Élénk érdeklődés övezte a január 6-ai Futballszakmai Napot Gödöllőn

2018. január. 10., 16:45   |    

Élénk érdeklődés övezte a január 6-ai Futballszakmai Napot Gödöllőn

2007 óta immáron tizenegyedik alkalommal rendezte meg az amatőr és utánpótlás labdarúgásban dolgozó szakemberek részére évindító futballszakmai napját az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága. Nem volt ez másként az idén sem: január 6-án, szombaton reggel 8 órától a Gödöllői SK Táncsics Mihály utcai, sátorral borított műfüves pályáin pattogott a labda azon a jó hangulatú tornán, amelyen a regionális utánpótlásközpontokban (RUK) dolgozó edzőkből – régiós szakmai vezetőkből, alközpontvezetőkből és gyakorló trénerekből – összeállított együttesek vettek részt.

Szépszámú szakértő hallgatóság figyelt az előadókra

 

Az edzők kispályás tornáját Rózsavölgyi Sándor, az MLSZ Pest megyei társadalmi alelnöke (középen) és Benkő Tamás (a kép jobb szélén) Pest megyei igazgató nyitotta meg

A megnyitón – amelyre praktikus okokból az első játékóra végén került sor – Benkő Tamás főszervező, az MLSZ Pest megyei igazgatója és Rózsavölgyi Sándor házigazda, a Gödöllői SK és az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökségének alelnöke köszöntötte a jelenlévőket.

A szervező Pest Megyei Igazgatóság idén először, formabontó módon minden olyan alközpont részére meghirdette az indulás lehetőségét, amelyek olyan regionális utánpótlásközpont alatt tevékenykednek, ahol az MLSZ OTP Bank Bozsik Egyesületi Labdarúgó Program keretei között Pest megyei csapatok versenyeznek. Így a toborzás 5 RUK – FTC, Honvéd, Kecskemét, MTK, Vasas – alá tartozó öt megye (Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest) és a főváros klubjait érintette, s közülük vett részt 13 edzői csapat, valamint a házigazda MLSZ Pest Megyei Igazgatóság alakulata, így alkotva a 14 tagú mezőnyt.

A torna egyik legjobb mérkőzésén a sárga mezes MLSZ Pest Megyei Igazgatóság csapata a hajrában fordítva verte 2–1-re a Bükszegi Zoltán által irányított Vasas-régió fővárosi alakulatát

Ahogy minden évben, ezúttal is színvonalas mérkőzéseket vívtak a trénerek, ami nem is csoda, ugyanis számos korábbi válogatott, az NB I-ben valaha meghatározó játékos is pályára lépett a résztvevő csapatokban. A teljesség igénye nélkül néhány név: Szélesi Zoltán (az U17-es korosztályú nemzeti együttes szövetségi edzője, Georges Leekens belga szövetségi kapitány első számú segítője, korábbi 28-szoros válogatott), Vén Gábor (Ferencváros, Vác), Dinka Balázs (REAC), a kétszeres válogatott Bükszegi Zoltán (BVSC, Ferencváros, MTK, Dunaferr, Újpest, Vasas), Kövesfalvi István (BVSC, Vasas, Debrecen, Gázszer, REAC, Diósgyőr, Újpest) és Pelles András (BVSC). Cipőt ugyan már nem húzott, de délelőtt a pálya szélén, délután pedig a hallgatóság soraiból figyelte az eseményeket – mások mellett – Csábi József (korábbi megbízott szövetségi kapitány), Herédi Attila (a Vasas Kubala Akadémia szakmai igazgatója), Varga Károly (a székelyföldi FK Csíkszereda szakmai igazgatója) és Kiss Baranyi Sándor (az MLSZ edzőképző instruktora) is.

A csapatok két négyes és két hármas csoportban küzdöttek a legjobb nyolc közé jutásért, ahonnan a negyeddöntők győztesei az 1–4., vesztesei pedig az 5–8. helyekért játszottak tovább.

A délelőtt folyamán párhuzamosan három pályán zajló kispályás labdarúgótornát egyébként a Honvéd-régió budapesti csapata nyerte meg, maga mögé utasítva a Kecskemét-régió Jász-Nagykun-Szolnok megyei és a Vasas-régió Pest megyei legénységét.

A tornagyőztes Honvéd-régió fővárosi, az Ikarus BSE-re „épült” együttese

 

Az ünnepélyes eredményhirdetés során a díjakat Kiss László, egykori 33-szoros válogatott játékos, az MLSZ Bozsik-programjának fővárosi koordinátora adta át a jó hangulatban elköltött közös ebédet követően a Szent István Egyetem Alma Máter Éttermében, közvetlenül a délutáni szakmai fórum előtt. Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága ugyanis évről évre neves szakmai előadókat hív meg erre a rendezvényére.

Az eredményhirdetésen Kiss László korábbi válogatott labdarúgótól, a Bozsik-program fővárosi koordinátorától vehették át megérdemelt jutalmaikat a díjazottak

 

Ezek után következhetett a lényeg: a több mint százötven gyakorló szakember és érdeklődő ezúttal Szélesi Zoltán és Németh Antal szövetségi edzők interaktív videós előadását nézhette meg, amelynek vezérfonala a nemzeti utánpótlás-válogatottak játékfelfogása volt konkrét mérkőzéshelyzetek (védekezés, támadás) videóelemzésével. A két előadó nem csak a videón bemutatott szakmai anyagokról, hanem az utánpótlás-válogatottaknál folyó mindennapi munkáról is beszélt a hallgatóságnak.

Videós előadást tartott Szélesi Zoltán (jobbra) és Németh Antal, az MLSZ szövetségi edzői

 

A nap záró eseményét – bő másfél órában – Sisa Tibor korábbi NB I-es szakvezető és utánpótlás szövetségi edző, a Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző Központja igazgatóhelyettesének tartalmas, emellett jó hangulatú tájékoztatója jelentette az edzőképzés jövőjéről színes, érdekes, magával ragadó stílusban előadva, zárásként egy motivációs filmet levetítve a kitartó közönség számára.

Sisa Tibor, az MLSZ Edzőképző Központ igazgatóhelyettese

 Az alelnöki záróbeszédben Rózsavölgyi Sándor a jelenlévők egyéni felelősségét kiemelve buzdított eredményes, kitartó, lelkiismeretes munkára, Benkő Tamás megyei igazgató pedig az egész napos kitartó figyelmet, fegyelmet, a pályán és az előadás közben tanúsított aktivitást megköszönve kért a magyar futball fejlődését szolgáló munkát a hallgatóságtól, és kívánt eredményes esztendőt valamennyi szakembernek mind a magánélet, mind a labdarúgás tekintetében, kifejezve reményét, hogy jövőre ugyanitt, ugyanilyen célból újra találkozni fognak az öt régió szakemberei.

 Rózsavölgyi Sándor (jobbra), az MLSZ Pest megyei társadalmi alelnöke és Benkő Tamás megyei igazgató

 Az ezt követő személyesebb, kiscsoportos beszélgetések és búcsúzkodások közben sokan megfogalmazták elégedettségüket és köszönetüket a tartalmas szakmai nap megszervezéséért.

„Nagyon köszönöm a lehetőséget és a meghívást Benkő Tamásnak, az MLSZ Pest megyei igazgatójának, igazán jól éreztem magam ezen a kitűnően megszervezett és lebonyolított gödöllői szakmai napon. S itt nem csupán a jó hangulatú délelőtti kispályás tornára gondolok, amelyen én is annyira beleéltem magam a játékba, hogy még a fél lábamat is »ledaráltattam«. Remek volt találkozni régi ismerősökkel, egykori ellenfelekkel a pályán, s ami számomra külön öröm volt, hogy a délutáni szakmai előadásokra is rengetegen ott maradtak, ráadásul nem csak azok, akik a fociban részt vettek, hanem akadtak szép számmal külsős érdeklődők is. Ez mindenképpen remek visszajelzés a magyar futball számára” – értékelte a gödöllői 11. Évindító Pest Megyei Futballszakmai Nappal kapcsolatos élményeit Szélesi Zoltán.

Az edzők kispályás tornájának végeredménye:

  1. HONVÉD-Budapest (csapatvezető: Gyurkovics László)
  2. KECSKEMÉT-Jász-Nagykun-Szolnok (csapatvezető: Munkácsi József)
  3. VASAS-Pest (csapatvezető: Egervári Zsolt)
  4. FTC-Budaörs (csapatvezető: Papp Gábor)
  5. MLSZ Pest Megyei Igazgatóság (csapatvezető: Nádudvari Zsolt és Rózsavölgyi Sándor)
  6. HONVÉD-Heves (csapatvezető: Nagy György Gábor)
  7. VASAS-Komárom-Esztergom (csapatvezető: Csapó Károly)
  8. HONVÉD-Jász-Nagykun-Szolnok (csapatvezető: Kis-Német Albert)
  9. VASAS-Budapest (csapatvezető: Varga István)
  10. MTK-Pest (csapatvezető: Nagy Dániel)
  11. FTC-Pest (csapatvezető: Görög Zsolt)
  12. FTC-Budapest/Pest (csapatvezető: Görög Emília)
  13. MTK-Nógrád (csapatvezető: Taskó András)
  14. KECSKEMÉT-Pest (csapatvezető: Tábori Zoltán)

A torna különdíjasait (az objektív teljesítményt nyújtó gólkirályt kivéve) ezúttal is – mint valamennyi kiemelt Pest megyei rendezvényen – a mérkőzések közben a csapatvezetők számára kiosztott szavazólapokon érkezett jelöltek alapján jutalmazták a rendezők.

Gólkirály: Szabó Zoltán (HONVÉD-Budapest), 8 góllal.

Legjobb kapus: Vajda Gellért (VASAS-Pest).

Legjobb mezőnyjátékos: Árendás Tamás (FTC-Budaörs).

A szervező Pest Megyei Igazgatóság rajtuk kívül elismerést adott át a torna legidősebb játékosának, az 1957. november 30-án született Marosi Tamásnak (VASAS-Budapest), aki csapatát két góllal is segítette. A legfiatalabb labdarúgó, a 20 esztendős Márkus Krisztián (FTC-Budapest/Pest) számára is készült meglepetéssel az igazgatóság, végül pedig Benkő Tamás megyei igazgató a tornán gyakorlati labdarúgótudását a pályán, csapatuk aktív és hasznos tagjaként is bemutató négy hölgyet – Ferenczi Annát (VASAS-Pest), Görög Emília Aténét (FTC-Budapest/Pest), Kiss Diána Lindát (HONVÉD-Heves) és Solymos Krisztinát (FTC-Budaörs) – szólította, akik ugyancsak elismerésben részesültek. A mérkőzésen közreműködő játékvezetők – Péli Zsombor, Kovács Levente Richárd, Berendi Tamás Csaba és Kovács Levente Richárd – emléklapot vehettek át.

 

Részvételi statisztika: a „házigazda” Pest megyét 5 csapat is képviselte a tornán

A 13 alkalmi edzői csapat megyék/Budapest szerint megoszlása:

5 csapat: Pest megye;

2-2 csapat: Budapest és Jász-Nagykun-Szolnok megye;

1-1 csapat: Heves megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Budapest-Pest megye közös gárda.

A 13 alkalmi edzői csapat RUK-ok szerint megoszlása:

3-3 csapat: FTC-RUK, Honvéd-RUK és Vasas-RUK;

2-2 csapat: Kecskemét-RUK és MTK-RUK.

 

Több mint 400 fotó készült a szakmai napon

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Facebook-oldalán több mint 400 helyszíni fotó tekinthető meg a 11. Évindító Pest Megyei Futballszakmai Napról – három albumba rendezve.

 

Közel kétszáz érdeklődő a 11. Pest Megyei Futballszakmai Napon

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1704551249601128.1073742119.430411387015127&type=1&l=3971f11412

A Honvéd RUK fővárosi csapata lett a tornagyőztes az edzői tornán

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1704592542930332.1073742120.430411387015127&type=1&l=e60838ffd7

Szélesi Zoltán, Sisa Tibor és Németh Antal előadását hallgathatták a jelenlévők

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1704621299594123.1073742121.430411387015127&type=1&l=7e1ccf8084

Fotók: FACEBOOK.COM/PMLSZ, Sipos Hajnalka

 


További hírek

Általános
Regionális lány utánpótlás: kétgólos győzelem Kelet válogatottja ellen – értékelés edzői nyilatkozatokkal

2024-04-18 14:36:00

Regionális lány utánpótlás: kétgólos győzelem Kelet válogatottja ellen – értékelés edzői nyilatkozatokkal

Április 10-én, szerdán 5–3-as győzelmet aratott a Pest vármegyei lány U16-os válogatott a Keleti Régió U14-es korosztályú legjobbjaiból összeállított együttese ellen Hatvanban, a Népkerti Sporttelepen.

Általános
Ne maradj le, jelentkezz te is a dunakeszi és a budapesti elsősegély-oktatásokra!

2024-04-17 09:38:39

Ne maradj le, jelentkezz te is a dunakeszi és a budapesti elsősegély-oktatásokra!

Van még néhány szabad hely az április 22-én, a dunakeszi Magyarság Sportcsarnokban, illetve az április 26-án, a Pesti Vármegyeházán tartandó elsősegély-oktatásokra. Jelentkezz te is, ne maradj le!

Általános
McDonald’s Fair Play Cup: a lányoknál dunakeszi, míg a fiúknál pilisvörösvári elsőséget hozott a Pest vármegyei döntő

2024-04-15 13:25:40

McDonald’s Fair Play Cup: a lányoknál dunakeszi, míg a fiúknál pilisvörösvári elsőséget hozott a Pest vármegyei döntő

Április 10-én, szerdán, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrumban összesen 8 lány és 10 fiú együttes részvételével zajlott le a McDonald’s Fair Play Cup 2023/2024-es kiírásának Pest vármegyei döntője. A lányoknál a győzelmet – a tavalyi esztendőhöz hasonlóan – a dunakeszi „A Radnóti Angyalai”, a fiúknál a pilisvörösvári „Schillerspieler” szerezte meg.

Általános
Ne maradj le, jelentkezz te is a budaörsi elsősegély-oktatásra!

2024-04-15 11:15:12

Ne maradj le, jelentkezz te is a budaörsi elsősegély-oktatásra!

Van még néhány szabad hely az április 17-i, a Budaörsi Városi Stadionban tartandó elsősegély-oktatásra. Jelentkezz te is, ne maradj le!

Értesítők, információk

2024-04-18 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.18.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-17 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.17.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok