Budakeszi siker az U13-as Bajnokok Tornáján

2021. június. 02., 17:53   |    

Budakeszi siker az U13-as Bajnokok Tornáján

Május 30-án, vasárnap került sor Dabason, a modern Wellis Sportparkban az U13-as korosztály részére kiírt Pest Megyei Bajnokok Tornájára, amelyet végül büntetőkkel a Budakeszi Labdarúgó Akadémia nyert meg a Budakalásszal szemben.

Az Északi csoportból a Budakeszi Labdarúgó Akadémia, a Déliből a házigazda Dabas, a Keletiből a Budakalász, míg a Nyugatiból a Taksony I. alkotta mezőny küzdhetett meg a serlegért. A mérkőzéseket Pallai Pál, Tusa Zoltán, Csarnai Csaba és Kovács Levente Richárd vezették.

Elődöntők:
Budakeszi Labdarúgó Akadémia – Taksony I. 3–0 (0–0)
GÓL: Tölgyesi Endre Balázs, Kocsis Bálint, Duliskovich Dávid.
Dabas – Budakalász 0–1 (0–0)
GÓL: Radányi Bálint

A 3. helyért:
Taksony I. – Dabas 0–0, büntetőkkel: 2–1

Döntő:
Budakeszi Labdarúgó Akadémia – Budakalász 1–1 (0–1), büntetőkkel: 3–1
GÓL: Bencsik Attila, ill. Lenhardt Bulcsú Artúr.

Végeredmény: 1. Budakeszi Labdarúgó Akadémia; 2. Budakalász; 4. Taksony I.; 4. Dabas.
A torna végén a díjakat a résztvevő csapatok és edzőik számára Németh Péter, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság munkatársa, korábbi 114-szeres felnőtt futsalválogatott játékos adta át. Szokásunkhoz híven megszólaltattuk valamennyi együttes szakvezetőjét, hogy értékeljék a magunk mögött hagyott bajnoki évadot, valamint a tornán látottakat.

KISS-BARANYI LEVENTE, a Budakeszi Labdarúgó Akadémia edzője: – Nagy örömmel fogadtuk a hírt, amikor is a megyei igazgatóság jelezte felénk egy ilyen kaliberű torna szervezését. A helyszín kiváló adottságokkal bírt, így már csak a csapatokra volt bízva hogyan teljesítenek. Ezeken az összecsapásokon láthatóan nagyobb sebesség és fokozottabb koncentráció volt megfigyelhető. Erre is készültünk és azt is kaptuk, amire vágytunk. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a végső győzelmet is mi szereztük meg. Azonban a többi egyesületnek is szeretnénk gratulálni, hiszen mindnyájan győztesként lehettünk jelen a Bajnokok Tornáján. Köszönjük szépen a szervezőknek a lebonyolítást és a meghívást!

LASKAI TAMÁS, a Budakalász edzője: – Korosztályunkban a Keleti csoport megnyeréséhez a szerencsére is szükségünk volt. Az utolsó fordulónak a 2. helyről vágtunk neki. A péceli győzelmünk mellett kellett egy kis újpesti „segítség” is, hogy legyőzzék riválisunkat, a Mogyoród csapatát, amit megtették. Köszönjük! A Bajnokok Tornájára úgy tekintettünk, mint a futsal döntőre, hab volt a tortán, élvezni akartuk a játékot. A tornát megelőző héten már minden edzésen beszéltünk a döntőről, valamennyien nagyon vártuk már a dabasi kirándulást, ahol kitűnő körülmények, jó minőségű pálya, tágas öltöző fogadtak minket, minden adott volt a jó játékhoz. Az elődöntőben – akárcsak téli a futsal final four-ban – itt is a dabasiakkal kerültünk össze. Mivel ott ők jutottak tovább, emiatt dupla motivációja volt mindenkinek. Az első tíz percet leszámítva minden úgy alakult, ahogy szerettük volna, így következhetett a döntő, ahol a Budakeszi csapatával nagyon jó meccset játszottunk, egyenlő erők küzdelme folyt a pályán, a büntetőrúgásokból pedig ők kerültek ki jobban. Gratulálunk nekik az első helyhez! Nagyon sokat edzettek és játszottak a srácok idén is, így joggal arathatták le a munka gyümölcsét, jelen esetben a Bajnokok Tornáján való szereplést.

             A 2. helyet megszerző Budakalász büntetőkkel maradt alul a döntőben 

DUFFEK JÓZSEF, a Taksony I. edzője: – A helyi erőviszonyokat kívülről ismerők részére valószínűleg meglepetés volt az U13-as korosztályban a Taksony Bajnokok Tornáján való szereplése. Mi végig hittünk benne, még úgy is, hogy a bajnokságban a két csapattal való részvétel megosztotta erőinket. Nagyszerű rendezvényen vehettünk részt, amit köszönünk a MLSZ Pest Megyei Igazgatóság munkatársainak és a dabasi szervezőknek egyaránt. A torna után elmondható, hogy mindkét mérkőzésen az első félidőkben nyújtott teljesítményünk igazolta helyünket a legjobbak között. Látszik, hogy van még mit tanulnunk, de jó képességű gyerekkel foglalkozhatunk, és az ilyen kiélezett mérkőzések segítik igazán az ő fejlődésüket. Gratulálok csapatomnak korosztályunkban a Nyugati csoport megnyeréséhez, illetve a tornán elért harmadik helyhez. Ahogy mondani szoktam: ez jó mulatság, férfimunka volt!”

                A Taksony I. csapata bronzérmet szerzett

KEREKES BARNA és LEDŐ LÁSZLÓ, a Dabas U13 edzői: – Az FC Dabas nevében köszönjük, hogy mi rendezhettük meg az U13-as Pest Megyei Bajnokok tornáját! Jó időben, kitűnő pályákon, és ami a legfontosabb, hogy négy jól felkészített csapat találkozott ezen a vasárnap délelőtt. Izgalmas mérkőzéseket játszottunk mind az elődöntőben, mind a 3. helyért. A srácoknak a torna előtt azt mondtuk, hogy élvezzék ezt a napot! Ez már egy jutalomjáték, és meglátjuk, milyen eredménnyel zárjuk ezt a napot. Nagyon büszkék vagyunk az FC Dabas U13-as csapatára, akik hatalmas fejlődésen mentek át csapatként és egyénileg is, ami az elért eredményekben is megmutatkozott. Gratulálunk mind valamennyi érintettnek a bajnoki címhez és a vasárnapi teljesítményhez. Kellemes pihenést kívánunk mindenkinek!

A házigazda FC Dabas a 4. helyen zárt


Címkék:

További hírek

Általános
PEST VÁRMEGYEI KUPANAP 2024. A Valkó és a Gödöllő egyaránt megvédte kupaelsőségét – képes beszámoló Ceglédről

2024-05-09 18:50:57

PEST VÁRMEGYEI KUPANAP 2024. A Valkó és a Gödöllő egyaránt megvédte kupaelsőségét – képes beszámoló Ceglédről

Együttműködő kommunikációs partnerünk, a Sportszelet Online részletes, fotókkal gazdagon illusztrált beszámolót közölt a május 1-jén Cegléden, az impozáns Zsengellér Gyula Sportcentrumban megrendezett Pest Vármegyei Kupanap 2024. eseményéről.

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Értesítők, információk

2024-05-10 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.10.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-05-09 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.09.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-05-06 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.05.06.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok