Csoportelsőként végzett és továbbjutott a Pest megyei amatőrválogatott

2022. január. 27., 13:48   |    

Csoportelsőként végzett és továbbjutott a Pest megyei amatőrválogatott

Remek teljesítményt nyújtva, két győzelemmel és ugyanennyi döntetlennel, nyolc lőtt és mindössze két kapott góllal, veretlenül végzett csoportja élén a Pest Megyei Amatőrválogatott az elmúlt hétvégén a Megyei Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája (MAVONT) 2-es (Közép- és Délkelet-Magyarországi Regionális) csoportjában, Gyulán. A selejtezőkön kivívott elsőség egyben azt jelenti, hogy a mieink jutottak a február 5-én és 6-án Balatonalmádiban rendezendő négyes döntőbe, melyre rajtunk kívül Baranya, Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék amatőrválogatottjai kvalifikálták magukat.

A péntek esti taktikai értekezletre a hotel egyik különtermében került sor, ahol három aznapi (Tóth-Ilkó Áron, Horváth Dominik, Grüll Dániel) és egy előző napi (Patkovics Bence) születésnapost is köszöntött Benkő Tamás igazgató a többiek nevében

Győri Zoltán és Sárközi Szabolcs együttese az első, szombati játéknapon a nagy rivális Bács-Kiskun megye ellen hozta a már-már „szokásos” döntetlenét: akárcsak két évvel ezelőtt Füzesgyarmaton, ezúttal is 0–0 lett a két együttes párharcának végeredménye.

Orbán Márk csapatkapitány végig kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott

A második szombati mérkőzésen a szünetig ugyan jól tartotta magát Jász-Nagykun-Szolnok megye csapata, ám a fordulást követően kijött a nagyobb tudáskülönbség, és a mieink több remek egyéni teljesítményt felvonultatva, a két gólt szerző Tárkányi Gergő vezérletével magabiztos, 5–1-es győzelmet arattak.

A második nap első mérkőzése sajnos nem elsősorban a Békés megye ellen elért 2–0-s sikerről lesz emlékezetes, hanem Tárkányi Gergőnek a 27. percben bekövetkezett súlyos sérüléséről (a diagnózis szerint kereszt- és oldalszalagszakadást szenvedett), ami miatt több hónapos pihenőre kényszerül. A helyére beálló Barabás Ádám maximálisan nyerőembernek bizonyult, hiszen az ő két góljával szereztünk újabb értékes három pontot, mellyel elérhető közelségbe került a továbbjutás.
Az i-re végül a Csongrád-Csanád megye elleni, helyenként parázs hangulatú összecsapáson elért 1–1-es döntetlennel sikerült feltenni a pontot vasárnap délután. A gyömrői Horváth László első félidei szemfüles fejesgóljára ellenfelünk a 60. percben Frank Boldizsár révén válaszolt, ám az eredmény a „ráadásban” már nem változott.

Szombati mérkőzések:
Pest megye – Bács-Kiskun 0–0
A találkozó részletes jegyzőkönyve: https://adatbank.mlsz.hu/match/56/6/25014/1/1711465.html

Jász-Nagykun-Szolnok – Pest 1–5 (1–1)
GÓL: Kriska Norbert, ill. Tárkányi Gergő (2), Barabás Ádám, Tóth-Ilkó Áron.
A találkozó részletes jegyzőkönyve: https://adatbank.mlsz.hu/match/56/6/25014/1/1711543.html

Tárkányi Gergő (balra) és Barabás Ádám ketten három gólt szereztek a Jász-Nagykun-Szolnok megye elleni mérkőzésen

Az alábbi – a delegációval utazó Patkovics Bence által készített – videónkban a két szombati mérkőzés érdekesebb eseményei, szép védések, gyönyörű gólok láthatók:
https://www.youtube.com/watch?v=2tyJO-PKtBo&fbclid=IwAR2nj2fJ3aTLxpWOzDUnbl80t0rWyJyUdW3aSdlpaK-pYtOkEf4EHq5JfKY


Vasárnapi mérkőzések:
Pest – Békés 2–0 (0–0)
GÓL: Barabás Ádám (2).
A találkozó részletes jegyzőkönyve: https://adatbank.mlsz.hu/match/56/6/25014/1/1712825.html

Halmos Richárd (kékben) végig nagyon hasznosan futballozott

Csongrád-Csanád – Pest 1–1 (0–1)
GÓL: Frank Boldizsár, ill. Horváth László.
A találkozó részletes jegyzőkönyve: https://adatbank.mlsz.hu/match/56/6/25014/1/1712832.html

Döntőbe jutott, boldog Pest megyei játékosok egy csoportja a Csongrád-Csanád megye elleni mérkőzés után (balról): Halmos Richárd, Thoma Krisztián, Miknyócki Balázs, Vida Dominik, Farkas Márk, Horváth László és Orbán Márk

Videónkban a két vasárnapi (Békés és Csongrád-Csanád) mérkőzés érdekesebb eseményei, szép védések, gyönyörű gólok láthatók:
https://www.youtube.com/watch?v=AREh8b-XCG8&fbclid=IwAR0eCc_1w5wcHBLu51WBB_aFkKxTecfddqyj8nkg6-CBs9r6EojPMP1XTZo

Értékel a stáb és a csapatvezetés
GYŐRI ZOLTÁN, a Pest Megyei Amatőrválogatott vezetőedzője: Összességében erre készültünk, hiszen erős a játékosállományunk, ezáltal kellően jó kohézió is alakult ki a csapaton belül. Úgy gondolom, mindenki sikerre éhesen és motiváltan csinálta végig ezt a hétvégét, ezáltal teljesen megérdemelt volt a sikeres szereplés. Azt is hozzá kell tennem, olyan érzésem van, hogy ennél még több is van ebben a keretben. Február első hétvégéjén, a balatonalmádi országos döntőben valami hasonlót várok majd a gárdától a motivációt és a hozzáállást illetően, sőt akár még jobbat is. Reménykedem, hogy legalább ennyire oda fogják tenni magukat a srácok, hiszen akkor is győzni megyünk. Bízom benne, hogy mi zárjuk majd elsőként a négyes finálét.

SÁRKÖZI SZABOLCS, a Pest Megyei Amatőrválogatott asszisztensedzője: – A gyulai tornát nagyon bizakodva vártuk, ugyanis a lehetőségekhez mérten sokat készültünk, mind a keret kialakítását, mind pedig a hétvége megtervezését illetően. Köszönetet szeretnék mondani az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságnak, hiszen profi körülményeket biztosítottak számunkra. Gondolok itt az elvégzett háttérmunkára, a kiszolgálásra és a szervezésre egyaránt. Szerintem ezekben a dolgokban is kimagaslottunk a többi megye közül, nem csak az eredményességben. Nehéz mérkőzéseket hagytunk a hátunk mögött, foggal-körömmel harcolt minden gárda a pontokért, még a nagy gólkülönbségű sikerünket sem titulálnám könnyen elért győzelemnek. A sikereket az hozta meg, hogy bő és minőségi kerettel érkeztünk a tornára, mindig tudtunk frissíteni a csapaton. Bizakodva várjuk a jövő heti folytatást a Balaton partján, és reméljük, tudjuk majd folytatni ezt az eredményes szereplést, mivel nem lehet más célunk, mint az országos döntő megnyerése.

RÓZSAVÖLGYI SÁNDOR, az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökségének alelnöke, a Pest Megyei Amatőrválogatott csapatvezetője: Először is szeretnék köszönetet mondani minden egyesületi vezetőnek, akik elengedték a játékosaikat az amatőrválogatottba. Köszönöm a fiúknak is, akik nagyon keményen álltak bele minden egyes találkozóba, illetve az egész stábnak. Úgy gondolom, hogy nagyon profin sikerült a szervezés, és így tényleg válogatott játékosoknak érezhették magukat a futballistáink. Szerintem ebből az öt csapatból egyértelműen Pest megye volt a legjobb, az, hogy a vége ennyire szoros lett, azt csakis saját magunknak köszönhettük, mert sokkal előbb is eldönthettük volna a továbbjutásunkat.

BÖŐR ZOLTÁN, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Társadalmi Elnökségének tagja, a Pest megyei amatőrválogatott csapatvezető-helyettese, korábbi 21-szeres A-válogatott játékos:Nagyon boldog voltam magam is, mint ahogyan a szakmai stáb összes tagja. Végig remek teljesítményeket láthattunk mindkét nap folyamán. Engem személy szerint magával ragadott a csapat játéka, ugyanis a hozzám is nagyon közel álló, bátor, kezdeményező támadófutballt játszottunk. Hihetetlen öröm ez, úgy gondolom, teljesen rászolgáltak a srácok a diadalra és megérdemelten jutottak be az országos döntőbe. Véleményem szerint a fináléban már egyenlő esélyekkel indul mindenki, ismeretlenek leszünk egymás számára, de természetesen mi is azért megyünk oda, hogy a végső győzelmet megszerezzük!

BENKŐ TAMÁS, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság igazgatója:A MAVONT 2013 nyara óta íródó története során mindezidáig ez volt a harmadik selejtezős győzelme a Pest Megyei Amatőrválogatottnak. Noha mind a 2014-ben csoportgyőztes – és végül Makón országos bajnoki címet szerzett – Csank János féle, mind a 2015-ben csoportgyőztes Limperger Zsolt által irányított együttesünk egyaránt nagyon komoly játékerőt képviselt, a jelenlegi gárda érzésem szerint közösségi kohézió és motiváció terén erősebbnek tűnik, mint a korábbi – ugyancsak kiváló – sikercsapatainké. A közös munkát soha ilyen korán nem kezdtük még el: Rózsavölgyi Sándor alelnök úrral tavaly októberben láttunk hozzá a szakmai stáb tagjainak kiválasztásához, majd felkéréséhez. Ezt követően szakembereink kellően alapos, fáradságos, hosszú időt felemésztő folyamat során térképezték fel a válogatottnál potenciálisan szóba jöhető labdarúgókat, több kiválasztó foglalkozáson és két edzőmérkőzésen is tesztelve őket, számos szakmai, edzői ajánlást figyelembe véve. Úgy tapasztaltam, hogy mind a pályán, mind a kispadon, mind a Pest Megyei Társadalmi Elnökség részéről, mind pedig közvetlen munkatársaim révén a háttérben munkálkodva valamennyi csapattagunk igyekezett maximális odafigyeléssel, lelkiismeretesen, alázatosan, sportszerűen ellátni saját feladatait, és ez összességében a végén csoportgyőzelmet eredményezett. Megérdemelt sikerünket Tárkányi Gergő – szerencsétlen mozdulat következtében bekövetkezett – súlyos sérülése sajnos beárnyékolja, de bízom benne, hogy a balatonalmádi négyes döntő mérkőzésein a többiek érte, miatta, helyette is kettőzött erőbedobással küzdenek majd a pályán. Gergő felépülését az igazgatósággal lehetőségeinkhez mérten segíteni fogjuk, ezúton is kitartást és mielőbbi gyógyulást, majd sikeres visszatérést kívánok neki a Pest Megyei Amatőrválogatott minden tagja és munkatársaim nevében! Hajrá, Geri; hajrá, Pest megye!

Benkő Tamás megyei igazgató az MLSZ PMI nevében minden résztvevőnek közös csapatképet tartalmazó, névre szóló emléklappal köszönte meg a közös munkát a hazautazás előtti záróvacsora végén – itt éppen Mudroch Mendel fogadja a gratulációt

A Pest Megyei Amatőrválogatott tagjai az ötcsapatos gyulai selejtezőtornán: Gyatyel Norbert (Dunaharaszti), Tárkányi Gergő (Dunakeszi), Horváth Dominik Bence (Felsőpakony), Abért Márton, Farkas Márk Viktor, Halmos Richárd Ádám, Hámor Zsombor Máté, Miknyóczki Balázs, Mudroch Mendel, Thoma Krisztián, Tóth-Ilkó Áron (Gödöllői SK), Horváth László Dávid (Gyömrő), Barabás Ádám (Kistarcsa), Kiss Balázs, Mányi Domonkos, Nemes Bálint (Nagykáta-Ulviczky Kft.), Krizsán Máté (Pilis), Vida Dominik (Pomáz-ICO), Nádasi Kornél (Vecsés), Orbán Márk, Tóth Richárd (Viadukt-Biatorbágy), Menyhei Zoltán (Zebegény-Garvittax).

A szakmai stáb tagjai: Győri Zoltán (Gödöllői SK – vezetőedző), Sárközi Szabolcs (Nagykáta-Ulviczky Kft. – asszisztensedző), Bokros János (Gödöllői SK – technikai vezető), Benkő Tamás (MLSZ PMI – igazgató), Rózsavölgyi Sándor (MLSZ PMTE – csapatvezető), Böőr Zoltán (MLSZ PMTE – csapatvezető-helyettes), Antal Dénes (masszőr), Ocsovai Dóra Zita (masszőr), Grüll Dániel, Gyetvai Péter, Kovács Krisztián (MLSZ PMI-munkatársak), Patkovics Bence (videós), Sipos Hajnalka (fotós). A felkészülésen november vége óta részt vett ifj. Gömöri Ottó kapusedző is, aki betegsége miatt Gyulára nem tudott elutazni.

A január 21. és 23. között Gyulán tartózkodó Pest Megyei Amatőrválogatottat Sipos Hajnalka „végig követte” masinájával, az ő fényképeiből az alábbi hat tematikus fotóalbum érhető el igazgatóságunk hivatalos Facebook-oldalán:
1., PMAV: eligazítás és szülinapi köszöntések (Gyula, 2022.01.21.)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4931496543573233&type=3

2., Pest – Bács-Kiskun 0–0 (6. MAVONT, 2. cs., Gyula, 2022.01.22.)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4933309570058597&type=3

3., Jász-Nagykun – Pest 1–5 (6. MAVONT, 2. cs., Gyula, 2022.01.22.)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4938370149552539&type=3

4., Pest – Békés 2–0 (6. MAVONT, 2. cs., Gyula, 2022.01.23.)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4942762609113293&type=3

5., Csongrád-Csanád – Pest (6. MAVONT, 2. cs., Gyula, 2022.01.23.)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4946792045377016&type=3

6., A csoportgyőztes együttes záróvacsorája a Tölgyfa Étteremben, Gyulán (2022.01.23.)
https://www.facebook.com/media/set?vanity=pmlsz&set=a.4965493150173572
[Fotók: Sipos Hajnalka]


További hírek

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Általános
Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

2024-04-24 12:55:45

Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

Május 23-án, csütörtökön 17:30 órától ünnepélyes külsőségek mellett a Pesti Vármegyeháza Dísztermében (1052 Budapest, Városház utca 7.) lesz a 11. Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája.

Általános
Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

2024-04-23 12:00:22

Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket és valamennyi kedves ügyfelét, hogy április 25-én, csütörtökön valamennyi irodánk zárva tart, helyszíni ügyintézés ezen a napon nem lehetséges. Munkatársaink telefonon és e-mailben elérhetőek lesznek.

Általános
19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

2024-04-22 16:57:12

19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság 2024. április 22-ig bezárólag elbírálta az összes hozzá beérkezett Amatőr Licenc-kérelmet. A jelenlegi „vármegye-egyes” mezőnyből 2 egyesület NB III-ra (az MLSZ-központba) adta be kérelmét.

Értesítők, információk

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-24 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.24.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok