Fontos futsalinformációk a 2021/2022-es évadról

2021. július. 16., 17:26   |    

Fontos futsalinformációk a 2021/2022-es évadról

Alábbi anyagunkban összegyűjtöttük az előttünk álló évad legfontosabb futsaltudnivalóit, melyek közül – aktualitása miatt – mindenképpen előre kívánkozik, hogy 2021. augusztus 2-áig lehet nevezni a férfi felnőtt regionális futsalbajnokságra. De természetesen szó lesz a Pest megyei női felnőtt és korosztályos futsal utánpótlás-bajnokságokról, valamint a klasszikus Futsal7végékről is.

A 2021/2022. évi férfi felnőtt regionális futsalbajnokságra – ahogy már évek óta – az MLSZ-központba kell nevezniük az indulni szándékozóknak [a pontvadászat a futsal fülön található, az MLSZ(-központ) versenyei között], mégpedig 2021. augusztus 2. (hétfő), 14:00-ig.
A jelentkezők elsősorban területi alapon lesznek szétosztva a később kialakítandó csoportokba – éppen úgy, mint az NB III-as labdarúgó-bajnokság esetében. A pontvadászatokat alapesetben ezúttal is hét megyei igazgatóság szervezi és bonyolítja majd le, a közép-magyarországi csoportokét a budapesti és a Pest megyei szervezet.
A verseny kiírása megtalálható az MLSZ dokumentumtárában (vagy IDE kattintva).

A Pest megyei női felnőtt futsalbajnokságot – ahogy az elmúlt évadban is – tornarendszerű bajnokságként kívánjuk majd lebonyolítani 2021 októbere és 2022 júniusa között, ősszel és tavasszal havonta egy (a ¾ pályás bajnokságot elkerülő), míg a téli labdarúgószünetben havi két-három hétvégi tornával, eseményenként két-három 2x15 vagy 2x20 perces futó órás mérkőzéssel, mely találkozókhoz a termet a PMI biztosítja. A verseny tervezett kiírása megtekinthető a letölthető dokumentumok között vagy IDE kattintva.
A nevezési felület várhatóan augusztus elején nyílik meg, s augusztus végéig fogadjuk majd a jelentkezéseket – de a pontos dátumokkal természetesen jelentkezni fogunk még.

Változás a támogatási rendszerben
Bővül az SFP-támogatott utánpótlás futsalversenyek köre (részletek lentebb és az egyes fejezetekben), ám egyelőre sajnos nem lehet tudni – csak várhatóan a jövő év elejére derül ki –, hogy mekkora támogatás jár majd az egyes bajnokságokért. Nagy változásokra talán nem kell készülni, ugyanis az e célra rendelkezésre álló forrás mértéke nem változik, csak – várhatóan – többfelé kell majd szétosztani ugyanannyit. A bajnokságok után igényelhető, érvényesíthető TAO-támogatási összegeket az indított bajnokságok és az azokban résztvevő csapatok, valamint a játszott hónapok és alkalmak számának, továbbá a részvételi költségek mértékének összehasonlítása után határozzák majd meg.
Versenyek sorrendje a támogatás mértéke alapján (a legnagyobb összeggel támogatottól lefelé haladva):
- országos leány U15-ös / fiú U17-es / fiú U18-as / férfi U20-as futsalbajnokság;
- regionális U13-as / U15-ös futsalbajnokság;
- megyei U15-ös / U17-es / U20-as futsalbajnokság;
- megyei U13-as futsalbajnokság;
- megyei U8-U11-es futsalbajnokság.

A férfi U20-as, a külön leány és fiú U17-es, valamint a fiú U15-ös SFP-támogatott Pest megyei futsalbajnokságokat (Futsal7végéket) várhatóan ugyanúgy a téli időszakban rendezzük majd meg, mint az elmúlt évadban. A pontvadászatok anyagi támogatásának kritériuma, hogy ezúttal is minimum 14 db – de naponta maximum egy – 2x20 perces tiszta játékidejű mérkőzést játszanak az indulók.
Mivel – ahogy azt fentebb taglaltuk – van rá esély, hogy a versenyek után járó támogatási összeg csökkenni fog, ezért várhatóan a terembérleti díjaknak csak egy előre meghatározott fix részösszegét hárítjuk majd át az egyesületekre, míg a másik részét az igazgatóság fogja finanszírozni a kis mértékben megemelt nevezési díjakból. A pontos részletekről természetesen tájékoztatást adunk majd a nevezési felület megnyitása előtt. A versenyekre jelentkezni várhatóan augusztus elejétől augusztus végéig lehet majd – de a pontos dátumokkal természetesen ez esetben is jelentkezni fogunk.
További fontos információ: amennyiben nem ütközünk majd teremgondokba, akkor a zökkenőmentesebb lebonyolítás érdekében a Pest megyei labdarúgó-versenyek kvalifikációs átállásai miatti őszi szünet(ek)ben (max. két hétvége október vége felé) elkezdődnek majd a futsalversenyek – amelyek azután majd csak november végén folytatódnak.

Az MLSZ Sportigazgatóság új versenyként regionális U13-as és U15-ös SFP-támogatott futsalbajnokságok beindítását tervezi azon kluboknak, amelyek egész évben előnyben szeretnék és tudják is részesíteni a futsalt.
A támogatáshoz szükséges kritériumszint magas lesz (U15-ben 21-nél több 2x20 perces tiszta játékidejű mérkőzés – egy nap max. egy meccs –; míg U13-ban 32-nél több 2x25 perces futó órás mérkőzés – egy nap max. két meccs), igaz, ennek megfelelően ezen versenyekért jár majd a második legnagyobb SFP-támogatás.
Amennyiben az elképzelés zöld utat kap, akkor a versenyekre történő nevezés és lebonyolítás a férfi felnőtt regionális futsalbajnokság mintájára történik majd, azaz: a központi nevezés után a jelentkezőket területi alapon és az összérdekeket figyelembe véve osztják majd csoportokba, az egyes bajnokságokat pedig az arra kijelölt igazgatóságok fogják koordinálni.
A kezdeményezés abból a szempontból is fontos, hogy felméri, mekkora az a bázis, amelyik részt tud venni a labdarúgással párhuzamosan zajló, és meccsszámát (is) tekintve komoly futsalversenyben.

Mivel a korábbi vegyes U13-as Pest Megyei Futsal7vége elnevezésű pontvadászataink csak kismértékben tértek el a jelenlegi, de már támogatható megyei U13-as futsalbajnokság követelményeitől, ezért a versenyt támogathatóvá alakítjuk. Mindez azt jelenti, hogy a jelentkezőknek legalább nyolc alkalommal minimum 16 db 2x25 perces futó órás mérkőzést kell majd lejátszaniuk úgy, hogy egy napon max. két meccsük lehet.
Amint azt – a verseny SFP-támogatása okán – a nagyobb korosztályú Pest megyei bajnokságoknál már írtuk, a terembérleti díjaknak egy előre meghatározott fix részösszegét várhatóan áthárítjuk majd az egyesületekre, míg a másik részét az igazgatóság fedezi a kis mértékben megemelt nevezési díjakból. A pontos részletekről természetesen tájékoztatást adunk majd a nevezési felület megnyitása előtt. A versenyre jelentkezni várhatóan augusztus elejétől augusztus végéig lehet majd – de a pontos dátumokkal természetesen ezen versenyünk esetében is jelentkezni fogunk.
További fontos információ: amennyiben nem ütközünk majd teremgondokba, akkor a zökkenőmentesebb lebonyolítás érdekében a Pest megyei labdarúgó-versenyek kvalifikációs átállásai miatti őszi szünet(ek)ben (max. két hétvége október vége felé) elkezdődnek majd a futsalversenyek – amelyek azután majd csak november végén folytatódnak.

Megyei U8-U11-es SFP-támogatott futsalbajnokságokat – ahogy a korábbi években is – az MLSZ Budapesti Igazgatóság indít majd, így aki ilyen verseny(ek)ben gondolkodik, annak érdemes a szervezet honlapját (https://budapest.mlsz.hu/) figyelemmel követnie.

U11-es Pest Megyei Futsal7vége természetesen ezúttal is lesz, ám mivel a verseny a téli labdarúgó holtidőben zajlik majd és „csak” 2x15 perces futó órás meccsekkel, így ezúttal sem jár rá SFP-támogatás a résztvevőknek.
A versenyre jelentkezni várhatóan augusztus elejétől augusztus végéig lehet majd – de a pontos dátumokkal természetesen ugyancsak jelentkezni fogunk.

Természetesen lesz Férfi, Női és Öregfiú Futsal7vége is, mégpedig éppen ugyanúgy, mint a korábbi években: tornarendszerű lebonyolítással. (Az öregfiúverseny esetében kérésre több lebonyolítási lehetőséget is megvizsgáltunk, de a közvélemény-kutatásunkra érkezett válaszok összesítése és az évadvégi torna tapasztalatai után végül úgy döntöttünk, hogy csak az eredeti verzió életképes). Az egyetlen változás mindössze annyi lesz, hogy – akárcsak a többi pontvadászatra – ezekre a versenyekre is várhatóan augusztus elejétől augusztus végéig lehet majd jelentkezni. A pontos dátumokkal természetesen ezen versenyek tekintetében is időben jelentkezünk majd.


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok