Gergely Károly halálára

2009. október. 16., 10:10   |    

Gergely Károly halálára

Életének 56. évében, október 14-én kora délután, súlyos betegség után elhunyt Gergely Károly, az NB II, Keleti csoportban szereplő Dunakanyar-Vác edzője. Az alábbiakban rá emlékezünk.

Életének 56. évében, október 14-én kora délután, súlyos betegség után elhunyt Gergely Károly, az NB II, Keleti csoportban szereplő Dunakanyar-Vác edzője. Az alábbiakban rá emlékezünk.



És csak kiabált, egyre csak kiabált a távolból. Nem néztem hátra, a játékosok azonban kétségbeesett tekintettel annál inkább. Figyeltek rá. Ő pedig mondta a magáét, ki merre helyezkedjen, hogyan tolódjon. Elkélt a segítség, mert a Dunakanyar-Vác a szünetre bár kétgólos előnnyel mehetett, a folytatásra feljavult az ESMTK, és jöttek előre a fővárosiak, olykor béklyót kötve a lábakra.
Kupameccs volt, és az augusztus huszadiki forróságban andalító derbit játszottak a pesterzsébetiek a Pest megyeiekkel.
Bár fogcsikorgató küzdelemben, de hosszabbítás után kiszenvedte a továbbjutást a zömében fiatalokat bevető vendégsereg, többek között a velem szót váltó illetőnek köszönhetően.
,,Ha nyilatkozatot szeretne, kérdezze Szabados Gyurit, ő az edző."
Az öltözőfolyosón találkoztunk, de Gergely Károly helyett már csak egy vészesen lefogyott, csontsovány szakemberrel néztünk össze és fogtunk kezet.
Jól tudom, buta kérdés volt, én mégis megkérdeztem, hogy ,,Mester, jól van?", amire jött a válasz: ,,Persze, minden rendben".
Pedig dehogy: semmi sincs rendben.
Ötvenöt gyönyörű, futballban eltöltött esztendő adatott meg neki. Az élvonalban a Győr, a III. Kerület és a Kispest Honvéd alakulatát irányíthatta, a Vác mellett mégis talán Szegeden szeretett a leginkább dolgozni, legalábbis egyik nyilatkozatában erre utalt, amikor így fogalmazott: ,,Edzői pályafutásom egyik legnagyobb sikereként gondolok vissza arra az egy esztendőre. Nem tagadom, a kezem alatt dolgozó srácok mellett a várost is nagyon megszerettem, megfordult a fejemben, hogy végleg odaköltözöm."
Ma már tudjuk: nem így történt. Bő fél esztendeje még azt a BKV Előrét irányította, amelyben játékos-pályafutását harminchat évesen befejezte. A nyáron aztán Vácra szerződött, de megszaporodó kórházi kezelései miatt a kispadon Szabados György ült helyette.
Gergely Károlynak más feladata volt. Neki a saját meccsét kellett megvívnia, dacolni a súlyos, rettegett kórral, amely végül hektikus harc után legyőzte.
A lelátó árnyékából már nem jön hang, buzdító kiáltás a játékosok felé, a riadt, rémült tekintetek azonban egyre csak sorjáznak. Mindenki csak néz maga elé, de már senki nem felel.
Isten nyugosztalja, Mester!

Horváth M. Attila



További hírek

Általános
MOL Magyar Kupa: kisorsolták a 2. forduló párosításait

2024-08-08 13:37:20

MOL Magyar Kupa: kisorsolták a 2. forduló párosításait

A Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészítették a MOL Magyar Kupa 2. fordulójának párosításait. Az előző körből hat (két vármegyei I. osztályú és négy NB III-as) együttesünk jutott tovább.

Általános
MOL Magyar Kupa: Hat csapatunk maradt állva

2024-08-05 13:57:20

MOL Magyar Kupa: Hat csapatunk maradt állva

Tíz találkozón voltak érdekeltek a Pest vármegyei együttesek a MOL Magyar Kupa hétvégén lejátszott 1. fordulójában. Csapataink hatvanszázalékos mérleget tudnak felmutatni a továbbjutást illetően, hiszen a tíz pályára lépőből hatan: Budaörs, Érd, Dunaharaszti, FÉMALK-Dunavarsány, Gödöllő és Monor várhatják majd a következő kört, míg a Ceglédi Vasutas, a METON-FC Dabas, a Pilis és a Viadukt-Biatorbágy búcsúzott.

Általános
Augusztus 3-án, szombaton nem lesz ügyfélfogadás

2024-08-02 09:50:32

Augusztus 3-án, szombaton nem lesz ügyfélfogadás

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság ezúton tájékoztatja az illetékességéhez tartozó sportszervezeteket és tisztelt partnereit, hogy augusztus 3-án, szombaton hivatalunkban valamennyi irodánk zárva tart, személyes ügyintézésre ezen a napon nem lesz lehetőség.

Általános
MOL Magyar Kupa: Tízen állnak rajthoz az első játéknapon

2024-07-31 13:16:24

MOL Magyar Kupa: Tízen állnak rajthoz az első játéknapon

Tíz csapatunk áll rajthoz a MOL Magyar Kupa hétvégi, szombaton és vasárnap megrendezendő 1. fordulójában, amelyben egyaránt öt-öt NB III-as, illetve I. osztályú együttesünk képviseli Pest vármegyét.

Értesítők, információk

2024-08-13 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.08.13.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-07-22 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.07.22.

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

2024-06-20 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.06.20.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

Szponzorok