Fiú futsal: A tét már a legjobb négy közé jutás

2019. május. 17., 17:34   |    

Fiú futsal: A tét már a legjobb négy közé jutás

Az országos fiú futsal bajnokságokban valamennyi korosztályban (U11, U13 és U15) a középdöntős selejtezőket követően kialakult a legjobb nyolc, azaz a középdöntők mezőnye. Pest megyéből kvázi három együttes van még versenyben.

A legkisebb korosztályban, az U11-eseknél sajnos már nem lesz képviselete Pest megyének, lévén a 7. Pest Megyei U11-es I. osztályú Futsal7végét idén megnyerő Újpesti TE, valamint a mögötte másodikként végző Gödöllői SK egyaránt búcsúzott a középdöntős-selejtezőkben. A lila-fehérek pont nélkül, negyedikként zártak a szári csoportban, míg a GSK 3. lett Mezőtúron.
A 8. U13-as Pest Megyei Futsal7végét megnyerő Újpesti TE, amely a gyöngyösi középdöntős-selejtezőket veretlenül abszolválta, május 30-án – újra Gyöngyösön – immár a középdöntőkben – lép majd legközelebb pályára. A másik U13-as résztvevőnk, a Budaörs Kecskeméten a 3. helyet szerezte meg, így búcsúzni kényszerült a középdöntő selejtezőit követően.
Az U15-ösöknél a Dunakeszi Kinizsi FK együttese a budaörsi középdöntős selejtezőkből az Újbuda mögött másodikként jutott tovább, míg a SUPE a Csongrád megyei Apátfalván megrendezett (részletes helyszíni beszámolónkat lásd lentebb) középdöntős selejtezőket vette sikerrel. Bennük van tehát minden bizodalmunk, náluk akár két csapatunk is bekerülhet a közvetlen elitbe, lévén a Dunakeszi Kinizsi FK és az ugyancsak a városhoz köthető SUPE együttese is a középdöntők mezőnyének tagja, előbbiek május 21-én, kedden, Szekszárdon, utóbbiak pedig egy nappal korábban, Kunhegyesen lépnek majd pályára.

Az országos fiú futsal középdöntők Nyugati és Keleti régiós középdöntőinek részletes menetrendje:

U11-es középdöntő, Nyugati régió (rendező: Veszprém megye), május 18., vasárnap (Veszprém): Főnix-Gold, Illés Sport Alapítvány, Siófoki Bányász, Veszprémi FC USE.
U11-es középdöntő, Keleti régió (rendező: Hajdú-Bihar megye), május 15., vasárnap (Hajdúböszörmény): Végeredmény: 1. Mészöly Focisuli 9 pont; 2. Békéscsaba 6 p; 3. Debreceni Labdarúgó Akadémia 3 p; 4. Csenger Petőfi 0 p.
U13-as középdöntő, Nyugati régió (rendező: Fejér megye), május 27., hétfő (Szári): Főnix-Gold, Illés Sport Alapítvány, Pécsi VSK, Siófoki Bányász.
U13-as középdöntő, Keleti régió (rendező: Heves megye), május 30., vasárnap (Gyöngyös): Békéscsaba, Energia-Gyöngyös, Újpesti TE, Várda SE (Kisvárda).
U15-es középdöntő, Nyugati régió (rendező: Tolna megye), május 21., kedd (Szekszárd): Dunakeszi Kinizsi FK, Komárom, Pécsi VSK, Szekszárd.
U15-es középdöntő, Keleti régió (rendező: Jász-Nagykun-Szolnok megye), május 20., hétfő (Kunhegyes): Balmazújváros, Maros-Menti UFC (Makó), SUPE, Újbuda.

A SUPE is bejutott az U15-ös futsalbajnokság legjobb 8 csapata közé

Május 10-én, pénteken a Csongrád megyei Apátfalván az U15-ös korosztályos futsalbajnokság országos szakasza középdöntő-selejtezőjének – ahova a budapesti és (Nógrád megye kivételével a többi) 18 megyei bajnokcsapat, valamint a legnépesebb Pest megyéből a 2. helyezett Dunakeszi Kinizsi jutott – 3. számú csoportja küzdelmeit rendezték.

A szokatlanul nagy távolságot (a supésok dunakeszi otthonától közel 240 kilométerre került sor a tornára) – amelyet a SUPE tagjai a gyerekek szüleinek segítségével személyautókkal tettek meg – megfelelően ellensúlyozta a minden igényt kielégítő, gyönyörű apátfalvi sportcsarnok, a szívélyes fogadtatás (a résztvevő négy együttest a szervező megyei igazgatóság vacsorára látta vendégül a mérkőzések után), no és persze a SUPE kiemelkedő, lenyűgöző futsaljátéka.

A Pest megyei gárda mindhárom ellenfelét – sorrendben a makói Maros-menti UFC-t (Csongrád megye) 2–0-ra, a Gyomaendrőd GYLE-t (Békés megye) 5–0-ra és a Tiszaszentimre SE-t (Jász-Nagykunk-Szolnok megye) 13–1-re – magabiztos játékkal győzte le, egyetlen pillanatra sem hagyva afelől kétséget, ki jut be ebből a csoportból első helyen a május 20-án – egyébként Pest megyei mintára és abból fakadó megyei igazgatói javaslatra – semleges, földrajzilag leginkább középponti helyszínen, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunhegyesen rendezendő negyeddöntőbe, ahol a SUPE ellenfelei az Újbuda FC (Budapest), a Balmazújváros (Hajdú-Bihar megye) és a továbbjutását éppen az apátfalvi csoportból drámai küzdelemben, az utolsó mérkőzésen kiharcoló Maros-menti UFC (Csongrád megye) lesznek.

A sportesemény jelentőségét mutatva jelen volt Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója és Szekeres Ferenc, Apátfalva polgármestere is. Az apátfalvi torna második felét a helyszínen tekintette meg Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója is, aki az MLSZ PMI Facebook-oldalán osztotta meg tapasztalatait:

– Amint – az MLSZ délelőtti telki közgyűlése és rövid irodai munka után – megérkeztem Apatfalvára és megpillantottam a kívülről is impozáns látványt nyújtó sportcsarnokot, azonnal megértettem a Csongrád Megyei Igazgatóság helyszínválasztásának indokait. A tavaly tavasszal átadott – speciális borítású szabványos futsalpályával, lelátóval, közvetítőállással, megfelelő számú és méretű öltözővel, fogadótérrel, konditeremmel felszerelt, megújuló energiával üzemeltetett – új sportcsarnok igazán méltó körülményeket biztosított az U15-ös országos futsalbajnokság egyik középdöntő-selejtezős csoportjának. Az irigylésre méltó létesítmény a polgári kormányzat és a Magyar Labdarúgó Szövetség sportinfrastruktúra-fejlesztési koncepciójának egyik ékköve, elismerés illeti azokat, akik tevékeny szerepet vállaltak ennek létrehozásában. Ami a tornát illeti, a Pest megyei futsalbajnok SUPE csalódást nem okozva igazolta jó hírét, méltó módon képviselve megyénket. A lelátón helyet foglalva büszkén hallgattam az ellenfelek szurkolóinak, majd később szakvezetőinek elismerő véleményét a csapat játékáról, a gyerekek felkészültségéről. A torna utolsó találkozója izgalmas ki-ki meccset hozott, amelyen szoros, drámai csatában a Csongrád megyei Maros-menti UFC szintén kiharcolta az ország legjobb nyolc együttese közé jutást, ezzel igazán emlékezetessé téve a rendező számára (is) a tornát. Gratulálok a két továbbjutónak, a szervezőknek és a csarnok üzemeltetőinek!

(Forrás: facebook.com/pmlsz)


Címkék:

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok