Felmérés az MLSZ PMI (át)igazolási eljárási rendjével kapcsolatban

2018. október. 26., 15:15   |    

Felmérés az MLSZ PMI (át)igazolási eljárási rendjével kapcsolatban

Az idei volt az első próbaév, amely az új eljárási rendünkkel ment végig, s mivel tudjuk, hogy még nem működik tökéletesen, ezért itt az ideje, hogy levonjuk a tanulságokat, hogy jövőre tovább fejleszthessük és igazíthassuk ügyfeleink igényeihez azt.

Ennek érdekében kérdőívet hoztunk létre, melyet e-mailben küldtünk ki az egyesületek ügyintézőinek. Amennyiben valaki nem kapta meg a levelet, de szeretné kitölteni kérdőívünket, és ezzel segíteni munkánkat, kérjük, jelezze a seida.csaba@mlsz.hu e-mail címen!

A korábbi években – talán évtizedekben – ebben az időszakban napi szinten volt tapasztalható hivatalunkban a sorban állás az irodák előtt. Jellemző volt ez azért, mert gyakran ügyfeleink a feltöltés (korábban: papír alapú beadás) napján vagy másnap már személyesen jelentkeztek a dokumentumokért, s a helyszínen várták meg azok elkészültét, rosszabb esetben ott pótolták a hiányosságo(ka)t és tovább vártak a jóváhagyásra, így egyrészt jóval lassabban ment a feldolgozás, másrészt hátrányt szenved(het)tek azok, akik otthon vártak arra, hogy jóváhagyott státuszt kapjon a kérelmük és jöhessenek érte, pedig már korábban beadták. Idén az átigazolási időszak végét jelentő augusztus 31-i, pénteki (!) napon közel 350 kérelem került feltöltésre a rendszerbe, s a hétvége közelsége miatt ez extrém leterhelést jelentett ügyintézőinknek. Az ilyen „sűrű” napokon sokszor keresnek meg minket azzal, hogy csak egy darabra van szükségük, amit fel kellene dolgozni, de ha minden ilyen kérésnek eleget tennénk, akkor ugyanott tartanánk, mint korábban, egész nap „csak” 1-1 darabokat dolgoznánk fel és a többiek kerülnének hátrányba. Eljárási rendünkben maximum 8 nap átfutási időt adtunk meg, ami egy rövid időtől eltekintve átlagosan 2-4 nap volt (hiánytalan kérelem esetében). Ez azt jelenti, hogy aki vasárnap, esetleg hétfőn beadta a kérelmét, az jó eséllyel legkésőbb pénteken elvihette, de aki csak hét közben töltötte fel, annál előfordulhatott, hogy a soron következő hétvégén nem játszhatott az érintett játékosa. A kérelmek feldolgozásában további akadály volt a kezelhetetlen mennyiségű hívás (kb. napi 60-80 db) és e-mail (kb. napi 100 db), pedig az ezek során felmerülő kérdésekre a választ az egyesületek képviselői túlnyomórészt megtalálnák a NYIÁSZ-ban is, vagy éppen az IFA-val kapcsolatos problémáknál a HelpDesk az illetékesebb.

A felsorolt nehézségek méregfogát szerettük volna kihúzni azzal, hogy bevezettük és betartattuk az időrendi sorrendben való feldolgozást, az időpontfoglalást és a postázást.


További hírek

Általános
Először nem ért el dobogós helyezést a PMI csapata a MILT-en

2019-01-18 10:49:44

Először nem ért el dobogós helyezést a PMI csapata a MILT-en

2015 decembere után sorrendben a negyedik alkalommal került sor a Megyei Igazgatóságok Labdarúgótornájára (MILT), amelynek célja sportolási lehetőséget biztosítani az MLSZ megyei/budapesti igazgatóságai, társadalmi elnökségei, bizottságai munkatársai és tagjai számára. Ezen jó hangulatú sportrendezvények egyúttal kiválóan alkalmasak kapcsolatépítésre, tapasztalatcserére, szakmai konzultációkra is.

Általános
Folytatódó hagyomány: közel kétszáz edző kezdte focival az évet Pest megyében

2019-01-17 17:13:35

Folytatódó hagyomány: közel kétszáz edző kezdte focival az évet Pest megyében

A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága 2007 óta ápolt hagyományának megfelelően az idei esztendő első szombatján is megtelt a gödöllői Táncsics Mihály úti sportcentrum sátorral fedett műfüves pályája gyakorló edzőkkel, köztük számos korábbi élvonalbeli labdarúgóval. Az alábbi beszámolóból a hagyományos Pest megyei futballszakmai nap edzői tornájának valósághű eseménytörténete mellett további érdekességek, szakvélemények ismerhetők meg. (Az eseményről készített, a Facebook-oldalunkon megtekinthető albumok elérhetőségét is közöljük írásunkban.)

Általános
Konferencia a sportpályák fenntartásáról

2019-01-17 15:47:07

Konferencia a sportpályák fenntartásáról

A Magyar Sportpálya-fenntartók Egyesülete február 26-án, kedden rendezi meg a sportpálya-fenntartás jelenéről és jövőjéről szóló éves szakmai konferenciáját.

Általános
Nógrád megyei címvédés Üllőn

2019-01-15 16:07:14

Nógrád megyei címvédés Üllőn

Megvédte tavalyi elsőségét a Nógrád megyei játékvezetők (képünkön) válogatottja a január 12-én, szombaton, Üllőn megrendezett 9. Halhatatlan Sípmesterek Tornáján.

Értesítők, információk

2019-01-21 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2019.01.21.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2019-01-17 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2019.01.17.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2018-11-15 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2018.11.15.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2017-10-30 16:48:49

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2017.10.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

Szponzorok