Egy csokorban a 2023/2024-es Pest vármegyei labdarúgóversenyek legfontosabb információi

2023. június. 05., 16:01   |    

Egy csokorban a 2023/2024-es Pest vármegyei labdarúgóversenyek legfontosabb információi

Az új évad labdarúgó-bajnokságainak versenykiírásai viszonylag kevés módosítást tartalmaznak majd, ezért ezúttal leginkább a legfontosabb tudnivalókra szeretnénk felhívni a figyelmet. Mindenekelőtt: az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság által szervezett 2023/2024. évi labdarúgó-bajnokságokra/-kupákra június 30-án (pénteken), déli 12:00 óráig lehet nevezni az MLSZ informatikai rendszerén (IFA) keresztül. A versenykiírás-tervezeteket június közepéig közzétesszük, a nyilvánossá tételükről természetesen azonnal hírt adunk, ahogy a nevezés elindulásáról is.

A) A felnőtt versenyeket érintő legfontosabb információk
A versenyév várhatóan a Pest Vármegyei Szuperkupával (Vecsés – Gödöllő) kezdődik, s az augusztus 5-6-ai hétvégén rajtoló MOL Magyar Kupával folytatódik, amelyben – többek között – a most befejeződött évadban NB-s szinten szereplő csapataink (a Budaörs, a Cegléd, a Dabas, az Érd és a Monor), valamint a 2022/2023-as évad Pest Megyei Kupa 1-6. helyezettjei (a Dunaharaszti, a Dunavarsány, a Felsőpakony, a Gödöllő, a Perbál és a Pilis) lépnek majd pályára. Az MK további játéknapjai megtalálhatók IDE, míg a verseny kiírása megtekinthető IDE kattintva (is).

A vármegyei I. és II. osztályú férfi felnőtt bajnokságok – a területi amatőrválogatottak várható évvégi csatározása miatt a tervek szerint – az augusztus 12-13-ai, míg a területi III. vonal küzdelmei két héttel később, az augusztus 26-27-ei hétvégén rajtolnak, s így mindhárom vonal csatározásai egyaránt a november 18-19-ei víkenden fejeződnek be. A „megye-négyek” egyes csoportjait a csapatszámtól és a lebonyolítástól függően indítjuk majd el, melyről – a szokott módon – a későbbiekben (várhatóan augusztus közepe-vége felé) tájékoztatni fogjuk az érintetteket.
Változás lehet a múlthoz képest, hogy az I. és II. osztályban ugyanazon bajnokság esetében három- vagy öthetente kötelező vasárnapi játéknapok lesznek, hogy a vármegyei elit találkozói nagyjából ugyanakkora számban legyenek a hétvége két napjára elosztva. A további, már régóta működő versenyeink (női és öregfiú) később, a nevezések számától függően indulnak majd. De tervezzük beindítani old boy (44+-os), veterán (54+-os) és szenior (60+-os) kispályás (5+1-es) versenyeinket is, melyekről a nyár végén, ősz elején fogunk több információval szolgálni.
A vármegyei I-III. osztályban kötelezően szerepeltetendő utánpótláscsapatok előírásai – az idei évadban még élő/élt könnyítés kivezetésétől eltekintve – nem változnak, azaz:
I. o.: U7, U9 és U11 (Bozsikban) + U13 + egy U16-os vagy U19-es nagypályás csapat;
II. o.: U7 és U9 (Bozsikban) + két, MLSZ által kiírt (központi vagy területi) bármely szakágbeli (labdarúgó- vagy futsal-), valamint nemű és korosztályú (akár veterán is lehet) bajnokságban (beleértve a Bozsikot is) szereplő csapat, de a négy gárda mindegyikének más kiírásban kell játszania;
III. o.: U7 és U9 (Bozsikban).
Nem elfelejtendő: - a klubok nem köthetnek szerződést kötelezően szerepeltetendő utánpótláscsapataik biztosítására más, velük nem egy településen működő sportszervezettel; - a Bozsik-rendezvényeken (tornákon és fesztiválokon) történt ki nem állások mellett a létszámhiányos kiállásokat is szankcionáljuk a vármegyei I-III. osztályú felnőttcsapatot versenyeztető kluboknál.

B) Az utánpótlásversenyeket érintő legfontosabb információk
A labdarúgó utánpótlásversenyeink palettáján némileg változtattunk, így a következő évadban vegyes U13-as, valamint fiú/férfi U15-ös, U16-os, U17-es és U19-es, továbbá – újdonságként és a két szakág korosztályi megkötéseit összehangolva – lány U15-ös kispályás (5+1-es) és U19-es ¾ pályás bajnokságot írunk ki.

Korosztályi megkötések:
- U13: 2011. január 1. és 2013. december 31. között született fiúk és lányok;
- U15: 2009. január 1. és 2011. december 31. között született fiúk;
- U16: 2008. január 1. és 2010. december 31. között született fiúk;
- U17: 2007. január 1. és 2009. december 31. között született fiúk;
- U19: 2005. január 1. és 2008. december 31. között született férfiak/fiúk, de 2003. január 1-én vagy utána született labdarúgók is nevezhetők, akik közül egy mérkőzésen összesen 5 (öt) fő szerepelhet;
- lány U15: 2009. január 1. és 2012. december 31. között született lányok;
- lány U19: 2005. január 1. és 2009. december 31. között született lányok.

Amint a korábbi évadokban, úgy ezúttal is valamennyi korcsoport esetében több osztályba lehet majd nevezni: az U13-asoknál és az U19-eseknél három, míg a többi „évfolyam” esetében két szintre. Alapesetben a bajnokságok őszi alapszakaszokból és tavaszi erőssorrenden alapuló rájátszásokból állnak majd. Ez alól kivétel lehet, ha a nevezések után sikerül olyan osztályokat – és amennyiben szükséges, azon belül olyan csoportokat – kialakítani, hogy azokon az ősz után nem lesz indokolt változtatni.

A Pest vármegyei kiírású utánpótlásversenyek a nevezők számától függően várhatóan a szeptember 2-3-ai vagy 9-10-ei hétvégén indulnak.

C) A nevezésekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók
A Pest vármegyei versenyek nevezési és tagdíjait – ahogy korábban – NEM kell előre elutalni (és így a befizetést igazoló dokumentumokat feltölteni), azokat a nevezések elfogadását követően, az MLSZ PVI számlája ellenében, utólag kell majd megfizetni.

A nevezés elengedhetetlen feltétele, hogy a sportszervezet a nevezés határidejéig feltöltse a hivatalos ügyviteli rendszerbe (IFA) az alábbi dokumentumokat:
- „verseny nevezés nyilatkozat”, mely megtalálható az IFA-rendszeren, a „Nyomtatványok” menüpontban, „Nevezési nyilatkozat 2023-24” címmel vagy IDE kattintva;
- 2023. június 1. vagy utáni keltezésű hivatalos igazolás a NAV-tól arról, hogy nincs 90 napot meghaladó, lejárt köztartozás („NAV 0-s igazolás”);
- a felület „önkormányzati igazolás” elnevezéssel kötelező jelleggel kéri a 2023. június 1. vagy utáni keltezésű hivatalos önkormányzati 0-s helyi iparűzési adóigazolást is, de ezt csak kizárólag a sportvállalkozásoknak szükséges feltölteniük, a sportegyesületek ide feltehetik a „NAV 0-s igazolást” is (még egyszer);
- 2023. június 1. vagy utáni keltezésű bejegyzésről szóló társadalmi szervezet kivonat / cégkivonat;
- pályahasználati engedély (legalább) a 2023/2024-es bajnoki szezonra.

A következő dokumentumokat csak változás esetén kell a hivatalos ügyviteli rendszerbe feltölteni, vagy ha ez még nem történt meg:
- hatályos alapszabály / társasági szerződés másolata; - képviseletre jogosult / ügyvezető aláírási címpéldányának másolata;
- bejegyzésről szóló hatályos bírósági végzés másolata.

D) Egyéb információk
A pontvadászatok előírásairól a versenykiírásokból tájékozódhatnak majd, míg az azokból összeállított, a leglényegesebb információkat tartalmazó – évek óta alkalmazott, jól ismert – összefoglaló kivonat, a Pest vármegyei labdarúgóversenyek paramétertáblázata is hamarosan megtalálható lesz honlapunkon.

A „Bozsik-programra” nevezni későbbi időpontban – a tavalyi évből kiindulva –, várhatóan július elejétől július közepéig lehet.

A futsalversenyeinkkel kapcsolatos részletekkel előreláthatólag július végén, augusztus elején jelentkezünk majd, de addig is megjegyeznénk, hogy fiú U15-ben hétközi, míg lány U15-ben és U19-ben hétvégi játéknapokkal őszi-tavaszi vármegyei futsalbajnokság (egy nap egy, 2x35 perces futó órás mérkőzés) beindítását tervezzük. (A fiú/férfi U17-es és U19-es csapatok ezúttal is az MLSZ-központ által kiírt Regionális versenybe nevezhetnek majd, amennyiben őszi-tavaszi lebonyolítású bajnokságban szeretnék megméretni magukat. Ezen küzdelemsorozatok kiírásait megtekinthetik a dokumentumtar.mlsz.hu oldalon, vagy közvetlenül IDE és IDE kattintva.)


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-04-30 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok