Fontos NYIÁB-tudnivalók sportszervezetek részére, 2012 nyár

2012. július. 24., 14:00   |    

Fontos NYIÁB-tudnivalók sportszervezetek részére, 2012 nyár

A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Bizottsága ezúton is tájékoztatja valamennyi Pest megyei sportszervezetet és Tisztelt Ügyfeleit az átigazolásokkal és a versenyengedélyek kiadásával kapcsolatos legfontosabb információkról, tudnivalókról, változásokról.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Bizottsága ezúton is tájékoztatja valamennyi Pest megyei sportszervezetet és Tisztelt Ügyfeleit az átigazolásokkal és a versenyengedélyek kiadásával kapcsolatos legfontosabb információkról, tudnivalókról, változásokról.

1. A 2012/2013. évi bajnoki szezonban a nyári átigazolási időszak az alábbiak szerint alakul
Amatőr felnőtt labdarúgók esetében: július 1-től - augusztus 1. éjfélig
Valamennyi utánpótlás korosztályban (az U19-es korosztályig): július 1-től - október 1. éjfélig
Hivatásos és sportszerződéses labdarúgók esetében: június 11-től - augusztus 31. éjfélig
Futsalban: július 15-től - augusztus 21. éjfélig

2. Versenyengedély-kérelmek elektronikus ügyintézése
A versenyengedélyek könnyebb, minél gyorsabb feldolgozása érdekében a 2011/2012-es bajnoki évadtól kezdve kérjük az egyesületeket, hogy éljenek az elektronikus (digitális) versenyengedély-kérelem lehetőségével, amelynek használata a http:/www.mlsz.info oldalon keresztül, a 11-es menüponton belül (Sportszervezetek oldala) történik, amelynek értelemszerűen alapvető feltétele, hogy az adott egyesület ügyintézője rendelkezzék elektronikus hozzáféréssel. Olvassák el használati útmutatónkat ITT!

3. Kihelyezett NYIÁB "nyílt nap"
A NYIÁB-iroda a július 1-jén indult nyári átigazolási időszak során igyekszik megkönnyíteni a csapatok dolgát az új bajnokságra vonatkozó versenyengedély-kérő lapok (letölthetők és elektronikusan is kitölthetők INNEN), illetve átigazolási és igazolási kérelmeik leadásában. Ennek jegyében az igazgatóság munkatársai július 23-án és 24-en kitelepülnek a megye hat különböző pontjára abból a célból, hogy az egyesületeknek ne kelljen külön Budapestre utazniuk azért, hogy az előző évi versenyengedélyeiket leadják, illetve az új versenyévre a kérelmeket és az egyéb, igazolásokkal kapcsolatos dokumentációjukat benyújtsák. A kihelyezett NYIÁB-napok helyszíneiről korábbi közleményünkből tájékozódhatnak.

4. Átigazolás
Munkatársaink csak a hiánytalanul kitöltött átigazolási kérelmeket vehetik át. Kérjük, ügyeljenek arra, hogy az átigazolási kérelmen (lapon) szerepeljen mind az átadó, mind az átvevő sportszervezet bélyegzője, az aláírás (kiállítás) dátuma, valamint fiatalkorú (18 év alatti) labdarúgó esetén annak szülői aláírása (is). Kérjük, hogy az időpontok betartására fokozottan ügyeljenek! Munkatársaink a személyesen beadott kérelmeket iktatják, azokról nyilvántartást vezetnek és kérésre átvételi elismervényt adnak a kérelmező klub képviselőjének. Megkönnyítendő ezen adminisztrációs munkát, kérjük, hogy a személyesen leadni szándékozott átigazolási kérelmekről a mellékelt nyomtatványt előre szíveskedjenek kitölteni és a kérelemmel együtt leadni. (Amennyiben erre előzetesen nem kerül sor, akkor a leadáskor kell majd kézzel kitöltenie a kérelmezőnek ezt a nyomtatványt, amit munkatársunk az adatok ellenőrzése után aláírásával hitelesít, és ad át egy példányt - kérésre, igény szerint - a beadványozónak.)
Az igazoló és az átigazoló lap A4-es lapra is kinyomtatható. Lehet előre gyártatni, de nem célszerű, mert az internetről bármikor letölthető, s az igazolást végző szervezetnél vagy bárhol, bármikor előre, kitöltve kinyomtatható.

5. Fényképek cseréje
Az átigazolásoknál, valamint a versenyengedélyek megújításánál visszatérő problémát okoznak a lejárt érvényességű fényképek. Éppen ezért megkérjük Partnereinket, hogy mielőtt eljuttatják igazgatóságunkhoz a versenyengedély-kérelmeket, tájékozódjanak a http:/www.mlsz.info oldalon levő 11-es menüpont alatt, ahol ha rákattintanak a saját játékosok lehetőségre, majd az Igazolt játékosok gombra, és megjelent az egyesület összes labdarúgója, a jobb oldalon, pirossal bekarikázott sorbanmegjelenhetnek az alább látható fekete ikonok.



Ez azt jelzi, hogy a játékosnak a fényképe lejárt, a versenyengedélyét nem lehet kinyomtatni. Ebben az esetben kérjük, hogy a versenyengedély-kérelem mellé feltétlenül csatolják az adott labdarúgó fényképét akár papír alapon, akár a nyiab-iroda@pmlsz.hu, a szoke.kristof@pmlsz.hu, a szoke.kristof@mlsz.hu, vagy a kovacsne.aniko@pmlsz.hu e-mail címekre elküldve digitális formában. Amennyiben nem tudják ilyen módon leellenőrizni az esetleges fényképcserék szükségességét, kérjük, érdeklődjenek igazgatóságunk munkatársainál, akik felvilágosítást tudnak adni ezzel kapcsolatban. Ellenkező esetben munkatársaink nem fogják kiadni a versenyigazolványt.

6. Sportorvosi kartonok
A versenyengedély-kérelmek leadásával egyidejűleg megkérjük Önöket, hogy külön jelöljék be a digitálisan is le- és kitölthető, 2 (két) példányban beadandó
versenyengedély-kérő lapokon, hogy mely labdarúgóknak kérnek sportorvosi kartont, amely tartalmazza az ezen kérelemre vonatkozó külön rovatot. Amennyiben nem jelezték külön, úgy munkatársaink nem nyomtatnak új sportorvosi kartont a labdarúgóiknak. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy amennyiben utólag jelzik ezen igényüket, az ügyintézési idő minimálisan három munkanap. A sportorvosi karton kiállítása térítésmentes abban az esetben, ha a labdarúgó betelt sportorvosi igazolását a klub leadja a NYIÁB-irodában. Amennyiben nem, az igazolás kiállításának ára 600,- (hatszáz) Ft + áfa. (Erre a tételre nem vonatkozik a díjcsökkentés!)

7. Szerződések
Az NB I-es és az NB II-es, valamint a megyei bajnokságokban szereplő gazdasági társaságok esetében a szerződéskötés a felnőttek mellett az utánpótláskorú labdarúgóknál is kötelező. Versenyengedély mindaddig nem adható ki, ameddig nincs leadva a szerződés. Az MLSZ által szervezett bajnokságban szereplő csapatok versenyengedély-kérő lapját az MLSZ-ben kell bemutatni és hitelesíttetni a leadott szerződés alapján, és csak ez után van módja igazgatóságunknak a versenyengedélyt kiadni. A sportolói szerződések mellékleteként kötelező a
nyilatkozat cégszerű kitöltése és annak egy példányban történő leadása az illetékes igazgatóság részére.

8. Lejárt versenyigazolványok
Megkérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az új versenyengedély-kérelmekkel együtt juttassák el igazgatóságunkhoz a már lejárt, előző évi versenyigazolványokat, melyeket munkatársainknak be kell vonniuk.

9. Ügyfélfogadási rend
A versenyengedély-kérelmek minél gyorsabb és hatékonyabb feldolgozása érdekében a személyes ügyfélfogadás az MLSZ Pest Megyei Igazgatóságán július 31-től augusztus 31-ig keddenként szünetel, vagyis az igazgatóság munkatársai ezen időszakban keddenként nem tudnak ügyfeleket fogadni. Ettől függetlenül a versenyengedély-kérelmeket ezeken a napokon is le lehet adni egy kihelyezett dobozba, amelyet az igazgatóság munkatársai folyamatosan ürítenek.

10. Ügyfélfogadás módja
Tekintettel a 2012 februárjában meglehetősen szűkössé vált irodahelyzetre, a korábbiaktól eltérő ügyfélfogadási módot vagyunk kénytelenek bevezetni. Versenyügyi vagy (át)igazolási ügyintézés során a hatékony munkavégzés és az Önök megfelelő kiszolgálása érdekében a Versenyirodában csak maximum 1 (egy), a NYIÁB-irodában csak maximum 2 (két) fő ügyfél benntartózkodása engedélyezett. A JB-irodát is magába foglaló NYIÁB-irodában a játékvezetői ügyfélfogadás idején (hétfőn és szerdán) további 1 (egy) fő ügyfél benntartózkodása lehetséges. Kérjük Önöket, hogy ezen rendelkezésünket minden esetben szíveskedjenek betartani!

11. Fizetési rend
Az átigazolásokkal, igazolásokkal és a versenyengedélyekkel kapcsolatos díjfizetés csak készpénzben lehetséges. Átutalásos számlát az MLSZ PMI pénzügyi munkatársa kizárólag 100.000,- (egyszázezer) forint feletti összeg esetén állít ki, és csak akkor, ha az adott klubnak nincsen a PMI felé lejárt tartozása.

Köszönjük szíves megértésüket és együttműködésüket a fentiekkel kapcsolatban, amelyek figyelembe vételével igazgatóságunk munkáját könnyítik meg és teszik gördülékenyebbé, amely közös érdeke valamennyiünknek.

A nyári átigazolási időszakkal és fentiekkel kapcsolatban bővebb információ és felvilágosítás a NYIÁB-iroda munkatársaitól a 06-30/774-26-84-es (Kovács Krisztián), a 06-30/774-26-85-ös (Szőke Kristóf), valamint a 06-30/774-26-82-es (Kovácsné Birkás Anikó) telefonszámokon kérhető.

Kapcsolódó dokumentumok, nyomtatványok:
- Átigazolási kérelmek átadás-átvételi elismervénye (kézzel kitölthető, pdf-formátumú)
- Átigazolási kérelmek átadás-átvételi elismervénye (számítógéppel kitölthető, Excel-formátumú)
- Versenyengedély-kérő lap (kézzel kitölthető, pdf-formátumú)
- Versenyengedély-kérő lap (számítógéppel kitölthető, Word-formátumú)
- Használati útmutató: versenyengedély-kérő lap kitöltése elektronikusan
- Igazoló lap (kézzel kitölthető, pdf-formátumú)
- Igazoló lap (számítógéppel kitölthető, Word-formátumú)
- Átigazoló lap (kézzel kitölthető, pdf-formátumú)
- Átigazoló lap (számítógéppel kitölthető, Word-formátumú)

Kapcsolódó szabályzatok:
- Díjfizetési rend (pdf-formátum)
- NYIÁSZ (pdf-formátum)
- MLSZ-szabályzatok: http:/dokumentumtar.mlsz.hu

Korábbi kapcsolódó közleményeink:
- Július 24-én és 25-én ismét kihelyezett NYIÁB-nap hat helyszínen
- A nyári átigazolási időszakkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók

- Fontos NYIÁB-tudnivalók sportszervezetek részére, 2012 nyár (jelen komplex tájékoztató pdf-formátumban is)

Az egyes díjak összefoglaló táblázatát hamarosan külön közleményben tesszük közzé.


További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-06 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.06.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok