Fegyelmi büntetések meggondolatlan cselekedetekért

2022. június. 10., 16:55   |    

Fegyelmi büntetések meggondolatlan cselekedetekért

Bajnoki címekről döntő két mérkőzéshez kapcsolódó fegyelmi vétségek miatt is el kellett járnia a Fegyelmi Bizottságnak a heti ülésén, részben pirotechnikai eszközök használata miatt, ahol mindezeken felül még több kirívó sportszerűtlen viselkedés is elbírálásra várt.

Fegyelmezetlen szurkolók két bajnokavatón
A megyei I. osztály bajnoki címéről döntő, közel 1500(!) néző előtt május 28-án lejátszott Dunaharaszti MTK - Gödöllői SK mérkőzés végén született gödöllői vezető gól, majd a találkozó lefújását követő örömmámor, több gödöllői szurkolóból váltott ki meggondolatlan cselekedetet, ugyanis egyesek a gólöröm ünneplését a nézőtéri korláton belülre jutva tartották helyesnek. Ez azonban még csak a kezdet volt részükről, hiszen a hármas sípszót követően, a hozzájuk csatlakozó többtucatnyi társukkal együtt beözönlöttek a pályára, ahol közülük néhányan füstgránátot gyújtva csapatuk győzelmének, egyben bajnoki címének az ünneplésébe kezdtek. Tekintettel arra, hogy a pirotechnikai eszközök használata szigorúan tilos a mérkőzések idején, továbbá figyelembe véve azt is, hogy a nézők engedély nélkül léptek be a játéktérre, a Fegyelmi Bizottság 400.000 (négyszázezer) Ft pénzbüntetésben részesítette a Gödöllői SK-t.

Szintén május utolsó szombatján, a megyei IV. osztály, Nyugati csoport, felsőházában a két résztvevő (a hazai Visegrádi SE és a vendég Tahitótfalui SE csapatai) között dőlt el az elsőség kérdése. Itt a tahitótfalui szurkolók kissé korán, ráadásul nem megengedhető eszközökkel kívánták ünnepelni csapatuk bajnoki címét, ugyanis még a találkozó be sem fejeződött (bár ők a játékvezető egyik sípszava alapján ezt hitték), a játéktérre füstgránátokat dobtak, majd később, a meccs tényleges befejezését követően is füstgránátokkal megspékelve ünnepelték csapatukat. A Fegyelmi Bizottság itt sem tudott eltekinteni a pirotechnikai eszköz használata miatti büntetéstől, így a Tahitótfalui SE-t 250.000 (kétszázötvenezer) Ft-ra büntette. Ezen a találkozón a rendezés sem állt a helyzet magaslatán, így a bajnoki címről 2-1-es  veresége miatt lemaradó Visegrádi SE-nek soron következő három bajnoki mérkőzésre szövetségi ellenőrt kell fogadnia, és ennek költségeinek viselésére kötelezéséről szól a fegyelmi határozat. Szintén ehhez a sorsdöntő meccshez tartozóan részesült 2022. december 31-ig szóló eltiltásban Szedlacsek János visegrádi sportszakember is, aki a játékvezetővel szemben engedett meg magának súlyosan sportszerűtlen, sértő és már-már fenyegető fellépést.

Dúlt-fúlt a kiállított U19-es kapus
Valamivel több mint 1 évig tartó, egészen pontosan 2023.06.30-ig szóló eltiltásban részesült vétségei miatt a Zsámboki SE U19-es csapatának kapusa, Regős Balázs Marcell. Történt ugyanis, hogy csapatának június 3-i, Erdőkertes SE elleni mérkőzésén két perccel a rendes játékidő befejezését megelőzően piros lapot kapott ellenfelével szembeni, lábbal elkövetett szabálytalanságért. Kiállítását nem akarta tudomásul venni, hanem ehelyett kritizálni kezdte a játékvezetőket, továbbá az asszisztens felé köpött. A mérkőzés befejezését követően - amely egyébként csapata 2-0-ás győzelmét hozta - felindultságában sértegetni kezdte a vendégcsapat játékosait és azok egyik sportvezetőjét, akit megkísérelt leköpni is. Ezt követően támadólag is fellépett ellenük (lökdöste őket), ámokfutásának a saját csapattársai vetettek véget azzal - ha nehezen is, de - sikerült jobb belátásra bírni magáról megfeledkező kapusukat.


Címkék:

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-04-30 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok