Elindult a nevezés a 2018/2019. évi Futsal7végékre

2018. október. 19., 12:17   |    

Elindult a nevezés a 2018/2019. évi Futsal7végékre

Már lehet nevezni a 2018/2019. évi Pest Megyei Futsal7vége versenysorozatokra, melyekről a legfontosabb információk lentebb olvashatók.

Az idei évadban vegyes U11-es és U13-as, valamint fiú U15-ös, férfi felnőtt és öregfiú, illetve leány U15-ös és női felnőtt tornákat, továbbá U17-es és U20-as bajnokságokat ír ki az igazgatóság. A tornákról és a bajnokságokról további részleteket a közös versenykiírások tartalmaznak. Az U11-es, U13-as, U15-ös, leány, női és öregfiú tornák versenykiírása IDE, míg az U17-es és U20-as bajnokságoké IDE kattintva érhető el (a felnőtt férfi verseny kiírását később tesszük közzé). A kötelezően leadandó nyilatkozatok ITT, míg a kötelező dokumentumok listája ITT tekinthető meg. A nevezési díjak 90%-os TAO-díjcsökkentését – akárcsak a korábbi években – az idén is sikerült kiterjeszteni az országos kiírású (U11, U13 és U15 korosztályú) versenyek mellett valamennyi megmérettetésre, ezzel is elősegítve, hogy minél több csapat választhassa a foci ezen változatát a téli szezonban. Mindennek köszönhetően a nevezési díj egy tornára csapatonként mindössze 10.000 Ft, míg egy bajnokságra gárdánként 16.000 Ft. A nevezési díjakat az MLSZ PMI számlája ellenében, utólag kell majd rendezni!

 

U11-es és U13-as csapatok figyelmébe

A korosztályos Pest Megyei Futsal7végék párhuzamosan (tehát akár teljesen ugyanabban az időpontban) zajlanak majd az MLSZ OTP Bank Bozsik Téli Tornákkal, ezért felhívnánk a figyelmet az alábbi információkra.

Kizárólag Pest megyei csapatok esetében
A Futsal7végén való indulás – a Pest Megyei Igazgatóság megállapodása értelmében – KIVÁLT(HAT)JA a Bozsik Téli Tornákon való kötelező U11-es és U13-as részvételt, de arra is lesz lehetőség, hogy az egyesület – amennyiben van annyi korosztályos gyermeke – párhuzamosan részt vegyen Futsal7végén és Bozsik Téli Tornán is. Éppen ezért a Pest megyei egyesületeknek a nevezési lapon fel kell tüntetniük, hogy az érintett korcsoportokban kizárólag az F7végén szerepelnek majd, vagy részt vesznek a Bozsik Téli Tornákon is. (A választ jól meg kell majd fontolni, mert utólag már nem lehet módosítani a nevezésen és az esetleges következményeket is e szerint kell majd vállalnia az egyesületnek.)

Egyéb (vagyis nem Pest) megyei csapatok esetében
A Futsal7végén való indulás NEM VÁLTJA KI a Bozsik Téli Tornákon való kötelező U11-es és U13-as részvételt, ezért a klub csak abban az esetben nevezzen be a Futsal7végére, ha az érintett csapatuk minden körülmények között (ha a két rendezvény totálisan egy időben van, akkor is) részt tud venni a Bozsik Téli Tornán is. (A választ jól meg kell majd fontolni, mert utólag már nem lehet módosítani a nevezésen és az esetleges következményeket is e szerint kell majd vállalnia az egyesületnek.)
A nevezés további feltétele, hogy az induló egyesület székhelye szerinti megyei igazgató engedélyét adja a Futsal7végén történő induláshoz.

 

Az U11-es, az U13-as és az U15-ös F7végéken indulók
két – erősorrend szerint rangsorolt – osztályba nevezhetnek

Az U11-es, az U13-as és az U15-ös versenyeken indulók – akárcsak tavaly, idén is – két, erősorrend szerint rangsorolt osztályba nevezhetnek. Ezúttal is kérjük, hogy az edzők/csapatvezetők nagyon körültekintően járjanak el az ilyen korosztályú csapatuk/csapataik besorolásakor!
Emlékeztetőül: értelemszerűen a megyei bajnoki címet, és így az országos főtáblára kerülést csak az I. osztályokban indulók vívhatják ki, míg a II. vonalban vitézkedők a csoportbajnoki címekért küzdhetnek majd.

 

Az U17-esek és az U20-asok bajnokságban,
a többi utánpótlás-korosztály bajnoki,
míg a felnőttek tornarendszerben versengenek majd

Az U17-es és az U20-as Futsal7végéket a 2018/2019-es évadra bajnokságokká növesztettük. Mindez azt jelenti, hogy egy csapat összesen legalább tizennégy mérkőzésen lép majd parkettre, ám egy nap (hétvégén) csak egy 2x20 perces tiszta játékidejű derbit játszik. Mindebből következően, aki ezekre a versenyekre nevez, az számítson rá, hogy akár november végétől március közepéig (szinte) minden hétvégén jelenése lesz.
A további utánpótlás-korosztályok esetében a kiírások továbbra is inkább hasonlítanak majd bajnoki, mint kuparendszerre – bár a végleges lebonyolítás minden esetben nagyban függ majd a jelentkezők számától. Ennek megfelelően az U11-esek, az U13-asok és az U15-ös fiúk – akárcsak tavaly, úgy idén is – december elejétől február végéig szinte minden hétvégén parketten lehetnek.
A felnőttek – akárcsak a korábbi években – várhatóan január elejétől/közepétől kapcsolódnak be a Pest megyei futsalvérkeringésbe.
A nevezések előtt és a fentebbi információk tudatában érdemes jól átgondolni, hogy a Futsal7végék mennyire összeegyeztethetőek más versenyeken történő indulással, felkészüléssel stb. Már csak azért is, mert a visszalépéseket és ki nem állásokat komoly büntetésekkel szankcionálja majd az igazgatóság (részletek a versenykiírásokban).

 

Végül, de nem utolsó sorban

A sorozatok az elnevezésekhez immáron 2002, az első téli Pest megyei teremtorna óta hűen továbbra is hétvégenként zajlanak majd.
Mivel a versenyeken ezúttal is csak és kizárólag azok a játékosok léphetnek pályára, akik a benevezett sportszervezet igazolt futsaljátékosai, továbbá érvényes futsal-versenyengedéllyel és sportorvosi igazolással rendelkeznek, ezért ezen kritériumokra a felkészülést már most érdemes elkezdeni!

A nevezési határidő: 2018. október 28. (vasárnap), éjfél.
A nevezési dokumentáció IDE kattintva érhető el.


Címkék:

További hírek

Általános
Először nem ért el dobogós helyezést a PMI csapata a MILT-en

2019-01-18 10:49:44

Először nem ért el dobogós helyezést a PMI csapata a MILT-en

2015 decembere után sorrendben a negyedik alkalommal került sor a Megyei Igazgatóságok Labdarúgótornájára (MILT), amelynek célja sportolási lehetőséget biztosítani az MLSZ megyei/budapesti igazgatóságai, társadalmi elnökségei, bizottságai munkatársai és tagjai számára. Ezen jó hangulatú sportrendezvények egyúttal kiválóan alkalmasak kapcsolatépítésre, tapasztalatcserére, szakmai konzultációkra is.

Általános
Folytatódó hagyomány: közel kétszáz edző kezdte focival az évet Pest megyében

2019-01-17 17:13:35

Folytatódó hagyomány: közel kétszáz edző kezdte focival az évet Pest megyében

A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága 2007 óta ápolt hagyományának megfelelően az idei esztendő első szombatján is megtelt a gödöllői Táncsics Mihály úti sportcentrum sátorral fedett műfüves pályája gyakorló edzőkkel, köztük számos korábbi élvonalbeli labdarúgóval. Az alábbi beszámolóból a hagyományos Pest megyei futballszakmai nap edzői tornájának valósághű eseménytörténete mellett további érdekességek, szakvélemények ismerhetők meg. (Az eseményről készített, a Facebook-oldalunkon megtekinthető albumok elérhetőségét is közöljük írásunkban.)

Általános
Konferencia a sportpályák fenntartásáról

2019-01-17 15:47:07

Konferencia a sportpályák fenntartásáról

A Magyar Sportpálya-fenntartók Egyesülete február 26-án, kedden rendezi meg a sportpálya-fenntartás jelenéről és jövőjéről szóló éves szakmai konferenciáját.

Általános
Nógrád megyei címvédés Üllőn

2019-01-15 16:07:14

Nógrád megyei címvédés Üllőn

Megvédte tavalyi elsőségét a Nógrád megyei játékvezetők (képünkön) válogatottja a január 12-én, szombaton, Üllőn megrendezett 9. Halhatatlan Sípmesterek Tornáján.

Értesítők, információk

2019-01-21 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2019.01.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2019-01-17 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2019.01.17.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2018-11-15 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2018.11.15.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2017-10-30 16:48:49

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2017.10.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

Szponzorok