Elhunyt dr. Szinay István

2018. április. 06., 09:02   |    

Elhunyt dr. Szinay István

Április 5-én, csütörtökön délelőtt súlyos betegséget követően 51 éves korában elhunyt dr. Szinay István jogász, a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság Fegyelmi Bizottságának alelnöke.

Szinay István 1966. október 5-én született Miskolcon. A labdarúgással már fiatalon eljegyezte magát, korán a Diósgyőri VTK labdarúgója lett, és egészen az U19-es korosztályig aktívan futballozott. Jogi tanulmányait a miskolci egyetemen végezte, a diplomaszerzést követően azonban választania kellett a tanulás és a profi futball között, s ő végül az előbbi mellett döntött. A sportággal azonban nem szakított, haláláig a Diósgyőr megszállott szurkolója maradt. Az egyetem után a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségen kezdett el dolgozni, majd tíz év után, 2000-ben került Budapestre, a Legfőbb Ügyészségre. Miskolchoz hasonlóan itt is osztályvezető ügyészként tevékenykedett, emellett társadalmi munkában az ügyészség tömegsport-felelőse volt. Az egykori Pest Megyei Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának 2010-ben lett a tagja, később alelnöke. A bizottság tevékenységét szakértelmével, higgadtságával, alázatával – egy, munkahelyi elfoglaltsága miatti rövidebb szünetet leszámítva – egészen haláláig lelkiismeretesen segítette. Véleményformálását, döntéseit a jogszabályok alapos ismerete, a szigorú következetesség és az igazságosság jellemezte. Nyugodt természete, a labdarúgás iránti odaadása, egyedi humora és közvetlensége okán tisztelet, szeretet és megbecsülés övezte.

Távozása mérhetetlen veszteség a Pest megyei amatőr labdarúgás, és múlhatatlan fájdalom szerettei, barátai, munkatársai számára.

Nyugodjon békében!


További hírek

Általános
Sportszakember súlyos büntetése

2024-03-28 16:41:41

Sportszakember súlyos büntetése

Ezen korábbi esetet azért gondoltuk közkinccsé tenni, mert azt feltételezzük, sokan nem gondolnák, hogy egy lentebb részletezett – vagy ahhoz hasonló – próbálkozással mit is kockáztat(hat)nak valójában. Itt és most úgy gondoljuk, nem is annyira a név a lényeges, hanem magának az ügynek a súlyossága, hogy mások számára okulásul szolgáljon a jövőben.

Általános
Pest Vármegyei Női Kupa: a legutóbbi két győztesből csak egy maradhat

2024-03-28 16:11:05

Pest Vármegyei Női Kupa: a legutóbbi két győztesből csak egy maradhat

Húsvét hétvégén rendezik a Pest Vármegyei Női Kupában az elődöntőket, amelyet követően eldől, melyik két együttes jut be a május 1-jén rendezendő fináléba.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: a Dunaharaszti jutott utolsóként a négy közé

2024-03-27 15:20:03

Pest Vármegyei Kupa: a Dunaharaszti jutott utolsóként a négy közé

Nem sikerült az újabb bravúr a Dunakanyar-Szentendre együttesének, amely a hétvégi, Maglód elleni bravúros bajnoki győzelem után tegnap este a Pest Vármegyei Kupa negyeddöntőjében már nem bírt egy másik éllovassal, az I. osztályt 11 pont előnnyel vezető Dunaharasztival.

Általános
Pest Vármegyei Kupa: Gödöllő – Dunakanyar-Szentendre/Dunaharaszti és Diósd – Viadukt-Biatorbágy a fináléért

2024-03-25 15:34:51

Pest Vármegyei Kupa: Gödöllő – Dunakanyar-Szentendre/Dunaharaszti és Diósd – Viadukt-Biatorbágy a fináléért

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenyiroda a korábbi évek hagyományaihoz híven ma délután a megjelent sportszervezetek képviselőinek jelenlétében a Vármegyeházán kisorsolta a Pest Vármegyei Kupa elődöntőinek, valamint a két még fennmaradó országos főtáblás helyért a területi sorozat részeként zajló Magyar Kupa pótselejtezők párosításait.

Értesítők, információk

2024-03-28 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.03.28.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-03-28 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.03.28.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-03-14 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.03.14.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok