Hagyományteremtő rendezvény lesz Pest megyében a Gólkirályok Gálája

2012. augusztus. 12., 16:01   |    

Hagyományteremtő rendezvény lesz Pest megyében a Gólkirályok Gálája

Első alkalommal rendezte meg az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága a Gólkirályok Gáláját a Városház utcai Megyeháza Dísztermében. A hagyományteremtő szándékkal létrejött eseményen több mint száz fő vett részt.

Első alkalommal rendezte meg az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága a Gólkirályok Gáláját a Városház utcai Megyeháza Dísztermében. A hagyományteremtő szándékkal létrejött eseményen több mint száz fő vett részt.

A Pest megyei Gólkirályok Gáláján megjelent Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, az MLSZ szakmai tanácsadója, Pozsgai Éva, az MLSZ kommunikációs és marketingreferense és Orosz Ferenc korábbi NB I-es gólkirály.

Benkő Tamás Pest megyei igazgató az elmúlt időszak helyi aktuális történéseiről tartott előadást, majd Szabó László a Telkiben rendezendő II. FociFesztivállal kapcsolatosan osztott meg néhány kulisszatitkot a hallgatósággal.

Az MLSZ-közgyűlés küldötteinek (megyei I. osztály: Szlahó Csaba, az MLSZ Pest megyei társadalmi elnöke, Vecsés polgármestere; megyei II. osztály: dr. Nagy Béla, a Gödöllői EAC edzője; megyei III. osztály és önálló utánpótlás-nevelő klubok: Rózsavölgyi Sándor, az MLSZ Pest megyei társadalmi alelnöke, a Gödöllői SK alelnöke) megválasztása után az előző szezon Fair Play-díjait osztották ki. A felnőtteknél az Abony, a Nagykőrösi Kinizsi, a Piliscsaba és a Vácszentlászló, míg az utánpótlásban az Abony, a Gödöllői SK és az Isaszeg csapata bizonyult a legsportszerűbbnek. A jutalmakat - serleg, oklevél és 2-2 db Winner-labda - Pozsgai Éva adta át.

A közép-magyarországi lap, a Sportszelet díjazta a 2012 tavaszán az edzői osztályzatok alapján legjobbnak bizonyult játékvezetőt: az 1. Sportszelet-sípmester-díj a korábbi NB I-es asszisztenshez, Szalai Zoltánhoz került B. Nagy Zoltán főszerkesztőtől. Szalai Zoltán bemutatása ITT olvasható.

Az összejövetel zárásaként került sor a Pest megyei gólkirályok megjutalmazására: összesen 29-en részesültek kitüntetésben, akik közül 18-an személyesen vették át ajándékaikat: névre szólóan gravírozott szobrot, oklevelet, 5.000 Ft-os Legea-sportszervásárlási utalványt, PMLSZ-zászlót és -kitűzőt. A díjakat Dunai Antal, Orosz Ferenc és dr. Bársony Farkas, az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökségének tagja adta át. A rendezvényt állófogadás zárta.
A 2011/2012-es versenyév Pest megyei gólkirályairól részletes információk olvashatók ITT.

A Gólkirályi Gála két prominens vendége a rendezvény másnapján nyilatkozott honlapunknak.
Dunai Antal, olimpiai bajnok (1968, Mexikóváros), európai Ezüstcipős, korábbi háromszoros magyar gólkirály és hétszeres magyar bajnok labdarúgó, az MLSZ tanácsadója: "Nagyszerű kezdeményezésnek tartom a Gólkirályok Gáláját, hiszen bármilyen szinten elismerésre méltó teljesítmény, ha valaki az élen végez a lőtt gólok tekintetében. Abszolút követendő példa a Pest Megyei Igazgatóság rendezvénye, s örömmel láttam, hogy az egészen fiatal korcsoporttól a felnőttekig mindenki képviseltette magát. Nagyon jól éreztem magam, bár ezen nincs min csodálkozni, hiszen a gólkirályok különösen közel állnak a szívemhez."

Orosz Ferenc, egykori 17-szeres válogatott, négyszeres magyar bajnok futballista, az 1991/1992-es NB I-es szezon (társ)gólkirálya: "Nagyszerű élmény volt részt venni a Gálán, s bár nem tudom, hogy a többi megyei igazgatóság tart-e hasonló díjátadót, de a Pest Megyei Igazgatóság minden tiszteletet és elismerést megérdemel a nívós szervezésért. Utánpótlásedzőként pontosan tudom, hogy a fiatalabb korosztályokat a sikerélmény viszi előre, éppen ezért az ehhez hasonló rendezvények még inkább ösztökélik a srácokat a jobb teljesítményre. A tehetség azonban egy dolog, a csapattársak, a barátok nélkül ugyanis szinte lehetetlen a gólkirályi cím elhódítása, fontos tehát köszönetet mondani a társaknak is."

Az eseményről 40 db fénykép tekinthető meg honlapunkon képaláírással:
[KEPGALERIA(95)(1. Pest megyei Gólkirályok Gálája, Budapest (Megyeháza), 2012. augusztus 9. képgaléria)]

Korábbi közleményünk a témában a részletes Fair Play-táblázatokkal:
- Az 1. Pest megyei Gólkirályok Gálája részletes programja (augusztus 9., csütörtök)

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-08 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.08.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok