Hat Pest megyei gárda küzdhet a legjobb harminckettőért

2019. október. 29., 16:52   |    

Hat Pest megyei gárda küzdhet a legjobb harminckettőért

Három élvonalbeli csapat, a Diósgyőr, a Puskás Akadémia és a Zalaegerszeg is Pest megyei alakulat „testén” keresztül juthat el a Magyar Kupa 8. fordulójába, azaz a legjobb 32 közé, ám ahhoz az NB II-es Budaörsnek, az NB III, Közép-csoportjába besorolt FC Dabasnak, valamint a megyei I. osztályban vitézkedő Maglódnak is lesz egy-két „szava”, illetve remélhetőleg lövése. Az alábbiakban mind a hat állva maradt Pest megyei gárda MK-mérkőzését – amelyek egyaránt október 30-án, szerdán 12.30-kor kezdődnek – helyeztük fókuszba.

Budaörs – Zalaegerszeg
Nem a „megszokott hazai pályán”, a tatabányai Grosics Gyula Stadionban, hanem a csákvári Tersztyánszky Ödön Sportközpontban fogadja az NB II-ben szereplő Budaörs az élvonal újoncát, a Zalaegerszeget. Túl azon, hogy a találkozón immár a ZTE színeiben léphet pályára a Pest megyei gárda volt kapusa, az MTK-ban is megforduló Demjén Patrik, ennél is érdekesebb lehet a fivérek csatája, ugyanis amíg hazai oldalon adott esetben a 28 esztendős Stieber András (képünkön) rohamozhatja a zalaiak kapuját, addig „odaát” a 31 esztendős volt (?) válogatott Stieber Zoltán villoghat. A 21 éves Végh Gábor személye is pikantériát kölcsönöz az MK-csatának, hiszen a karrierjét Taksonyban indító futballista a második szezonját kezdte meg augusztusban Budaörsön, 2018 nyarán pedig éppen Zalaegerszegről tette át székhelyét az Árok utcába. Bár nem közvetlenül az összecsapáshoz kapcsolódó információ, de jó hír lehet a Bognár György szakmai igazgató vezette hazai egylet szimpatizánsainak és szurkolóinak, ha minden a tervek szerint alakul, a Budaörs 2020 tavaszán a megújult Árok utcai sporttelepen fogadhatja majd az aktuális ellenfeleket.

                                                                                                                            Fotó: https://bsc1924.com

Dabas – Diósgyőr
Ha a bajnoki tabellából indulunk ki, közel azonos esélyekkel lépnek pályára a társulatok, csakhogy amíg a házigazda az NB III, Közép-csoportjában próbál meg minél feljebb kapaszkodni – márpedig inkább több, mint kevesebb sikerrel –, addig a vizitáló a kiesés elől menekül. Márpedig, hogy mindent megtesz ezért, jelzi, hogy szombat este Paksról távozott három ponttal, miután Mirko Ivanovszki és Iszlai Bence gólja közé csak Könyves Norbert találata ékelődött (1–2). Abba most ne menjünk bele, hogy míg a vendéglátó vasárnap, addig a DVTK már szombaton letudta soros bajnokiját, holott „papíron” ugyebár a miskolciak számítanak profinak, míg a dabasiak amatőrnek. Az persze kérdéses, mennyiben rendel mindent alá a hétközi kupameccsnek a Dabas, hiszen Erős Károly csapatára a sereghajtó Dunaharaszti vár vasárnap, márpedig ha a Pest megyei összecsapáson három pontot gyűjtenek Eördögh Leventéék, ha hátra nem is dőlhetnek, mindenesetre fújhatnak egy nagyot. Márpedig nyolc napon belül három komoly téttel bíró találkozó a profik számára is kihívás, nemhogy egy olyan amatőr alakulatnak, amely igencsak szűkös kerettel dolgozik a szürke hétköznapokon.

Maglód – Puskás Akadémia
Szombaton volt min meglepődni. Az odáig rendben van, hogy a Puskás Akadémia az NB I 10. fordulójában Ezekiel Henty hajrában szerzett találatával 1–0-ra nyert Kisvárdán, ám az már vaskos meglepetés, hogy a Pest megyei I. osztály 11. játéknapján a Maglód 3–0-s diadalt aratott Nagykátán. Kalina Tamás számára duplán örömteli lehetett a hétvége első napja, ugyanis a nyáron a megyei második vonal Déli csoportjában szereplő Üllőtől érkező középpályás megszerezte első gólját tétmérkőzésen új klubja színeiben. Van tehát ok a bizakodásra a Kertész Károly Stadion környékén, márpedig Goran Kopunovics csapata nem fogja olcsón adni a bőrét az élvonalbeli rivális ellen sem, hiszen aki ismeri az ex-ferencvárosi és újpesti kedvencet, az tudja, hogy az egykori kiváló támadó manapság is együtt él a játékkal a technikai zónában, és nem engedi az övéit egy pillanatig sem lazítani. Hogy ez mire lesz elég szerdán, majd meglátjuk, mindenesetre Maglódon nagy várakozás előzi meg a kupacsatát, ami nem csoda, lévén nem minden héten érkezik első osztályú vetélytárs a városba, csupán átlagosan kéthetente: Pest megyei I. osztályú...

Sárbogárd – Vác
Rangadót nyert a Fejér megyei I. osztály hétvégi játéknapján a Sárbogárd, amely a kimondva-kimondatlanul bajnoki címre törő Mórt győzte le hazai környezetben, méghozzá 0–1-ről fordítva 3–2-re. Az élcsapatnak számító negyedik vonalbeli vendéglátóra érdemes odafigyelni, hiszen a kerettagok közül a hátvéd Paget Olivér neve a Győri ETO-ból lehet ismerős, Majláth Henrik egy esztendeje az akkor még NB III-as újonc Iváncsa színeiben szerezte a fontosabbnál fontosabb gólokat, míg a szintén támadó Bezerédi Ádám alig több mint fél évtizede Vincze Gáborral dolgozott együtt a(z akkor még az NB III, Duna-csoportjában szereplő) Viadukt-Biatorbágynál. A másodosztályú Vác FC-re mindent lehet mondani, de azt nem, hogy a nyáron a nyugalom szigete és a Duna-parti egylet közé egyenlőségjelet lehetett tenni, mindenesetre Halasi Péteréknek idegenben is illik gond nélkül továbbjutniuk, érvényesítve a kétligányi differenciát.

Balatoni Vasas – Dabas-Gyón
Mintha csak a késő esti órákban a józsefvárosi Népszínház utcában járt volna másfél évtizeddel ezelőtt, alaposan beleszaladt a „késbe” a Balatoni Vasas a Kadarkút otthonában. Kétségtelen, némiképp elsötétült a világ, mert amikor az éllovas fogadja a középmezőny elején lévő társulatot, nem feltétlenül megszokott az 5–2-es végeredmény, pedig szombaton ekkora különbség alakult ki a felek között a Somogy megyei I. osztály 12. fordulójában, jóllehet, a látogató a több mint egy félidőt emberhátrányban játszott Mester Gellért kiállítása miatt. A Dabas-Gyón és szerdai riválisa között egyosztálynyi különbség van, ám nem szabad elfelejteni, hogy Aczél Zoltán társulata a nyáron jelentős „vérátömlesztésen” esett át, amivel csak arra utalunk, nem törvényszerű a mieink továbbjutása már csak azért sem, mert a dabasiak a hétközi vetélytárssal ellentétben nem szombaton, hanem vasárnap tudták le a soros bajnokijukat...

Tamási – Monor
Idegenben mindig jó az egy pont – különösen akkor, ha az ember csapatára fontos kupacsata vár. A Tolna megyei I. osztály 11. játéknapján az eggyel kevesebb összecsapást letudó második helyezett Bonyhád hazai pályán nem bírt a már a Pest megyeieket a fókuszba állító Tamásival, ám az 1–1 miatt csak a házigazda szomorkodhat, az élbolyban maradásért küzdő látogató nem különösebben. A nyár óta a volt dunaújvárosi futballista, Barics Péter által felkészített Tamási veszélyes ellenfél már csak azért is, mert olyan, magasabb osztályt is megjáró, ideális korban lévő labdarúgókat foglalkoztat, mint Jammeh Haruna (28 éves; Budapest Honvéd, Kaposvári Rákóczi). A vájt fülűek számára pedig Yvan Yondo (33 éves; Siófok, Balatonlelle) vagy éppen a régióhoz is kötődő, a 2014/2015-ös szezonban a Nagykőrösi Kinizsiben is megforduló Samuel Ato sem szorul különösebb bemutatásra (30 éves; Kaposvári Rákóczi, Győri ETO, Pécsi MFC, Dunaújváros). No persze a Monornak sem kell a szomszédba mennie ismertségért, lévén a kapus Bozsó Antal, a hátvéd Tóth Ferenc vagy éppen a támadó Hrepka Ádám sem csak a tabellán, netán a tévében látott NB II-t vagy éppen NB I-et. Horváth Dávid alakulata ugyan manapság „csak” az NB III, Közép-csoportjában szállítja a sikereket, de a fél esztendővel ezelőtt még a második vonalban nem egy jó meccset vívó Monornak elvben nem jelenthetnek akadályt a somogyiak, ám mint tudjuk, gyakorlat teszi a mestert – meg persze a tanítványait.
Az összeállítást Horváth M. Attila készítette.


Címkék:

További hírek

Általános
Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

2024-04-30 16:16:23

Pest Vármegyei Kupanap 2024.: harmadszor Cegléden, először majáliskor

Idén, a korábban megszokotthoz képest már május elsején megrendezi az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság a minden évben nagy érdeklődéssel várt hagyományos kupanapját, melyre 2022 és 2023 után harmadik alkalommal Cegléden, a Zsengellér Gyula Sportcentrumban kerül sor. A hölgyeknél 14:00 órától a tavaly alakult Alsónémedi a címvédő Valkóval, az uraknál pedig 16:30-tól a II. osztályú Diósd az ugyancsak címvédő Gödöllővel mérkőzik a serlegért.

Általános
McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

2024-04-30 12:03:34

McDonald’s Fair Play Cup Regionális döntő: mindkét Pest vármegyei együttes bejutott az országos döntőbe

Április 24-én, a gödöllői Szűcs Lajos Sportcentrum adott otthont a McDonald’s Fair Play Cup regionális döntőjének, ahova – a korábbi évekhez hasonlóan – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest vármegye legjobbjai érkeztek.

Általános
„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024-04-29 14:51:59

„Gyermekszektor-jegyek” igényelhetők a Paksi FC – Ferencvárosi TC férfi MOL Magyar Kupa-döntőre

2024. május 15-én, szerdán kerül megrendezésre a férfi MOL Magyar Kupa-döntő, amelyre az MLSZ lehetőséget biztosít az egyesületekben és a grassroots-programokban résztvevő, iskolákban (Bozsik Intézményi Program, McDonald’s Fair Play Cup) focizó gyermekek (U19-es korosztályig) és nevelőik számára, hogy a „Gyermekszektor-program” keretében térítésmentesen nézhessék meg a mérkőzést, együtt szurkolhassanak.

Általános
Egy pontot levontak a Veresegyháztól

2024-04-26 16:17:37

Egy pontot levontak a Veresegyháztól

Az MLSZ Pest Vármegyei Igazgatóság Versenybizottság április 24-én kelt határozatában a területi I. osztályú Pest vármegyei férfi felnőtt bajnokságban szereplő Veresegyház VSK csapatának éves összeredményéből az LVSZ 45. § (5) bekezdés c) pont 2) alpontja alapján egy pontot levont, ugyanis az április 20-án, a 24. fordulóban a CSO-KI ellen lejátszott és 2–1-re elveszített mérkőzésen a veresegyházi csapatban az LVSZ 15. § (1) bekezdés m) pontjában foglalt jogosulatlan játék valósult meg, mert a becserélt játékosok összlétszáma (hét fő) meghaladta a versenykiírás szerint maximálisan engedélyezett öt főt.

Értesítők, információk

2024-05-03 00:00:00

Frissült a fegyelmi határozatok tára (2024.05.03.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fegyelmi határozatok tára.

2024-05-02 00:00:00

Frissült a versenyügyi határozatok tára (2024.05.02.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb versenyügyi határozatok tára.

2024-04-04 00:00:00

Frissült a fellebbviteli határozatok tára (2024.04.04.)

Felkerült honlapunkra a legfrissebb fellebbviteli határozatok.

Szponzorok