Címvédőként vág neki a Pest megyei játékvezető-válogatott a hétvégi, debreceni 10. Országos Sípmester Fesztiválnak

2015. január. 09., 12:55   |    

Címvédőként vág neki a Pest megyei játékvezető-válogatott a hétvégi, debreceni 10. Országos Sípmester Fesztiválnak

Az egy esztendővel ezelőtti, Pest megyei rendezésű 9. Országos Sípmester Fesztivál után idén Hajdú-Bihar megyébe utazik szűkebb pátriánk játékvezető-válogatottja. A mérkőzések helyszíne a debreceni Hódos Imre Sportcsarnok és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok lesz. Beharangozónkban visszatekintünk az elmúlt évek tornatörténéseire és az előttünk álló sorozatra, valamint megszólalnak a korábbi győztes csapatok vezetői, míg a készülődésről Berettyán Péter, a szervező MLSZ Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság országos kerettag játékvezető-asszisztense beszél.

Az egy esztendővel ezelőtti, Pest megyei rendezésű 9. Országos Sípmester Fesztivál után idén Hajdú-Bihar megyébe utazik szűkebb pátriánk játékvezető-válogatottja. A mérkőzések helyszíne a debreceni Hódos Imre Sportcsarnok és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok lesz. Beharangozónkban visszatekintünk az elmúlt évek tornatörténéseire és az előttünk álló sorozatra, valamint megszólalnak a korábbi győztes csapatok vezetői, míg a készülődésről Berettyán Péter, a szervező MLSZ Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság országos kerettag játékvezető-asszisztense beszél.

Idén január 10-én és 11-én kerül sor az Országos Sípmester Fesztivál küzdelmeire, amelynek a Pest megyei játékvezető-válogatott címvédőként vág neki, ugyanis tavaly házigazdaként Budakalászon - és Szentendrén - aranyérmesként zárt. A sorozat eddigi történelmében történt már címvédés, a főváros játékvezetői alakulata 2006 után 2007-ben és 2008-ban is elsőként végzett. A lebonyolítás alapján a 19 megye és Budapest együttese négy darab ötcsapatos csoportban 1x20 perces meccseket játszik szombaton, ahonnan az első két helyezett a felső-, míg a 3. és 4. helyen végző gárda az alsóházban folytatja a szereplést vasárnap, immár egyenes kieséses rendszerben.

A mieink címvédőként idén az A-csoportban mérkőznek meg szombaton Fejér megye (a 2014-es Pest megyei tornán a 12. helyen végzett), Vas megye (8.), Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (4.) és Komárom-Esztergom megye (15.) válogatottjával a Hódos Imre Sportcsarnokban, ahol vasárnap a felsőházi helyosztókat is rendezik, míg az alsóházi derbik az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban lesznek. Előbbi helyszínen a délelőtti és kora délutáni programot egy betéttorna is színesíti, amelyen körmérkőzéses tornát játszik egymással az országos kerettagú játékvezetők, a megyei igazgatók, a debreceni városvezetők és az országgyűlési képviselők együttese.


Lássuk, a 2006 februárjában Dunaújvárosban útjára indult játékvezetői viadalok korábbi győzteseinek vezetői hogyan vélekednek a debreceni seregszemle előtt.

Czakó Dénes, a Baranya megyei Játékvezetői Bizottság elnöke: - A csapattal december óta készülünk edzésekkel, emellett részt vettünk a helyi Jakab Antal Nemzetközi Emléktornán, amelyet meg is nyertünk. A hétvégével kapcsolatban számunkra a minimális elvárás a legjobb nyolcba kerülés. (A gárda 2014-ben az 5. helyet szerezte meg; a megyei játékvezető-válogatott az 5. OSF győztese.)

Holczimmer Andor, a Bács-Kiskun megyei Játékvezetői Bizottság elnöke: - December közepén már megtartottuk a felkészülésünket egy torna keretein belül, ahová Csongrád megye hívott meg minket, illetve Tolna megyét. Két éve a negyedik helyen végeztünk, tavaly nem sikerült a felsőházba bekerülnünk, most azzal a céllal megyünk, hogy legalább a középmezőnyben végezzünk. (A gárda 2014-ben a 13. helyet szerezte meg, a megyei játékvezető-válogatott az 1. OSF győztese.)

Rabovszki András, a Békés megyei Játékvezetői Bizottság elnöke: - Szeretnénk a hagyományoknak megfelelően szerepelni, általában a mezőny első felében végzünk. Ugyanazzal a kerettel megyünk most is, mint eddig, decemberig edzettünk közösen, s nemrég kezdtük el a felkészülést tavaszra, de a játékosok inkább egyénileg, különböző kispályás csapatokban játszottak, együtt nem vívtunk edzőmérkőzést. (A gárda 2014-ben a 9. helyet szerezte meg, a megyei játékvezető-válogatott a 7. OSF győztese.)

Juhos Attila, a Budapesti Játékvezetői Bizottság elnöke: - A csapat a mesteredzővel december óta külön tréningekkel készül a megmérettetésre, és természetesen minden egyes versenysorozatnak a győzelem reményében vágunk neki, de elsődleges a sportszerűség. (A gárda 2014-ben a 2. helyet szerezte meg, a budapesti játékvezető-válogatott a 2., a 3. és a 4. OSF győztese.)

Kelemen Attila, a Heves megyei Játékvezetői Bizottság elnöke: - Két tornával készültünk eddig, az elsőt mi rendeztük december 13-án, Hevesen, nyolc csapat részvételével, számunkra azonban nem volt túl sikeres, sereghajtóként végeztünk. Azután 28-án az immáron hagyományos "Focival a gyógyulásért" gyöngyösi focigálán indultunk, ahol szintén a nyolcadik helyet húztuk be, pedig tavaly mi nyertük meg a tornát a magyar öregfiú-válogatott ellen. Most hétvégén a felsőházba szeretnénk kerülni, de el kell mondani a csapatról, hogy négy évet öregedtünk, és újak nem nagyon csatlakoztak hozzánk, így azt mondom; bravúr lenne, ha sikerülne ismét az élmezőnyben zárni. Nem megyünk vérmes reményekkel, de továbbra is jó hangulattal készülünk, várjuk a rendezvényt, és ha sikerül a bravúr, akkor bármi megtörténhet, ugyanis a labda ugyebár gömbölyű... (A gárda 2014-ben a 6. helyet szerezte meg, a megyei játékvezető-válogatott a 6. és a 8. OSF győztese.)

Csorba Csaba, a Pest megyei Játékvezetői Bizottság tagja: - A felkészülés részeként három tornán vettünk részt. A tavalyi csapaton négy helyen változtattunk, és úgy érzem, hogy erősödtünk ezáltal, mivel fiatal játékosaink vannak, akik a játékvezetés mellett különböző szinteken rendszeresen futballoznak is. Nem jött jól az a váratlan módosítás a korábbi feltételekhez képest, hogy "5x2-es" kapura játszunk 5+1-ben, hiszen így nagyobb hangsúlyt kell majd fektetnünk a védekezésre. Mondtam a kapusunknak, hogy itt a lehetőség, hogy ő legyen a posztján a legjobb. Úgy gondolom, hogy tudjuk majd motiválni a fiúkat, Benkő Tamás megyei igazgató és magam is nagy várakozással tekintünk a sorozat elé. Véleményem szerint az első két mérkőzés nagyon fontos lesz, és ha jól kezdjük a tornát, akkor akár a címvédésre is lesz esélyünk.

A szervezők részéről Berettyán Péter NB I-es asszisztens, FIFA-kerettag játékvezető, a debreceni torna főszervezője osztotta meg gondolatait a rendezvény előtt: - Mivel ez egy közel 400 főt megmozgató rendezvény lesz, ezért természetesen akadnak bonyodalmak, de ezeket sikerült megoldani. Nehéz lesz megközelíteni a tavalyi kifogástalan Pest megyei szervezést, de ennek érdekében mindent meg fogunk tenni. Úgy gondolom, hogy a hétvége legimpozánsabb programja a szombat esti gálavacsora lesz, melyre az új Nagyerdei Stadion VIP-termében kerül sor. A két csarnok is remek állapotban van, és úgy gondoljuk, hogy a szálláshelyek is megfelelő színvonalúak. Idén a megváltozott szabályok miatt több játékos kaphat majd lehetőséget, míg a nagyobb kapuméret remélhetőleg több gólt fog eredményezni, hiszen ez a futball sava-borsa. A csapatunktól példamutató Fair Play-szellemet és tisztes helytállást várunk, de természetesen mindig a győzelemért fognak pályára lépni a játékosaink. Mivel a rendezvény ingyenes, ezért szeretettel várunk akár más régiókból is érdeklődőket, amelyre - a tavaly ezen a téren úttörő Pest Megyei Igazgatósághoz hasonlóan - műsorfüzettel és online hírveréssel is készülünk.

A címvédő Pest megyei csapat az alábbi játékvezetőkből áll: Arany János, Sinkovicz Dániel (kapusok); Fodor Zsolt, Hajdu Patrik, Jakab Árpád, Nemes Attila, Németh Keve, Oláh Gábor, Párkányi Botond, Tímár Máté, Vizi Richárd, Volentics Erik (mezőnyjátékosok). Vezetők: Székely Ferenc (JB-elnök), Hadnagy Levente (csapatvezető), Csorba Csaba (megbízott vezető).

A torna teljes programja megtekinthető ide kattintva.

Az Országos Sípmester Fesztivál története (az adatok sorrendben: torna sorszáma; helyszíne; időpontja; rendező szervezete; győztes csapata):
1. Dunaújváros; 2006. 02. 11-12.; Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség; Bács-Kiskun
2. Békéscsaba; 2006. 12. 16-17.; Békés Megyei Labdarúgó Szövetség; Budapest
3. Szombathely; 2007. 12. 15-16.; Vas Megyei Labdarúgó Szövetség; Budapest
4. Gyöngyös; 2008. 12. 13-14.; Heves Megyei Labdarúgó Szövetség; Budapest
5. Székesfehérvár; 2009. 12. 12-13.; Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség; Baranya
6. Nyíregyháza; 2010. 12. 11-12.; Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Labdarúgó Szövetség; Heves
7. Győr; 2011. 12. 10-11.; MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság; Békés
8. Gyula; 2013. 01. 12-13.; MLSZ Békés Megyei Igazgatóság; Heves
9. Budakalász, Szentendre; 2014. 01. 11-12.; MLSZ Pest Megyei Igazgatóság; Pest

A torna kialakulásának történetéről:
a 2006-os évet megelőző esztendőkben már rendszeres volt a keleti és a nyugati megyék (10-10) játékvezetői tornája, melynek győztesei spontán szervezés alapján (meghívásra) valahol megmérkőztek egymással. A keleti torna résztvevői: Bács, Békés, Borsod, Csongrád, Hajdú, Heves, Nógrád, Pest, Szabolcs, Szolnok voltak, Budapest leginkább a nyugati tornán vett részt. A résztvevők köre folyamatosan alakult az aktuális körülményekhez, induláskor döntően az országos keret tagjaira (játékvezetők, ellenőrök) épült. Sípmester fesztiválnak Szarka Zoltán, a Vas megyei JB jelenlegi elnöke nevezte el. A történelmi első fesztivál vasárnapi gálamérkőzése a jv-válogatott - újságíró-válogatott találkozó volt. Jellemzően minden eseményen országos JB-elnöki értekezleteket is tartottak, amelyeken a tavaszi feladatok egyeztetése volt napirenden.

Emlékeztetőül a tavalyi torna írásos és Facebookos képes beszámolói:
- 220+ db helyszíni fotó a 9. Országos Sípmester Fesztivál budakalászi és szentendrei történéseiről
- Az utolsó 55 darab fotó is felkerült a 9. Országos Sípmester Fesztivál fényképalbumába
- A TeleSport is beszámolt a 9. Országos Sípmester Fesztiválról



A 2014. évi 9. Országos Sípmester Fesztivált házigazdaként megnyerő Pest megyei játékvezető-válogatott csapata az eredményhirdetés után

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok