Folytatódó hagyomány: közel kétszáz edző kezdte focival az évet Pest megyében

2019. január. 17., 17:13   |    

Folytatódó hagyomány: közel kétszáz edző kezdte focival az évet Pest megyében

A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága 2007 óta ápolt hagyományának megfelelően az idei esztendő első szombatján is megtelt a gödöllői Táncsics Mihály úti sportcentrum sátorral fedett műfüves pályája gyakorló edzőkkel, köztük számos korábbi élvonalbeli labdarúgóval. Az alábbi beszámolóból a hagyományos Pest megyei futballszakmai nap edzői tornájának valósághű eseménytörténete mellett további érdekességek, szakvélemények ismerhetők meg. (Az eseményről készített, a Facebook-oldalunkon megtekinthető albumok elérhetőségét is közöljük írásunkban.)

Az MLSZ OTP Bank Bozsik Gyermek Labdarúgó Egyesületi Program öt – FTC, Honvéd, MTK, Kecskemét, Vasas – régiós utánpótlásközpontjának képviseletében 13 körzetközpont közel kétszáz aktív edzője tette tiszteletét Gödöllőn összesen 7 megye (Bács-Kiskun, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest) és a főváros területéről. Az edzői torna mezőnye az MLSZ Sportigazgatóság, a FootDarts és székelyföldi, a román első osztályban vitézkedő Sepsi OSK szakembereiből álló csapataival kiegészülve 16 fős lett.


A tornát a házigazda nevében Rózsavölgyi Sándor, a Pest megyei I. osztályú Gödöllői SK és az MLSZ Pest megyei társadalmi alelnöke, valamint Benkő Tamás Pest megyei igazgató nyitotta meg rendhagyó módon az első fordulók után. A mérkőzések reggel nyolc órától délután fél kettőig egyszerre három kispályán zajlottak, a négy négytagú csoportból nyolcan kerültek a negyed-, majd onnan az elődöntőkbe a legjobbak. A színvonal egyáltalán nem volt „idény eleji”: a gyerekekkel foglalkozó szakemberek izgalmas, küzdelmes, sportszerű mérkőzéseket vívtak. (A balassagyarmati Komár Gábor ugyan sajnálatos módon súlyos lábsérülést szenvedett, de az esetnél nem történt szabálytalanság.) Az erőviszonyok kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy a viadal utolsó négy mérkőzése – a két elődöntő és a két helyosztó – egyaránt büntetőkkel dőlt el.

A torna végeredménye:
1. MTK/Gödöllői SK (Pest)
2. HONVÉD/Gyöngyösi AK (Heves)
3. FTC/FC Dabas (Pest)
4. Sepsi OSK
5. VASAS/BVSC (Budapest)
6. KTE/Szolnoki MÁV (Jász-N.-Sz., Pest)
7. VASAS/Dunakanyar SE (Pest)
8. MTK/Vác VLSE (Nógrád, Pest)
9. FTC/Dunaharaszti MTK (Pest)
10. VASAS/Dorogi FC (Komárom-Esztergom)
11. KTE/LUA Baja (Bács-Kiskun, Csongrád)
12–13. FootDarts (Inárcs) és MLSZ Sportigazgatóság
14. MTK/III. Kerület (Budapest)
15. HONVÉD/Jászberény (Jász-N.-Szolnok)
16. HONVÉD/ESMTK (Budapest).

Facebook-album: Résztvevő csapatok (12. Évindító Pm-i Futballszakmai Nap)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2164562823599966&type=1&l=e88f17c9b3

A torna társgólkirályai: Nikl Gábor (HONVÉD/Gyöngyösi AK); Tisza Kálmán (KTE/Szolnoki MÁV); Ghinea Lóránd (Sepsi OSK) 4–4 góllal.
A torna legjobb kapusa: Tarjányi László (MTK/Gödöllői SK).
A torna legjobb mezőnyjátékosa: Fehér Ádám (FTC/FC Dabas SE).
A torna hölgy résztvevői: Csorba Nikolett (MTK/III. Kerület); Kiss Diána Linda (HONVÉD/Gyöngyösi AK).
A torna legrutinosabb játékosa: Rácz László (MTK/III. Kerület) – 59 éves.
A torna legfiatalabb játékosa: Tóbiás Boldizsár (HONVÉD/Jászberényi FC) – 21 éves.

(A torna teljes, részletes eseménytörténetét és góllövőlistáját összeállításunk, visszatekintésünk végén közöljük.)


Délután Ferenczi Attila előadásával folytatódott a szakmai nap
A délelőtti kispályás tornát követően az edzők a Gödöllői Egyetem Alma Mater Éttermébe vonultak, ahol az ebédet követően a torna eredményhirdetése (az első három helyezett csapat tagjai még közvetlenül a helyosztók után átvehették érmeiket Rózsavölgyi Sándor alelnöktől), majd szakmai fórum következett.

Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója Ferenczi Attila UEFA A-edzőt, szakírót, játékelmélet-kutatót és -fejlesztőt, a Magyar Sporttudományi Társaság játékelmélet bizottsága elnökét kérte fel előadásra, amelynek címe, hívó üzenete az volt: „Gondolkozz másképp a futballról!” Azok az edzők, akik figyelemmel követik a közösségi oldalakon az elméleti szakember – finoman fogalmazva is – megosztó posztjait, kommentárjait, csodálkoztak is azon, hogy a hagyományos évindító Pest megyei futballszakmai napon, ahol 2007 óta Garami József, Bicskei Bertalan, Egervári Sándor, Várhidi Péter, Prukner László, Csábi József, Pisont István, Szalai László, Szélesi Zoltán, Németh Antal, Kiss-Baranyi Sándor és Sisa Tibor voltak korábban az előadók, miként esett a választás a mindenkori magyar futballvezetéssel és általában az edzőképzést irányító pályatársakkal szemben mindig kritikus Ferenczi Attilára?...

Benkő Tamás megyei igazgató, a szakmai nap főszervezője elmondta: – Ferenczi Attila az MLSZ Felnőttképzési Intézetének megbízott előadója, aki rendszeresen tart kreditpontgyűjtő továbbképzéseket. Nem titok – erről az ősszel sokan megbizonyosodhattak a közösségi oldalamon közzétett egyik posztom alatti heves, szerintem itt-ott méltatlan tartalmú „kommentcunamiból”... –, hogy merőben más a kommunikációs stílusunk... Ugyanakkor Attilát mindezen különbözőségünk ellenére értékes szakembernek tartom, akivel számos ponton megegyezik a véleményünk, és talán éppen ez az egyik fontos dolog, ami sajnos hiányzik a magyar futball szakembereinek attitűdjéből: a másik véleményének a meghallgatása, megfontolása és tiszteletben tartása. Ferenczi Attila meghívása több célt szolgált: figyelemre méltó gondolatainak eljuttatása minél több gyakorló trénerhez; lehetőséget biztosítani az évről évre egyre népszerűbb Pest megyei szakmai napon való előadására és megmutatni neki és a jelenlévők számára, hogy a magyar labdarúgás különböző szintjén és területén annak fejlődése érdekében dolgozóknak a vélt vagy valós sérelmek félretételére, konstruktív párbeszédre, összefogásra, nem pedig igaztalan, gyűlölködő gyalázkodásra van szükségük és igényük... Nincs ugyanis olyan recept egyetlen szakember elméjében vagy kezében sem, ami minden kétséget kizáróan az egyedül üdvözítő módszert jelenti a futballunk felemelkedéséért, így senkinek nincs se oka, se joga megváltóként ’egyetlen igazságokat’ kinyilatkoztatni. Sokkal inkább volna szükség egy felülről koordinált, teljes körű információgyűjtésre és azok minőségi értékelésére, amelynek segítségével sikerülhetne végre megismerni a magyar utánpótlás tényleges helyzetét és összeállítani annak problématérképét. Ha ez megvan, akkor volna csak érdemes javaslatokat megfogalmazni és végre irányt szabni, koncepciót gyártani, majd azt következetesen, folyamatos továbbképzés, számonkérés és ellenőrzés mellett megvalósítani. Enélkül szerintem minden más csak tüneti kezelés – a szükségszerű gyökeres változtatások helyett...
Köszönöm valamennyi résztvevő aktív jelenlétét a hagyományos évindító szakmai napunkon; öröm volt látni, hogy idén is milyen sokan fogadták el meghívásunkat. Közvetlen munkatársaim nélkülözhetetlen helyszíni (Ferencz Máté, Gyetvai Péter, Rédei-Ander Enikő, Seida Csaba) és előkészítői (Gallai Gergő, Kovácsné Birkás Anikó) munkája mellett az MLSZ MTK-régiójának szakmai vezetője (Nádudvari Zsolt) és koordinátora (Bokros János), a VS Dunakeszi technikai vezetője (Zalaegerszegi Tamás), valamint a házigazda-társrendező Gödöllői SK részéről Rózsavölgyi Sándor alelnök urat és munkatársait kell említenem, mint akik és ami nélkül nem jöhetett volna létre a sikeres rendezvény. Az összes elismerő vélemény őket is dicséri; köszönjük azokat.



Az előadást csaknem 160 fő érdeklődő, köztük több ismert, neves szakember, korábbi élvonalbeli labdarúgó, így például Aczél Zoltán, Bene Ferenc, Bükszegi Zoltán, Erős Károly, Herédi Attila, Kiss Baranyi Sándor, Kiss László, Mészáros Ferenc, Németh Antal és Nagy Tamás, valamint az MLSZ Bozsik-programos szakmai hálózatának több képviselője is meghallgatta – igaz, a szünetben a hallgatóság egyharmada a távozás mezejére lépett... A jelenségről másnap a Digi Sportban kifejtette véleményét Ferenczi Attila, az adást ide kattintva (https://www.youtube.com/watch?v=Wbzj3N77axE) nézhetik meg.

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága tavasszal újabb szakmai fórum megrendezését tervezi; a részletekről a megfelelő időben tájékoztatjuk majd az érdeklődőket.

Facebook-album: Szakmai előadás (12. Évindító Pm-i Futballszakmai Nap)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2164617940261121&type=1&l=64e0d5b147


Összegző vélemények, visszatekintések a 12. Évindító Pest Megyei Futballszakmai Nap kapcsán...

ERŐS KÁROLY, az FTC/FC Dabas (Pest) csapatvezetője: – Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó kezdeményezés a szakmai nap, eleve az, hogy sportolhattunk, amelynek köszönhetően építő közösség jött létre, valamint az ilyen alkalmakkal lehetőségünk van a vélemények kicserélésére. Hasznos dolgokat lehetett tapasztalni, és ami fontos, szervezett keretek között vehettünk részt egy tornán. Sok érdekes dolog elhangzott a délután folyamán Ferenczi Attila előadásán, hallhattunk mindent, és úgy gondolom mindenki ki tudta venni belőle a pozitív dolgokat, gondolatokat a labdarúgással kapcsolatban. Azt szűrtem le, hogy a koncepció – nagybetűvel – az egységes koncepció hiányzik a magyar labdarúgásból, hogy mindenki egy egységes irányvonal után menjen és kövesse, hiszen anélkül nem lesz előrehaladás. Azt látom, amíg a kollegialitás és az egymás iráni tisztelet nem lesz meg, addig nem fogunk jól működni. Ha te nem mész a labdarúgás után, nem fejleszted magad, akkor nem fogsz előre lépni. Várom a következő lehetőséget a szakmai napra, illetve szívesen részt veszünk több szakmai konferencián is. Ezúton is jobbulást kívánunk a sérült játékosnak, bízunk benne, hogy jövőre lesz alkalmunk találkozni.

FERENCZI ATTILA, az MLSZ Felnőttképzési Intézetének megbízott előadója: – Az igazgatóság munkájával maximálisan elégedett lehetek, hiszen 150 embert megmozgatott az előadásom, ez önmagában zseniális szervezés volt, és elég nagy a kontraszt máshol tartott előadásokkal összehasonlítva. Az a része nem tetszett, hogy a szünetben sokan távoztak a sorokból. Nekem kéthétnyi megfeszített munkám volt benne, hogy összerakjam azt a prezentációt, ami a hallgatók számára megismételhetetlen. Ha nem vagy ott, akkor elszalasztod az esélyt, mert később nem férsz hozzá ehhez a tudásanyaghoz. Alapgondolkodás-beállításról volt szó, ami kulcsfontosságú a honi edzőknél, mert nem tudják, hogyan kéne gondolkozniuk. Az pedig már a magyar futball szégyene, hogy ott voltak 150-en és körülbelül 30 könyv, illetve újság fogyott el abból, amit odavittem nekik, tehát az ingyen tudás sem kellett a trénereknek. Ebből azt gondolom, hogy a magyar edző azt sem tudja, hogy mit nem tud. Ennek ellenére dicséret illeti a Pest Megyei Igazgatóságot, mert sok ember ott lehetett és magába szívhatott valamit.

HERCEG FERENC, a KECSKEMÉT/Szolnoki MÁV (Jász-Nagykun-Szolnok, Pest), szakmai igazgatója: – Nagyon jól éreztük magunkat ezen a tornán, hiszen igazából azért mentünk, hogy mozogjunk egyet és találkozzunk az ismerősökkel egy színvonalas szakmai beszélgetés reményében. Mindig kellemes érzés, amikor neves játékosok ellen kell játszani, ami itt meg is adatott. Sajnáljuk nagyon a megsérült játékost is, neki mielőbbi gyógyulást kívánunk. Nagy megtiszteltetés volt részt venni a tornán, a hangulat is megfelelő volt és köszönjük a szervezést a kollégáknak.

KRECSKA JÁNOS, a Sepsi OSK szakmai igazgatója: – Parádés volt az egész rendezvény, a torna is és az előadás egyaránt. Minden olajozottan, fennakadás nélkül működött, és ezúton is gratulálok a szervezőknek a kitűnően megrendezett tornához és előadáshoz. Ami minket illet, már egy nappal korábban, pénteken megérkeztünk, székely kollégáimmal beiktattunk egy kis káposztásmegyeri wellnesst is a programunkba. Jó volt találkozni a sok régi, kedves ismerőssel és baráttal, akikkel az elmúlt években nem igazán futottunk össze. Sajnáljuk a súlyos sérülést szenvedett játékost, neki ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk. Örülünk, hogy itt lehettünk, köszönjük a meghívást, és szeretettel várjuk mi is a Pest megyei küldöttséget.

NAGY DÁNIEL, az MTK/Gödöllői SK (Pest), szakmai vezetője: – Nagyon jó gondolatnak tartom, hogy minden évben megrendezik az Évindító Pest Megyei Futballszakmai Napot, hiszen nem csak sportélményeket, hanem sportszakmai „útravalót” is nyújt ez a nap. Külön öröm volt számunkra, hogy ebben az évben sikerült megnyernünk ezt a nemes harcban eldöntött tornát. A szakmai előadás is színvonalas volt, jó volt látni az edzőket, hogy a sportolás mellett a szakmai továbbképzésükre is időt fordítottak. Köszönjük a Pest Megyei Igazgatóságnak és a kollégáknak, hogy ilyen jó munkát végeztek.

NAGY-GYÖRGY GÁBOR, a HONVÉD/Gyöngyösi AK (Heves) csapatvezetője: – Már az nagy öröm volt számunkra, hogy ott lehettünk ezen a szakmai napon, amelyet nagyon jó kezdeményezésnek tartok. Azt látom benne, hogy annak idején, akikkel, és akik ellen játszottunk nagypályán, azokkal a kollégákkal és kollégák ellen játszhattunk, ismét ki-ki a saját régiójában, ami szép emlékeket idézett fel bennem. Jó volt újra nosztalgiázni, találkozni és együtt lenni régi sportbarátokkal. A szervezés szuper volt, le a kalappal minden kolléga előtt, minden percre pontosan működött, erről csakis jókat tudok mondani. Csak azért nem nyertük meg a mostani tornát, hogy ha a következőre meghívást kapunk, akkor jövőre próbáljuk megnyerni.

RÓZSAVÖLGYI SÁNDOR, a Gödöllői SK és az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökség alelnöke: – Úgy gondolom, nagyon jó kezdeményezés ez a szakmai nap, így év elején. Összességében most már évek óta azt látom, szívesen jönnek az emberek, hiszen nemcsak sportolhatnak, áldozhatnak a foci szeretetének, de színvonalas előadást is hallhatnak a labdarúgással kapcsolatban. Mindig kitűnően érzem magam ezen a napon, amelyhez hozzájárul a kifogástalan szervezés. Mindig maximálisan pozitívnak látom a dolgot, és amit külön is szeretnék kiemelni, az a szervezők fontos szerepe. A hozzáállás és a minőség elengedhetetlen szerepet játszik abban, hogy egy ilyen nagy volumenű rendezvény megvalósulhasson, amelyet az igazgatóság munkatársai mindig teljesítenek, nekik ezúton is köszönjük a munkájukat.

TASKÓ ANDRÁS, az MTK/Vác VLSE (Nógrád, Pest) szakmai támogatója: – Nagyon szépen köszönjük, hogy a tavalyi után az idén is részt vehettünk ezen a kitűnően szervezett és lebonyolított rendezvényen. Jól sikerült a torna, sajnos a csapatunkból Komár Gábor súlyosan megsérült, ami azonban benne van a játékban. Örömmel tudatom, hogy azóta már a gyógyulás útjára lépett, és mielőbbi felépülést kívánok neki az egész csapat nevében. Úgy gondolom, az előadás is színvonalas volt, Ferenczi Attila egy sajátos karaktert, új színt, stílust, illetve látásmódot képvisel a hazai futballban, és akadtak megszívlelendő, érdekes gondolatai, amelyből minden érdeklődő tanulhatott.

VARGA ISTVÁN, a VASAS/BVSC (Budapest) alközpontvezetője: – Már második alkalommal vehettünk részt a Pest Megyei Igazgatóság által szervezett szakmai napon. Tényleg őszintén mondom, remekül éreztük magunkat, jó volt látni, hogy azok az edzőkollégák, akikkel év közben többnyire ellenfelekként találkozunk, ezúttal egy csapatban futballozhatunk. Annak külön is örülök, hogy ütőképes, jó kis gárdát sikerült összehoznunk erre a kiváló tornára. Ami az előadást illeti, szívből sajnáltam, hogy a szünetben sokan felálltak és elmentek, holott annak második felében rengeteg érdekes dolgot hallhattak volna, ha picit türelmesebbek. Ettől függetlenül örülünk annak, hogy itt lehettünk, jó kis nap, igazán kellemes élmény volt.

VATAI ATTILA, a Magyar Labdarúgó Akadémia (Honvéd-régió) szakmai vezetője: – Nagyszerű kezdeményezésnek tartom, hogy minden évben ennyi edző, egyidejűleg vesz részt egy ilyen remekül szervezett szakmai napon, ahol a labdarúgótorna mellett továbbképzést is kapunk az előadások által, mindig mindenből csakis tanulhatunk. Szívből gratulálok Benkő Tamás Pest megyei igazgatónak és valamennyi munkatársának a remekül megszervezett és lebonyolított eseményhez, továbbá a gödöllői sportközösségnek is, hogy évről évre biztosítják a helyszínt ehhez a remek hagyományteremtő rendezvényhez.

 


A torna eseménytörténete...

A csoportmérkőzések eredményei és gólszerzői

A-csoport
FTC/Dunaharaszti MTK (Pest) – MTK/Gödöllői SK (Pest) 0–1
G.: Biczi Gábor.

VASAS/BVSC (Budapest) – HONVÉD/ESMTK (Budapest, Pest) 4–0
G.:
Simon Péter (2), Nyírő Krisztián, Bükszegi Zoltán.

MTK/Gödöllői SK (Pest) – VASAS/BVSC (Budapest) 1–0
G.:
Tóth Norbert.

HONVÉD/ESMTK (Budapest, Pest) – FTC/Dunaharaszti MTK (Pest) 1–4
G.:
Gulyás Csaba, ill. Iváncsics Alex (2), Varsányi Ádám, Fülöp Tamás.

VASAS/BVSC (Budapest) –FTC/Dunaharaszti MTK (Pest) 3–1
G.:
Nyírő Krisztián, Simon Péter, Varsányi Ádám (öngól), ill. Szabados Tamás.

HONVÉD/ESMTK (Budapest, Pest) – MTK/Gödöllői SK (Pest) 1–3
G.:
Magyar Tamás, ill. Benkő Lajos (2), Dolhai Máté.

A csoport végeredménye: 1. MTK/Gödöllői SK (Pest) 9 pont (5–1); 2. VASAS/BVSC (Budapest) 6 pont (7–2); 3. FTC/Dunaharaszti MTK (Pest) 3 pont (5–5); 4. HONVÉD/ESMTK (Budapest, Pest) 0 pont (2–11).

B-csoport
FTC/FC Dabas (Pest) – MTK/Vác VLSE (Nógrád, Pest) 2–1
G.: Fehér Ádám, Bödő Dominic, ill. Vitányi László.

VASAS/Dorogi FC (Komárom-Esztergom) – MLSZ Sportigazgatóság 1–1
G.: Vígh Ádám, ill. Frank Tamás.

MTK/Vác VLSE (Nógrád, Pest) – VASAS/Dorogi FC (Komárom-Esztergom) 1–1
G.: Szűcs Zoltán, ill. Jánosi Dániel.

MLSZ Sportigazgatóság – FTC/FC Dabas (Pest) 1–2
G.: Németh Antal, ill. Erős Károly, Surman István.

VASAS/Dorogi FC (Komárom-Esztergom) – FTC/FC Dabas (Pest) 1–1
G.: Jánosi Dániel, ill. Fehér Ádám.

MLSZ Sportigazgatóság – MTK/Vác VLSE (Nógrád, Pest) 1–2
G.: Páll Áron, ill. Szűcs Zoltán (2).

A csoport végeredménye: 1. FTC/FC Dabas (Pest) 7 pont (5–3); 2. MTK/Vác VLSE (Nógrád, Pest) 4 pont (4–4); 3. VASAS/Dorogi FC (Komárom-Esztergom) 3 pont (3–3); 4. MLSZ Sportigazgatóság 1 pont (3–5).

C-csoport
FootDarts (Inárcs) – MTK/III. Kerület (Budapest) 2–1
G.: Kerekes Géza, Németh Krisztián, ill. Gál István.

HONVÉD/Gyöngyösi AK (Heves) – KTE/Szolnoki MÁV (Jász-N.-Sz., Pest) 3–1
G.: Tarnai Dániel, Laurinyecz Ákos, Nikl Gábor, ill. Tóth Csaba.

MTK/III. Kerület (Budapest) – HONVÉD/Gyöngyösi AK (Heves) 2–2
G.: Vermes Krisztián (2), ill. Nikl Gábor, Nagy-György Gábor.

KTE/Szolnoki MÁV (Jász-N.-Sz., Pest) –FootDarts (Inárcs) 4–0
G.: Tisza Kálmán (3), Ruskó Zsolt.

HONVÉD/Gyöngyösi AK (Heves) –FootDarts (Inárcs) 3–1
G.: Nikl Gábor (2), Szerdahelyi Gábor, ill. Hajdú László.

KTE/Szolnoki MÁV (Jász-N.-Sz., Pest) – MTK/III. Kerület (Budapest) 1–0
G.: Tisza Kálmán.

A csoport végeredménye: 1. HONVÉD/Gyöngyösi AK (Heves) 7 pont (8–4); 2. KTE/Szolnoki MÁV (Jász-N.-Sz., Pest) 6 pont (6–3); 3. FootDarts (Inárcs) 3 pont (3–8); 4. MTK/III. Kerület (Budapest) 1 pont (3–5).

D-csoport
Sepsi OSK – VASAS/Dunakanyar SE (Pest) 1–1
G.: Ghinea Lóránd, ill. Sidó Szabolcs.

HONVÉD/Jászberény (Jász-N.-Szolnok) – KTE/LUA Baja (Bács-Kiskun, Csongrád) 3–4
G.: Kátai Szabolcs, Czapkó Róbert, Nagy Attila, ill. Gál Andor (2), Jenei László, Kurucz János.

VASAS/Dunakanyar SE (Pest) – HONVÉD/Jászberény (Jász-N.-Szolnok) 2–1
G.: Sidó Szabolcs, Klement József, ill. Kiss Csaba.

KTE/LUA Baja (Bács-Kiskun, Csongrád) – Sepsi OSK 2–5
G.: Nébl Martin (2), ill. Ghinea Lóránd (2), Todoran Marian, Fodor Lóránd, Bende Lajos.

HONVÉD/Jászberény (Jász-N.-Szolnok) – Sepsi OSK 1–4
G.: Czapkó Róbert, ill. Gaál Konya Árpád, Ilie Roman, Bende Lajos, Kedves Levente.

KTE/LUA Baja (Bács-Kiskun, Csongrád) – VASAS/Dunakanyar SE (Pest) 0–2
G.: Szedlacsek János, Sidó Szabolcs.

A csoport végeredménye: 1. Sepsi OSK 7 pont (10–4); 2. VASAS/Dunakanyar SE (Pest) 7 pont (5–2); 3. KTE/LUA Baja (Bács-Kiskun, Csongrád) 3 pont (6–10); 4. HONVÉD/Jászberény (Jász-N.-Szolnok) 0 pont (5–10).

A negyeddöntők eredményei és gólszerzői

MTK/Gödöllői SK (Pest) – MTK/Vác VLSE (Nógrád, Pest) 2–0
G.: Dolhai Máté, Milkó Dávid.

FTC/FC Dabas (Pest) – VASAS/BVSC (Budapest) 0–0. Büntetőkkel: 3–2
G.:

HONVÉD/Gyöngyösi AK (Heves) – VASAS/Dunakanyar SE (Pest) 2–0
G.: Ludányi Nándor (2).

Sepsi OSK – KTE/Szolnoki MÁV (Jász-N.-Sz., Pest) 1–0
G.: Kedves Levente.

Az elődöntők és a helyosztók eredményei és gólszerzői

MTK/Gödöllői SK (Pest) – FTC/FC Dabas (Pest) 0–0. Büntetőkkel: 3–2
G.:

HONVÉD/Gyöngyösi AK (Heves) – Sepsi OSK 0 – 0. Büntetőkkel: 3–1
G.:

3. helyért:
FTC/FC Dabas (Pest) – Sepsi OSK 1–1. Büntetőkkel: 2–1.
G.: Andrási Zoltán, ill. Ghinea Lóránd.

Döntő:
MTK/Gödöllői SK (Pest) – HONVÉD/Gyöngyösi AK (Heves) 0–0. Büntetőkkel: 5–4.
G.:

A góllövőlista végeredménye:
4 GÓLOS: Ghinea Lóránd (Sepsi OSK), Nikl Gábor (HONVÉD / Gyöngyösi AK / Heves), Tisza Kálmán (KTE / Szolnoki MÁV UFC / Jász-Nagykun-Szolnok, Pest).
3 GÓLOS: Sidó Szabolcs (VASAS / Dunakanyar SE / Pest), Simon Péter (VASAS / BVSC / Budapest), Szűcs Zoltán (MTK / Vác VLSE / Nógrád, Pest).
2 GÓLOS: Iváncsics Alex (FTC / Dunaharaszti MTK / Pest), Fehér Ádám (FTC / FC Dabas SE / Pest), Ludányi Nándor (HONVÉD / Gyöngyösi AK / Heves), Czapkó Róbert (HONVÉD / Jászberényi FC / Jász-Nagykun-Szolnok), Gál Andor, Nébl Martin (KTE / LUA Baja / Bács-Kiskun, Csongrád), Benkő Lajos, Dolhai Máté (MTK / Gödöllői SK / Pest), Vermes Krisztián (MTK / III. Kerület / Budapest), Bende Lajos, Kedves Levente (Sepsi OSK), Nyírő Krisztián (VASAS / BVSC / Budapest), Jánosi Dániel (VASAS / Dorogi FC / Komárom-Esztergom).
1 GÓLOS: Hajdú László, Kerekes Géza, Németh Krisztián (FootDarts (Inárcs), Fülöp Tamás, Varsányi Ádám (FTC / Dunaharaszti MTK / Pest), Andrási Zoltán, Bödő Dominic, Erős Károly, Surman István (FTC / FC Dabas SE / Pest), Gulyás Csaba, Magyar Tamás (HONVÉD / Erzsébeti SMTK / Budapest, Pest), Laurinyecz Ákos, Molnár Zoltán, Szerdahelyi Gábor, Tarnai Dániel (HONVÉD / Gyöngyösi AK / Heves), Kátai Szabolcs, Kiss Csaba, Papp Tamás (HONVÉD / Jászberényi FC / Jász-Nagykun-Szolnok), Jenei László, Kurucz János (KTE / LUA Baja / Bács-Kiskun, Csongrád), Ruskó Zsolt, Tóth Csaba (KTE / Szolnoki MÁV UFC / Jász-Nagykun-Szolnok, Pest), Frank Tamás, Németh Antal, Páll Áron (MLSZ Sportigazgatóság), Biczi Gábor, Milkó Dávid, Tóth Norbert (MTK / Gödöllői SK / Pest), Gál István (MTK / III. Kerület / Budapest), Vitányi László (MTK / Vác VLSE / Nógrád, Pest), Fodor Lóránd, Gaál Konya Árpád, Ilie Roman, Todoran Marian (Sepsi OSK), Bükszegi Zoltán (VASAS / BVSC / Budapest), Vígh Ádám (VASAS / Dorogi FC / Komárom-Esztergom), Klement József, Szedlacsek János (VASAS / Dunakanyar SE / Pest).

Facebook-album: Edzői torna (12. Évindító Pm-i Futballszakmai Nap)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2164600533596195&type=1&l=27a7c5c3c3

 


További hírek

Általános
Regionális lány utánpótlás: kétgólos győzelem Kelet válogatottja ellen – értékelés edzői nyilatkozatokkal

2024-04-18 14:36:00

Regionális lány utánpótlás: kétgólos győzelem Kelet válogatottja ellen – értékelés edzői nyilatkozatokkal

Április 10-én, szerdán 5–3-as győzelmet aratott a Pest vármegyei lány U16-os válogatott a Keleti Régió U14-es korosztályú legjobbjaiból összeállított együttese ellen Hatvanban, a Népkerti Sporttelepen.

Általános
Ne maradj le, jelentkezz te is a dunakeszi és a budapesti elsősegély-oktatásokra!

2024-04-17 09:38:39

Ne maradj le, jelentkezz te is a dunakeszi és a budapesti elsősegély-oktatásokra!

Van még néhány szabad hely az április 22-én, a dunakeszi Magyarság Sportcsarnokban, illetve az április 26-án, a Pesti Vármegyeházán tartandó elsősegély-oktatásokra. Jelentkezz te is, ne maradj le!

Általános
McDonald’s Fair Play Cup: a lányoknál dunakeszi, míg a fiúknál pilisvörösvári elsőséget hozott a Pest vármegyei döntő

2024-04-15 13:25:40

McDonald’s Fair Play Cup: a lányoknál dunakeszi, míg a fiúknál pilisvörösvári elsőséget hozott a Pest vármegyei döntő

Április 10-én, szerdán, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrumban összesen 8 lány és 10 fiú együttes részvételével zajlott le a McDonald’s Fair Play Cup 2023/2024-es kiírásának Pest vármegyei döntője. A lányoknál a győzelmet – a tavalyi esztendőhöz hasonlóan – a dunakeszi „A Radnóti Angyalai”, a fiúknál a pilisvörösvári „Schillerspieler” szerezte meg.

Általános
Ne maradj le, jelentkezz te is a budaörsi elsősegély-oktatásra!

2024-04-15 11:15:12

Ne maradj le, jelentkezz te is a budaörsi elsősegély-oktatásra!

Van még néhány szabad hely az április 17-i, a Budaörsi Városi Stadionban tartandó elsősegély-oktatásra. Jelentkezz te is, ne maradj le!

Értesítők, információk

2024-04-18 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.18.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-17 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.17.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok