Csak IFA-rendszeren keresztül lehetséges a mérkőzésmódosítás

2018. március. 05., 15:04   |    

Csak IFA-rendszeren keresztül lehetséges a mérkőzésmódosítás

Ezúton (is) szeretnénk emlékeztetni az érintetteket, hogy 2017. november 1-től mérkőzésmódosítási kérelmet csak és kizárólag az IFA-rendszeren keresztül benyújtva fogad el az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenyirodája.

IFA-rendszeren történő mérkőzés módosítás menete

1.) Telefonos egyeztetés az ellenféllel a megváltoztatandó mérkőzésről.

2.) A módosítási kérelem beadása az IFA-rendszerbede szigorúan CSAK abban az esetben, ha sikerült megállapodni az új paraméterekben. A kérelmet a mérkőzés helyszínén és/vagy időpontján változtatni kívánó fél nyújtsa be, mert – amennyiben külön nem jeleznek más információt a megjegyzés rovatban – a szolgáltatáshoz kapcsolódó térítési díj a bejelentőnek lesz kiszámlázva!

3.) A fontos információk megjelenítése a kérelem megjegyzés rovatában. Fontos információnak számít a pályaválasztói jog felcserélésének ténye; magyarázat, hogy az eredeti időpont miért vált alkalmatlanná; mérkőzésre alkalmas világítás megemlítése stb.

4.) A beadott módosítási kérelem csak abban az esetben kerül elbírálásra, ha mindkét érintett fél jóváhagyta azt. FONTOS megjegyeznünk: ennek ellenére sem biztos, hogy a kérelmet a versenyiroda elfogadja, mert amennyiben minden rendben van, még akkor is elképzelhető, hogy a kért időpontra – létszámhiány miatt – már nem lehet játékvezetőket küldeni. Ebben az esetben a kérés első körben – „Erre az időpontra már nem tudunk játékvezetőket biztosítani” hivatkozással – el lesz utasítva.

5.) A versenyiroda részéről bármilyen okból elutasított kérelmeket csak az ellenféllel történt újbóli egyeztetés és megegyezés után nyújtsák be újra az IFA-rendszerbe! Amennyiben a találkozó módosítási kérelme játékvezető-hiány miatt lett elutasítva a versenyiroda részéről, de a két fél ragaszkodik az elutasított időponthoz/helyszínhez, akkor újra beadhatják/jóváhagyhatják ezt a kérelmet, de a megjegyzés rovatba mindenképpen írják oda, hogy:„Ragaszkodunk az időponthoz/helyszínhez, szükség-játékvezetőről gondoskodunk, annak személyében megegyeztünk.” S természetesen tegyenek is így!

6.) Amennyiben a mindkét fél által jóváhagyott módosítási kérelem benyújtása és a megváltoztatni kívánt találkozó időpontja között nincs 24 óra különbség, abban az esetben – különösen munkaidőn kívüli időben (17:00 után, hétvégén, ünnepnapon stb.) – a módosítási kérelem beadásának/jóváhagyásának tényét meg kell erősíteni SMS-ben a +36 30 724 1597-es telefonszámra!!!

7.) Nem konkrét időpontra, azaz később kijelölendő dátumra is lehet mérkőzést halasztani. Ebben az esetben a dátumhoz ősszel 12.31-ét, tavasszal 06.30-át, míg a kezdési időhöz – mindkét esetben – 00:00-át kell írni! Ezek után az érintett feleknek mihamarabb meg kell egyezniük a találkozó konkrét időpontjában!

8.) Problémás esetek. Amennyiben nem találnak megfelelő kontaktszemélyt a riválishoz a honlapunkon megtalálható címlistákban (felnőtt és up.: https://pest.mlsz.hu/adat/dokumentum/1766/dokumentumok/egyesuletek-hivatalos-elerhetosegei_2017-2018.xlsx), vagy valamiért nem tudnak megegyezni ellenfelükkel, esetleg a rivális a korábbi szóbeli egyeztetés ellenére nem hajlandó jóváhagyni a beadott kérelmet, vagy bármilyen más probléma adódna, haladéktalanul jelezzék azt a gallai.gergo@mlsz.hu vagy a rozsa.balint@mlsz.hu e-mailcímek valamelyikén, hogy intézkedni tudjunk.

FONTOS!!!

Sajnos meg kell említenünk, mert még mindig akadnak, akik nem így cselekszenek… Amennyiben egyesületüknek valamelyik csapata esetleg valamilyen oknál fogva nem tudna kiállni soron következő hivatalos mérkőzésére és már nem tudják/akarják a találkozót elhalasztani, akkor arról a lehető leghamarabb értesítsenek bennünket, mégpedig SMS-ben a +36 30 724 1597-es telefonszámon!!! A szövegben feltétlenül szerepelnie kell a bajnokság megnevezésének, a párosításnak, a dátumnak és időpontnak, valamint a lemondó fél nevének, pozíciójának és egyesületének!

A jelzés nélküli ki nem állás súlyos sportszerűtlenségnek, ezáltal fegyelmi vétségnek számít és akár 500.000 Ft (azaz ötszázezer forint) pénzbírsággal, pontlevonással stb. is sújtható.

Végül – de semmiképpen sem utolsó sorban – tájékoztatásul közöljük a különböző bajnokságok mérkőzés-módosítási díjait (kivonat az MLSZ hatályos Díjfizetési Rendjéből).

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága által később kiszámlázandó mérkőzésmódosítási díjak

1) Megyei I. és II. osztályú férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzés módosítása esetén:

  1. a) ha a változtatás a mérkőzés előtt 15-8 nap között történik, akkor 6 000 Ft az eljárási költség;
    b) ha a változtatás a mérkőzés előtt 8 napon belül történik, akkor 15 000 Ft az eljárási költség.

2) Megyei III. osztályú férfi felnőtt nagypályás és öregfiú bajnoki mérkőzés módosítása esetén:

  1. a) ha a változtatás a mérkőzés előtt 15-8 nap között történik, akkor 4 000 Ft az eljárási költség;
    b) ha a változtatás a mérkőzés előtt 8 napon belül történik, akkor 10 000 Ft az eljárási költség.

3) Megyei férfi ifjúsági (U19, U18, U17, U16), fiú serdülő (U15, U14), női felnőtt és leány nagypályás, illetve csökkentett pályaméretű labdarúgó bajnoki mérkőzés, tornamérkőzés, továbbá futsal egyéb férfi és női felnőtt bajnoki mérkőzés, valamint valamennyi kispályás labdarúgó bajnoki mérkőzés módosítása esetén:

  1. a) ha a változtatás a mérkőzés előtt 15-8 nap között történik, akkor 2 000 Ft az eljárási költség;
    b) ha a változtatás a mérkőzés előtt 8 napon belül történik, akkor 5 000 Ft az eljárási költség.

4) A megyei kupamérkőzések esetében a sportszervezet bajnoki osztályára megállapított eljárási költséget kell fizetni az időpont- vagy helyszín változtatásáért!

5) Amennyiben a sportszervezet rendkívüli időjárási körülmény miatt a pálya használhatatlansága folytán kéri a mérkőzés időpontjának módosítását, akkor a bajnokságot rendező szövetség eltekint(het) az eljárási díj megfizetésétől.


Címkék:

További hírek

Általános
Adategyeztetés/-frissítés az IFA-rendszerben

2018-06-22 12:09:41

Adategyeztetés/-frissítés az IFA-rendszerben

Ezúton tájékoztatjuk a sportszervezeteket, hogy az új adatvédelmi törvény bevezetése miatt adategyeztetést/-frissítést kell elvégeznie minden sportszervezetnek.

Általános
Szombaton harmadik alkalommal küzdenek Üllőn a Pest Megyei Kupá(k)ért

2018-06-15 15:17:54

Szombaton harmadik alkalommal küzdenek Üllőn a Pest Megyei Kupá(k)ért

Június 16-án, szombaton, 2015 és 2016 után ismét Üllő ad otthont a Pest Megyei Kupanapnak, amelyen 15 órától előbb a hölgyek fináléjára kerül sor, a Komárom-Esztergom megyei Fortuna-Komárom és a Fejér megyei Baracs részvételével. 17 órától aztán az uraké a pálya, az első alkalommal finalista, a megyei II. osztály, Keleti csoportjában 10., s ezzel bennmaradó helyen végző Péceli Spartacus az ugyanitt korábban már kétszer (2015-ben és 2016-ban) – a Nagykáta és a Tura ellenében – egyaránt sikertelenül próbálkozó, a megyei I. osztályban legutóbb az 5. helyen végző Viadukt-Biatorbággyal meccsel a díszes serlegért.

Általános
Bajnokok Tornája küzdelmekkel zárul a labdarúgó szezon

2018-06-08 10:16:18

Bajnokok Tornája küzdelmekkel zárul a labdarúgó szezon

A 2017/2018. évi Pest megyei labdarúgó-bajnokságok befejezését követően ebben az évben is megmérkőznek egymással az adott korosztályok egyes csoportjainak bajnokai a Pest megyei Bajnokok Tornája keretében, s az első megmérettetések, a selejtezők már meg is kezdődtek.

Általános
Üllőn kerül sor a 2018-as Pest Megyei Kupanapra

2018-06-06 16:16:19

Üllőn kerül sor a 2018-as Pest Megyei Kupanapra

Az utóbbi évek hagyományait folytatva idén is egy napon rendezi meg a Pest Megyei Férfi és Női Kupa döntőjét igazgatóságunk. Az eseményre június 16-án (szombaton), az Üllő Városi Sporttelepen kerül sor.

Értesítők, információk

2018-06-22 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2018.06.22.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2018-06-18 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2018.06.18.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2018-05-31 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2018.05.31.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2017-10-30 16:48:49

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2017.10.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

Szponzorok