6-án Gödöllőn nyitotta az idei (futball)évet az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága az immár sorrendben hetedik alkalommal megrendezett Pest Megyei Szakmai Nap keretében. Délelőtt két kispályás torna, délután a 2012-es szakmai díjak átadása, valamint kerekasztal-beszélgetés volt a program. A focidélelőttön több mint száznyolcvan, a szakmai fórumon valamivel kevesebb, mint száz fő vett részt. A rendezvényt dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere nyitotta meg, aki később a polgármesterek csapatában pályára is lépett; rajta kívül Szlahó Csaba, az MLSZ PMI társadalmi elnöke, valamint Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója is köszöntötte a megjelenteket.



Szlahó Csaba (jobbra), az MLSZ Pest megyei társadalmi elnöke üdvözli a megjelenteket, miután dr. Gémesi György (középen), Gödöllő polgármestere ünnepélyesen megnyitotta a rendezvényt. A kép bal szélén Benkő Tamás igazgató

Bár a szakmai díjak átadására a kispályás labdarúgótornák és a remek hangulatú ebéd után került sor, visszatekintőnket mégis kezdjük a kitüntetettekkel. Nyolc kategóriában - egyébiránt sorrendben harmadik alkalommal - választották meg az előző esztendő legjobbjait, íme a díjazottak névsora és jutalmuk "előzményei", nyilatkozatcsokorral színesítve.

A 2012. év legjobbjai, a 7. Pest Megyei Szakmai Nap kitüntetettjei

Legjobb edző

Króner Péter, a Dunaharaszti MTK edzője, aki csapatával a tavalyi évben megnyerte az NB III, Alföld-csoportjának küzdelmeit. Az ő vezetésével jutott fel az együttes a Pest megyei II. osztályból az NB III-as bajnokságba, ahol az infrastrukturális hiányosságok ellenére is évek óta a pontvadászat egyik meghatározó alakulatának számítanak. A szakember a felnőttek mellett a helyi, illetve a régió utánpótláscsapataiért is sokat tesz az ottani körzet vezetőjeként:

- Mivel egy szakmai díjról van szó, nagy elismerése ez a munkámnak. Köszönöm azoknak, akik nekem ítélték a kitüntetést, mely egy újabb lökést ad a további eredményes munkához és azt jelzi, jó úton járok.


Legjobb utánpótlásedző

Szél József már lassan másfél évtizede dolgozik a váci utánpótlásért, jelenleg négy egykori játékosa is az NB II, Keleti csoportjában szereplő Dunakanyar-Vác felnőtt keretének a tagja. Jelenleg az egyesület U13-as csapatának vezetőedzője, valamint ellátja az OTP-MOL Bozsik Labdarúgó Egyesületi és Intézményi Program Vác környéki feladatait:

- Mindenképpen nagy meglepetés volt számomra ez a díj, örömteli, hogy a Pest Megyei Igazgatóság gondolt rám. Véleményem szerint azonban mindez nem is annyira az elmúlt évemnek, mint inkább az elmúlt tizenöt esztendő edzői munkájának szól, annak az időszaknak, amióta a megyei labdarúgásban dolgozom.


Legjobb csapat

A Nagykőrösi Kinizsi Törtel FC az előző évadban "besöpört" minden létező díjat. Fordulókkal a bajnokság vége előtt megnyerték a megyei I. osztályú bajnokságot, ráadásul a Pest megyei gólkirályi címet szerző Tóth Mihály játékos-edző együttese az Üllői úton a Diósd-Select ellen a 6. Sport Trófea Pest Megyei Kupát is elhódította, s ezzel egyben játék nélkül a Pest Megyei Szuperkupát is. Az őszi idényt követően az NB III, Alföld-csoportjában az előkelő 3. helyről várhatja a 2012/2013-as évad tavaszi küzdelmeit az együttes. Rónaszéki Lajos, a Nagykőrösi Kinizsi Törtel FC elnöke így nyilatkozott:

- Mindenekelőtt nagy megtiszteltetés számukra ez a rangos díj, amelyhez hasonlóra tudomásom szerint a nagykőrösi futball történetében eddig még nem volt példa. Kétségtelen, hogy sikerekben gazdag évet zártunk tavaly, amelyért köszönet illeti Nagykőrös Város Önkormányzatát, valamint a szakmai stábunkat, az edzőinket, akiknek a munkája kellett ahhoz, hogy ilyen remek eredményeket érhettünk el.


Legjobb utánpótláscsapat

Kucsák István, az FC Dabas U19-es csapatának edzője, akinek a vezetésével együttese a tavalyi idényben veretlenül nyerte meg az NB II-es bajnokságot, amelynek következtében osztályozót vívhattak az NB I-es tagság eléréséért:

- Az elmúlt szezont veretlenül nyertük meg a korosztályunkban, ami tudomásom szerint rajtunk kívül csak két csapatnak sikerült az előző évadban. Dabason remek közösség, jó csapat alakult ki, amely még sokra hivatott. Nagyon köszönjük a Pest Megyei Igazgatóságnak, hogy gondoltak ránk, úgy érzem, a teljesítményünkkel maximálisan rászolgáltunk az elismerésre.


Legjobb játékos

Rusvay Gergely, az NB II, Keleti csoportjában szereplő Dunakanyar-Vác csapatának évek óta meghatározó tagja mindössze egyéves kecskeméti kitérővel a Vác saját nevelésű játékosaként erősíti a Pest megyei együttest. A 2012-es évben is jelentős érdemei voltak abban, hogy a klubnak esélye nyílt arra, hogy az átszervezés idején is megőrizhesse NB II-es tagságát. A játékos a felnőtt csapatban történő szereplés mellett már edzőként is dolgozik Pest megye reprezentáns egyesületénél:

- Bevallom, nagyon jól esett az elismerés. Remélem, hogy idén is sikeresek leszünk a váci csapattal, noha tudom, hogy ez a díj elsősorban az előző idénybeli - szerintem is kifejezetten jónak értékelhető - teljesítményemnek szól.


Legjobb kapus

Vasvári Zoltán, a Dunaharaszti MTK labdarúgója évek óta meghatározó játékosa az NB III-ban szereplő, az elmúlt szezonban bajnoki címet szerzett együttesnek, amely anno az ő hathatós közreműködésével jutott fel a megyei II. osztályból az NB III-ba. Amikor a fiatal Szappanos Péter személyében új rivális érkezett az egyesülethez, akkor is kitartott, felvette a versenyt a csapatba kerülésért. Tavaly ősszel, Szappanos Péter távozása után újra a kezdőcsapatba verekedte magát és megbízható teljesítményével segítette együttesét. Jelenleg a felnőtt csapat mellett, a klub kapusedzőjeként dolgozik:

- Meglepett, hogy a díjazottak közé kerültem, hiszen lényegében már évekkel ezelőtt túljutottam a pályafutásom zenitjén. Épp ezért úgy gondolom, a díjjal sokkal inkább az eddigi pályafutásomat ismerték el, amit ezúton is köszönök.


Legjobb utánpótláskorú játékos

Sajbán Miklós, a Budaörsi SC labdarúgója a tavalyi évben a Budaörsi SC csapatával megnyerte az NB II közép "A"-csoportos pontvadászatot, mindamellett U18-as korosztályú játékosként a szintén budaörsi illetőségű Aramis SE futsalcsapatával országos bajnokságot, majd országos strandlabdarúgó-bajnokságot is nyert. Mindkét esetben a mezőny legjobb játékosának választották az ellenfelek edzői. Jelenleg már kerettagja az Aramis SE és a Budaörsi SC felnőtt csapatának, annak ellenére, hogy még mindig csak U19-es korú fiatalember:
- Őszintén mondom, nagyon meglepett, amikor megtudtam, hogy én is a díjazottak között szerepelek, aminek természetesen nagyon örültem. Valóban sikerekkel teli évet zártam tavaly, csapatommal megnyertük a bajnokságot, igaz, a feljutást végül nem tudtuk kiharcolni, de ennek ellenére sem lehet okunk panaszra. Úgy érzem, a középpálya belsején nekem is végig jól ment a játék, sikerült egyenletesen jó teljesítményt nyújtanom.


Legjobb utánpótláskorú kapus

Balogh Péter, a Monor SE U15-ös korosztályú csapatának kapusa a Pest megyei válogatottból került be az U15-ös korosztályos magyar válogatott csapatába, ahol pillanatnyilag az első számú kapusnak számít:

- Nagyon jólesett és teljesen váratlanul ért a kitüntetés. Édesapámtól tudtam meg három nappal az ünnepélyes díjátadó előtt, hogy az én nevem is szerepel a legjobbak között. Nincs okom panaszra az elmúlt évet illetően, hiszen csapatommal a harmadik helyen zártunk az ősszel, és a korosztályos válogatottban is pályára léphettem. Remélem, az idei is legalább ennyire sikeres esztendő lesz.


Immáron hagyományossá vált, hogy az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság évnyitó rendezvényén, a Szakmai Napon jó hangulatú futballtornával indítja az évet az edzői társadalom. A 7. Pest megyei Edzők Kispályás Tornájára az alközpontok szakembereinek csapatai mellett egy "All-Star" csapat is meghívást kapott, olyan korábbi élvonalbeli, zömében volt válogatott futballistákkal a soraiban, akik valamilyen módon kapcsolatban állnak Pest megyével. A Pest megyei Grundfocisták néven indult alakulat gépezete az első, amolyan ráhangoló csoportkörben még csikorgott, "élesben" azonban már nem remegtek meg az NB I-es lábak és a Nyilas Elek vezette gárda elhódította a tornagyőztesnek járó trófeát.


7. Pest megyei Edzők Kispályás Tornája

I. selejtező csoportkör

A-csoport


Budaörsi alközpont - Cegléd-Dabasi alközpont 1-1
GÓL:
Árendás Tamás, ill. Keresztúri András.

Cegléd-Dabasi alközpont - Gödöllői alközpont 2-0
GÓL:
Keresztúri András (2).

Gödöllői alközpont - Budaörsi alközpont 1-2
GÓL:
Bánki Edömér, ill. Schindler Szabolcs, Stadler Bence.

Az A-csoport végeredménye:
1. Cegléd- Dabasi alközpont    4 pont    (3-1)
2. Budaörsi alközpont             4 pont    (3-2)
3. Gödöllői alközpont              0 pont    (1-4)


B-csoport

Váci alközpont - Dunakeszi alközpont 1-1
GÓL:
Rácz László, ill. Lőrincz László.

Dunakeszi alközpont - Pest megyei Grundfocisták 1-0
GÓL:
Szűcs Zoltán.

Pest megyei Grundfocisták - Váci alközpont 3-4
GÓL:
Rusvay Gergely (2), Nyilas Elek, ill. Gulyás Gábor (2), Kovács Péter, Vitányi László.

A B-csoport végeredménye:
1. Vác alközpont                     4 pont    (5-4)
2. Dunakeszi alközpont             4 pont    (2-1)
3. Pest megyei Grundfocisták     0 pont    (3-5)


C-csoport

Budakeszi alközpont - Szigetszentmiklósi alközpont 0-1
GÓL:
Kondér Gábor.

Szigetszentmiklósi alközpont - Monori alközpont 0-0

Monori alközpont - Budakeszi alközpont 3-1
GÓL:
Tábori Zoltán, Horváth Dávid, Lévai Csaba, ill. Kovács Tamás.

A C-csoport végeredménye:
1. Monori alközpont                    4 pont    (3-1)
2. Szigetszentmiklósi alközpont     4 pont    (1-0)
3. Budakeszi alközpont                0 pont    (1-4)


II. selejtező csoportkör

D-csoport

Cegléd-Dabasi alközpont - Szigetszentmiklósi alközpont 1-0
GÓL:
Körmöczy Szebasztián.

Szigetszentmiklósi alközpont - Pest megyei Grundfocisták 1-3
GÓL:
Papp László, ill. Rusvay Gergely, Nyilas Elek, Orosz Ferenc.

Pest megyei Grundfocisták - Cegléd-Dabasi alközpont 1-1
GÓL:
Nyilas Elek, ill. Körmöczy Szebasztián.

A D-csoport végeredménye:
1. Pest megyei Grundfocisták       4 pont    (4-2)
2. Cegléd-Dabasi alközpont          4 pont    (2-1)
3. Szigetszentmiklósi alközpont     0 pont    (1-4)


E-csoport

Budaörsi alközpont - Váci alközpont 2-2
GÓL:
Stadler Bence (2), ill. Greff Ádám, Gulyás Gábor.

Váci alközpont - Budakeszi alközpont 4-1
GÓL:
Rácz László (2), Steidl Ákos, Szél József, ill. Somogyi Tibor.

Budakeszi alközpont - Budaörsi alközpont 2-2
GÓL:
Somogyi Tibor (2), ill. Stadler Bence, Véber Miklós.

Az E-csoport végeredménye:
1. Váci alközpont           4 pont    (6-3)
2. Budaörsi alközpont      2 pont    (4-4)
3. Budakeszi alközpont    1 pont    (3-6)


F-csoport

Gödöllői alközpont - Dunakeszi alközpont 1-2
GÓL:
Kővári Péter, ill. Dizmatsek Emil (2).

Dunakeszi alközpont - Monori alközpont 1-1
GÓL:
Szűcs Zoltán, ill. Sándor Pál.

Monori alközpont - Gödöllői alközpont 3-1
GÓL:
Gallai Attila, Sándor Pál, Németh Péter, ill. Kerecsányi Norbert.

Az F-csoport végeredménye:
1. Monori alközpont         4 pont    (4-2)
2. Dunakeszi alközpont    4 pont    (3-2)
3. Gödöllői alközpont       0 pont    (2-5)


1. elődöntő
Monori alközpont - Váci alközpont 0-3
GÓL:
Kovács Péter, Steidl Ákos, Rácz László.

2. elődöntő
Pest megyei Grundfocisták - MLSZ Pest Megyei Igazgatóság 3-2
GÓL:
Orosz Ferenc, Rusvay Gergely, Nyilas Elek, ill. Németh Antal, Gyulai Szilveszter.

A 3. helyért
Monori alközpont - MLSZ Pest Megyei Igazgatóság 1-4
GÓL:
Németh Péter, ill. Erdős Zsolt (2), Antalics Ádám, Gyulai Szilveszter.

Döntő:
Váci alközpont - Pest megyei Grundfocisták 1-1. Büntetőkkel: 1-2
GÓL:
Kovács Péter, ill. Jenei Sándor.


Az összesített végeredmény:

1. Pest megyei Grundfocisták
2. Váci alközpont
3. MLSZ Pest Megyei Igazgatóság
4. Monori alközpont
5. Cegléd-Dabasi alközpont          8 pont    (5-2)
6. Dunakeszi alközpont                8 pont    (5-3)
7. Budaörsi alközpont                  6 pont    (7-6)
8. Szigetszentmiklósi alközpont     4 pont    (2-4)
9. Budakeszi alközpont                1 pont    (4-10)
10. Gödöllői alközpont                 0 pont    (3-9)

A torna legjobb játékosa: Greff Ádám (Váci alközpont).
A torna legjobb kapusa: Koszta János (Pest megyei Grundfocisták).
A torna gólkirálya: Nyilas Elek, Rusvay Gergely (Pest megyei Grundfocisták), Stadler Bence (Budaörsi alközpont) - 4-4 góllal.





















A tornagyőztes Pest megyei Grundfocisták csapata, állnak balról: Szendrei József, Nagy Tibor, Orosz Ferenc, Telek András,
Koszta János. Guggolnak: Nyilas Elek, Rusvay Gergely,
Aranyos Imre, Jenei Sándor


Az edzők tornájával párhuzamosan - természetesen ugyancsak hagyományteremtő jelleggel - első ízben került sor az 1. Pest megyei Évnyitó Focitornára. A négycsapatos küzdelemben az MLSZ SE, a Pest megyei Polgármesterek és a Pest Megyei Igazgatóság mellett eredetileg a Pest Megyei Kormányhivatal csapott volna össze, utóbbi alakulat azonban sajnos végül nem tudott részt venni a megmérettetésen, így beugróként a Pest megyei Játékvezetők Válogatottja szállt be a küzdelembe. A "sporiknak" egyébként remek felkészülést jelentett a torna az egy héttel később, Gyulán megrendezett VIII. Sípmesterek Fesztiváljára, ahol végül a középmezőnyben végeztek.


1. Pest megyei Évnyitó Focitorna

Pest megyei Játékvezetők - MLSZ SE 1-1
GÓL:
Jakab Árpád, ill. Tömő Attila.

Pest megyei Polgármesterek - MLSZ Pest Megyei Igazgatóság 1-9
GÓL:
Petrányi Csaba, ill. Bársony Farkas (3), Gyulai Szilveszter (2), Benkő Tamás, Antalics Ádám, Rózsavölgyi Sándor, Németh Antal.

MLSZ Pest Megyei Igazgatóság - Pest megyei Játékvezetők 2-1
GÓL:
Benkő Tamás (2), ill. Jakab Árpád.

MLSZ SE - Pest megyei Polgármesterek 4-0
GÓL:
Nahóczky Attila (3), Jáger Attila.

MLSZ SE - MLSZ Pest Megyei Igazgatóság 3-5
GÓL:
Horváth Attila, Nahóczky Attila, Tömő Attila, ill. Antalics Ádám (3), Benkő Tamás, Németh Antal.

Pest megyei Játékvezetők - Pest megyei Polgármesterek 2-0
GÓL:
Kelemen István (2).


Az 1. Pest megyei Évnyitó Focitorna végeredménye:

1. MLSZ Pest Megyei Igazgatóság     9 pont    (16-  5)
2. MLSZ SE                                   4 pont    (  8-  6)
3. Pest megyei Játékvezetők            4 pont    (  4-  3)
4. Pest megyei Polgármesterek          0 pont    (  1-15)

A torna legjobb játékosa: Antalics Ádám (MLSZ Pest Megyei Igazgatóság).
A torna legjobb kapusa: dr. Riebl Antal (Pest megyei Polgármesterek)
A torna gólkirálya: Antalics Ádám, Benkő Tamás (MLSZ Pest Megyei Igazgatóság), Nahóczky Attila (MLSZ SE) - 4-4 góllal.



A Pest megyei Polgármesterek Válogatottja két "vendégszurkolóval", állnak balról: Dian József, Matejcsok Zsolt, dr. Riebl Antal, Tabányi Pál, Szentgyörgyi József, Klement János, dr. Gémesi György. Guggolnak balról: Benkő Tamás,
dr. Petrányi Csaba, Bodonyi Béla, Sziráki Szilárd, Horinka László, Szlahó Csaba, Rózsavölgyi Sándor. A képről hiányzik Kun Szilárd és Garamszegi Géza



A 7. Pest megyei Szakmai keretén belül megrendezett Edzők Kispályás Tornáján, valamint az 1. Pest megyei Évnyitó Focitornán résztvevő csapatok és azok játékosai:

Budakeszi alközpont: Babó Levente, Faragó Róbert, Jász Bence, Juhász Ákos, Kovács Ákos, Kutasy Pál, Lovas Máté, Somogyi Tibor. Csapatvezető: Babó Levente.

Budaörsi alközpont: Árendás Tamás, Papp Gábor, Schindler Szabolcs, Stadler Bence, Szimandl Gábor, Szoboszlai István, Varga Zsolt, Véber Miklós, Zágonyi István. Csapatvezető: Papp Gábor.

Cegléd-Dabasi alközpont: Fehér Csaba, Keresztúri András, Koncz Zsolt, Körmöczy Szebasztián, Kucsák István, Ledő László, Nagy Zsolt, Pucsinszki Miklós, Széchenyi Márton, Szőgyi Tamás, Szűcs György, Ványi Zsolt. Csapatvezető: Kucsák István.

Dunakeszi alközpont: Andi Zsolt, Balogh Csaba, Dizmatsek Emil, Halász Gábor, Karlbauer Bálint, Kónya Károly, Lőrincz László, Markgráf Zsolt, Oroszi Sándor, Szűcs Attila, Szűcs Zoltán, Veres Csaba, Zalaegerszegi Tamás. Csapatvezető: Kónya Károly.

Gödöllői alközpont: Bánki Edömér, Bugyi Gábor, Kerecsényi Norbert, Kővári Péter, Kratofil Sándor, Lilik Pál, Nagy Dávid, Nagy Roland, Simó László, Smeló Dávid, Szász Ferenc, Tötös Tamás. Csapatvezető: Nagy Dávid.

MLSZ Pest Megyei Igazgatóság: Antalics Ádám, dr. Bársony Farkas, Benkő Tamás, Fenyvesi Szabolcs, Gyulai Szilveszter, Németh Antal, Rózsavölgyi Sándor, Tutor Csaba. Csapatvezető: Rózsavölgyi Sándor.

MLSZ SE: Dinnyés Márton, Erdős Zsolt, Hegedűs Gyula, Horváth László Erik, Jáger Attila, Kiss Baranyi Sándor, Korolovszky György, Kovács Zsigmond, Nahóczky Attila, Tömő Attila. Csapatvezető: Dinnyés Márton.

Monori alközpont:
Baranyi György, Farkas Zoltán, Földvári Zoltán, Gallai Attila, Horváth Dávid, Lévai Csaba, Németh Péter, Sándor Pál, Tábori Zoltán, Vezér Ádám. Csapatvezető: Baranyi György

Pest megyei Grundfocisták: Aranyos Imre, Jenei Sándor, Koszta János, Nagy Tibor, Nyilas Elek, Orosz Ferenc, Rusvay Gergely, Szendrei József, Telek András. Csapatvezető: Nyilas Elek.

Pest megyei Játékvezetők Válogatottja: Debreczeni Krisztián, Hajdú Gusztáv, Jakab Árpád, Kelemen István, Kristóf Dániel, Kristóf Péter, Ónodi Zoltán, Pánti Tamás, Rózsavölgyi Dávid, Sinka Szabolcs, Solymosi András, Szalai Zoltán, Vígh-Tarsonyi Gergő. Csapatvezető: Hadnagy Levente.

Pest megyei Polgármesterek Válogatottja: Bodonyi Béla (a Vác VLSE elnöke), Dian József (Csővár), dr. Gémesi György (Gödöllő), Horinka László (Sülysáp), Klement János (Csomád), Matejcsok Zsolt (Galgagyörk), dr. Petrányi Csaba (Újszilvás), dr. Riebl Antal (Délegyháza), Szentgyörgyi József (Halásztelek), Sziráki Szilárd (Valkó), Tabányi Pál (Maglód). Csapatvezető: dr. Gémesi György.

Szigetszentmiklósi alközpont:
Boros Balázs, Dallos Gábor, Hégner Zoltán, Kondér Gábor, Króner Péter, Megyesi László, Mlecsenkor Mátyás, Papp László, Rétsági Ákos, Schrötter László, Vasvári Zoltán. Csapatvezető: Nádudvari Zsolt.

Váci alközpont: Greff Ádám, Gulyás Gábor, Hámori István, Kiss Ferenc, Kovács Péter, Rácz László, Steidl Ákos, Szél József, Tányéros Gergő, Vitányi László. Csapatvezető: Szél József.


A Szakmai Napon szerzett tapasztalatokról, élményekről kérdeztük a 7. Pest megyei Edzők Kispályás Tornájának csapatvezetőit. Íme a válaszok.

NYILAS ELEK, Pest megyei Grundfocisták:

- Eddig is remek kezdeményezésnek tartottam a Pest Megyei Igazgatóság részéről a szakmai napot, a vasárnapi rendezvény pedig egyértelműen megerősített ebben a hitemben, elismerés jár az igazgatóság munkatársainak. Akikkel évente többször ellenfélként találkozunk a futballpályákon, azokkal itt egy csapatban, egymás sikeréért küzdünk, ez is bizonyítja, hogy a sportnak, főként a labdarúgásnak milyen értékei és lehetőségei vannak. Csak pozitívan tudok nyilatkozni és a csapatom tagjai is egyöntetűen ezen a véleményen voltak.

BABÓ LEVENTE, Budakeszi alközpont:
- Nagyon jó hangulatú rendezvény volt, melyre először kaptam meghívást, mint alközpontvezető. Korábbi válogatott és sokszoros NB I-es játékosok emelték a nap színvonalát, amelyen egy baráti hangulatú focitornán vehettünk részt.

PAPP GÁBOR, Budaörsi alközpont:

- Nagyon jó ez az évek óta minden év elején megrendezett, hagyománynak számító szakmai nap. Jó a program, hogy délelőtt közös foci, délután pedig a szakma kerül terítékre. Talán lehetne egy kicsit pozitívabb az edzők hozzáállása, lehetne nagyobb az érdeklődés a rendezvény iránt, mert sajnos kevés egyesülettől voltak szakemberek.

KUCSÁK ISTVÁN, Cegléd-Dabasi alközpont:

- A rendezvény délelőtti futballtornája minden évben nagy tömeget mozgatott, ezúttal sem volt ez másként, ráadásul a küzdelem évről évre egyre színvonalasabb. A délutáni része is nagyon tetszett a szakmai napnak, sok olyan témát feszegettünk, ami mindenkit érdekel, és szinte csak az utánpótlásról volt szó. Sok ötlet és tapasztalat gyűlt össze, sűrűbben is lehetnének ehhez hasonló találkozók.

KÓNYA KÁROLY, Dunakeszi alközpont:
- A nap futballtorna része jó volt, a lebonyolítás viszont nem tükrözte az erőviszonyokat, ugyanis több csapat veretlenül esett ki. A beszélgetés jó kezdeményezés volt, de egy kicsit pörgősebb is lehetett volna. Ahogy hallottam, volt, akinek a kerekasztal-beszélgetés nem annyira tetszett, viszont most legalább a problémákat is meg lehetett beszélni.

NAGY DÁNIEL, Gödöllői alközpont:
- Jól sikerült rendezvény volt, mind a délelőtti foci, mind a délutáni kerekasztal-beszélgetés. Talán jobb lett volna, ha a szakmai résznél aktívabbak a jelenlévők, de azért így sem volt probléma.

BARANYI GYÖRGY, Monori alközpont:
- Jól éreztük magunkat, de ezen nincs mit csodálkozni, hiszen évek óta remek hangulat jellemzi ezt a rendezvényt. A torna utáni kerekasztal-beszélgetés is jól sikerült, úgyhogy csakis pozitívan tudok nyilatkozni.

HÉGNER ZOLTÁN, Szigetszentmiklósi alközpont:
- Nagyon tetszett a szakmai nap, mert végre ki tudtuk beszélni az elmúlt év problémáit. Hibátlan rendezvény volt, a focitornával az élen.

SZÉL JÓZSEF, Váci alközpont:
- Remek volt a rendezés, sok meccset játszhattunk, több csoportban, tehát jó volt a lebonyolítás. Kár, hogy a délutáni beszélgetésre kevesebben maradtak, valamint a szakmai dolgokban több témát is érinthettünk volna, de tudom, hogy ez ilyenkor nagyon nehéz. A jövőben talán gyakorlatiasabb dolgok is lehetnének.


Természetesen az 1. Pest megyei Évnyitó Focitorna csapatvezetőit is megkértük, elevenítsék fel emlékeiket a Szakmai Nappal kapcsolatban.

DINNYÉS MÁRTON, MLSZ SE:
- Amennyire a magyar labdarúgás vezetése eltökélt a tömegbázis szélesítése, a labdarúgás hátországának fejlesztése iránt, ugyanígy a Pest Megyei Igazgatóság is bizonyította, hogy szűkebb területén képes megmozgatni a legnagyobb hidegben, közvetlenül az ünnepi időszak csöndje után a régió labdarúgásának egészét. Az külön öröm, hogy mindez egy jó hangulatú, barátságos, igazi hétvégi futballélménnyel párosult Gödöllőn, ahol a polgármesterek, a korábbi ismert labdarúgók, vagy éppen a kilátogató nézők ugyanolyan jól érezték magukat, mint az MLSZ SE végül a középmezőnyben végzett munkatársi csapatának tagjai.

DR. GÉMESI GYÖRGY, Pest megyei Polgármesterek Válogatottja:
- Remek rendezvényen vagyunk túl, nagyon jól sikerült a szakmai nap. Azt azért sajnálom, hogy a polgármesterek csapata nem muzsikált valami fényesen, remélem, lesz mód a javításra. Máskor is szívesen látjuk a résztvevőket Gödöllőn, s külön örömöt jelentett a számomra, hogy jelenlétével Szlahó Csaba elnök úr, Vecsés polgármestere is megtisztelte a rendezvényt.

HADNAGY LEVENTE, Pest megyei Játékvezetők Válogatottja:
- Ugyanolyan jó volt a rendezvény, mint tavaly. Sajnos a mérkőzések után sietnünk kellett, de maga a torna nagyon jól sikerült. Bízom benne, hogy jövőre is el tudunk indulni, mert ez egy remek alkalom, hogy a kapcsolatokat ápoljuk.

RÓZSAVÖLGYI SÁNDOR, MLSZ Pest Megyei Igazgatóság:
- Nagy szükség van ezekre a tornákra, hogy az edzői társadalom összerázódjon, valamint a polgármesterekkel és az MLSZ-es dolgozókkal is közelebbi kapcsolatba kerülhessünk. Egy évben sajnos csak egyszer van ilyen szakmai nap, amit kevésnek érzek, minimum még egy napot be kellene iktatni a naptárba, ahol előadásokkal, beszélgetésekkel akár egész napos eszmecserét lehetne lefolytatni.


A két különdíjas hálóőr, az 1. Pest megyei Évnyitó Focitorna legjobb kapusa, a Pest megyei polgármesterek kapuját védő délegyházi dr. Riebl Antal, valamint a 7. Pest megyei Edzők Kispályás Tornáján bajnok Pest megyei Grundfocisták örökifjú "portása", a megyei első osztályban vitézkedő Kisnémedi még mindig aktív játékosa, Koszta János ekképpen értékelt.

DR. RIEBL ANTAL:
- Fantasztikusan éreztem magam, gratulálok a szervezőknek és a résztvevőknek, akik hozzátettek a rendezvény sikeréhez, remélem, lesz folytatás. Benkő Tamásnak pedig tiszta szívemből gratulálok, mert soha nem kaptam még olyan gyönyörű gólt, amilyet ő ollózott nekem.

KOSZTA JÁNOS:
- Nagyon jól éreztem magam, remek hangulatú torna volt, megbántam volna, ha nem megyek el. Színvonalas mérkőzéseket játszottunk és megérdemelten hódítottuk el a bajnoki trófeát. Annak pedig külön örülök, hogy sikerült a legjobb kapus díjat is elhoznom, köszönöm a meghívást és a lehetőséget.

A torna eredményhirdetése, majd a díjazottak elismerését követően Németh Antal szakmai igazgató moderálásában kezdetét vette egy kerekasztal-beszélgetés, amelyben aktuális témákban - Bozsik-program, utánpótlás-nevelés, fiatal labdarúgók beépítése, kiválasztás, akadémiai rendszer stb. - a meghívott szakemberek (Kiss Baranyi Sándor, az MLSZ OTP-MOL Bozsik Labdarúgó Program egyesületi vezetője, Varga Károly volt monori edző, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia edzője, Batári Csaba körzetvezető, valamint Kiss Ferenc, a Vác VLSE utánpótlás-vezetője) fejtették ki véleményüket, illetve válaszoltak a felmerült kérdésekre. Az asztalnál házigazdaként, olykor megszólítottként helyet foglalt Rózsavölgyi Sándor megyei alelnök és Benkő Tamás igazgató is.

A 7. Pest megyei Szakmai Nap fotógalériái:
- 7. Pest megyei Szakmai Nap, Edzők Kispályás Tornája és 1. Évnyitó Focitorna, Gödöllő, 2013. január 6.
- 7. Pest megyei Szakmai Nap, elismerések átadása és kerekasztal-beszélgetés, Gödöllő, 2013. január 6.




További hírek

Általános
Változások visszalépések és feltöltés miatt, elkészültek a IV. osztályú csoportbeosztások

2024-07-23 14:03:15

Változások visszalépések és feltöltés miatt, elkészültek a IV. osztályú csoportbeosztások

Változás történt a Pest vármegyei II. és III. – valamint ebből következően a IV. – osztály összetételében, ugyanis közvetlenül a sorsolások elkészítése előtt visszalépett a Törökbálint és a Veresegyház II., valamint elkészültek a IV. osztályú csoportbeosztások.

Általános
Tájékoztató futsalbajnokságokról

2024-07-19 13:05:54

Tájékoztató futsalbajnokságokról

Jelen anyagunkkal emlékeztetnénk minden érintettet, hogy 2024. augusztus 2. (péntek) éjfélig lehet nevezni a Regionális Férfi Ifjúsági U19-es és U17-es, valamint a női NB II-es futsalbajnokságokra.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: tájékoztató és menetrend

2024-07-19 09:00:38

Pest Vármegyei Kupa: tájékoztató és menetrend

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda elkészítette a 2024/2025-ös évad Pest Vármegyei Kupa menetrendjét.

Általános
Tájékoztató az NB III-as férfi felnőtt futsalbajnokságról

2024-07-16 15:21:29

Tájékoztató az NB III-as férfi felnőtt futsalbajnokságról

Ezúton értesítjük a sportszervezeteket, hogy 2024. augusztus 2., péntek éjfélig lehet nevezni az MLSZ-központ által kiírt és a területi igazgatóságok által szervezendő 2024/2025. évi férfi felnőtt futsal NB III-as bajnokságra. A nevezéseket az MLSZ informatikai rendszerén (IFA-rendszer) keresztül kell benyújtani. A pontvadászat a futsal fülön és az MLSZ versenyei között található.

Értesítők, információk

2024-07-22 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.07.22.

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2024-06-21 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.06.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-06-20 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.06.20.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

Szponzorok