Általános

Elindult a nevezés a Futsal7végékre

2017. november. 08., 09:11

Elindult a nevezés a Futsal7végékre

Már lehet nevezni a 2017/2018. évi Pest megyei Futsal7vége versenysorozatokra, melyekről a legfontosabb információk lentebb olvashatók.

Már lehet nevezni a 2017/2018. évi Pest megyei Futsal7vége versenysorozatokra, melyekről a legfontosabb információk lentebb olvashatók.

Az idei évadban vegyes U11-es és U13-as, valamint fiú U15-ös, U17-es és U19-es, továbbá férfi felnőtt és öregfiú, illetve leány U15-ös és női felnőtt versenysorozatokat ír ki az igazgatóság. A tornákról további részleteket a közös versenykiírás tartalmaz, amely IDE kattintva érhető el, míg a kötelezően leadandó nyilatkozatok ITT, a kötelező dokumentumok listája pedig ITT tekinthető meg. A nevezési díj a 90%-os TAO-díjcsökkentésnek köszönhetően – akárcsak a korábbi években – csapatonként mindössze 10.000, azaz tízezer Ft, melyet idén is sikerült kiterjeszteni az országos kiírású (U11, U13 és U15 korosztályú) versenyek mellett valamennyi megmérettetésre, ezzel is elősegítve, hogy minél több csapat választhassa a foci ezen változatát a téli szezonban.

U11-es és U13-as csapatok figyelmébe: a Futsal7végén való indulással kiváltható

a kötelező téli MLSZ OTP Bank Bozsik-programbeli szereplés

További fontos információ, hogy a Futsal7végén való indulással kiváltható a kötelező téli MLSZ OTP Bank Bozsik-programbeli U11-es és U13-as futsaltornákon való részvétel, így most már nem állhat elő az az eset, hogy ugyanannak a klubnak egyszerre két – MLSZ által szervezett – rendezvényen is helyt kell(ene) állnia. Természetesen a Bozsik-tornákon való részvételhez kötött támogatás járni fog a Futsal7vége-szereplések után is – mint, ahogy az F7végén történő esetleges ki nem állás következményei megegyeznek majd a Bozsik-tornáról való távolmaradáséval. A Bozsik-tornára kötelezett sportszervezetek csak F7végén történő szereplésének további feltétele, hogy – mint akárcsak a Bozsik-tornákon, úgy itt is – a csapat valamennyi játékosát szerepeltetni kell, ugyanis az elsődleges cél, hogy minden gyerekkel megismertessük és megszerettessük a futsalt. Éppen ezért az előzetes tervek alapján az U11-es és az U13-as korosztályok küzdelmei két részből állnak majd, egy alapszakaszból és egy rájátszásból. Az alapszakaszbeli meccseken (a legalább kilenc db 2x15 perces derbin) egyáltalán nem számít majd az eredmény, vagyis ezeknek a találkozóknak nem lesz különösebb tétje – természetesen azon kívül, hogy győzni jó. Viszont így az alapszakaszban lejátszott találkozókon törekedni kell majd arra, hogy a benevezett játékosok mindegyike pályára lépjen valamennyi mérkőzés legalább 50%-án.

Az U11-es, U13-as és U15-ös bajnokságban indulók

két – erősorrend szerint rangsorolt – osztályba nevezhetnek

Újdonság még, hogy a korábbi évek tapasztalatai alapján idén először két, erősorrend szerint rangsorolt osztályba nevezhetnek az U11-es, U13-as és U15-ös bajnokságban indulók, így – remélhetőleg – hasonló képességű gárdák mérkőznek majd meg egymással hétről hétre, ezzel is elősegítve a gyerekek fejlődését. Éppen ezért kérjük, hogy az edzők/csapatvezetők nagyon körültekintően járjanak el az ilyen korosztályú csapatuk/csapataik besorolásakor! Értelemszerűen a megyei bajnoki címet, és így az országos főtáblára kerülést csak az I. osztályokban indulók vívhatják ki, míg a II. vonalban vitézkedők a csoportbajnoki címekért küzdhetnek majd, de csak – mint ahogy azt fentebb részleteztük – a rájátszásokban.

Az utánpótlás-korosztályok esetében a kiírások

inkább hasonlítanak majd bajnoki, mint kuparendszerre

A terv továbbra is az, hogy az utánpótlás-korosztályok esetében a kiírások inkább hasonlítanak majd bajnoki, mint kuparendszerre – bár a végleges lebonyolítás minden esetben nagyban függ majd a jelentkezők számától. Így a várhatóan legnépesebb korosztályok (U11, U13 és U15) december elejétől február végéig parketten lehetnek szinte minden hétvégén, míg a többiek csak várhatóan január elejétől-közepétől kapcsolódhatnak be a Pest megyei futsalvérkeringésbe. Az előbbiekből következően az előttünk álló Futsal7végéken várhatóan jóval többször lépnek majd pályára az indulók, mint a korábbi években, ezért érdemes lesz átgondolni, hogy az egyes gárdák életében a Futsal7végék mennyire összeegyeztethetőek más versenyekkel. Már csak azért is, mert a visszalépéseket és ki nem állásokat – korábbi ígéretéhez hűen – komoly büntetésekkel szankcionálja majd az igazgatóság (versenykiírás 15./P pontja).

 

Néhány gondolat a visszalépések és ki nem állások miatti büntetések hátteréről

Talán nem is kellene külön magyarázni, de korábban a visszalépések és az elmaradt meccsek felborították az előzetes programot, amely a minitornákból felépülő bajnokságok esetében (is) azt jelentette, hogy a rohamtempójú utómunkálatok ellenére a lyukas órák után még terembérleti díjat vagy kötbért kellett fizetni, továbbá szervezők és játékvezetők ültek órákat feleslegesen, ráadásul mindössze 30%-os bérért. Egy picit még elidőzve az utolsó gondolatnál: amikor valaki feláldozza a hétvégéje egyik vagy mindkét napját, vagy annak egy részét, akkor jogosan várja el, hogy tudja, ezért a tevékenységéért mekkora ellenszolgáltatást fog majd kapni. A váratlan módosítások eddig ezt tették kiszámíthatatlanná, ráadásul ezek – mint most már látjuk – nagyon demoralizálóak is voltak.

És még két gondolat ide! Első: csak az iménti szemszögből vizsgálva a kérdést mindez független attól, hogy a szóban forgó személyek (elsősorban játékvezetők) milyen képességekkel bírnak, vagy miként működnek egy-egy meccsen; elmennek dolgozni 6 órát, akkor 6 órányi bér jár nekik – nem kell fintorogni, ez a lehetőség mindenkinek adott, bárki lehet játékvezető. Kettő: természetesen mindezek ellenére a hibázó, rosszindulatú, alkalmatlan személyeket (így játékvezetőket is) igyekszik megbüntetni, megfegyelmezni, végső esetben elbocsátani az igazgatóság, ám azt is látni kell, hogy mostanság sajnos igen szűkös a mozgástér, ugyanis hatalmas játékvezető-hiánnyal küzd Pest megye (is)… S közben ne feledjük, hogy ennek egyik okozója a heti szinten jelen lévő botrányok, balhék jelensége...

Végül, de nem utolsó sorban: mivel a versenyeken ezúttal is csak és kizárólag azok a játékosok léphetnek pályára, akik a benevezett sportszervezet igazolt futsaljátékosai, továbbá érvényes futsal-versenyengedéllyel és sportorvosi igazolással rendelkeznek, ezért ezen kritériumokra a felkészülést már most érdemes elkezdeni!

A nevezési határidő: 2017. november 17. (péntek), 12:00 óra.

A nevezési dokumentáció IDE kattintva érhető el.

Címkék:

További hírek

Általános
Rekordszámú résztvevővel rajtolt el a 2017/2018-es Futsal7vége-sorozat

2017-12-15 13:47:35

Rekordszámú résztvevővel rajtolt el a 2017/2018-es Futsal7vége-sorozat

A központilag – 2002 és 2008 között a Sportszelet elődje, a Budapesti Futball 7 című sportlap, onnantól pedig a mindenkori Pest megyei szövetség által – szervezett téli teremtornák történetében másodszor fordult elő, hogy az aktuális versenyév (jelenleg ugyebár a 2017/2018-as) sorozata már az év végén elkezdődött, nem csupán januárban. Pest megyében rekordmennyiségű sportszervezet soha nem látott számú csapata nevezett a páratlan népszerűségnek örvendő Futsal7végére.

Általános
Kreditpontos képzések december végén

2017-12-14 15:54:24

Kreditpontos képzések december végén

A Labdarúgó Stílusképző Akadémia kreditpontos képzést tart az alábbi időpontokban és helyszíneken.

Általános
Hamarosan lehet nevezni a Pest megyei téli műfüves nagypályás tornára

2017-12-08 16:15:32

Hamarosan lehet nevezni a Pest megyei téli műfüves nagypályás tornára

2018-ban is megrendezésre kerül a Pest Megyei Nagypályás Műfüves Labdarúgótorna, mely küzdelmei várhatóan január közepén rajtolnak. Ezúttal is várjuk majd a megyei bajnokságokban szereplő – elsősorban – Pest megyei felnőttcsapatok jelentkezését, valamint az NB III-ban vitézkedő együttesekét is.

Általános
Élőben nézhető a MAVONT pécsi döntője

2017-12-08 13:34:33

Élőben nézhető a MAVONT pécsi döntője

2017. december 9-10-én Pécsen kerül megrendezésre a 4. Megyei Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornájának négyes döntője. Az érdeklődők az interneten élőben követhetik figyelemmel a döntő mérkőzéseit a www.szalaiusz.hu oldalon.

Értesítők, információk

2017-12-05 12:27:46

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2017.12.13.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2017-12-04 15:30:03

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2017.11.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2017-12-04 15:18:23

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2017.12.05.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2017-11-02 16:46:45

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2017.11.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2017-10-30 16:50:16

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2017.10.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2017-10-30 16:48:49

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2017.10.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

Szponzorok