Futball7vége: Új nevekkel bővült a tornagyőztesek köre

2011. február. 08., 16:38   |    

Futball7vége: Új nevekkel bővült a tornagyőztesek köre

Amint arról honlapunkon tegnap már röviden beszámoltunk, az 5. Ifjúsági (U19-es) Futball7végét a Sülysáp, a felnőtteknél a 10. Pest Megyei Futball7végét pedig az Alsónémedi nyerte meg az idén, amelyeknek a döntőire február 5-én, szombaton került sor az impozáns üllői sportcsarnokban. A két mostani győztesben, a Sülysápban és az Alsónémediben az a közös vonás, hogy mindkettő nevét első alkalommal véshették fel a míves vándorserlegre, ám míg a Fedeles József és Veres István László vezette sülysápiak az ifjúságiaknál eddig minden évben a torna résztvevői voltak, addig az Alsónémedi csupán második ízben, 2004-et követően vett ismét részt a felnőtt Futball7végén.

Amint arról honlapunkon tegnap már röviden beszámoltunk, az 5. Ifjúsági (U19-es) Futball7végét a Sülysáp, a felnőtteknél a 10. Pest Megyei Futball7végét pedig az Alsónémedi nyerte meg az idén, amelyeknek a döntőire február 5-én, szombaton került sor az impozáns üllői sportcsarnokban. A két mostani győztesben, a Sülysápban és az Alsónémediben az a közös vonás, hogy mindkettő nevét első alkalommal véshették fel a míves vándorserlegre, ám míg a Fedeles József és Veres István László vezette sülysápiak az ifjúságiaknál eddig minden évben a torna résztvevői voltak, addig az Alsónémedi csupán második ízben, 2004-et követően vett ismét részt a felnőtt Futball7végén.

Kezdjük visszatekintésünket az U19-esekkel! Az 5. Ifjúsági (U19-es) Futball7vége eddigi történetében először nyerte meg Pest megyei bajnokságban szereplő csapat a tornát, s noha a Budaörs 2008-as sikerével volt már ugyan megyebeli győztese a tornának, de az a csapat akkor az országos (kiemelt) bajnokságban szerepelt. A négyes fináléba egyébként három olyan együttes került be, amely igencsak jól ismeri egymást, hiszen a 2009-es és a 2010-es tornagyőzelmet követően ezúttal ezüstérmet szerző Pénzügyőr, a 4. helyen végző Nagykáta, illetve a nem kis meglepetésre (ám teljesen megérdemelten) tornagyőzelmet szerző Sülysáp az elmúlt két évben egyaránt bejutott a legjobb négy közé, sőt, a Nagykátát leszámítva az előző két gárda a 2008-as kiírásban is ott volt már az elődöntőben, mit több, a Pénzügyőr az U19-es torna 2007 óta íródó története során eddig mindig bekerült a legjobb négy közé. A Göd bejutása az üllői négyes döntőbe is teljesen megérdemelt volt, hiszen Tuza József nagypályán (is) remek munkát végez a csapatával, nem volt tehát véletlen, hogy szervezetten futballozó tanítványai az elődöntőben megszorították az elmúlt kétszeres győztes Pénzügyőrt (0-3; 1-1). A gödiek kapcsán meg kell jegyeznünk, hogy az üllői döntőben pályára lépett a kék-fehéreknél az idén első alkalommal kiírt U16-os Futball7vége gólkirálya, Martin-Gál Miklós is, aki a "nagyobbak" között sem volt megilletődött, és igencsak letette a névjegyét, hiszen a 3. helyért lejátszott találkozón három gólt lőtt a Nagykátának, míg csapattársa, Sápi Pál kétszer volt eredményes.
Az elődöntő másik párharca két régi ismerős, és közel egyforma képességű együttes kiegyensúlyozott párharcát hozta a Nagykáta és a Sülysáp között (4-3; 3-4), melyből végül a Sülysáp kapusának, a torna legjobb hálóőrének megválasztott Andrej Gergőnek a bravúrjaival drámai büntetőpárbajt követően jutott a döntőbe.
Mielőtt a fináléval foglalkoznánk, ejtsünk röviden szót a bronzmeccsről, amely végül a győzelmet jobban akaró Göd könnyed, 5-0-s sikerét hozta a motiválatlannak és kedvetlennek tűnő Nagykátával szemben.
A döntőre fokozatosan javult fel a Sülysáp, amely színvonalas mérkőzésen, magabiztos játékkal előrukkolva, 4-1-re (!) múlta felül Sashegyi Zoltán előzetesen jóval esélyesebbnek ítélt együttesét, esélyt sem adva a Pénzügyőrnek a sikerre. A döntő (egyik) sülysápi hőse kétségkívül Németh Mátyás volt, aki két gólt is szerzett (Szűcs Roland és Fedeles Máté egyszer-egyszer volt eredményes), míg a Pasaréti útiaknak csupán a "szépségtapaszra" futotta Sashegyi Krisztián jóvoltából.

Az 5. Ifjúsági (U19-es) Pest Megyei Futball7vége négyes döntőjének végeredménye:
1. Sülysáp KSK; 2. Pénzügyőr SE; 3. Gödi SE; 4. Nagykáta SE.

Az 5. Ifjúsági (U19-es) Futball7vége különdíjat nyert labdarúgói:

A torna legjobb kapusa: Andrej Gergő (Sülysáp KSK);
A torna legjobb mezőnyjátékosa: Horváth Attila (Nagykáta SE);
Gólkirály: Székely Szabolcs (Pénzügyőr SE) - 17 góllal.

Az alábbiakban lássuk, miként vélekedtek az 5. Ifjúsági (U19-es) Futball7vége küzdelmeiről az üllői négyes döntő csapatainak szakvezetői:

Kiss Krisztián, a Nagykáta edzője: - Évek óta remek színvonal jellemzi a Futball7vége küzdelmeit, ami ezen a döntőn is bebizonyosodott. Sajnos számunkra nem úgy sikerült a torna befejezése, ahogyan reméltük. A Sülysáp ellen jól kezdtünk, de a visszavágón büntetőkkel elszenvedett vereségtől lelkileg padlóra került a csapatom. Az idő rövidsége miatt szinte rögtön kezdődött a bronzmeccs, így nem tudtam rendet rakni a fejekben, aminek csúfos vereség lett a vége. A srácok ennek ellenére nagyon élvezték az egész tornát, mert a Futball7vége mérkőzései végre megtörték a futóedzések monotonitását. Gratulálok a Sülysápnak a végső győzelemhez, még ha azt rajtunk keresztül is érték el.

Tuza I. József, a Göd edzője: - Idén először vettünk részt az Ifjúsági Futball7végén, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Így utólag is szeretnék gratulálni a szervezőknek, mert a színvonalas rendezés azt éreztette a gyerekekkel, hogy ők is fontosak a szövetség számára. A négyes döntőn szerettünk volna minél jobban szerepelni, ami a harmadik helyezéssel azt hiszem, sikerült is. A torna első mérkőzését a Pénzügyőr ellen kicsit megilletődötten kezdtük, emiatt van bennem egy kis hiányérzet, de a visszavágón már ezzel sem volt gond, a bronzérmet pedig könnyedén tudtuk megszerezni a Nagykáta ellen. Az elmúlt három hétvége remek lehetőséget nyújtott számunkra a felkészüléshez, hiszen Gödön elég mostoha körülmények között tudunk csak edzeni. A későbbiekben szeretnénk rendszeres résztvevői lenni a tornának.

Sashegyi Zoltán, a Pénzügyőr edzője:
- Hogyan készültek a Futball7vége döntőjére?
- Csak a torna selejtezőjével és a középdöntővel, külön teremben nem gyakoroltuk a futsalt. A felkészülésünk szerves része volt a Futball7vége, mivel a pályáink használhatatlansága miatt csak nehezen tudunk edzeni.
- A döntőben attól a Sülysáptól kaptak ki, amelytől az addigi egyetlen vereségüket szenvedték el. Mondhatjuk, hogy ők lennének a Pénzügyőr mumusai?
- Nagyon úgy néz ki, ami azért is bosszantó, mert a döntőben ugyanazokba a hibákba estünk bele, mint a korábbi találkozón. A mérkőzés elején gyorsan bekapott két gól teljesen összezavarta a játékosaimat, akik emiatt csak kapkodtak a továbbiakban. Csalódásként éltük meg a vereséget, mert szerettük volna a korábbi évekhez hasonlóan ismét elhozni a kupát, de a sülysápiak esélyt sem hagytak nekünk. Taktikus és szervezett játékukkal megérdemelten győztek.

Veres István László, a Sülysáp edzője: - Nagyon örülünk, hogy végre sikerült megnyernünk ezt a remek tornát. Az elmúlt években sorra elbuktuk a döntő mérkőzéseket, most viszont nekünk jött ki a lépés. Tizenkét futballistával játszottunk az összes helyszínen, azt pedig külön kiemelném, hogy minden labdarúgóm aktív résztvevője volt ennek a sikernek.
- Az elődöntő hatalmas csatát és büntetőpárbajt hozott. Külön is készültek a hatméteresekre?
- Sajnos nem tudtunk teremben edzeni, így erre sem volt lehetőségünk. Azon a meccsen megjártuk a poklot és a mennyországot is, de szerencsénk volt, és a kapusunk is jól érezte, merre kell elmozdulnia a büntetőknél.
- A Pénzügyőrt egyedül a Sülysápnak sikerült legyőznie a torna folyamán. Minek volt ez köszönhető?
- A Pénzügyőr remekül játssza a kispályás focit, mi viszont jobban akartuk a győzelmet. Két-három éve folyamatosan megvertek minket, most viszont fordult a kocka. Sokat számított, hogy volt elég cserénk, így erőnlétileg az ellenfelünk fölé tudtunk nőni. A szünetben megmutattam a srácoknak a keddi futómennyiséget, abban az esetben, ha nem tudnak nyerni, ez pedig külön motivációt jelentett számukra.
- Hová került a vándorserleg?
- A centerpálya öltözője melletti vitrinbe a többi kupa közé, hogy a továbbiakban ez is motiválja az ifjúsági csapatunkat.


Simon Zsolt négy gólja is kevés volt az házigazda üdvösségéhez

Az U19-esek eredményhirdetését követően a felnőtteké volt a pálya, és "bemelegítésként" az első találkozón a megyei I/B-osztály Északi, illetve Déli csoportjában szereplő Kisnémedi és az Alsónémedi párharca - ekkor még - szoros és kiegyenlített küzdelmet hozott, a későbbi tornagyőztes, a nagypályán feljutásra aspiráló Hégner Zoltán vezette Alsónémedi "csak" 2-1-re győzött jó erőkből álló riválisával szemben.
A 10. Pest Megyei Futball7végén három fordulóban is hazai pályán szereplő Üllő II. - papíron - a könnyebb ágra került, ám végül összesítésben csupán egyetlen góllal (3-1; 1-2) tudták csak kiharcolni a döntőbe jutást Kozma Norberték.
Az üllői zöld-fehérek egységét jelzi, hogy a góllövőlistát a döntőt megelőzően még vezető Roik István, illetve az őt alig lemaradva követő Benkó Péter páros ezúttal önmagukhoz képest halványabb teljesítményt nyújtottak (előbbi egy, utóbbi pedig két gólt szerzett a négyes döntő során), de ezt is elbírták a hazaiak, akik a népes, mintegy 250 fős közönség többségének támogatásától buzdítva futballozhattak.
A bronztalálkozó - az U19-esekhez hasonlóan - itt is sima mérkőzést hozott, hiszen az egykori NB I-es "spílerekkel", a télen Diósdról igazolt Kénoszt Ferenccel (két gólt szerzett a bronzmeccsen), valamint Bánföldi Zoltánnal (kétszer volt eredményes a Dunavarsány ellen) és Steidl Ákossal megtűzdelt Kisnémedi a győzelmet jobban akarva magabiztos, 7-3-as sikert könyvelhetett el a Dunavarsánnyal szemben.
Aligha túlzás kijelenteni, hogy színvonalában az Alsónémedi - Üllő II. derbi semmivel sem maradt el az elmúlt évek döntőitől, a 6-5-ös alsónémedi siker izgalmakban bővelkedő, kitűnő mérkőzésen született meg, amely igazán jó propagandája volt a jubileumi, 10. Pest Megyei Futball7végének. A döntőben a tornagyőztes Alsónémedi részéről a három gólt szerző - végül 19 találatával a 10. Pest Megyei Futball7végén gólkirályi címet szerző dunaharaszti vendégjátékos - Ughy Márk, valamint a kétszer eredményes Mészáros Dániel, míg a házigazdáknál a négyszer betaláló monori vendégjátékos, futsalban pedig az NB I-es Cső-Montaget erősítő Simon Zsolt szinte egymaga vitte hátán az üllői csapatot.
A gólkirályi címet szerző Ughy Márk egyébként az üllőiek vezéregyéniségét, a 16 találatig jutó Roik Istvánt előzte meg a góllövőlistán, utóbbi labdarúgó így "csak" a legjobb mezőnyjátékosnak járó különdíjat vehette végül át, amelyben 2006-ban, a dunakeszi döntőt követően már lehetett része, hiszen akkor a Siófokot és a Vecsést is megjárt kiváló képességű valósággal tarolt, lévén öt évvel ezelőtt nem csupán a torna legjobb játékosa lett, de egyben gólkirályi címet is szerzett és a Futball7végét is megnyerte az Üllő együttesével.
Ha már a góloknál tartunk, még egy adalék a mostani Futball7végéhez: a torna eddigi történetében mind az ifjúságiaknál, mind a felnőtteknél idén volt a legmagasabb az egy mérkőzésre jutó gólátlag, ami az U19-eseknél 42 mérkőzésen 264 gólt és 6,29-es átlagot, míg a felnőtteknél ugyanez a mutató 72 találkozón 527 gólt és 7,32-es mérkőzésenkénti átlagot jelent.

A 10. Pest Megyei Futball7vége négyes döntőjének végeredménye:
1. Alsónémedi SE; 2. Üllő SE II.; 3. Kisnémedi MSE; 4. Dunavarsányi TE.

A 10. Pest Megyei Futball7vége különdíjat nyert labdarúgói:

A torna legjobb kapusa: Baranyi Péter (Alsónémedi SE);
A torna legjobb mezőnyjátékosa: Roik István (Üllő SE II.);
Gólkirály: Ughy Márk (Alsónémedi SE) - 19 góllal.

A két torna döntőjét követően megtartott ünnepélyes eredményhirdetésen a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest megyei igazgatója, Benkő Tamás mellett a díjak és serlegek mellett érmeket adott át az idei Futball7végét sportfelszerelésekkel támogató Legenda Hungary Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Mercz Zoltán, valamint Dienes András, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Üllői Térségi Versenyrendezési Bizottság elnöke, az NB I-es futsalbajnokságban élcsapatnak számító Üllő FC-Cső-Montage csapatvezetője, az üllői sportcsarnok igazgatója is.

Az alábbiakban lássuk, miként vélekedtek a 10. Pest Megyei Futball7vége küzdelmeiről az üllői négyes döntő csapatainak szakvezetői, valamint a házigazda sportcsarnok igazgatója, Dienes András:

Herling Erik, a Dunavarsány edzője: - Kedvezőtlen előjelekkel vágtunk neki a rendezvénynek, mivel három olyan játékosom nem tudta vállalni a szereplést, akik járatosak a kispályás futballban. Szépen meneteltünk a döntőig, ám ott az Üllő csapatával kerültünk egy ágra. A házigazda ellen mindig hálátlan dolog pályára lépni, azt lehet mondani, hogy hátrányba is kerültünk emiatt. Mire elértünk odáig, hogy a harmadik helyért játszhattunk, már igencsak megfogyatkoztunk, és kevesebb esélyünk volt felállni a dobogóra, mint a Kisnémedinek, akik között rutinos, tekintélyes futsal múlttal rendelkező játékosok is voltak. Tizenöt csapat közül a negyedik helyen végeztünk, ami azt gondolom, nem rossz eredmény főleg úgy, hogy hat év után ismét részt vettünk a tornán. A Futball7vége jól illett a felkészülésünkbe, és jövőre is szeretnénk elindulni.

Steidl Ákos, a Kisnémedi játékosa: - Csapatunk a célját elérte azzal, hogy bejutott a döntőbe. Az alapozás egy részének volt tekinthető a tornán való részvételünk. Szerencsére a mérkőzéseken rendszeresen ott tudott lenni hét-nyolc alapemberünk. Örülök, hogy ebben a téli, zord időjárásban volt lehetőségünk teremben játszani, és a Kisnémedi végre megmutathatta, mire is képes. Ezután nagypályán még vár ránk két edzés, valamint három felkészülési mérkőzés műfüvön és utána nekivágunk a tavaszi fordulóknak. Remélem, sikerül minél eredményesebbnek lennünk. Egyébként nagyon jó csapatokkal találkoztunk a döntőben, ahol végül sikerült legyőznünk a Dunavarsányt, akik mintha könnyen megadták volna magukat. Negatívumként annyit említenék meg, hogy szerintem nagyon kevés az a tizenöt csapat, akik elindultak a tornán. A játékvezetőkkel nem szeretünk foglalkozni, de ugyanúgy, ahogy a csapatoknak, a játékvezetőknek is megfelelően fel kellene készülniük egy-egy mérkőzésre. Külön szeretnék gratulálni az Alsónémedinek, akik valamivel jobb erőkből álltak, mint a mi csapatunk. Talán ha az első találkozónkat sikerül ellenük megnyernünk, akkor lett volna esélyünk a döntőbe jutásra, ám így meg kellett elégednünk a bronzmérkőzéssel. Gratulálok mind a négy együttesnek a döntőben való szerepléshez.

Mikla István, az Üllő II. edzője: - Magabiztosan készültek a srácok a döntőre. Először kicsit meg voltak illetődve, hogy eljutottak idáig, de utána nagyon fegyelmezetten edzettek, és ennek a második hely lett az eredménye. Örülök, hogy sikerült elérnünk ezt a szép helyezést. Meg vagyok elégedve a focistáimmal, különösen Roik Istvánnal, akit később a torna legjobb mezőnyjátékosának választottak. Ő egyébként a megyei első osztályú csapatunkban is játszik, de kacsingat az Üllő II. felé. Ha lehetőségünk lesz rá, akkor jövőre is mindenféleképpen el szeretnénk indulni a Futball7végén.

Hégner Zoltán, az Alsónémedi edzője: - Azért indultunk a tornán, mert úgy gondoltuk, hogy mint az egyik rendezvényhelyszín, képviseltessük magunkat a Futball7végén. A torna elején még csak az önfeledt játékra koncentráltunk, jól éreztük magunkat, ám ahogy mondani szokás, evés közben jön meg az étvágy. Kezdtünk összecsiszolódni, egyre jobban játszottunk, és a végén már az volt a célunk, hogy minél jobb helyezést érjünk el. A döntőben négy remek együttes lépett pályára. Az én játékosaim közül mindenki maximálisan "odatette" magát, aminek nagyon örültem. Meg is lett az eredménye, hiszen megnyertük a tornát. Természetesen jövőre - mint címvédőnek - ott a helyünk a Futball7végén.

Dienes András, az üllői sportcsarnok igazgatója, az MLSZ PMI Üllői Versenyrendezési Bizottságának elnöke, illetve az Üllő FC-Cső-Montage csapatvezetője: - A felnőttek döntője minden várakozásomat felülmúlta, annak ellenére, hogy az üllői csapat kikapott. Izgalmas, fordulatos mérkőzés volt, a futsaljátékosok részvétele pedig mindenképpen emelte a színvonalat. Azt hiszem, a torna elérte a célját, mert sikerült egy teltházas rendezvényt összehozni, ami a továbbiakban még több csapatot motiválhat majd a Futball7végén való részvételre. Egy ilyen négy plusz egyes torna szerintem a legjobb módja a felkészülésnek a téli szünet alatt, reméljük, hogy egyre több egyesület fogja ezt így gondolni.
- A jövő évi Futball7végén is számíthatunk az üllői sportcsarnok vendégszeretetére?
- Minden további nélkül!

[KEPGALERIA(50)(- 5. PMLSZ Ifjúsági (U19-es) Futball7vége (képgaléria))]

- 5. Ifjúsági (U19-es) Futball7vége góllövőlistája

- az 5. Ifjúsági (U19-es) Futball7vége összesített statisztikai adatai

[KEPGALERIA(49)(- 10. Pest Megyei Futball7vége (képgaléria))]

- 10. Pest Megyei Futball7vége góllövőlistája

- a 10. Pest Megyei Futball7vége összesített statisztikai adatai

További hírek

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Általános
Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

2024-04-24 12:55:45

Május 23-án lesz a Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája

Május 23-án, csütörtökön 17:30 órától ünnepélyes külsőségek mellett a Pesti Vármegyeháza Dísztermében (1052 Budapest, Városház utca 7.) lesz a 11. Pest Vármegyei Gólkirályok Gálája.

Általános
Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

2024-04-23 12:00:22

Április 25-én, csütörtökön szünetel a személyes ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság (1052 Budapest, Városház utca 7.) ezúton tájékoztatja a sportszervezeteket és valamennyi kedves ügyfelét, hogy április 25-én, csütörtökön valamennyi irodánk zárva tart, helyszíni ügyintézés ezen a napon nem lehetséges. Munkatársaink telefonon és e-mailben elérhetőek lesznek.

Általános
19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

2024-04-22 16:57:12

19 egyesület kapott Pest vármegyei I. osztályú licencet

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság 2024. április 22-ig bezárólag elbírálta az összes hozzá beérkezett Amatőr Licenc-kérelmet. A jelenlegi „vármegye-egyes” mezőnyből 2 egyesület NB III-ra (az MLSZ-központba) adta be kérelmét.

Értesítők, információk

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-24 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.24.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok