GYERE ÉS VEZESS, avagy: legyél Te is játékvezető!

2010. november. 29., 17:51   |    

GYERE ÉS VEZESS, avagy: legyél Te is játékvezető!

A Pest Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottsága ebben az évben is megrendezi alapfokú játékvezető tanfolyamát, amelyre minél nagyobb számban várja az érdeklődők jelentkezését.

A Pest Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottsága ebben az évben is megrendezi alapfokú játékvezető tanfolyamát, amelyre minél nagyobb számban várja az érdeklődők jelentkezését.

Ki jelentkezhet a tanfolyamra?
Aki elmúlt 14 éves (felső korhatár nincsen), kedvet, erőt, ambíciót, és ami talán a legfontosabb, kitartást, elhivatottságot érez magában ahhoz, hogy játékvezetővé váljon.

Miért érdemes jelentkezni?
Túl azon, hogy a legnépszerűbb sportággal, illetve annak szabályaival ismerkedhetsz meg, elismert oktatóktól tanulhatsz, és ha emellett még kellően ügyes és kitartó is vagy, idővel belekóstolhatsz a labdarúgás semmi máshoz nem hasonlítható világába!
- rengeteg új ismeretségre tehetsz szert,
- sokat utazhatsz,
- pénzt kereshetsz,
- akár a legmagasabb osztályú felnőtt és utánpótlás-bajnokságokban is megmérettetheted magad!

Kik oktatnak a tanfolyamon?
A Pest Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottsága a minőségi képzés tekintetében mindig is magasra helyezte a mércét. A korábbi években oktatóink között tudhattuk a jelenleg legmagasabban jegyzett hazai sípmestert, a 2008-as pekingi olimpia döntőjét és az idei dél-afrikai világbajnokság - egyebek mellett - Németország - Spanyolország elődöntőjét vezető Kassai Viktort, továbbá a korábbi kitűnő FIFA-partjelzőt, a világ- és Európa-bajnokságot és a sydney-i olimpiát megjárt Székely Ferencet, Fekete Miklóst, a PMLSZ elnökét, egykori NB I-es játékvezetőt, valamint Ádám Mihályt, a PMLSZ JB elnökét, korábbi élvonalbeli játékvezetőt. Ugyancsak rendszeres előadója a Pest megyei tanfolyamnak az igen elismert szaktekintélynek számító Vágner László, a Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottságának elnöke, korábbi sikeres FIFA-játékvezető.

Kiből lesz a jó játékvezető?
Aki kellő stressz- és konfliktustűrő képességgel rendelkezik, határozott, képes és tud is gyorsan dönteni, átlátja az összetett szituációkat. Kifejezetten előnyös, ha kellő játékosmúlttal rendelkezel, vagy éppen még jelenleg is aktív labdarúgó vagy, de akkor is te vagy a mi emberünk, ha netán már edzőként tevékenykedsz valamelyik egyesületnél. A mostani jelentkezők találhatnak olyan Pest megyéből indult játékvezetőket és partjelzőket, akik karrierje, elhivatottsága és személye példakép lehet a mai fiatalok számára, elég csak az NB I-ben, illetve az NB II-ben játékvezetőként működő Oláh Gábor és Németh Ádám, illetve Fenyvesi Szabolcs és Janitz Gergő nevét megemlíteni. Az országos asszisztensi keretben is működnek szűkebb pátriánkból indult játékvezetők, így Butkai Zsolt, Farkas Balázs, Márton Zsolt és Kovács II Gábor.

A tanfolyammal kapcsolatos költségek
A tanfolyam díja diákok részére 10.000 Ft (8.000 Ft + áfa), a többi résztvevő számára 15.000 Ft (12.000 Ft + áfa), amely magában foglalja a tankönyv árát, a vizsgadíjat és a képzés teljes költségét.

Jelentkezés és bővebb információ a tanfolyammal kapcsolatban
A PMLSZ alapfokú játékvezetői tanfolyamára Baráth Zoltánnál a 06-70/320-48-25-ös telefonszámon, illetve a barathzoltan@invitel.hu vagy a barathzoltan@gmail.com e-mail címeken lehet.
Bővebb felvilágosítás kérhető a fenti elérhetőségeken kívül Varga András tanfolyamvezetőnél a 06-70/931-86-11-es telefonszámon.

Jelentkezési határidő
December 6., hétfő. Jelentkezési lap letölthető az MLSZ (www.mlsz.hu), a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség (www.pmlsz.hu), valamint a PMLSZ JB (www.pmlszjb.hu) honlapjáról, de a nyitó előadáson is beszerezhető kinyomtatott formában.
Jelentkezési lapokat a nyitó előadásra lehet elhozni, vagy a fenti e-mail címekre küldeni.
A jelentkezéshez mellékelni kell:
- a jelentkezési lapot,
- 2 db 4x4 cm-es színes igazolványképet.

A tanfolyam időbeosztása és helyszíne
Nyitó előadás: december 6., hétfő. Helyszíne: 1052 Budapest, Városház utca 7. (a Megyeháza épülete, a PMLSZ székhelye). A tanfolyam előadásaira a tervek szerint hétfői napokon kerül sor (a jelentkezők kérésére esetleg módosítható). Az oktatás minden alkalommal 17 órától 19 óráig tart.
A képzés helyszíne: 1052 Budapest, Városház utca 7. (a Megyeháza épülete, a PMLSZ székhelye), de kellő számú érdeklődés esetén kistérségi kihelyezett tanfolyamokat (Kiskunlacháza, Ócsa, Monor) is indíthat a képző.

- a tanfolyammal kapcsolatos letölthető dokumentumok

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-04-30 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.04.30.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-25 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.04.25.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok