Csak IFA-rendszeren keresztül lehetséges a mérkőzésmódosítás

2018. március. 05., 15:04   |    

Csak IFA-rendszeren keresztül lehetséges a mérkőzésmódosítás

Ezúton (is) szeretnénk emlékeztetni az érintetteket, hogy 2017. november 1-től mérkőzésmódosítási kérelmet csak és kizárólag az IFA-rendszeren keresztül benyújtva fogad el az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenyirodája.

IFA-rendszeren történő mérkőzés módosítás menete

1.) Telefonos egyeztetés az ellenféllel a megváltoztatandó mérkőzésről.

2.) A módosítási kérelem beadása az IFA-rendszerbede szigorúan CSAK abban az esetben, ha sikerült megállapodni az új paraméterekben. A kérelmet a mérkőzés helyszínén és/vagy időpontján változtatni kívánó fél nyújtsa be, mert – amennyiben külön nem jeleznek más információt a megjegyzés rovatban – a szolgáltatáshoz kapcsolódó térítési díj a bejelentőnek lesz kiszámlázva!

3.) A fontos információk megjelenítése a kérelem megjegyzés rovatában. Fontos információnak számít a pályaválasztói jog felcserélésének ténye; magyarázat, hogy az eredeti időpont miért vált alkalmatlanná; mérkőzésre alkalmas világítás megemlítése stb.

4.) A beadott módosítási kérelem csak abban az esetben kerül elbírálásra, ha mindkét érintett fél jóváhagyta azt. FONTOS megjegyeznünk: ennek ellenére sem biztos, hogy a kérelmet a versenyiroda elfogadja, mert amennyiben minden rendben van, még akkor is elképzelhető, hogy a kért időpontra – létszámhiány miatt – már nem lehet játékvezetőket küldeni. Ebben az esetben a kérés első körben – „Erre az időpontra már nem tudunk játékvezetőket biztosítani” hivatkozással – el lesz utasítva.

5.) A versenyiroda részéről bármilyen okból elutasított kérelmeket csak az ellenféllel történt újbóli egyeztetés és megegyezés után nyújtsák be újra az IFA-rendszerbe! Amennyiben a találkozó módosítási kérelme játékvezető-hiány miatt lett elutasítva a versenyiroda részéről, de a két fél ragaszkodik az elutasított időponthoz/helyszínhez, akkor újra beadhatják/jóváhagyhatják ezt a kérelmet, de a megjegyzés rovatba mindenképpen írják oda, hogy:„Ragaszkodunk az időponthoz/helyszínhez, szükség-játékvezetőről gondoskodunk, annak személyében megegyeztünk.” S természetesen tegyenek is így!

6.) Amennyiben a mindkét fél által jóváhagyott módosítási kérelem benyújtása és a megváltoztatni kívánt találkozó időpontja között nincs 24 óra különbség, abban az esetben – különösen munkaidőn kívüli időben (17:00 után, hétvégén, ünnepnapon stb.) – a módosítási kérelem beadásának/jóváhagyásának tényét meg kell erősíteni SMS-ben a +36 30 724 1597-es telefonszámra!!!

7.) Nem konkrét időpontra, azaz később kijelölendő dátumra is lehet mérkőzést halasztani. Ebben az esetben a dátumhoz ősszel 12.31-ét, tavasszal 06.30-át, míg a kezdési időhöz – mindkét esetben – 00:00-át kell írni! Ezek után az érintett feleknek mihamarabb meg kell egyezniük a találkozó konkrét időpontjában!

8.) Problémás esetek. Amennyiben nem találnak megfelelő kontaktszemélyt a riválishoz a honlapunkon megtalálható címlistákban (felnőtt és up.: https://pest.mlsz.hu/adat/dokumentum/1766/dokumentumok/egyesuletek-hivatalos-elerhetosegei_2017-2018.xlsx), vagy valamiért nem tudnak megegyezni ellenfelükkel, esetleg a rivális a korábbi szóbeli egyeztetés ellenére nem hajlandó jóváhagyni a beadott kérelmet, vagy bármilyen más probléma adódna, haladéktalanul jelezzék azt a gallai.gergo@mlsz.hu vagy a rozsa.balint@mlsz.hu e-mailcímek valamelyikén, hogy intézkedni tudjunk.

FONTOS!!!

Sajnos meg kell említenünk, mert még mindig akadnak, akik nem így cselekszenek… Amennyiben egyesületüknek valamelyik csapata esetleg valamilyen oknál fogva nem tudna kiállni soron következő hivatalos mérkőzésére és már nem tudják/akarják a találkozót elhalasztani, akkor arról a lehető leghamarabb értesítsenek bennünket, mégpedig SMS-ben a +36 30 724 1597-es telefonszámon!!! A szövegben feltétlenül szerepelnie kell a bajnokság megnevezésének, a párosításnak, a dátumnak és időpontnak, valamint a lemondó fél nevének, pozíciójának és egyesületének!

A jelzés nélküli ki nem állás súlyos sportszerűtlenségnek, ezáltal fegyelmi vétségnek számít és akár 500.000 Ft (azaz ötszázezer forint) pénzbírsággal, pontlevonással stb. is sújtható.

Végül – de semmiképpen sem utolsó sorban – tájékoztatásul közöljük a különböző bajnokságok mérkőzés-módosítási díjait (kivonat az MLSZ hatályos Díjfizetési Rendjéből).

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága által később kiszámlázandó mérkőzésmódosítási díjak

1) Megyei I. és II. osztályú férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzés módosítása esetén:

  1. a) ha a változtatás a mérkőzés előtt 15-8 nap között történik, akkor 6 000 Ft az eljárási költség;
    b) ha a változtatás a mérkőzés előtt 8 napon belül történik, akkor 15 000 Ft az eljárási költség.

2) Megyei III. osztályú férfi felnőtt nagypályás és öregfiú bajnoki mérkőzés módosítása esetén:

  1. a) ha a változtatás a mérkőzés előtt 15-8 nap között történik, akkor 4 000 Ft az eljárási költség;
    b) ha a változtatás a mérkőzés előtt 8 napon belül történik, akkor 10 000 Ft az eljárási költség.

3) Megyei férfi ifjúsági (U19, U18, U17, U16), fiú serdülő (U15, U14), női felnőtt és leány nagypályás, illetve csökkentett pályaméretű labdarúgó bajnoki mérkőzés, tornamérkőzés, továbbá futsal egyéb férfi és női felnőtt bajnoki mérkőzés, valamint valamennyi kispályás labdarúgó bajnoki mérkőzés módosítása esetén:

  1. a) ha a változtatás a mérkőzés előtt 15-8 nap között történik, akkor 2 000 Ft az eljárási költség;
    b) ha a változtatás a mérkőzés előtt 8 napon belül történik, akkor 5 000 Ft az eljárási költség.

4) A megyei kupamérkőzések esetében a sportszervezet bajnoki osztályára megállapított eljárási költséget kell fizetni az időpont- vagy helyszín változtatásáért!

5) Amennyiben a sportszervezet rendkívüli időjárási körülmény miatt a pálya használhatatlansága folytán kéri a mérkőzés időpontjának módosítását, akkor a bajnokságot rendező szövetség eltekint(het) az eljárási díj megfizetésétől.


Címkék:

További hírek

Általános
Magyar Kupa 12 Pest megyei együttes részvételével

2018-09-21 11:17:26

Magyar Kupa 12 Pest megyei együttes részvételével

Szeptember 22-én, szombaton és 23-án, vasárnap 12 Pest megyei csapat küzd meg a továbbjutásért a Magyar Kupa főtábláján. A következő körbe kerülés egy mérkőzésen dől majd el.

Általános
Kisorsolták a PMK 3. fordulóját

2018-09-20 13:36:33

Kisorsolták a PMK 3. fordulóját

Csütörtök délelőtt az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenyirodája kisorsolta a Pest Megyei Kupa 3. fordulójának párosításait.

Általános
Szlahó Csabát és Rózsavölgyi Sándort választották MLSZ-közgyűlési küldöttnek

2018-09-18 11:04:41

Szlahó Csabát és Rózsavölgyi Sándort választották MLSZ-közgyűlési küldöttnek

Szeptember 17-én este hat órakor Pest Megye Önkormányzata (az MLSZ PMI székhelye) Nyáry Pál-termében tartotta küldöttválasztó ülését a Pest megyei futballtársadalom, amelyen a jelenlévő küldöttek – akárcsak az elmúlt esztendőkben, úgy ezúttal is – egyhangúan választották képviselőjüknek a Magyar Labdarúgó Szövetség küldöttközgyűlésébe Szlahó Csabát és Rózsavölgyi Sándort.

Általános
Szeptember 15-től változik az ügyfélfogadási idő igazgatóságunkon

2018-09-17 09:37:06

Szeptember 15-től változik az ügyfélfogadási idő igazgatóságunkon

Ezúton szeretnénk felhívni partnereink figyelmét arra, hogy a nyár elején bevezetett eljárási rendünk szerint, az átigazolási időszak kérelmeinek kifutásával változik az ügyfélfogadási időnk is, így szeptember 15-től következő év január 14-ig (a téli átigazolási időszak kezdetéig) keddtől péntekig, 9 óra és 16 óra között várjuk ügyfeleinket az elkészült igazolások átvételéért a székhelyünkön (1052 Budapest, Városház utca 7.), míg hétfőn nincs ügyfélfogadás.

Értesítők, információk

2018-09-21 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2018.09.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2018-09-19 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2018.09.19.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2018-09-17 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2018.09.17.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2017-10-30 16:48:49

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2017.10.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

Szponzorok